מחזור אמצע השבוע בספרד. במוקד: ברצלונה-סראגוסה

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Raulito, Sep 25, 2007.

1. Raulito Madridista

xavi6, דני אלבס לא מפחד מאף אחד, ההיפך, זה השחקנים שמפחדים להגיע מולו. מאיפה הבאת את זה שאינייסטה עשה לו בית-ספר?, אינייסטה השאיר את אלבס מאחוריו פעמיים בלחץ.
    עוד נקודה שהעלתה היא ש'אלבס עושה המון חורים'. ששחקן עולה להתקפה מן הסתם הוא לוקח סיכון שהקבוצה השנייה תצא למתפרצת והוא יהיה חסר בעמדתו. אם משווים בין התועלת שסביליה מפיקה ממנו בחלק הקדמי לבין הגולים שהיא סופגת בגלל אי הימצאותו בעמדה ההגנתית, אז ברור שסביליה מרוויחה בענק והפער בין הגולים שהיא מבקיעה בגללו וסופגת בגללו הוא עצום.
    אגב, ראינו טוב מאוד שאלבס נגד ברצלונה לא עלה להתקפה ולא השאיר חורים כתוצאה מכך. שאלבס מקבל הוראה מראמוס להישאר למטה, אז הוא לא משתולל בחלק הקדמי.
    אלבס שחקן שמשפיע על כל סביליה, הוא באמת עושה המשחק שלה ובעונה שעברה הוא בישל 11 שערים, כמות אדירה למגן, כמות שלא זכורה בשנים האחרונות.
    איך אתה משווה בין ההשפעה של ראמוס על ריאל מדריד, אבואה על ארסנל, או ריסה בליברפול, להשפעה של אלבס על סביליה?
    בחלק הקדמי יש לכולם מה ללמוד מאלבס. היחיד שעולה על אלבס ביכולת הגנתית מאלו שציינת הוא ראמוס. ריסה בינוני מאוד בפן ההגנתי וכך גם אבואה.
    מיגל? תראה לי אותו עושה פעולות כמו אלבס. קחו את השער שכבש אלבס בגמר הקופה-אמריקה, סיומת כמו של חלוץ, מעט מאוד מגנים היו מבקיעים ככה שער.
    כל קבוצה בעולם הייתה רוצה מגן כמו דני אלבס.

עברו כולה שמונה משחקים בינתיים של סביליה מכל העונה. אם לשפוט שחקנים ככה, חצי ליגה לא בכושר.

Last edited: Sep 26, 2007
  2. xavi6 Member

אתה באמת מצפה שאני יגיב ברצינות לבדיחה שהוצאת? אני יחתוך לעצמי רגל ולא ירד לרמה כזאת מפגרת. עברתי את כיתה ב'.

אה כן? זה כמו שאני יגיד שפויול הוא השחקן הכי טוב בעולם. הוא עולה על כ.רונלדו, הוא עולה על מסי, הוא עולה על קאקה, הוא עולה על ג'רארד ואפילו על וייה. הרי זה לא משנה הגנה או התקפה לא? בכלליות, פויול עשה פי 5 יותר מהם והציג יכולת יותר טובה מהם.

חמודי, אתה צריך להבין משהו, מגן משחק ברביעית ההגנה. רביעית ההגנה עושה יותר הגנה, והיא צריכה לעשות יותר הגנה מאשר התקפה. למה? כי זה התפקיד הראשון שלהם בתור מגנים שמשחקים מאחורה. הוא לא קשר ימני, לא פלימיקר ולא חלוץ, ולכן הוא צריך להיצטיין בהגנה בישביל להיות מגן מס' 1 בעולם, כמו ר.ק לדוגמא שהיה גם מיבחינה הגנתית וגם מיבחינה התקפית ענק. בתור מאמן אני יעדיף מגן שיודע לעשות הגנה טוב, והתקפה פחות טוב, וזה יהיה הדבר הראשון שאני יסתכל עליו אצלו, ההגנה. בעצם תלוי אם יהיה ברזילאי או ארגנטינאי, באמת תלוי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx

דור, תקרא לפני שאתה מגיב.

ובקשר לשאר הדברים שאמרת-
    הוא עבר אותו כמעט כל התקפה, אני לא יודע איזה משחק ראית, אבל במשחק האחרון איניסטה באמת עשה לאלבס בית ספר, לא פעם ובטח שיותר מפעמיים ב"לחץ". אם אתה רוצה אני יתן לך את הקלטת של המשחק, אני יכול להשיג, תצפה בה שוב.

זה סיכון שלוקחים כל התקפה שהם עושים. לא כל גול מגיע מדניאל אלבס, אבל כמעט כל גול שהם מקבלים מגיע מהצד של אלבס. כל התקפה מסוכנת כמעט ומגיע מהצד של אלבס, מהסיבה הפשוטה שגם כשהוא נמצא בחצי שלו עוברים אותו, וגם כשלא מידי פעם פאולסן לא מצליח לנקות. אם תסתכל לפני שפאולסן הגיע, דני אלבס היה עולה להתקפה, אבל לא באותה כמות כמו בעונה האחרונה.

.

הוא לא עלה להתקפה כי איניסטה שמר עליו כמו גדול, כי עשו עליו לחץ כמו שצריך ומהסיבה הפשוטה שהוא היה עסוק בלירדוף אחרי הנרי ואיניסטה כל התקפה.

אממממ סיסיניו בברזיל בקבוצתו נראה לי הגיע לכמות שערים(לא בישולים) כפולה מזאת, תקן אותי אם אני טועה.

אני משווה בכלליות, לא רק מיבחינה התקפית ולא רק מיבחינת בישולים\שערים, מיבחינה הגנתית הם עושים פי 5 יותר ממנו ושום דבר שתגיד לא ישנה את העובדה הזאת. מגן כמו שמו הוא מגן, לא שחקן שחובתו לבשל וליכבוש. לא טענתי פעם אחת שמיבחינה התקפית הוא רע, מיבחינה התקפית הוא עשה יותר מהם ללא ספק, אני לא יתווכח, אבל מצד שני-הם עושים הגנה, אין להם כזה חופש מיבחינה התקפית, ולכן אין לדעת מה הם היו עושים אם היו להם את אותם תנאים. ובכללי, בתור מגנים(שעושה גם הגנה וגם התקפה) הם עולים עליו.

לפני יומיים היתווכחתי בפיצריה עם מישהו שאמר שמסי לא יודע לעבור שחקן. מה שאמרת, שריסה ואבואה בינונים, לא נופל ממה שהוא אמר בקטגורית השאלה "מה לעזאזל הם רואים במשחקים?!"

מיבחינה הגנתית הוא אחד הטובים בעולם, והוא יעיל מאוד. אם היה לו חופש ביטוי(ולא רק לו, לאחרים) אני מאמין שהוא היה עושה אפילו יותר דברים מאלבס.

שער ונגיעה טובה אחת אומרת שיש לו נגיעה טובה בכדור וסיומת, לא אומרת שהוא מגן טוב.

3. אביב סיטון Member

לגבי המשחק של ולנסיה- חטאפה:

ניקולה זיגיץ',שחקן הרכש החלוץ, הענק שעלה לולנסיה לא פחות מ 20 מיליון יורו. יהיה בסגל למשחק מול חטאפה, זיגיץ' חלוץ גבוה עם משחק ראש מעולה.. וחזק מאוד שיודע לשמור על הכדור עם הגב. צפוי גם לערוך הופעת בכורה בולנסיה.ולנסיה בבית רוצה להמשיך את המונטום הטוב בו היא נמצאת.. 4 ניצחונות ב4 משחקים, 3 ניצחונות רצופים בליגה, וניצחון גדול בליגת האלופות 1-0 על שאלקה בחוץ. מול חטאפה ולנסיה במאסטיה צפויה לנצח. חטאפה בפתיחת עונה גרוע מאוד, כאשר הקבוצה מדורגת במקום ה19 הלפני האחרון.. ולקבוצה רק שני נקודות. לחטאפה יש בעיה קשה מאוד בהתקפה, הקבוצה הבקיעה רק שני שערים בחמישה משחקים.. וחיב לבוא שיוני דחוף במשחק ההתקפה של חטאפה. ולא הקבוצה עלולה להיאבק על הירידה.. החלוצים של חטאפה אוצ'ה,מנואל דל מוראל, חיבים לשדרג את משחקם בצורה משמועתית. חטאפה בגנה עוד סבירה, כאשר היא מצליחה לשמור על החלק החזק שלה בעונה שעברה, כאשר הקבוצה לא סופגת הרבה יחסית, אבל בהתקפה חיב לבוא שינוי דחוף ומשועתי. חטאפה תנסה לעשות חים קשים מאוד לולנסיה במאסטיה, על מנת לצבור נקודות, ועל מנת לברוח קצת מהתחתית.ונקודות שיתנו לקבוצה קצת שקט וביטחון להמשך הליגה.

לגבי סבליה אתמול, ככה זה שהמאמן.. עולה לשחק במערך פחדני של 4-5-1, וגם עם המערך הזה הקבוצה.. לא מצליחה לשמור טוב בהגנה, וסופגת שלושה שערים.

4. Raulito Madridista

xavi6,

דני אלבס מעורב כמעט בכל התקפה טובה שמיוצרת על ידי סביליה. אתה החלטת פה פתאום שכל גול הם מקבלים מהאגף שלו - ממש אבל ממש לא נכוןן. דני אלבס תמיד היה מגן תוקף, אבל כמו שכל סביליה הישתפרה, כך גם הוא. יותר קל להבחין לפעמים בכוכב גדול שגם שאר השחקנים לידו טובים יותר, אבל לא תמיד. פתאום אנשים התחילו יותר להסתכל ולדבר על סביליה כעל קבוצה רצינית בכדורגל הספרדי וגם יותר התחילו לגלות את דני-אלבס, שפרץ ופריצה לא עושים בשנייה.

'שמר עליו כמו גדול ' - ממש לא. אולי נחשוב שדני אלבס לא עבר את החצי כי אילו היו ההוראות של המאמן? אתה ראית שכל סביליה הסתגרה ולא ניסתה בכלל לתקוף, היא עברה את החצי פעם בחצי שעה. זה לא שרק אלבס נשאר תקוע, חסוס נאבאס ואדריאנו עשו יותר הגנה מהתקפה וקאנוטה היה השחקן הכי קידמי של סביליה וגם הוא קרוב לחצי שלה.

ממש חוכמה להשוות את הליגה בברזיל, לליגה הטובה בעולם. זה כמו להגיד שקזמן כבש בהולנד 35 שערים בעונה ושהגיע לפריימרליג נכשל ולא הגיע לשליש מאותה כמות(כמובן שיש עוד סיבות לכישלון, אבל את זה נשים בצד).

כאשר למגן יש יכולת התקפית טובה והוא יוצא קדימה זה מן הסתם עוזר מאוד למשחק ההתקפה של הקבוצה. קבוצות שלא מבקיעות הרבה שערים ומשחק ההתקפה שלהן חלש - אחת הסיבות לכך זה חוסר ההצטרפות של מגן, שיש לו תפקיד מכריע במשחק. השחקנים שפנויים לקבל את הכדורים הם תמיד המגנים, השאלה אם הם יודעים לנצל את המטרים שיש להם לפרוץ ואת זה אלבס עושה מצויין.
    אבואה לא מגן דגול בכל הקשור לחלק האחורי וגם לא ריסה והתקפית הוא עולה על שניהם, למרות שלריסה יש בעיטה מדהימה.

שער ונגיעה אחת טובה לא אומרים כלום, אבל אם השחקן מבשלים הרבה גולים בעונה, מבקיע ויוצר המון מצבי הבקעה -ברמה של קשר, אז הוא מן הסתם מגן טוב. גם בהגנה שימו לב שמסי לא הצליח להשאיר אותו מאחור אפילו לא פעם אחת, כאשר שיחק באגף של דני אלבס.

5. REAL MADRID Member

שוסטר פרסם את הסגל לבטיס

מצדלר ופפה שחזרו להתאמן עם כדור נשארו מחוץ לסגל, ברנד שוסטר מעדיף לתת לצמד הבלמים לנוח ולא רוצה להעמיס עליהם. רוד מתח את הרצועה בשוק אך בכל זאת נכלל בסגל המשחק, רוסרטו סולדאדו שוב מחוץ לסגל. לאחר הביקורות הקשות החליט שוסטר להשאיר את מיצ'ל סלגאדו ורויסטון דרנתה בבית והם מחוץ לסגל. מיגל טורס הצעיר נכלל בסגל. קסיאס ודודק ימשיכו להיות שני השוערים, ראמוס שיחזור ככל הנראה לעמדת המגן הימני נכלל בסגל יחד עם קנאברו, היינצה שעשוי לפתוח כבלם, מרסלו שמציג יכולת טובה ומיגל טורס. דיארה כרגיל בסגל ויפתח בהרכב, גאגו גם הוא נכלל בסגל, גוטי שעשוי לרדת לספסל בשביל לנוח, רובן שעשוי לפתוח בהרכב, רוביניו שמתנדנד בין ההרכב לספסל ו-ווסלי סניידר שצפוי לפתוח בהרכב לאחר שקיבל את המנוחה שלו נגד ויאדלויד, כולם גם הם בסגל.
    בחוד ההתקפה צפוי כאמור רוד שפצוע קלות לקבל מנוחה, ראול שמציג יכולת מצוינת צפוי לפתוח בהרכב לצידו של סביולה שנראה לא רע בכלל. היגוואין שמציג יכולת לא רעה בכלל ובאפטיסטה גם הם בסגל.

הסגל המלא:
    קסיאס, דודק.
    ראמוס, קנאברו, היינצה, מרסלו ומיגל טורס.
    דיארה, גאגו, גוטי, רובן, רוביניו וסניידר.
    ראול, היגוואין, סביולה, באפטיסטה ורוד.

6. guyholl Member

מסי פעם אחת לא שיחק בצד הזה במשחק ובמעט זמן שהנרי שיחק שם הוא עשה לו בית ספר.

7. Sergio Ramos Member

זו כן סטיגמה שכולם דפקו לו וזה לא שטויות. אני אומר לך שוב, אין לא יכולת הגנתית מי יודע מה כי זה לא הצד החזק שבוא, זה לא עושה אותו נחות ממגנים אחרים שההגנה שלהם האי טובה משלו.
    מה?הוא צריך לקנות לעצמו שם של הכי טובה בעולם על סמך זה שהאו בהגנה מצטיין?תפסיק לבלבל את המוח נו באמת. תפקידו של מגן זה גם לתקוף ולא רק להגן, זו זטות מה שאתה אמרת עכשיו. נו ואז מה שהוא חלק מרבייעית ההגנה, מה זה סותר בכלל. יש הרבה מגנים שאת ההצלחה העיקרים שלהם הם הביעו על סמך זה שהם יודעים לתקוף בצורה מצוינת.
    אתה עשית את אלבס כאילו היכולת ההגנתית שלו שואפת ל0! אבל זה לא נכון בכלל, נכון שהוא תוקף וחתך לאמצע וזה לא התפקיד שלו, אבל המ לעשות זה הוא ועל זה הוא מסתמך ועל סמך זה הוא הפך לטוב בעולם בתפקיד שלו. אתה הפכת את התפקיד של מגן להגנה נטו אבל זה לא ככה.
    במכלול של מגן, אפשר למצוא ש50 אחוז מתפקידו זה להיות שחקן תוקף ולא סתם זה התפקיד שצורך הכי הרבה כושר במגרש אז אם כל הכבוד לזה שמגן הוא "ברביעיית ההגנה"לא סותר את זה שאלבס הוא המגן הימיני הכי טוב בעולם לבינתייים.
    ותפסיק להזכיר את המשחק מול סביליה, זה היה משחק שכולו היה הגנה מבחינת סביליה. המגנים הפכו לבלמים, הקיצוניים הפכו למגנים הקשריים האחוריים גם כן נהיו כאילו הם בלמים וקאנוטה הפך לקשר אחרוי, כך שלשפוט את אלבס על המשחק הזה זה טמטום לשמו.

8. xavi6 Member

משחקים של סיביליה ראיתי לא פעם ולא פעמיים, מעטים הם המשחקים שבהם הם קיבלו גול שאלבס לא היה אשם ברובם(סגירה לא טובה, כיסוי לא טוב, לא היה בהגנה, עברו אותו, שלחו שחקן בקוו שלו איבד כדור וכו')

את דני אלבס לא גילו לא לפני שתי עונות ולא לפני 3 עונות ואת הפריצה שלו הוא עשה לפני הרבה שנים חביבי. הוא נגלה בגיל 16 ועבר לסיביליה, ושיחק בנבחרת הצעירה של ברזיל, ידעו שהוא יהיה שחקן טוב והפריצה כיביכול הייתה מאוד מתוכננת וידועה בטח בסיביליה. אולי לא לחובבי הכדורגל בעולם, אבל לאנשים שבאמת עוקבים אחרי צעירים-הם ידעו מי זה דני אלבס ומה הוא מסוגל.

אני לא יכול להיתווכח עם בנאדם שמיתעלם מעובדות על מנת להוכיח את צדקתו. זה כמו לריב עם קיר.

היו דקות, והיו דקות. ההיזדמנות הראשונה בכלל הייתה של סיביליה, הם כבשו גול שנפסל, הם הגיעו למס' מצבים ותקפו, לא היסתגרו 90 דקות.

תהיה יותר ספציפי לפעם הבאה, תגיד "בליגות ה-ספרדית, איטלקית, אנגלית וגרמנית" http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx

שוב, מגן לא אמור לא ליכבוש ולא לבשל, המשחק ההתקפה של קבוצה מסוימת לא רע בגלל המגן. מגן יכול לעלות 20 פעם, אבל מה זה שווה אם החלוץ לא יודע לעלות לכדור ראש והקשר לא יודע לעשות היצטלבות עם החלוץ השני? סיביליה טובה בלי או עם אלבס. נכון, הוא מוסיף בהתקפה, אבל היא ממש לא תלויה בו.

שנייה...שנייה...זה בא.. :aaarofl: http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/hahaha.Xxx
    עזוב, תצפה במשחקים של ארסנל ותחזור.

מגן טוב על הנייר. מצד שני, הוא משאיר הרבה חורים, אז זה לא שחור ולבן.

9. Dimitar Berbatov Member

דני אלבס מגן מצוין, והוא הראה את זה שנה שעברה. לדעתי שנה שעברה הוא היה המגן הימני הטוב בעולם, לפני אבואה, לפני ראמוס (ששנה שעברה בכלל שיחק לרוב בלם), לפני זאמברוטה ולפני טובים ורבים.
    אבל לדני אלבס יש בעיה גדולה, היכולת ההגנתית שלו שואפת לאפס. שנה שעברה חיפו על אלבס המון וזה נתן לו להתמקד בהתקפה.
    בקיץ, כשדובר על מעבר של אלבס לצ'לסי, טענתי שהוא לא יצליח שם כי בניגוד לסביליה, בצ'לסי לא ישחקו בשבילו. לא יחפו בשבילו, "רק" כדי שיצא למעלה והמתקד בהתקפה. בסביליה זה הולך מצוין, אבל אני בספק גדול אם בקבוצות אחרות שאלבס יהיה, עוד שחקן, ולא כוכב כמו בסביליה הוא יצליח באותה רמה כמו בסביליה.

xavi6,
    ראמוס ומיגל נהדרים, אבל ריסה? אפילו ראפא "רוטציות" בניטז כבר מעדיף את ארבלואה על פניו. גארי נוויל עם כל האהבה שלי עליו, בשנים האחרונות נפצע המון ואני לא בטוח שאלבס פחות טוב ממנו כיום, למרות שכשנוויל כשיר הוא לא פחות טוב מאלבס.
    ויאנקולובסקי הוא בכלל מגן שמאלי.

דווקא את אינייסטה במשחק של בארסה-סביליה לקחת כדוגמה? אני לא זוכר את אינייסטה עושה בית-ספר לאלבס, בכלל זה היה משחק סביר של אינייסטה.

דור,
    אבואה לא מגן דגול בחלק האחורי, אתה מקשיב לעצמך? אבואה מגן מצוין.

ועוד משהו, אלבס כרגע ממש לא המגן הימני הטוב בעולם כיום. הוא פתח את העונה מהוסס, כאילו הוא כבר לא כל כולו בסביליה. כרגע ראמוס, זאמברוטה ואפילו סאנייה ווס בראון טובים ממנו.

Last edited by a moderator: Sep 26, 2007
  10. guyholl Member

אז לפי מה שאתה אומר שתפקיד של מגן זה אותו תפקיד של חיצוני.הרי בשתי התפקידים אתה צריך לעשות הרבה התקפה ומצד שני אתה צריך כל הזמן לשמור על המגן ולהיות צמוד עליו כדי שלא יהיה יתרון מספרי התקפה.מגן זה קודם כל הגנה ורק אחר כך התקפה.מגן שלא יודע לעשות הגנה,כמה טכני ומהיר שלא יהיה הוא לא יוכל להיות מגן טוב.

11. Sergio Ramos Member

לא, זה לא תפקיד של קיצוני. אבל כל מה שאני מנסה להסביר לצ'אבי6, זה שיש מגנים שאת הטוב שבהם הם מפיקים על ידי כך שהם טובים בהתקפה. זה שאלבס לא הכי טוב בהגנה, סותר את זה שהוא לא הכי טוב בעולם בעונה החולפת?(עזבו את העונה הזאת לביתיים).
    צ'אבי6- להתווכח איתך, זה בעצם לדבר לקיר, כי אתה נוגד את האמת. זה הרי ברור לכולם שדניאל אלבס בעונה הקודמת הוא הטוב בעולם בעמדתו וכל דבר אחר להגיד, זו שטות אחת גדולה.
    ווווובסדר שתפקיד של מגן זה הגנה ולאחר מכן התקפה. אבל...בקבוצה כמו סביליה הדברים הם שונים לגמרי. בסביליה ובכלל אצל חואנדה ראמוס הדברים הם שונים לגבי אלבס.
    ראמוס האו זה שהפיק מאלבס את המיטב שלו בזכות זה שנתן לו חופש פעולה. באותה מידה שהוא נתן לו חופש ונתן לו לשחק כמגן התקפי וסופר התקפי הוא גם יכל לאלץ אותו לשחק שונה ובשיטה ששיחק ראמוס בעונה שעברה, צורת המשחק של אלבס (שהיא סוםפר התקפית כמו שכולם יודעים)רק עזרה לקבוצה, ועזרה לברזילאי עצמו להוציא מעצמו את המיטב הגדול ביותר שבו.
    אז בעצם יכול להיות שבקבוצה אחרת בשיטה אחרת, אלבס לא היה מצליח כמו עכשיו נכון? אבל מזה משנה. בסביליה שהיא קבוצה גדולה לכל דבר, אלבס נתפר כמו כפפה על יד על השיטה של ראמוס וזה עזר לו להוציא מעצמו את כל מה שיש לו ולהפוך את עצמו לטוב שבתפקיד. ובקיצור, לא משנה שמגן זה קודם הגנה ואז התקפה.

Last edited by a moderator: Sep 26, 2007
  12. Raulito Madridista

xavi6,

קודם כל, תוריד את הטונים שלך ותלמד לכבד פה משתמשים וכותבים, ובטח שאותי. אתה החלטת שאתה הפרופסור לכדורגל ואנחנו שווים לתחת, אז לא, זה ממש לא ככה.

אני גם רואה את סביליה כל פעם, לא רק אתה. הגאון החליט שאלבס עושה הגנה כמו ילד בכיתה א', זה אומר שחייבים להקשיב ל-'גאון'?
    כל מגן בעולם עוברים אותו מן הסתם, אין שחקן הגנה שלא השאירו אותו מאחור. דני אלבס ממרר את החיים לכל שחקן התקפה שבא מולו ובחלק ההגנתי הוא בסדר גמור. כמובן שישנם יותר טובים, אבל הוא בשורה הראשונה גם בחלק ההגנתי.
    גם את רוברטו קרלוס שטענת שהוא מגן גדול ואני מסכים, עברו, פירפרו(אטו ב5-1 בברנבאו ב-03\2002) ועשו ממנו צחוק לפעמים.

תלוי איך אתה מגדיר 'גילוי'. גם מסי נחשב לכישרון ענק לפני כמה שנים, אבל את הפריצה שלו וההפיכה לאחד משחקני ההתקפה הטובים בעולם, הוא עשה בשנתיים האחרונות, יש?
    דני אלבס עשה את קפיצת המדרגה לאחד מהטובים בעולם במשך השנתיים וחצי האחרונות וההערכה אליו עלתה וגברה מהשנים האלו.
    לא כל אחד שנחשב לכישרון אדיר מצליח להראות אותו ולהפוך לכדורגל מצויין.

:aaarofl: שמענו עלייך..

תגיד, אתה בטוח שלא נרדמת לפני המשחק? איזה דקות ואיזה נעליים. סביליה לא היוותה יריב ושיחקה מפוחד, השחקנים שלה שיקשקו. קאנוטה היה לבד בחצי של ברצלונה, נאבאס ואדריאנו מסרו אליו כדורים בידיוק פעמיים. סביליה לא הייתה טובה יותר מברצלונה בשום דקה במשחק. היא הגיעה לשתי הזדמנויות של שער. אחת בהתקפה בודדת ושנייה לאחר שהמשחק היה כבר סגור אחרי שברצלונה עלתה להיתרון 2-0.
    הם היסתגרו 90 דקות ועוד איך.

מה הקשר? :aaa021:
    דני אלבס תורם מאוד למשחק ההתקפה של סביליה, תראה אותה איתו ובלעדיו ותבחין בהבדל הגדול מאוד. אם הוא מייצר מצבים והחלוץ לא מבקיע, זו אשמתו? לא! הוא מנסה לפחות ועושה את העבודה שלו.
    אז עדיף לו לא לנסות לייצר מצבים ולתרום בחלק הקדמי, כי אולי קאנוטה לא יהיה מפוקס? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx

אני מהוויכוח הזה יצאתי, תהנו חברים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

13. Pipe Member

מכל הסבטוחה שהולכת פה, מה שהכי צורם זו עצם העובדה שג'ון ארנה ריסה מוזכר כדוגמא למי שעושה הגנה טובה, ועוד באותה שורה עם אבואה ונוויל. חשבתי שאנחנו בפורום כדורגל לא בפורום פנטאזי.

14. אביב סיטון Member

משחק מענין מאוד היום יהיה לנו, בבליבאו שתארח את אתלטיקו מדריד: אתלטיקו מדריד אחרי פתיחת עונה חלשה, מתחילה להתחבר.. וראינו את זה ברביעות שהיא נתנה השבוע 4-0 על קייסריספור בגביע אופ"א, ו4-0 על ראסינג סנטאנדר בליגה. אבל אתלטיקן מדריד, ידועה כקבוצה בכלל לא יציבה.. היא מסוגלת לנצח 4-0, ואחר כך להפסיד במפתיע לקבוצה חלשה ממנה. באתלטיקו מדריד יעדרו מוטה וחוראדו הפצועים. יהיה מענין מאוד לראות היום איך אתלטיקו מדריד תתפקד, האם היא תמשיך את היכולת הטובה שלה מהשבוע האחרון?, או שהיא תמשיך להראות חוסר יציבות?.אתלטיקו בילבאו תבוא במטרה לנסות להוציא נקודות.. מהמשחק הזה, ובמטרה לעשות, חיים קשים מאוד לאתלטיקו מדריד. בבית בילבאו קבוצה קשוחה מאוד. הבעיה של בילבאו העונה היא בהתקפה, כאשר הקבוצה ממעטת לכבוש. בבילבאו יעדרו יסטה ומורייו פצועים...

יהיה מאוד מענין המשחק הזה!

חברים בואו נדבר עכשיו.. על המשחקים של המחזור, וניתוח של המשחקים של המחזור.

ולא סתם להתווכח על ויכוחים מיותרים

15. Ohad_Glr Member

ריסה וראמוס קראקים? כדברייך, "מה לקחת?" .

נתחיל בזה שריסה בכלל מגן שמאלי, ולכן הוא לא צריך להיות כלול אפילו ברשימת המגנים הימניים הטובים בעולם.

ראמוס הוא שחקן טוב אבל קראק הוא לא, למרות שהוא כנראה בדרך לזה. דני אלבס הוא אחד הקראקים הגדולים בעולם כרגע ובטח בעמדה שלו, כשהוא תורם ממנה המון. אלבס משפיע על המשחק של סביליה בצורה מדהימה יחסית למגן, ומשחק ממש כפליימיקר בהרבה התקפות. מגן יותר טוב ממנו אין כרגע.

הקראקים בליברפול הם ג'ראררד וטורס כשיש כאלה שיחשיבו גם את אלונסו, מסצ'רנו או קראגר ובטח שלא ריסה.

במדריד יש לנו את סאן איקר, רוד, שניידר במחזורים הראשונים, יש כאלה שיחשיבו גם את קנאברו וכמובן גם גוטי כשהוא קם על הצד הנכון בבוקר.

הגנתית, דני אלבס סביר. חואנדה ראמוס לא עיוור, הוא לא ייתן לגולם הגנתי גמור לשחק בתפקיד הזה. אומנם אלבס לא ליזרזו או אבידל בהגנה, אבל הוא מספיק בהחלט. לעומת זאת בהתקפה הוא מדהים, ואלה גם חלק מהיכולות של המגן.

בכל קבוצה גדולה המגנים עולים למעלה, ומתקיפים. אתה מברבר ומברבר על זה שמגן ברביעיית ההגנה ושהוא צריך הגנה, אבל איך זה בדיוק שבכל קבוצה גדולה (בלי יוצא מהכלל) המגנים עולים למעלה וגם תוקפים? .

אלבס מגן מדהים, בסביליה (יותר בעונה הקודמת מאשר העונה, כמו שאמרו כנראה בגלל המירמור) הוא קראק ענק, תורם תרומה אדירה התקפית וגם בסדר הגנתית. במכלול תכונותיו הוא עולה על כל מגן בעולם.

אגב, שים לב שיש הבדל בין יכולות הגנתיות לבין ההגנה שהוא עושה. אלבס לדוגמה נמצא המון למעלה ולכן אולי יש גולים מהאגף שלו. כשהוא נמצא במקום שלו לא קל כל כך לעבור אותו, והוא נותן הופעה הגנתית בסדר גמור.

רוברטו קרלוס למשל היה מדהים בהגנה, אבל מה לעשות שלא תמיד הוא היה שם (למרות שלרוב כן, בעיקר בגלל המהירות) .

השורה התחתונה היא שאלבס הוא קראק, השחקן המשמעותי ביותר בסביליה והטוב ביותר, וכל זה מעמדת המגן.

נ.ב:לגבי העניין שמרסקה "בגללו" לא יכול לשחק. סביליה משחקת עם אמצע שכולל את קייטה ואת פאולסן, כשלפעמים מצורף שחקן שלישי (כמו מול ברסה שסביליה שיחקה עם חלוץ אחד) . אם חואנדה ראמוס היה רוצה, הוא היה יכול להכניס את מרסקה במקום קייטה. הוא פשוט מעדיף את קייטה.