מוק' מונדיאל 2014 - שאר העולם

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by cazzo, Jun 15, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אוסטרליה מכה את ירדן ללא רחם 0-4 ומאוד מאוד קרובה להבטחת הכרטיס השני למונדיאל אחרי יפן. וכרגע פתיחת המחצית השניה בסיאול, קוריאה מובילה 0-1 על אוזבקיסטן, שמצידה חייבת נקודות במשחק, כי אני לא רואה את איראן מפספסת את הזדמנות חייה והיא כנראה תסיים שניה את המחזור הזה אחרי שתנצח בבית את לבנון.

2. ייא Member

כמה מש ישארו באסיה אחרי אירן ואוזבק היום? ומה ההפרש של אירן מהמקום ה3?

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

נותר מחזור אחד בשבוע הבא. כרגע במצב העניינים הנוכחי קוריאה במונדיאל עם 14 נקודות, אוזבקיסטן שניה עם 11, אירן שלישית עם 10 ומשחק ביד. כלומר, ניצחון אירני היום והיא עולה למקום שני, כאשר גורלה בידיה לקראת מחזור ההכרעה.

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

איראן כצפוי דורסת בבית את לבנון ומעפילה למקום השני על חשבונה של אוזבקיסטן. מחזור הבא יהיה קרב אדיר, המחזור האחרון ב-18.6 כאשר אוזבקיסטן תארח את קטאר שכבר לא יכולה להעפיל וקוריאה תארח את איראן. המצב בטבלה הוא כרגע כזה:

קוריאה 14 נק' 7+
    איראן 13 נק' 5+
    אוזבקיסטאן 11 נק' 1+

לא רואה סרט שקוריאה לא עולים, יש להם יחס שערים פנטסטי. במקרה של ניצחון אוזבקי עד 3 שערים, תיקו איראני ומעלה בקוריאה ישלח את קוריאה ואיראן ישירות למונדיאל. הפסד איראני, יחזיר אותם לפלייאוף ויעלה את אוזבקיסטן עם קוריאה.

בבית השני ניצחה יפן שכבר עלתה בעיראק 0-1 ואילו אוסטרליה הביסה את ירדן מוקדם יותר 0-4. מחזור לסיום והמצב כזה:

יפן 17 נק' (כבר עלתה)
    אוסטרליה 10 נק' 4+
    עומאן 9 נק' 2-
    ירדן 7 נק' -10

עיראק בחוץ. ירדן עם סיכויים לעלות אבל היא צריכה הפרש שערים אסטרונומי ושאוסטרליה תפסיד בבית לעיראק - לא יקרה. אוסטרליה תלויה בעצמה. ניצחון שלה והיא עולה ישירות, תיקו שלה והיא חייבת לקוות שעומאן לא תנצח בירדן. עומאן חייבת 3 נקודות ולקוות לאיבוד נקודות אוסטרלי שיעלה אותה למונדיאל היסטורי, כאשר תיקו בכל מקרה ישלח אותה לפלייאוף. מצד שני, הפסד של עומאן וירדן היא זו שתלך לפלייאוף. גם בבית הזה יהיה חם.

5. Landon Donovan Member

בוקר טוב אוסטרליה. לא יכולתם לתת הצגה כשהייתי במשחק שלכם מול עומאן? עכשיו אתם נזכרים כשאני כבר בצד השני של העולם?
    בבית א' אני מאמין שקוריאה לא תפסיד בבית לאיראן, ככה שהאוזבקים צריכים לעלות בטירוף מול קטאר. הגיע הזמן שהם יגיעו למונדיאל.

מוקדמות המונדיאל - צפון אמריקה
    המחזור החמישי במוקדמות בצפון אמריקה יערך הלילה. זה המצב בטבלה כרגע:
    http://s16.postimg.org/5jbdclxvp/nawcq.Xxx

מכסיקו - קוסטה ריקה (3:00 שעון ישראל)
    המשחק המרכזי של המחזור יערך באצטקה. מצבה של מכסיקו לא מזהיר. כפי שניתן לראות בטבלה, היא אומנם שלישית עם אותו מספר נקודות כמו לקוסטה ריקה וארה"ב, אבל עם משחק יותר (המשחק מול ג'מייקה מהמחזור השישי הוקדם בגלל גביע הקונפדרציות), ופנמה קרובות מאחוריה. האל טרי נראים רע מאוד בזמן האחרון וניצחון בבית הוא חובה עבורם. הטיקוס, לעומתם, נראים טוב מאוד וינסו לצאת עם לפחות נקודה מהאצטקה, הישג מרשים בימים כתיקונם, אם כי בחודשים האחרונים אפילו ג'מייקה הצליחה לעשות זאת.
    יהיה מעניין לראות האם רודריגז יחזיר את אלדו דה ניגריס, שכבש את שער הנצחון מול ג'מייקה, להרכב, או שימשיך עם ההרכב שפתח מול פנמה, שעל הנייר נראה חזק יותר אבל במציאות מקרטע.

הונדורס - ג'מייקה (4:00 שעון ישראל)
    המשחק המשעמם של המחזור. הונדורס לא מרבה לאבד נקודות בבית, ג'מייקה כבר עם רגל וחצי מחוץ למונדיאל, והקטראצ'וס אמורים לנצח בקלות יחסית ולצמצם פערים במאבק על המקום הרביעי לפחות.

ארה"ב - פנמה (5:05 שעון ישראל)
    הנבחרת של קלינסמן מגיעה במצב סביר למפגש הזה. אחרי הפסד לא נעים בהונדורס במחזור הראשון הגיעו שני נצחונות ותיקו היסטורי באצטקה שמעמידים את האמריקאים בעמדה טובה להיות הראשונה שמבטיחה את מקומה במונדיאל. שני משחקי החוץ הכי קשים כבר מאחוריהם ונצחונות ביתיים על פנמה ובשבוע הבא מול הונדורס יקרבו אותה להעפלה. פנמה, חביבתו של עידן, מגיעה למשחק הזה כשהיא חייבת להשיג נקודות במשחק חוץ אחד לפחות בשביל לשמור על סיכוייה להתברג במקום שמוביל למונדיאל או לפליי-אוף, ותנסה לעשות זאת כבר היום בסיאטל.

6. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

המשחק במלבורן היה חד צדדי לגמרי, אוסטרליה לא נבחרת מרשימה במיוחד והיא נשארה פחות או יותר עם אותו סגל שחקנים מנוסה שהכרתי מהמונדיאל שעבר ומגביע אסיה, לא גיליתי איזה כשרון חדש. נכון, נבחרת מרשימה היא לא, אבל יותר חזקה מעומאן (אני בספק אם רוב שחקניה בכלל מקצוענים) וירדן שבדרך כלל מקבלים פחד במה מחוץ למשחקי בית. היה נחמד לראות את ברשאנו, אבל החופש שנתנו לו היה עצום והשוער הירדני לא יכל להציל את המצב, זה היה בלתי נמנע. אוסטרליה לא סינדרלה פוטנציאלית כמו עומאן, טוב, ניחא, נסתפק בקהל הנאמן והמצויין שלהם.

בבית השני ראיתי את המשחק בסאול, בו האוזבקים די איכזבו אותי. אמנם אני זוכר שהם הגיעו בגביע אסיה (עם מאמן אחר ומנוסה יותר) לחצי הגמר, אך נשברו שמה עם שישיה מצד האוסטרלים ובמשחק על המשחק השלישי פיגרו 3-0 נגד דרום קוראה. יכול להיות שהחוסן גבר, אך לא ראיתי היום משחק טוב. אוזבקיסטן הפסידה במשחק קשה בחוץ רק 1-0 משער עצמי מיותר (של אחד מהשחקנים הפחות מנוסים, שוראחמדוב), ותיקו היה מציב אותה בעמדה אולי יותר טובה. האכזבה שלי הייתה שציפיתי לראות מהם משחק התקפי וסבלני כמו שהכרתי, אך מה שראיתי היה בעיקר משחק יעיל של הנבחרת הביתית, שהייתה מאוד מרוכזת בהגנה, בעיקר תקפה בכדורי גובה (במחצית הראשונה היה גשם רציני והמשחק היה מקוטע מאוד) בלי הרבה חוש אסתטי (היה רק מהלך אחד אישי ויפה של חלוץ המבורג, סון היונג מין). דז'פארוב לא הצליח לבטא את עצמו וגיינריך הוותיק ניסה קצת להבריק עם ניצוצות בסוף המשחק. משחק איטי מדי, ומעט מדי מצבים...חבל. הייתי שמח לראות את אוסטרליה וקוראה/איראן מתחרות אחת נגד השנייה בהצלבה, אך זה לא יקרה.

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא ברור מה קורה למכסיקו. עוד משחק בית, עוד תיקו (הפעם 0-0 מול קוסטה ריקה) והטרי כבר עם ניצחון ו-5 תיקו עד עכשיו, רק נקודה יותר מהונדוראס הרביעית, אבל הונדורים משחק חסר, כמו גם פנמה שבפיגור 2 נקודות ועם משחק חסר. מבחינתה של קוסטה ריקה זוהי תוצאה מצויינת, נקודה יקרה שמשאירה אותה במקום השני עם 8 נקודות ומשחק פחות ממכסיקו.

ארה"ב ממשיכה בדרכה אל עבר ברזיל ואני לא רואה אותה מאבדת את הכרטיס אחרי ניצחון 0-2 בבית על פנמה ש-DEUCE בוודאי יוכל לספר עליו יותר. אלטידור (36) וג'ונסון (53) כבשו לאמריקאים, לשהערכתי לא התקשו יתר על המידה למרות שלא ראיתי את המשחק. נבחרת הפסים במקום הראשון עם 10 נקודות מ-5 משחקים, בעוד שפנמה חמישית עם 6 נק' מ-5 מש' ובעוד שבוע תתארח למשחק מפתח קשה מאוד בקוסטה ריקה. הפסד שם יסבך אותם עוד יותר.

ג'מייקה לא תהיה בברזיל כי היא פשוט לא טובה מספיק ביחס לאחרות והפעם הפסד שלישי ברציפות, 0-2 בהונדוראס, מה שמשאיר אותה במקום האחרון עם 2 נק' בלבד. גארסיה (10) ואספינוסה (88) כובשים להונדורים שמתבססים כאמור במקום השלישי וישחקו בעוד שבוע במשחק חוץ קשה בארה"ב.

http://img843.imageshack.us/img843/2021/cccq.Xxx

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בשבוע הקרוב ייערך המחזור החמישי והלפני אחרון בבתים באיזור אפריקה, השעות לפי שעון ישראל:

http://img703.imageshack.us/img703/2557/cccnh.Xxx

Last edited: Jun 12, 2013
  9. ייא Member

באסה שאיראן עולה, לפחות שאנחנו היינו גם עולים ופוגשים אותם בבתים

10. Landon Donovan Member

עידן, התיקו עוד עושה חסד עם מכסיקו, הקוסטריקנים היו יותר טובים ועם קצת יותר מחץ בהתקפה (החלק החלש יותר שלהם) היו גם יכולים לנצח. זה תיקו מאופס רביעי של המכסיקנים עד עכשיו, שלישי בבית, והם עם שלושה שערים בלבד בשישה משחקים עד עכשיו. אני תמיד נהנה לראות אותם מקרטעים אבל המצב נהיה מדאיג והם צריכים להתחיל לנצח אם הם רוצים להיות במונדיאל.

המשחק בסיאטל היה המשחק הקל ביותר שלנו עד עכשיו במוקדמות לטעמי, פנמה פשוט לא הגיעה. אלטידור כבש את השער הראשון אחרי מהלך נהדר וכדור רוחב מעולה של פביאן ג'ונסון, וג'וף קמרון מסטוק עם כדור עומק נהדר, בישל את השני לאדי ג'ונסון, שכבש באצטדיון הביתי שלו. התיקו בין מכסיקו לקוסטה ריקה משרת אותנו כמובן אבל גם עוזר לפנמים שעדיין בתמונה. נראה מה הם יעשו בקוסטה ריקה בעוד שבוע.

הונדורס מנצחת כצפוי בקלילות ועולה למקום הרביעי. ההונדורנים פשוט נבחרת שונה לגמרי בבית, אבל בעוד שבוע יש להם משחק חוץ קשה בסולט לייק מולנו ואני מאמין שננקום על ההפסד בפברואר ונסבך אותם במאבק על המקום השלישי. מבחינת ג'מייקה הסיפור למעשה נגמר היום.

Last edited by a moderator: Jun 12, 2013
  11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

DEUCE (אגב, שם? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx ), מכסיקו אכן נראים זוועה ולא ברור לי איך התקפה של דה ניגריס וצ'יצ'אריטו מספקת רק שלושה שערים, אבל גם אסור לשכוח שבמוקדמות הקודמים המצב היה קשה לא פחות עם ניצחון ו-3 הפסדים בפתיחה. אז הגיע אגירה והם טסו ל-6 ניצחונות רצופים. למרות היכולת הלא משכנעת, אני מאמין שהם יהיו בברזיל (נראה איך הם יהיו בקונפדרציות).

אחרי ההפסד של ארה"ב בהונדוראס חשבתי שהם יסתבכו יותר, אבל מסתבר שצאתם מזה בצורה מצויינת ואני לא רואה משהו שימנע מונדיאל שביעי רצוף מכם.

Last edited: Jun 12, 2013
  12. Landon Donovan Member

ההבדל הוא שבמוקדמות 2010 אלה היו שלושה הפסדים יחסית הגיוניים - מולנו, מול קוסטה ריקה ומול הונדורס - וכולם היו בחוץ. וכמובן, אחרי הארבעה משחקים האלו מכסיקו התאפסה וניצחה את חמשת המשחקים הבאים. עכשיו הם כבר עם שישה משחקים, זה כבר מזמן לא פתיחה גרועה, אנחנו יותר קרובים לסוף המוקדמות מלהתחלה. כמו שכבר אמרתי, זה הפסיק להיות מצחיק והתחיל להיות מדאיג. בכל מקרה לא יהיה נכון להסיק מסקנות מהקונפדרציות, הם לדעתי הנבחרת החלשה בבית א'.

היתה המון ביקורת על קלינסמן אחרי הפתיחה החדשה וההרכב המבולגן שהפסיד להונדורס, אבל נראה שאנחנו סוף סוף מתגבשים לנבחרת טובה וגם מציגים כדורגל יפה, וזה עוד בלי לנדון דונובן. הדבר המעניין הוא שאין לקלינסמן יותר מחמישה שחקנים קבועים, והוא משתמש בכל הסגל הרחב שלו ויוצר נבחרת שיכולה לשחק טוב גם בהרכבים חסרים. זה חשוב מאוד לקראת המונדיאל, ב-2006 קרסנו בגלל שלא היו לנו מחליפים ראויים.

שמי עמרי, אגב.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

התוצאה במשחק בין ארה"ב לפנמה לא מתקרבת לתיאור פערי הרמות בין הנבחרות במשחק, וכנראה בכלל. אם באמת היו רוצים, הינקים יכלו לפרק את פנמה גם על לוח התוצאות ובקלות.

"האשמה" היא לא רק עליהם, אבל מכיוון שהזכרת אותם אני חייב לכתוב שזה לא חוד מרשים לדעתי. דה ניגריס הוא סמל הבינוניות, הרנאנדס חלוץ טוב אבל גם לא משהו יוצא דופן.

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לרגע לא באתי רק אליהם בטענות וברור שהם לא פאלקאו וטאו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx אבל מצד שני ובאמת עם הכבוד הרב שאני רוחש ליבשת הצפון אמריקאית, על הנייר מכסיקו שווה הרבה יותר מ-0-0 שלוש פעמים מול נבחרות כמו קוסטה ריקה, הונדורס ופנמה לדוגמר, בטח אם זה בבית.

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מקסיקו מאכזבת מבחינת התוצאות והיכולת, אבל רציתי להצביע על כך שחוליית ההתקפה שלהם לא כזו מרשימה ולדעתי אפילו חסר להם חלוץ איכותי לצד הרנאנדס. דה ניגריס ממש לא לרמות האלו לדעתי, גם במונטריי תסכל אותי לראות אותו לא פעם ולא פעמיים לפני צ'ופטה בהרכב (גם בכושר הזוועתי בו היה הצ'יליאני הוא יותר טוב לדעתי). בנוסף, לא רואה יותר מדי אופציות אחרות לצערם של המחיקנוס, חימנס ששותף אתמול שחקן נחמד ומעניין, אבל לא התרשמתי שהוא הדבר הבא.

ואני חוזר למשפט הפתיחה כדי להבהיר, ברור שמקסיקו צריכה לעלות מהבית הזה, אבל יש להם לא מעט בעיות והנבחרות "הקטנות" של האזור לא כאלה פראייריות שיתנו למקסיקו לא לשלם על החולשה שלה. יהיה מעניין בהמשך.

Thread Status:
Not open for further replies.