מוק' מונדיאל 2014 - שאר העולם

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by cazzo, Jun 15, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

תודה על הסיקורים DEUCE http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

אז ג'מייקה כאמור גומרת את הסיפור שלה עם הפסד בית שני תוך שלושה ימים, ו-2 נקודות מתוך 15 אפשריות עד כה, היא סוגרת את הבית. ארה"ב עלתה ליתרון משער נגיחה של אלטידור בדקה ה-30, אבל הרגאיי בויז הישוו שתי דקות לסיום משער של בקפורד, לפני שארה"ב מנצחת בצורה דרמטית בדקה ה-91 בעיטה יפה של אוונס.

קוסטה ריקה משיגה ניצחון ביתי חשוב מאוד על הונדורס משער של רוי מילר בדקה ה-25, שער ששם אותה בראש הבית עם אותו מספר נקודות כמו של ארה"ב.

:aa1: - מכסיקו מוציאה בפנמה 0-0 וסוגרת 4 נקודות בשלושה ימים ממשחקי החוץ שלה, היא במקום השלישי עם 7 נקודות אבל משחק עודף על קוסטה ריקה וארה"ב. פנמה, כמו שציין DEUCE, אומנם עם 6 נקודות במקום הרביעי, אבל שיחקה את רוב משחקי בבית עד כה והמבחן האמיתי יהיה האם יצליחו להשיג נקודות בחוץ, אני מאמין שכן. סה"כ יש להם נבחרת טובה ובטח כאשר ג'מייקה כבר בחוץ ואז לכל הפחות הם יילחמו עם הונדוראס על המקום הרביעי כמו שזה נראה.

2. Landon Donovan Member

מוקדמות המונדיאל - צפון אמריקה

ג'מייקה 1 - ארה"ב 2
    האמריקאים עושים את שלהם בקושי. ארה"ב פתחה עם שליטה מוחלטת ובסופו של דבר ג'וזי אלטידור כרגיל הוא זה שכבש, בנגיחה בדקה ה-30 אחרי הרמה של שחקן קנזס סיטי גרהאם זוסי. אחרי השער האמריקאים הלכו לישון וג'מייקה הגיע למספר הזדמנויות לא רעות, עד שארה"ב השתלטה שוב על המשחק. המשחק כבר היה נראה גמור אבל בדקה ה-89 רודולף אוסטין מלידס הרים כדור חופשי מצד ימין וג'רמיין בקפורד מלסטר ניצל בור בהגנה האמריקאית כדי לנגוח פנימה (ממצב נבדל, יש לציין). אבל אז ארה"ב התעורר שוב ושתי דקות בתוספת הזמן מייקל בראדלי קיבל את הכדור בצד שמאל של הרחבה מתרגיל קרן קצרה ומסר רוחב לבראד אוואנס מסיאטל שכבש שער נצחון חשוב עבור ה-USMNT. אדי ג'ונסון הסמרטוט היה יכול להגדיל את היתרון אבל לא הצליח לנצל כדור עומק שהיה יכול להשאיר אותו מול שוער כי הוא פדלאה. ארה"ב עושה עוד צעד בדרך לברזיל, בעוד שג'מייקה כנראה סיימה את דרכה במוקדמות.

פנמה 0 - מכסיקו 0
    מה יש לומר על משחק כזה? פנמה נראתה טוב כרגיל בבית, מכסיקו נראתה רע כרגיל באופן כללי ואלדו דה ניגריס פתח על הספסל למרות שהוא בכושר מעולה וכבש את שער הניצחון מול ג'מייקה ביום שלישי. התוצאה טובה יחסית לפנמה ומשאירה אותה במקום מכובד במאבק על העלייה למונדיאל, אבל היא יכולה להיות מאוכזבת שלא ניצלה מספר הזדמנויות טובות בשביל לנצח. מכסיקו עם תיקו רביעי (ותיקו מאופס שלישי) בחמישה משחקים מסתבכת לקראת משחק בית לא פשוט בכלל מול קוסטה ריקה שבכושר טוב.

קוסטה ריקה 1 - הונדורס 0
    השמטה אומללה של וולאדרס השוער ההונדורני סידרה לרוי מילר, מגנה של ניו יורק, שער ניצחון חשוב בנגיחה מקרוב בדקה ה-25. קוסטה ריקה משיגה ניצחון חשוב במשחק סוער בהר הגעש בסן חוזה. קוסטה ריקה מתמקמת במקום הראשון בבית לקראת המשחק הביתי מול מכסיקו, בעוד הונדורס מאבדת כרגיל נקודות בחוץ ותנסה להתאושש בבית מול ג'מייקה.

טבלת הבית:
    http://s24.postimg.org/wu7m0baad/nawcq.Xxx

מוקדמות המונדיאל - אפריקה
    אתמול נערך משחק אחד באפריקה, כאשר גאנה השיגה ניצחון חוץ חשוב בסודן (3-1) במאבק שלה עם זמביה על המקום הראשון בבית ד', והעולה תקבע כנראה במחזור האחרון בספטמבר כאשר גאנה תארח את זמביה (שניצחה במפגש הראשון בין הקבוצות). כרגע לגאנה יש 9 נקודות מארבעה משחקים, בעוד שלזמביה, שתארח את לסותו, יש 7 נקודות משלושה משחקים. במפגשים מעניינים אחרים, קמרון תנסה לא להסתבך בטוגו, אתיופיה תנסה לברוח בבית א' עם נצחון בבוצואנה ומצרים יכולה להבטיח את ההעפלה לפליי-אוף אם היא תשמור על מאזן מושלם בזימבאבווה וגינאה לא תנצח את מוזמביק. את כל הטבלאות והמשחקים ניתן לראות כאן.

3. Landon Donovan Member

עידן, ראיתי את החצי שעה האחרונה של המשחק בין פנמה למכסיקו ופנמה נראו טוב מאוד. הבעיה של פנמה שלמרות שהם משחקים טוב בבית זה כבר פעם שניה שהם מאבדים שם נקודות למרות יכולת מרשימה, אחרי שמול קוסטה ריקה הם כבר הובילו 2-0 ובסוף ספגו שער שוויון לקראת הסיום. הביתיות היא עניין סופר-חשוב בצפון אמריקה ופנמה תשלם על זה ביוקר. אני בכלל לא אופתע אם המספרת של בריאן רואיז הקוסטריקני בפברואר תהיה מה שימנע מפנמה העפלה היסטורית למונדיאל. חבל כי בסה"כ הם נבחרת די מהנה.

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני אמרתי זאת לאליאס באחד הפוסטים, שאני מחזיק מהפנמים מאוד וחושב שהם יכולים לעשות זאת, הרבה בזכות שחקני הנבחרת שמשחקים או שיחקו בליגה בקולומביה לאורך השנים, מה שנותן לי להתרשם מהם מקרוב ואין לי ספק שמהבית הזה פנמה יכולה גם לקחת מקום שלישי, אבל גם את ניו זילנד לטעמי הם יעברו ולכן גם מקום רביעי יהיה טוב עבורם. יש להם נבחרת טכנית וטובה, אם כי גם קצת נאיבית לטעמי אבל עדיין הם התקדמו פלאים בשנים האחרונות.

5. Landon Donovan Member

עידן, אני מאוד נהנה ומופתע לטובה מאיך שפנמה נראית במוקדמות עד עכשיו, אבל לטעמי מבחינת חומר השחקנים היא נחותה, אולי אפילו באופן משמעותי, מהונדורס ובוודאי שמקוסטה ריקה. הגרלת המשחקים סידרה לה את נקודת הפתיחה הטובה ביותר שהיא יכלה לבקש אבל היא איבדה נקודות גם בבית מול קוסטה ריקה וגם בג'מייקה ובמקום להיות עכשיו עם 10 נקודות ובדרך להבטיח העפלה היא במקום הרביעי לפני שני משחקי חוץ קשים בארה"ב וקוסטה ריקה שעשויים כבר החודש לסגור את הסיפור מבחינתה וחבל.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני חושב שארה"ב, מכסיקו וקוסטה ריקה יתפסו את שלושת המקומות הראשונים, לא בהכרח בסדר הזה, אבל אני דווקא לא חושב שפנמה נופלת מהונדוראס, למשל. נכון שההגרלה האירה להם פנים ונכון שהונדוראס נבחרת טובה, בטח בבית, אבל להוציא שם נקודות זה גם לא בשמיים עבור פנמה ויהיה להם קרב צמוד לדעתי על המקום הרביעי.

7. Landon Donovan Member

משחק חוץ בהונדורס זה אולי המשימה הכי קשה ביבשת. אנחנו כבר הפסדנו שם, מכסיקו הצליחה לגרד תיקו. אבל גם אם פנמה תצליח להוציא שם תיקו היא עדיין בבעיה. לוח משחקים זה משחק סכום אפס ואם קיבלת משחקים קלים בהתחלה אז תקבל את המשחקים הקשים אחר-כך. פנמה סוגרת את המוקדמות באוקטובר עם משחקים מול מכסיקו וארה"ב בעוד שהונדורס מארחת את קוסטה ריקה ומתארחת בג'מייקה. אם פנמה לא תגיע עם לפחות 3 נקודות יתרון לאוקטובר היא לא תעלה ולצערי אני לא רואה את זה קורה.

Last edited by a moderator: Jun 8, 2013
  8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

זה נכון מה שאתה אומר, אבל באותה מידה סביר להניח שמכסיקו וארה"ב גם יבטיחו עלייה עד אז ואני לא אומר שהם יזלזלו, אבל מי יודע, אולי פנמה תצליח להפתיע אותם (משחק אחרון מולכם בבית, לא קל אבל גם לא בלתי אפשרי). בגלל שלדעתי הנבחרות פחות או יותר שוות בכוחן מבחינת הסגל (הונדוראס ופנמה), המשחק ביניהן יהיה משחק מפתח, כי אני גם לא חושב שלהונדורים יהיה קל מול קוסטה ריקה, מול ג'מייקה כמו שזה נראה זה כבר סיפור אחר. אבל כן, בגדול אני מסכים איתך שהם לא ניצלו מספיק את לוח המשחקים שלהם ועכשיו נותרו להם 4 משחקי חוץ מ-6 המשחקים שנותרו.

9. Landon Donovan Member

היתרון של הונדורס כרגע הוא שהיא שיחקה כבר בפנמה ובקוסטה ריקה ועוד לא אירחה אותן, ואני לא מאמין שהיא תאבד מולן בבית נקודות, בטח לא בשני המשחקים. פנמה בהחלט מסוגלת לנצח אותנו במחזור האחרון, במיוחד אם נבטיח כבר את ההעפלה (מה שאמור לקרות), אבל להוציא נקודות באצטקה יהיה גדול עליהם ולכן אמרתי - פנמה צריכה להגיע לאוקטובר עם 3 נקודות יותר מהונדורס, ולוח המשחקים של שתיהן הופך את זה למשימה סופר קשה עבורה ואני לא חושב שהיא תעמוד בה. אבל נחכה ונראה, בסוף היא תצליח להפתיע את קוסטה ריקה החודש ותטרוף את הקלפים.

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בלי קשר, ובתור אחד שעוקב אחרי הכדורגל ביבשת אמריקה בכלל לרבות טורנירי גביע הזהב, כיף לראות נבחרות חדשות מדי פעם מלבד השלישייה המובילה, אם זה הונדוראס, פנמה, ג'מייקה ובשנים קודמות אלו היו גואטמלה ואל-סלבאדור. מה שמפתיע אותי, שקנדה למשל, פשוט לא מצליחה להתרומם וכמעט אף פעם הם לא מגיעים לישורת האחרונה, למרות שגם להם יש שחקנים לא רעים ועדיין הם לא מצליחים ליצור נבחרת ו/או קבוצות שיצליחו ברמה הבינלאומית.

11. Landon Donovan Member

ההדחה של קנדה בסיבוב הקום היתה משעשעת ביותר - היא הגיעה בעמדה מצויינת למחזור האחרון מול הונדורס וחטפה שם שמיניה הזויה. מבחינת חומר השחקנים היא אמורה לפחות להיאבק על המקום הרביעי בשלב האחרון של המוקדמות, אלא שבגלל כל מיני סיבות (בעיקר מאמנים גרועים) היא אפילו לא מצליחה להגיע אליו וחבל. במיוחד כשגביע הזהב היא מראה פעם אחר פעם שהיא ראויה ליותר.

12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מוקדמות מונדיאל 2014 - איזור אפריקה
    ברוב הבתים שיחקו את המחזור הרביעי (מתוך 6) והיום הוא יושלם בשאר הבתים. שני מחזורים לסיום שלב הבתים וכזכור, רק הראשונה מכל בית עולה לשלב הפלייאוף שייתן לנו 10 נבחרות שיתמודדו בשיטת בית וחוץ ו-5 הנבחרות שינצחו, יעפילו למונדיאל.

בית 1
    בוטסוואנה-אתיופיה 2-1
    מרכז אפריקה-דרום אפריקה 3-0

בוטסוואנה ומרכז אפריקה נפרדו השבוע מחלום המונדיאל לאחר שהפסדיו כ"א בביתן לאתיופיה ודרא"פ בהתאמה. עכשיו נותר הקרב על המקום הראשון שייערך ב-16.6 באתיופיה, שתשחק מול דרא"פ. ניצחון אתיופי - והם מבטיחים עליה. כל תוצאה אחרת תביא את ההכרעה למחזור האחרון שבו דרא"פ מארחת את בוטסוואנה ומרכז אפריקה את אתיופיה.

בית 2
    סיירה לאון-טוניסיה 2-2
    קאבו ורדה-גיניאה המשוונית 1-2

הסיפור כאן כמעט גמור, כאשר טוניסיה מוליכה ב-5 הפרש על סיירה לאון השניה וזקוקה לנקודה אחת משני משחקים כדי להעפיל. לסיירה לאון היתה הזדמנות לצמצם את הפער, אבל הם הפסידו נקודות בבית במפגש הישיר מול הטוניסאים. ככל הנראה טוניסיה תבטיח את עלייתה ב-16.6 בחוץ מול גיניאה המשוונית.

בית 3
    מרוקו-טנזניה 1-2
    גאמביה-חוף השנהב 3-0

דרוגבה וחבריו בדרך לפלייאוף. ב-16.6 הם יוצאים למשחק חוץ מול טנזניה השניה שמפגרת מולם ב-4 נקודות ותיקו ומעלה יספיק לפילים, שטרם הפסידו בבית, להעפיל. רק ניצחון טנזני יפתח את הבית למחזור האחרון ובמידה ומרוקו תנצח גם כן, היא תפיח תקוות מחודשות לאוהדיה לקראת המחזור האחרון.

בית 4
    זמביה-לסותו 0-4
    סודאן-גאנה 3-1

קרב ראש בראש בין גאנה לזמביה. הזמבים הביסו השבוע את לסותו ומוליכים בנקודה בלבד על הגנאים שניצחו בסודאן. בשבוע הבא תצא גאנה ללסותו וזמביה תארח את סודאן והאופציה היחידה שתהיה לנו הכרעה זה רק אם גאנה תפסיד וזמביה תנצח. כל תוצאה אחרת תדחב את ההכרעה למחזור האחרון ב-6.9, אז תארח גאנה את זמביה.

בית 6
    קניה-ניגריה 1-0
    מאלאווי-גאמביה 0-0

אלופת אפריקה עם ניצחון חשוב מאוד בקניה שכמעט בוודאות מעלה אותה לשלב הבא ומאלאווי השניה, דווקא במשחק בית מול גאמביה מאבדת נקודות. ב-16.6 מארחתניגריה את מאלאווי וניצחון שלה יעלה אותה לפלייאוף. כל תוצאה אחרת תדחה את ההכרעה למחזור האחרון.

בית 10
    אוגנדה-ליבריה 0-1
    אנגולה-סנגל 1-1

הבית הכי פתוח שבו עדיין לכל הארבע יש סיכוי שווה להעפיל. סנגל כרגע בראש עם נקודה מאוגנדה השניה ו-2 יותר מאנגולה וליבירה. התמונה יותר תתבהר בשבוע הבא, כאשר ליברי תארח את סנגל ואוגנדה את אנגולה. כאן בכל מקרה ההכרעה תיפול במחזור האחרון בספטמבר.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מצרים מנצחת 4-2 בזימבאבוואה וקרובה מאוד להבטיח רשמית את מקומה בפלייאוף. אבו טריקה הבלתי נגמר כבש את הראשון, מוחמד סאלאח השלים עם שלושער והנבחרת של בראדלי נראית בדרך הנכונה.

עוד נציגה צפון אפריקאית שמבססת את מעמדה במקום הראשון בבית היא אלג'יר, שהשיגה ניצחון חוץ יפה בבנין למרות פיגור מוקדם מול נבחרת שפתחה חזק עם תמיכה גדולה מהקהל (במחצית הראשונה). חלוץ הנבחרת איסלאם סלימאני כבש צמד והמשיך להרשים, למי שיכול לעקוב אחרי השחקנים הצפון אפריקאים שווה לשים עין עליו. לא כוכב גדול, אבל שחקן שאני מאוד נהנה לראות ומאמין שיגיע בקרוב לליגה שם ייחשף ליותר אנשים.

מקווה מאוד לראות אותם מצליחים, התאהבתי בנבחרת הזאת.

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

האמת שגם אני. וכמו שראינו באליפות אפריקה האחרונה, יש להם יופי של תמיכה מהקהל, בטח כאשר יהיה מדובר במשחק בית, וגם נבחרת טובה, ככה שהם גם הפייבוריטים לגמור את זה בשבוע הבא.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ממשיכים היום עם אסיה בכמה משחקים שכנראה יחרצו גורלות, בעיקר בבית B.

בית A
    דרום קוריאה-אוזבקיסטן (14:00)
    אירן-לבנון (18:30)

המאבק הוא בעיקר משולש בין קוריאה, אוזבקיסטן ואירן, השאלה היא רק על זהות שתי העולות וזו שתלך לפלייאוף. משחק המפתח יהיה בסיאול, שם ניצחון קוריאני יבטיח לה את הכרטיס למונדיאל ובמידה ואירן תנצח את לבנון, היא תחליף מקומות עם אוזבקיסטן מחזור אחד לסיום. לחלופין, ניצחון אוזבקי ייתן לה את הכרטיס ויגרור את אירן וקוריאה למלחמת עולם לקראת המחזור האחרון. תיקו בסיאול וניצחון איראני, יקפיץ את איראן למקום הראשון אבל ידחה את ההכרעה למחזור האחרון. בעיקרון גם קטאר עוד יכולה לתפוס את המקום השלישי ולא יותר מכך, אבל עליה לקוות לשני הפסדים של אירן (1+ יחס שערים) ולנצח במחזור האחרון באוזבקיסטן (כרגע קטאר 4-). בקיצור, בלתי אפשרי.

בית B
    אוסטרליה-ירדן (12:00)
    עיראק יפן (17:30)

יפן כבר במונדיאל ועירק תנסה לנצל זאת, כי הפסד עירקי יחסל לחלוטין את הסיכויים להעפיל. ניצחון יכניס אותם חזק לקראת המחזור האחרון ותיקו ישאיר אותם בתמונה לגבי הפלייאוף במחזור האחרון. אוסטרליה מצידה צריכה 3 נקודות בבית על ירדן כדי להיות עם רגל וחצי בברזיל ותארח במחזור האחרון גם את עיראק, כך שהיא במצב הטוב ביותר וגם תעלה יחד עם יפן ככל הנראה. השאלה היא לגבי הזהות של הפלייאוף, כאשר עומאן צריכה לייחל לניצחון יפני היום ובמחזור האחרון היא משחקת בעיראק, כדי שלפחות הפלייאוף יהיה בהישג יד.

Thread Status:
Not open for further replies.