יש כרגע כניסה של דור חדש לנבחרת. רואים הרבה שחקנים צעירים. רוב הסגל מגיע מהליגה ההולנדית, דבר שלא נראה בשנים האחרונות. מי שלא עוקב אחרי ההליגה ההולנדית, הסגל ברובו יכול להיראות לו אנונימי. אך מוגזם להגיד שזה הוא סגל אפור. יש בנבחרת הזאת הרבה כישרון...בעוד מספר שנים תראה חלק מהשקנים האלה משחקים בקבוצות מהחזקות באירופה. גם סניידר, רובן, ואן ואן דר וארט ועוד רבים וטובים אחרים התחילו את דרכם בנבחרת כשחקנים צעירים אנונימיים בעודם משחקים בליגה ההולנדית.
סטק וואן דאר וארט בליינד בכל נבחרת. מה עם הייטנחה? אפליי בשאלקה? אליה שאני זוכר אותו כמאוד מרשים? ואן דר ויל? (אני באמת שואל).
לגבי הולנד, לשמחתי כבר קיבלתי גיבוי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ברצוני להוסיף עוד כמה דברים. (הדברים ש-Ajacied אמר מאד מאד נכונים). סדרו קייטע, הולנד ה'אפורה' כן מטיילת בבית הזה וזה בימים שאנגליה למשל מסתבכת בבית שלה...אני האחרון שהולך להגיד שהנבחרת הזאת מועמדת למשהו בברזיל, בטח לא עכשיו כשאנחנו חיים בסוף מרס 2013. אם אומרים על ניצחון 4-0 מול יריבה לא חלשה שאנחנו 'אפורים' אז חכה כשרב החבר'ה האלה התקדמו. מישהו כבר ענה לי באתר הולנדי: "היעד של הנבחרת הזאת היא אליפות אירופה 2016." הולנד היא בסה"כ מדינה קטנה כשמשווים אותה מול המדינות עם הנבחרות המובילות באירופה ובעולם. אני מציע לכולם קצת סבלנות. לגבי כמה מהשמות ששחם הביא. שטקלנבורח צפוי לדעתי גם לחזור ביום מן הימים לשער הנבחרת. העניין הוא שואן חאל עקשן בצורה מדהימה והוא פשוט אוהב להכנס עם ראשו בקיר. אז קנת' וורמיר שוער לא רע, אבל גם בהולנד כבר דיברו על עניין השוער. רק צריך לזכור ששטקי היה העונה גם תקופה פצוע. הייטינחה? יכול לפרוש מהנבחרת. על הספסל ישב אתמול גם מתהסן, אבל ברור עכשיו שהייטינחה שלא מרבה לשחק באברטון יכול לעשות טוב לקריירה שלו ולחזור הביתה לאמסטרדם. רק אז אולי עוד יחזור לשחק בנבחרת. את האמת, אני כרגע אפילו לא יודע אם אייאקס בכלל תחזיר אותו. אפלאיי? לא עשה העונה דבר בשאלקה. עדיף כבר כמה כשרונות של פיינורד לתת דקות. אני לא חושב שהמרוקאי בשורשיו גמר עם הנבחרת, אבל כרגע אין שום איש בהולנד שמדבר עליו. גרגורי ואן דר ויל הרס במו ידיו את הקריירה שלו, בטח לעת עתה. הוא עבר מאייאקס לכסף של ערביי פריס סן ז'רמן, אבל ברב העונה בכלל לא שיחק. בהולנד משחקים עכשיו שני מגנים ימיניים שמשחקים מדי שבוע. דארל יאנמאט (פיינורד), וריקרדו ואן רייהן (אייאקס). בסה"כ אני ורב מאוהדי הולנד עומדים מאחורי ההחלטות של ואן חאל. אחרי הביזיון ביורו המאמן הלאומי החדש החליט ללכת על דור העתיד. אז אולי יש לי ויכוח על שחקן זה או אחר, אבל בקווים הגדולים אני מאד מרוצה מה שקורה עכשיו בנבחרת שלי. שוב, הולנד מודל 2013 עדיין לא נבחרת שתאיים על בין היתר ספרד וגרמניה, אבל היא כן בדרך הנכונה לחזור לאותה הרמה. העובדה שהיא בקלות מדהימה מטיילת מבית לא הכי קל אומר בשבילי מספיק. הונגריה, רומניה וטורקיה אינן מאריות אירופה, אבל אחרי יורו 2012 במדינה שלי גם לא היו בטוחים שנעלה מהבית הזה...פחות לפני שנה בלגיה ניצחה אותנו 4-2 ואני משוכנע שעכשיו שוב נוכל לנצח את אחת מהנבחרות המשתפרות של אירופה!
משחק נרפה מדי של דשאן, זה פשוט היה מוגזם. עם כל הכבוד, ויש המון אחרי זכיה בשלושה טורנירים, נבחרת ספרד ובמיוחד בכושרה הנוכחי היא לא איזו מכונה התקפית, מה שגורם לה להיות יריבה כל כך קשה זה בעיקר היכולת שלה להרוג משחק ודשאן נתן להם לעשות את זה בלי מאמץ. פשוט לא הבנתי למה הוא נתן לה כל כך הרבה קרדיט במשחק בית מול כל הקהל הצרפתי, כשהשחקנים כן תקפו הם לא נתקלו בחומה בצורה ולא בהתקפת נגד מהירה ותכליתית. משחק שהיה יכול לשנות הרבה בשביל הנבחרת, וכעת הם יאבקו על מקום במונדיאל דרך הפלייאוף, אולי מול פורטוגל, קרואטיה, אנגליה... פשוט פספוס. בנזמה, אני אתאפק ולא אומר שהוא גרוע כי הוא לא, אבל אין לי מושג איך הוא הגיע למעמד שלו. כל כך חסר אונים כשרונאלדו לא לידו, וגם אז הוא מחמיץ בצרורות.
רוב שריקות הבוז לבנזמה נבעו מהסיפר של אי שירת ההמנון ולאו דווקא מהיכולת. ז'אלה הוא בהחלט בעייה ובצרפת דנו בזה הרבה לפני המשחק אבל מטודי הוא נכס ולמרות שאתמול לא היה במיטבו מדובר באחד השחקנים החשובים ביותר הן של פאריז והן של נבחרת צרפת ועל כך אין עורערין {לפחות לא בין כל שחקני העבר והפרשנים בצרפת המכירים אותו טוב ממני....} פדרו לא עשה הרבה? פדרו? בטוח שראינו אותו משחק? פדרו,מונראל ווואלדס קיבלו את הציונים הגבוהים ביותר בעיתונות הצרפתית ואתה אומר שהוא לא עשה כלום חוץ מלסחוט עבירות? נו טוב,אם אתה בטוח..... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx
נכון,ספרד היא לא נבחרת התקפית מדהימה אבל בוא לא נהפוך את צרפת בעצמה לכזאת,יש שם המון איכות אבל חוץ מריברי לא ממש מדובר בהתקפה קטלנית ולשחק מול הלחץ הבלתי נגמר של מרכז השדה של הספרדים זה רחוק מלהיות קל כפי שהעידו הן דשאן והן וונגר ורודי גארסייה {מאמנה של ליל} הפרשנים. צרפת עוד תשתפר אבל ברור שרק שיפור גדול בחוד ההתקפי יביא אותה לרמות הגבוהות ביותר.
אני לא מדבר על לעמוד כשווה מול שווה, יש פער טכני ברור בין הנבחרות, אבל דשאן היה צריך להעיז הרבה יותר. בנושא ההגנתי אני לא חושב שהיה נכון ללכת אחורה בצורה כל כך גורפת כשכולם חוץ מבנזמה מאחורי החצי. צרפת לא הפריע להנעת הכדור במרכז השדה וכמעט ולא לחצה שם, היא חיכתה לספרדים 25-30 מטר מהשער.
כשיש מולך שחקן כל כך מהיר כמו פדרו שברגע אחת נמצא 50 מטר מהשער ושנייה לאחר מכן מסיים את ההתקפה בשער אתה מן הסתם חושב פעמיים אם ללחוץ גבוה יותר...
אז ה"סופרסטאר" פדרו מנע מנבחרת צרפת ללחוץ יותר גבוה? זה מגוחך. בסה"כ חוץ מארבעה קשרי מרכז שדה ספרד שיחקה איתו ועם דויד וויה, עדיין התקפה טובה, אבל לא משהו שצריך לשקשק ממנו.
שאני כותב על "סגל אפור של הולנד" אני מתכוון ביחס לסטנדרטים שהתרגלנו לראות מהולנד מאז שנות ה70, ברור שזה עדיין סגל יותר טוב ומוכשר משל רוב הנבחרות האחרות. כמו שציינתי, יכול להיות שלפחות למוקדמות זה עובד לטובת הנבחרת מכוון שיש פחות אגו ומאבקים פנימיים והשחקנים מאד מחוייבים ובאים עם הרבה מוטיבציה ורצון להוכיח. השאלה מה יקרה במשחקים מול ירבות מרמה יותר גבוהה כי אני לא בטוח אם הולנד בסגל הנוכחי יכולה לשחק את הכדורגל ההתקפי והדומיננטי של ואן חל נגד יריבות עדיפות על הנייר.
לגבי צרפת-ספרד. הצרפתים שיחקו בדיוק כפי שכמעט כולם משחקים נגד ספרד / ברצלונה בתקופה האחרונה. ההנחה מאחרי הטקטיקה הזו היא שקרב האמצע אבוד מראש ולכן עדיף לתת לספרדים אפילו 75 אחוזי פוזשן, אבל שכל השחקנים נמצאים כל הזמן בעמדות ההגנתיות שלהם, מאשר 60 אחוז פוזשן, אבל תוך ניסיון לשחק התקפי ועקב כך, להחשף בהגנה. שזה מצליח (כמו במשחק מול מילאן בסאן סירו) אז זה מוגדר כגאונות טקטית, שזה לא מצליח, אז כותבים שזו גישה פחדנית מידי. עם כל הביקורת שלי על דל בוסקה והמערכים שלו (אני עדיין מחזיק בדעה שהכללה של צ'אבי אלונסו בהרכב ועקב כך, ההזזה של אינייסטה לאגף, כלומר פירוק שלישיית הקישור של ברצלונה- נקודת הכוח הכי חזקה של הכדוגל הספרדי- מתוך בחירה מוחלטת, זה מהלך מטומטם ברמה שאי אפשר לתאר שנובע משיקולים פוליטיים), שנבחרות ניסו להתמודד עם ספרד באמצע, כפי שקרה עם גרמניה במונדיאל או איטליה בגמר היורו, הספרדים נראו הרבה יותר טוב. עם כל הכבוד לצרפת, זה עדיין פוגבה, מטודי וקבאי מול צ'אבי, בוסקטס ואינייסטה. במילים אחרות, הצרפתים שיחקו נקודות לכוח שלהם- הגנה חזקה ומתפרצות. צריך גם לזכור שתיקו היה טוב להם.
אם צרפת היתה משחקת מול ברצלונה אתמול לא הייתי אומר כלום, ספרד זו לא ברצלונה. ומי דיבר על לשחק התקפי או התמודדות עם ספרד באמצע? קצת יותר תעוזה במשחק, פחות פסיביות במשחק ההגנתי, טיפה להקשות, זה הכל.
לא זוכר שאמרתי סופר סטאר על פדרו אבל כשיש לך שני מגינים בעייתיים כמו אברה וז'אלה אתה חושב פעמיים ושלוש לפני שאתה מורה לקבוצה שלך ללחוץ בצורה שונה וכשנכנס גם נאווס אי אפשר היה שלא לראות את הלחץ בהגנה הצרפתית.
ספרד זה לא ברצלונה בגלל מסי, אבל העדיפות במרכז השדה היא אותה עדיפות (לפחות על הנייר) וזה מה שמכתיב את כל קו המחשבה הזה. דשאן העדיף להפסיד עוד 10-15 אחוזי פוזשן, בשביל שהשחקנים לא יצאו מהעמדות שלהם. את השלושה-ארבעה מצבים שלהם הם עדיין ייצרו, ההנחה שלו הייתה שבמשחק יותר התקפי, הספרדים היו מייצרים יותר מארבעה-חמישה מצבים. אם היה נגמר 1-1 (וזה לא היה רחוק), אז היו כותבים שהטקטיקה שלו עבדה מצוין.
בין אם זה רק בגלל מסי או לא, ברצלונה קבוצה התקפית הרבה יותר מסוכרנת מספרד. אני נוטה לחשוב ככה, אם זה בגלל מסי או המשחק דרך המגנים או (רוב הזמן) מיקום יותר נכון לאינייסטה במערך. מה גם ש"מחבש" כמו שברצלונה יודעת להפעיל אני בספק אם ראינו מתישהו מנבחרת ספרד. אם כל זה נעוץ בשחקן אחד אני חושב שלא. מבין מה דשאן רצה לעשות, לדעתי היה מקום לפחד פחות מהאפשרות שספרד תייצר עוד כמה מצבים. בסופו של דבר לא להיות רחוק מ1-1 (באותה מידה היה לא רחוק מ2-0) במשחק כזה חשוב בבית, זה לא משהו ששווה לספר עליו לנכדים.