מוק' מונדיאל 2014 - אירופה

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by idans10, Sep 5, 2012.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שי, אני לא מסכים איתך שצריך לקבוע ראשי בתים לפי הדרך למונדיאל. איך שלא תהפוך את זה, אורוגואי פוגשת יריבות הרבה יותר קשות ממה שאיטליה, הולנד ושווייץ פגשו. הם גם משחקים יותר משחקים ומקבלים יותר ניקוד. זה שהם יעלו דרך הפלייאוף, זה לא רלוונטי. לגבי שוייץ אני מסכים איתך שהבית שלהם היה סופר ביזיוני, אבל אי אפשר ממש להאשים אותם.

2. Ajacied Member

זה בלתי נתפס שנבחרת שסיימה מקום 5 מתוך 9, תהיה ראש בית במונדיאל...וזה עוד כשברזיל לא משתתפת.

3. Landon Donovan Member

אני חייב לומר שהדירוג של אורוגוואי, להזכירכם אלופת דרום אמריקה וסמי-פינליסטית במונדיאל הקודם, מפריע לי הרבה פחות מהדירוג של קולומביה (ויסלח לי עידן) ובלגיה, נבחרות שלא עשו שום דבר בעל ערך כבר למעלה מעשור.

4. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

לגמרי. אורוגוואי אלופת היבשת והגיעה לחצי גמר מונדיאל. מה שקרה לה בקמפיין הזה לא רלוונטי. אם יעלו, אני יכול לקבל את זה שהם ראש בית.

אבל שוויץ, בלגיה וקולומביה? על מה ולמה?

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אין למה לסלוח עומרי כי אני יכול להיות אובייקטיבי ולהסכים איתך. הבעיה שפעם פיפא הלכו לפי הישגי עבר והפעם הם הולכים לפי דירוג נטו. מבחינת קושי הדרך למונדיאל, הדרום אמריקאיות עוברות את הדרך הקשה ביותר.

6. Landon Donovan Member

ביקשתי את סליחתך לא בגלל שחשבתי שלא תסכים אלא כי דיברתי ברעת קולומביה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

לנושא אחר - מעטים הדברים במונדיאל הקרוב שישמחו אותי יותר מאשר העפלה של איידור גודיונסן. אוקראינה נראית כמו האפשרות הסבירה ביותר עבור איסלנד בשביל שזה יקרה.

7. Telkiyski Member

אין סיכוי שאיסלנד תוגרל מול אוקראינה, היא תקבל את פורטוגל די בוודאות לדעתי כי פיפא לא תתן שיהיה מונדיאל בלי רונאלדו.

אגב, שוויץ, בוסניה ובלגיה, כמו ישראל הוגרלו מהדרג השלישי - והצליחו לסיים ראשונות.
    גם אוקראינה הוגרלה מהדרג השלישי וסיימה 2.

חוץ מאלה - כל הנבחרות שהוגרלו מהדרג השלישי לא השיגו כלום.

מהדרג הרביעי רומניה היא היחידה שהצליחה להשיג את אחד משני המקומות הראשונים בבית שלה.

נורבגיה היא הנבחרת היחידה המדרג הראשון שלא הצליחה לסיים באחד משני המקומות הראשונים בבית שלה.

אבל הנתון הכי מדהים בעיני הוא שמבין 9 נבחרות שהוגרלו מהדרג השני רק 3 נבחרות הצליחו לסיים במקומות 1-2. שבדיה וצרפת יהיו בפליאוף ורוסיה עלתה מהמקום הראשון. כל שאר 6 הנבחרות שהוגרלו מהדרג השני הולכות הביתה. לא יודע אם היה דבר כזה בעבר.

Last edited: Oct 16, 2013
  8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

על אורוגוואי אני עוד מוכן לסלוח הרי הם היו בחצי הגמר האחרון של המונדיאל ואלופי דרא"מ, אבל קולומביה?
    שוויץ? בלגיה? הולנד היתה במונדיאל בגמר וגם השתתפה ביורו האחרון (עפה כזכור מבית מוות). איפה היו שוויץ ובלגיה באותה התקופה...?

אני רק יכול לקוות עכשיו שלא נדפק שוב ושנקבל בית מוות. שאני אהיה ברור, הולנד מבחינתי לא מועמדת להגיע לשלב מעבר לרבע הגמר, אבל הדרוג הזה באמת חסר כל הגיון.

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שי זה לא חסר היגיון כי פיפא בחרה את הדירוג שלה כקריטריון. כשהיא בחרה בהישגי עבר כקריטריון, אז גם ראשי הבתים היו אחרים.

10. Ajacied Member

הדירוג של פיפא הוא חסר היגיון.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידן, אני בכיף ארצה לשמוע למה שוויץ מדורגת לפני הולנד. המדינה של חברינו הנכבד ספ בלאטר עלתה למונדיאל עם 3 תיקו בבית הכי חלש בקמפיין. הולנד? סיימה רק משחק אחד בתיקו, השאר ניצחונות! איפה ההגיון פה?

זה בגלל באזל שהגיעה לחצי גמר הליגה האירופאית? ושוב לא מסביר אז את מקומה של בלגיה כי הקבוצות שלהן באירופה לא יותר טובות מהולנד שלא לדבר על הנבחרת שגם עושה תיקו אחד יותר מהנבחרת שלי...

12. חוצפן חיובי Member

אין שום קשר להישגי קבוצות. רק התוצאות של הנבחרת. הבעיה שמדובר בנוסחה הזויה. הנה דוגמה לשיטת דירוג אלטרנטיבית, שמנפקת דירוג הרבה יותר הגיוני: http://en.wikipedia.org/wiki/World_Football_Elo_Ratings

לפי הדירוג הזה, הקבוצות שהיו מדורגות במונדיאל הן ברזיל, ספרד, גרמניה, ארגנטינה, הולנד, אנגליה, אורוגוואי ואיטליה. 8 הקבוצות שמדורגות לאחר מכן הן קולומביה, צ'ילה, פורטוגל, צרפת, ארה"ב, בלגיה, שבדיה ושוויץ. דירוג על סף המושלם.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שבדירוג נורמלי הולנד (וגם איטליה) מקדימה את שוויץ. פיפ"א עם השחיתות המוכרת כבר מוצאת כל מיני דרכים לקדם את האינטרסים שלה. בסה"כ זה מאד צפוי, אבל עדיין נשאר מרגיז. בוא נראה בהגרלה אם יש חשש למניפולציה כלשהי, נאיבי לחשוב שהכל שם כשר במשרדי ז'נבה...

Last edited: Oct 17, 2013
  14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לא מדבר על שוייץ אלא על קולומביה. הבית הדרום אמריקאי הוא הקשה והמייגע יותר של המוקדמות. עצם זה שנבחרות כמו גרמניה, ספרד והולנד כמעט תמיד מסיימות עם 100% רק מראה על כך שעבורן הדרך למונדיאל הרבה יותר קלה מאשר לארגנטינה או ברזיל או קולומביה והניקוד מול אותם נבחרות הוא בהתאם.

15. Ajacied Member

וואלה עידן אני לא יודע...יותר ארוך ומייגע - כן. יותר קשה? אני לא בטוח.
    כאשר 5 מ-9 נבחרות עולות למונדיאל, כלומר יותר מ-50% (ירדן לא באמת תדיח את אורוגוואי), אני לא רואה בזה משהו יותר מדי קשה. בסופו של דבר, גם בדרום אמריקה, הנבחרות החזקות יותר יעלו.

Last edited: Oct 17, 2013