מוק' מונדיאל 2010:שאר העולם

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י תומר22, ‏12/10/07.

1. Emil Member

לצערי לא יצא לי לראות את המשחק, אבל נא לא להתלהב יותר מדי. נחכה למשחק מעט יותר רציני לפני שנכתיר כתרים.
    שמחתי לשמוע שאגוארו התחיל לכבוש גם במדים הלאומיים, ואין ספק שיש לו עתיד גדול. וריקלמה...אח יא ריקלמה, מה אתם עוד רוצים. זה פשוט פשע ברמה הגבוהה ביותר שלבחור אין קבוצה, פשוט שחקן גדול.

ולא הייתי קורא להתקפה חלומית. כבר עשינו בנושא הזה דיון על ההתקפה הלוקה של ארגנטינה, עם המחסור ב-9 קלאסי, שלל החלוצים הנמוכים, ענייני חרמן דניס וכו'. אין טעם לחזור על הדברים, אבל חלומי לא הייתי קורא לזה. חוץ מזה, כמו תמיד, המבחן להתקפה יהיה מול הנבחרות ההגנתיות של אירופה ולא המשחק הדרום אמריקאי.

2. תומר22 Member

לא היה משחק גדול של ארגנטינה, אבל היו רגעים יפים והקלות שבה הכל קורה מדהימה אותי כל פעם מחדש. מרטין דמיקליס הופך ממשחק למשחק למעוז ההגנה ואני עדיין מנסה להבין איך השאירו אותו כל כך הרבה זמן מחוץ לסגל, כולל במונדיאל ובקופה. דמיקליס מחזיק את ההגנה, מסצ'ראנו (כמו תמיד) את הקישור ואז החלק הקדמי יכול לעשות מה שבראש שלו. ריקלמה הוא עילוי וההתעקשות של באסילה עליו מוכיחה את עצמה בגדול, גם אם הוא משחק בהליכה. אגוארו אתמול חגג שער בכורה בנבחרת והיה לא רע בכלל בתור החלוץ המרכזי, אבל במידה וקרספו כשיר ביום שלישי אז 'קון' חוזר לספסל. מסי עשה מבצע גדול בבישול של השער השלישי, למרות שבשאר המשחק היו לו כמה פעמים שהוא די הגזים עם הכדרור.

בקשר לשידור: אייל לחמן והשדר שהיה איתו היו צריכים לעשות הכנה לשידור ובמיוחד לדעת לבטא שמות, לפחות של נבחרת ארגנטינה (לא מדובר בשחקנים אלמוניים). את כל ההמצאות שלו לגבי שיטת המשחק אין לי מושג מאיפה הוא לקח. איך לעזאזל הוא הגיע למסקנה במחצית השנייה שארגנטינה משחקת בשיטה של 4-5-1? הוא חייב להבין שבאסילה משחק ברוב המקרים עם פליימייקר, במיוחד כאשר ריקלמה על המגרש.

ביום שלישי באמת יהיה מבחן קצת יותר ראוי, כמו שציינו כאן. קולומביה לא נבחרת גדולה - ניצחה אתמול 0:1 בבית את ונצואלה מבעיטה חופשית גדולה של בוסטוס - אבל הגובה בבוגוטה והאווירה הביתית יקשו על ארגנטינה בדיוק כמו שהקשו על ברזיל לפני חודש.

* חוץ מהניצחונות של ארגנטינה וקולומביה, גם פראגוואי השיגה ניצחון ביתי, כשדרסה את אקוואדור 1:5. אקוואדור מאוד מאכזבת עד עכשיו, ולפחות לפי מחזורי הפתיחה נראה שהיא חזרה עשר שנים אחורה. המאמן הארגנטינאי של פראגוואי, חרארדו מרטינו, פתח עם שלישייה קדמית וזה השתלם לו בגדול. נלסון ואלדז ורוקה סנטה-קרוז כבשו שער כל אחד, הקשר ריברוס חגג עם צמד והמחליף נסטור אז'אלה (טיגרה) הוסיף עוד אחד. מאמן אקוואדור, הקולומביאני לואיס סוארז, הודיע על התפטרותו מהנבחרת אחרי התבוסה הקשה. אקוואדור נמצאת עם מאזן עלוב של שמונה הפסדים רצופים במשחקים רשמיים (שניים במונדיאל 2006, שלושה בקופה אמריקה ועוד שלושה בקמפיין הנוכחי).

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

להגנתם של השדרנים הישראלים , גם הארגנטינאים לא תמיד מבטאים את השמות נכון מכיוון שכל שחקן מגיע ממוצא אחר וחלקם שומרים על ההגייה המקורית בעוד לחלק זה הפך להגייה "ארגנטינאית" , לדוגמא יש פז'ראנו מראסינג pellerano שמבוטא עם ז' ויש את פלגריני מולס שמבוטא עם ל' pellegrini ...
    ואפילו בתוך ארגנטינה ההגייה של z משתנה מאדם לאדם (לפעמים לפי אזורים) ויכולה להשמע גם כ ס'.

בהרבה מקרים השדרנים זורמים עם ההגייה הארגנטינאית , כמו במקרה של הפאראגוואי של טיגרה שכתבת עליו שלדעתי צריך להגות את השם שלו אייאלה ובארגנטינה נקרא אז'אלה..

את השידור לא שמעתי בעברית אבל אני מניח שהיו הרבה טעויות...

בקשר לסיכום משחק , זה מאוד נכון , מסצ'ראנו ודמיצ'ליס נותנים הרבה חופש לחלק הקדמי שבמשחק הזה חבל שסאנטי ואיבארה לא ניצלו זאת...

ופרט נוסף על קולומביה , היא כבשה גול אחד בינתיים במוקדמות (בעיטה חופשית) ותשחק מול ארגנטינה שעוד לא ספגה...

4. תומר22 Member

אני לא מדבר על טעויות כאלה, אלא על כך שהוא קורא לאגוארו - אגרו, אגורו, אגיירו ומחליף את זה אחרי כל מהלך. זה אחד השחקנים המובילים בליגה הספרדית ולא איזה שחקן אלמוני מאוריינטה פטרולרו (הקבוצה מבוליביה שעליה הוא דיבר כל הזמן), שגם לה הוא נתן איזה חמש-שש שמות שונים.

זאנטי שיחק בשמאל, אז אפשר לתת לו להנות מהספק. איבארה עלה פעם אחת קדימה, כמעט נפצע והחליט שזה מספיק - "אני נשאר בחלקים עם הדשא (הצבוע)".

5. sagiv Member

בקשה לעזרה, עכשיו או מאוחר יותר.
    אם מישהו יכול לתת לי לינק לצפייה במשחק בין אורוגוואי לצ'ילה ללא צורך בסופקאסט או אחת מהתוכנות הללו אני אודה לו מאוד.
    אם בכלל יש דבר כזה ללא התוכנות האלו.
    בכל מקרה, תודה

נערך לאחרונה ב: ‏18/11/07
  6. JR-Riquelme Member

המשחק בין אורוגוואי לצ'ילה מאוד מאוד מעניין, חבל שלא משדרים אותו...
    צ'ילה לדעתי הולכת להגיע למונדיאל ואחרי ארגנטינה וברזיל היא אולי הטובה בדרום אמריקה, נבחרת סופר מוכשרת עם שחקנים מעולים. משחקת מאוד יפה

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

:aaarofl: , יש מצב...

8. Don Joan Roman Member

אוןרוגוואי וצ'ילה מסיימות את המשחק בניהן בתוצאת תיקו 2:2
    לצי'לה כבשו מארסלו סאלאס הבלתי נגמר פעמיים(דקה 59 ו70 בפנדל), לאורוגוואי כבשו סוארז(41) ואברו(81), כריסטיאן אלבארז מבית"ר שיחק 60 דקות והיה טוב, מילובאן מירוסביץ' נכלל בסגל אבל לא שותף במשחק.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/11/07
  9. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע אם אפשר להחשיב את הקופה למדד אבל צ'ילה הייתה בו בהרכב מלא אם אני לא טועה, ולמעט ניצחון מזליקי על אקוודור לא עשתה יותר מדי.

10. JR-Riquelme Member

מתיאס פרננדז לא היה שם לא? אלכסיס סאנצ'ז גם לא היה שם? אני כעת לא זוכר שחקנים אבל יש להם עוד כמה כשרונות..
    היחיד שהיה שם אם אני לא טועה זה הומברטו סואזו אבל אולי זיכרוני מטעה אותי...

11. Mr.Eko Member

איזה שחקן ריקלמה... תענוג לראות אותו.....
    יאללה שיעבור כבר לקבוצה גדולה שנראה אותו לעיתים תכופות יותר.

12. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכסיס סאנצ'ז בבוגרת? הוא ישב על הספסל רוב המונדיאליטו... בכל מקרה מבחינת פוטנציאל על הנייר אני מסכים שצ'ילה יכולה להתמודד על הכרטיסים לדרום אפריקה, רק שזה לא ממש עובד ככה בדרום אמריקה בדרך כלל, אחרת אקוודור ופראגוואי לא היו מעפילות פעמיים ברצף.

13. JR-Riquelme Member

הוא אמור להיות בבוגרת, הוא עשה התקדמות גדולה בזמן האחרון לפני שנפצע, ובמחק האחרון שהיה לנבחרתו כשלא היה פצוע הוא שיחק (וגם שם שער - משחק ידידות נגד אוסטריה).

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

צילה שלהקופה זה לא צ'ילה של עכשיו מסיבה אחת בלבד לדעתי , מרסלו ביאלסה.
    יש שחקנים טובים שהיו בקופה והעיפו אותם עקב הבלאגן שהיה במלון ויש שחקנים טובים שזומנו אחרי ההבדל המשמעותי הוא רק בעמדת המאמן .
    האמונה שיש בנבחרת בצ'ילה כרגע היא עצומה ולראייה החוסר ברגשי נחיתות במגרשים קשים כמו בארגנטינה ואורוגוואי (לא זוכר שניצחו שם אי פעם) והכל בזכות ביאלסה ולא שחקן זה או אחר.

15. Igi Member

למישהו יש את הרשימה המלאה של הדרגים באירופה לקראת מוקדמות המונדיאל?