עמי, שאלה שהיא קצת אוף טופיק. למה אתה מתעקש לקרוא ולרשום את קולומביה כ"קולמביה"? בהתחלה חשבתי שסתם שכחת לרשום ו' אחת, אבל אני רואה שזה חוזר על עצמו......
התכוונתי לשחקנים עמי, מה גם שאם בספרד היו עולים אחרי משחק פלייאוף למונדיאל גם הקהל וגם השחקנים היו חוגגים באופן דומה לאורוגוואי. אם לא, אני הייתי מאוד מאוכזב מהם באופן אישי. מזכיר לי את אנלקה שאחרי המשחק מול אירלנד ירד באדישות לחדר ההלבשה... לא התייחסתי קודם לקוסטה ריקה - אחרי שהמאמן הזיין שכל שלהם לא סתם את הפה במשך כל השבוע הוא העלה הרכב די הגנתי במונטבידאו. במחצית הראשונה הם עוד חיפשו את השער והגיעו לכמה בעיטות מסוכנות, אבל דווקא בשנייה הם פתאום הלכו לאחור עד שספגו ונזכרו לצאת, בכלל לא מובן. השינוי בא עם החילופים ההתקפיים בשליש האחרון של המשחק, אבל גם פה סימואס טעה קשות לדעתי, הוא הוציא דווקא את לואיס מארין (שהיה מצויין) לטובת שחקן התקפי, בכדור רוחב השני שנכנס לרחבה אחרי יציאתו של מארין נגח אבראו את הגול (בלי לנתר כמעט, אחרי שדק' לפני כן כמעט הגיע לנגיחה גם כן). מבחינת שחקנים, מעבר למארין שהיה נהדר במחצית הראשונה ותמיד שם את הרגל\ראש בשנייה הנכונה, אפשר לציין את הקשר ההתקפי כריסטיאן בולאניוס שהוא שחקן נהדר, כמו גם את המגן הימני פאבלו הררה, שנייהם משחקים בנורבגיה. גם השוער נאבאס נראה טוב ויש לו פונטציאל גדול ביחס לגילו הצעיר, ודווקא בריאן רואיס מאוד איכזב אותי, כלום ושום דבר אתמול.
אליאס, לואיס מארין לא מזכיר לך חיצונית מארין אחר? את ה"קוביה" מארין? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
עכשיו אני רואה את הדמיון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אבל הוא נראה יותר רגוע הקוסטה ריקני. אני מתקשה להאמין שהשחקן הנהדר הזה לא הגיע לקבוצה גדולה יותר ממכבי נתניה בקריירה שלו, אמנם אני לא מכיר מספיק את הליגה המקומית בארצו אבל על הנייר היא לא עושה רושם מדהים. ועוד לחשוב שראינו אותו (אני לפחות) רק בסוף הקריירה שלו. אמנם הוא כבר פרש בעבר מהנבחרת וחזר, אך עושה רושם שהפעם זה יהיה סופי.
בכלל אנשים נוטים לזלזל בקוסטה ריקה אבל המדינה הזו הוציאה ומוציאה שחקנים לא רעים בכלל, חלקם אפילו טובים מאוד הייתי אומר. המפורסם מביניהם הוא פאולו וונצ'ופה כמובן, אבל גם הרנאן מדפורד, לואיס מארין, בריאן רואיס, כריסטיאן בולאניוס ורונאלד גומס הם מהשחקנים הטובים שהמדינה ממרכז אמריקה הוציאה. לטעמי גם קבוצות המובילות שם כמו סאפריסה ואלאחואלנסה, אינן נופלות ברמתן מהקבוצות בישראל ויכולות אף להשתלב בליגת העלק.
אנשים, תקנו אותי אם אני טועה. אם שיטת הדירוג להגרלת המונדיאל הזה נשארה כמו השיטה של המונדיאל הקודם, הדירוג להגרלה צפוי להיראות ככה: דרג 1: דרום אפריקה, ברזיל, ארגנטינה, גרמניה, ספרד, אנגליה, צרפת ואיטליה. דרג 2: צ'ילה, אורוגוואי, פרגוואי, אלג'יריה, קמרון, גאנה, חוף השנהב וניגריה. דרג 3: סלובקיה, סלובניה, פורטוגל, הולנד, יוון, דנמרק, שוויץ וסרביה. דרג 4: ני זילנד, אוסטרליה, יפן, דרום קוריאה, צפון קוריאה, ארה"ב, מקסיקו והונדורס. זה נכון או שהשיטה השתנתה?
אתה לא טועה. מה שמעצבן אותי זה שנותנים לנבחרת המקומית מקום בדרג הראשון שלא על פי רמתה, זה יוצר מצב שיהיו יותר בתי מוות ויותר נבחרות איכותיות יעופו כבר בשלב הבתים ונותן לדרום אפריקאים סיכוי יותר טוב לעלות.
אין מצב בחיים, רוסיה לא העפילה למונדיאל הקודם ולמונדיאל שלפניו עפה בסיבוב הראשון, המיקום העולמי שלה נמוך משל ארגנטינה ככה שלא נראה לי שזה הגיוני.
אמרו את זה באתר של ספורט 5, שנראה לי טועים. הדירוג של ספורט 5 התבסס על הדירוג העולמי הנוכחי. הדירוג של מונדיאל 2006 התבסס על ההצלחות של הנבחרות במונדיאל 2002 ומונדיאל 1998, ובנוסף על הדירוג העולמי של הנבחרות בדצמבר 2003-2005. אם הדירוג של המונדיאל הזה יתבסס על אותה שיטה, זאת תהיה הסיבה שהולנד לא בדרג הראשון למשל (כי הם לא היו במונדיאל 2002). גם אותי מעצבן שדרום אפריקה בדרג הראשון, כי ככה ייצא שבמקרה שהולנד או פורטוגל לא יוגרלו בבית 1 זה יהיה בית ממש קל. הבית הקל ביותר שיכול להיות לדעתי: דרום אפריקה, אורוגוואי (אי אפשר 2 אפריקאיות באותו בית), סלובניה וניו זילנד. בית המוות: ברזיל, גאנה, הולנד ומקסיקו, או ספרד, צ'ילה, פורטוגל וארה"ב.
לדרגים 2-4 אין משמעות של הרמה של הנבחרות, הם הולכים לפי האיזורים! דרג 2 שייך לדרום אמריקה ואפריקה, דרג 3 לאירופה ודרג 4 לאסיה, אוקיאינה וצפון מרכז אמריקה.
המדורגות ראשונות זה רק לפי רמה וניקוד שנקבע ע"י פיפא, שאר המדורגות זה לפי יבשות ככה שזה לא משנה אם קבוצת הדירוג האירופית תרשם כרביעית או שנייה.