אני דווקא התרשמתי מהנבחרת האלג'יראית לטובה היום, זו נבחרת שיכולה להקשות מאוד את החיים על היריבות שלה במונדיאל. נבחרת מאורגנת, טקטית, עומדת כמו שצריך על המגרש, עם שחקני הגנה פיזיים כמו שצריך, עם גרזן בקישור האחורי, עם 2-3 שחקנים טכניים מקדימה, נבחרת בסגנון אירופאי לכל דבר. שזה לא מפליא בהתחשב בזה שכל השחקנים שלה כמעט גדלו בכדורגל הצרפתי וחלקם אף נולדו בצרפת. יש להם יסודות טובים. זאת לעומת המצרים, שכנראה יש להם יותר כישרון אבל בשני המשחקים שראיתי שלהם מאוד התרשמתי מחוסר הסדר במשחק שלהם. 0 משמעת טקטית. גם בשבת וגם היום הם תקפו בצורה מאוד לא חכמה, ראש בקיר דרך האמצע ובכדורים ארוכים סתמיים, וההגנה שלהם נראיתה חשודה מאוד במערך ה3-5-2/5-3-2. מצרים נראים כמו אוסף של שחקנים, אלג'יריה נראית כמו קבוצה...
אם סביב הנבחרת שלנו ואצל השחקנים היה עשירית מהטירוף והרצון שרואים מהמצרים והאלג'יראים, שעל פי המשחקים שראיתי לא בהכרח יותר טובות מהנבחרת שלנו, היינו מסוגלים לעשות משהו. יש אצל הערבים טירוף כזה שמכפר על היכולת הבינונית שלהן.
הצדק נעשה המשחק בשבת לא היה צריך להתקיים איזו מין צורה למשחק זה ששחקני היריבה מותקפים באבנים עם נחיתתם, ועוד משחק בסדר גודל כזה. שלא לדבר על תוספת הזמן העצומה, והגול בנבדל. גם נבחרת מצרים די נמאסה עם הזכיות שלה באליפויות אפריקה ואלג'ריה היא די חידוש מבחינת נבחרות ערביות מוצלחות, אחרי טוניס, מרוקו ומצרים.
הכל כבר הוכרע והבמה נשארת לפלייאוף האמריקאי, הכל מוכן לחגיגה אורוגוואית צפוייה אבל הספק נמצא שם עמוק בפנים, מכל הסיבות שהוזכרו בסיקור כמו גם מהחשש התמידי. אני לא מצפה למשחק גדול או מהנה, אבל אני מקווה לחגיגה גדולה בסיום, של הסלסטה כמובן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
שוב מצרים לא עולה, שוב מוכיחה לוזריות, וחבל. ובסוף הם שוב יקחו את אליפות אפריקה בינואר... המצרים הוכיחו את טימטומם כשירו זיקוקי דינור אחרי הניצחון בשבת כאילו הם כבר עלו, והנה הם קיבלו את הסטירה לפרצוף. לפחות צ'רלטון הבינו הפעם את הפוטנציאל של המשחק הזה...
איזה כיף לראות את הילד ניקו לוקח את המשחק על עצמו, הרבה ביצים וחוצפה יש ליד, אבל מעל הכל הרבה כישרון. קצת יותר ריכוז והסלסטה היו יורדים ביתרון, הרבה מצבים או "מסירה אחרונה" שהוחמצו. מצד שני צריך להזהר מהמהירות של קוסטה ריקה לעומת ההגנה הכבדה, לפרס זה כבר עלה בצהוב. לראשונה מזה הרבה זמן יש קצת יצירתיות בחלק הקדמי, ניקו אחראי לרוב אבל גם סוארס התעורר קצת ביחס למשחקים האחרונים בנבחרת. מקסי פריירה יוצא מצויין קדימה מימין, בעוד פאליטו פריירה יוצא משמאל אך לא מדוייק. משחק חי לחלוטין, קוסטה ריקה לא פראיירים ויכול ליפול פה גול.
1-0 אורוגוואי, די גמור. הכובש: אל לוקו אבראו, משעשע. 1-1! לקוסטה ריקה רבע שעה לעשות סנסציה שהאמת תהיה גדולה יותר אפילו מזו של סלובניה הערב
הלילה אפשר, וצריך, לחגוג. ממחר להתחיל לעשות בדק בית רציני, ככה זה לא יכול להמשך. הערב היה משחק יותר טוב מבשבת מבחינת הסלסטה, אבל שוב לא מצליחים לנצח בבית. ניקו היה מצויין, דיאגו פרס היה נהדר וסגר הרבה חורים, אבל המצטיין לדעתי הוא מקסי פריירה - שחוץ ממלחמה בלתי פוסקת גם מוסיף המון למשחק ההתקפה. קיללתי את המאסטרו שהכניס את אבראו אבל הוא סתם לי את הפה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
שמח אבל כמו שכתבתי עליה וקוץ בה נתנו משחק קצת פחות גרוע מהקודמים שלמזלנו הספיק אבל ככה בדרום אפריקה הביקור יהיה קצר מאוד קצר.... העיקר שנגמר סוף סוף אחרי שנתיים קשות......
נעשה צדק עם אלג'יריה, ששוב נלחצה יותר לשערה במחצית השניה אבל הפעם הם הצליחו לשמור על היתרון ולעלות בצדק למונדיאל לאחר שהם היו הנבחרת הטובה לאורך כל המוקדמות. אולי קצת נפסיד מהכישרון המצרי, אבל כמו רוב העולם, גם אני נגעלתי מההתנהגות שלהם ביום שבת והעדפתי שהם יעלו על חשבון הפרעונים. מאורוגואי אני התאכזבתי, למרות שכמו שאליאס אמר כאן מקודם, המשימה היא קודם לעלות גם אם היא לא נעשתה בצורה הכי יפה. גם אני הייתי מעדיף שקולומביה יעלו בצורה מגעילה, אבל קודם לעלות. לטאבארס יש סגל שחקנים מצויין שלדעתי יש לו פוטנציאל להגיע גם לשמינייה הראשונה, אבל הטקטיקות שלו כנראה לא מתאימות לשחקנים או שהוא נותן להם את ההוראות הלא נכונות....בכל מקרה היה גם הרבה מזל לאורוגואי ש10 דקות לסיום היתה הזדמנות טובה לסאבוריו, אבל הוא החמיץ. בסופו של דבר הנבחרות שהיו צריכות לעלות מדרום אמריקה גם עושות זאת, למרות שאני הייתי מחליף את אקואדור עם ארגנטינה. הקוסטריקנים כפי שכתבתי, יכולים לבוא בטענות רק לעצמם. כרטיס שהיה בכיס שלהם אחרי מחצית הדרך בבית הגמר, הפך בדקה ה-94 של המשחק האחרון לפלייאוף קשה מאוד מול אורוגואי. אין לה נבחרת מבריקה לקוסטה ריקה, אבל עדיין הייתי מעדיף לראות אותה על פני ניו זילנד או יוון.
מאכזבת מאוד אורגוואי, עם סגל די טוב, היא משחקת כדורגל לא טוב, ולא מצליחה לנצח בבית אפילו את קוסטה ריקה(!). ראיתי אותה נגד ארגנטינה ופשוט הזדעזתי שבקושי הגיעו למצב אחד בכל המשחק נגד ארגנטינה מפורקת, ונגד ברזיל הם ספגו 4-0 בבית. מדובר בנבחרת מאוד בינונית, אבל כנראה שלמאמן יש גם יש חלק בזה. בכל מקרה, לא רואה אותה עושה משהו בדרוםאפריקה.
ראיתי לפני השינה עוד קצת מהמשחק במונטיבידיאו. לדעתי אחד הבעיות של אורוגוואי מתחילות בגלל שלואיס סוארס לא מביא לידי ביטוי את מה שהוא מראה באייאקס. אני לא יודע אם זה בגלל פורלאן או דבר אחר, אבל באייאקס הוא הכוכב ולמעשה הוא האיש של הקבוצה. ברור לי שבאורוגוואי לפורלאן יש הרבה יותר מה להגיד ואולי בגלל זה סוארס 'מתחבא'. בכל מקרה אורוגוואי נבחרת נחמדה, אבל לא יותר. מה שכן, היא יותר טובה מקוסטה ריקה... דבר שמאד בלט היו המהומות לצד המגרש. כשאני רואה את החגיגות של אורגוואי בסיום אני רק יכול לשער כמה חשוב ההעפלה הזאת למונדיאל. אורוגוואי מדינה קטנה, אבל הכל נראה כל כך מוגזם. אפשר לשמוח, אפשר להנות מהרגע, אבל נדמה לי שאורוגוואי עדיין לא אלופת העולם...אני לא יודע מה קרה עם שחקני קוסטה ריקה, אבל מכות היו. כשאני רואה את הדברים האלה כמו הנושא במצרים אני לפעמים באמת תוהה על איזו פלנטה אני חי. תארו לכם מה היה קורה באפריקה או בדרום אמריקה אם 'מקרה אירלנד/הנרי' היה קורה שם...
היכולת הפושרת של סוארס היא בעייה, אבל לקשור את פורלאן לעניין לא נראה לי קשור, אף אחד לא מונע מסוארס לתת את כל מה שהוא יודע. אם ראית אתמול את המשחק בוודאי שמת לב למס' 14 בתכלת, ניקו לודאירו, שבגיל 20 בהופעה שנייה בנבחרת לא התבייש לקחת הכל עליו, למרות שפורלאן וסוארס היו שם, הוא אפילו פעל באנוכיות פעם או פעמיים ואף אחד לא אמר לו כלום. פורלאן לא מונע מאף אחד לבלוט, בטח שלא בקב' כ"כ מוגבלת מבחינת כישרון, אם סוארס לא משחק טוב ומעורב פחות בגלל שהוא מרגיש פחות במרכז העניינים, זה נטו בעייה שלו. הדוג' של ניקו אתמול מוכיחה את זה לדעתי.
באמת היה קצת מצחיק לראות את החגיגות של אורגוואי, כאילו עברו את נבחרת ברזיל וזכו במונדיאל, כולה עברו את קוסטרה ריקה והעפילו למונדיאל מהמקום החמישי. מכות, חטיפות ורציחות זה דבר די שכיח בדרום אמריקה. עצוב, אבל זה כנראה לא הולך להשמנות ב20 שנה האחרונות(במיוחד בארגנטינה, אורגוואי וקולמביה, בברזיל דווקא כן).
באמל"ט היה למקומיים את המקור הכי טוב ללמוד ממנו על רצח, חטיפות ואלימות, באופן מפתיע הרוצחים, שודדים והאנסים הללו באו דווקא מהיבשת הישנה, בעיקר מספרד (אבל גם מהולנד, אנגליה, פורטוגל, גרמניה וצרפת). האם התלמיד עלה על רבו? אני לא חושב, עדיין חסר שהתלמיד יבצע רצחי עם בסדרי גודל שהחברה ביבשת הישנה ביצעו. בנוגע לחגיגות, שתעפיל למונדיאל אני מאמין שגם אתה תחגוג, גם אם זה מול נבחרות כמו אנדורה, קפריסין, שוויץ, יוון ואחרות...