ויכוח כזה אידיוטי לא ראיתי כבר זמן - כל הכבוד עמי. על סמך מה נערכת השוואה בין אירופה לדרא"מ? בין מה בדיוק ההשוואה? ביבשת אחת מתחרות 52 מדינות (53? 51?), בשנייה 10. אז בין מה אתה משווה? בין החזקות, בין נבחרת ממוצעת, בין החלשות? מה הקטע לספור את האימפריות האירופיות, מבלי לציין שהם רק אחוז קטן מבין כלל הנבחרות המתחרות ביבשת. הזוי גם לטעון בכזה ביטחון שנבחרות חזקות באירופה היו מעפילות בלי בעיה מהבית הדרא"מ. אני רוצה לראות את האירופים המפונקים טסים כל פעם עשרות אלפי קילומטרים, רק כדי לשחק במגרש רעוע בגובה 3,000 מטר עם קהל שרובם לא נתקלו בכמותו בחיים. אני רוצה לראות את ספרד משחקת את משחק הנעת הכדור שלה על מגרש בוצי הזוי על הר ברכס האנדים, כשיושבים על הגדרות 40,000 מסטיסו עם מבט של רוצחים. אין טעם להשוואה הזאת.
על הנייר לאורוגואי יש סגל לא פחות טוב משל קרואטיה, יש לה לטעמי את החלוץ הכי איכותי כיום בכדורגל העולמי, אבל בגדול הוא צודק. רק ארגנטינה וברזיל נבחרות חזקות באמת ביבשת הזאת, שאר המדינות לא מייצרות מספיק שחקנים איכותיים (שוב, למעט אורוגוואי שסובלת מבעיה דומה לארגנטינה). אבל אני לא מבין על מה התלונות, לאורך ההיסטוריה אף מדינה בדרום אמריקה חוץ מברזיל וארגנטינה לא היתה אימפריה.
חבל שאתה ממשיך את הקו שלו....על סמך מה אתה משווה?? ונבחרות בינוניות אירופאיות עשו משהו לאורך ההיסטוריה במונדיאל, או שאתה מסתמך על הבלחה כזו או אחרת? כי גם טורקיה ודרום קוריאה הגיעו פעם אחד לחצי גמר מונדיאל...אז הם יותר טובות מאקואדור או פחות טובות מצ'ילה? אין לי בעיה לשמוע צדדים ודעות אחרות של אנשים, אבל כאשר מדברים לעניין ולא אומרים שלמעט בראזיל וארגנטינהואולי אורוגואי, כל דרום אמריקה זה פח. קל להגיד פח כשאתה יודע כקרואטיה מעולם לא תנסה להעפיל מהבית הדרום אמריקאי. ועמי- כמו שכבר ציינתי בהתחלה, כ"שיצאתי קצת מהבועה הקולומביאנית שלי", כשכניס קצת טעם ורציפות לדיון, אני אשמח להמשיך...עד אז אני אחזור ל"בועה הקולומביאנית", שאם רק תשים לב יותר טוב, בכלל כתבתי שלקולומביה לא מגיעה להעפיל כי היא פשוט לא שיחקה טוב במוקדמות הללו, אז מה אתה קופץ?
קשה לקחת את הנקודה הזאת בחשבון ולהימנע מלתת להם עוד הזדמנות שבהחלט מגיעה להם, כאשר רואים את המצב של ארגנטינה כרגע. להזיק הם בטוח לא יכולים. לדסמה שיחק בלאציו בערך כמו שפירלו שיחק במילאן של אנצ'לוטי. קשר מארגן ומנהל משחק כאשר משני צידיו קשרי 50-50, במקרה הזה גאגו ובאנגה. גם האפשרות של 3 בלמים מצויינת וכך ארגנטינה תוכל להעלות את זאנטי בצד אחד ואת גוטיירז בצד השני. באמת אין סיבה להרכיב את גאגו במקום מסצ'ראנו - בהרכב הראשון שציינתי מסצ'ראנו מופיע לצד ורון וקמביאסו, ובהרכב השני אלה המחליפים לשלישיית הקישור. זה לא ממש ווינגר כמו רונאלדו, יותר כמו שתיירי הנרי משחק בברצלונה ואני חושב שהתפקיד הזה יכול להתאים לאגוארו בצורה מצויינת. זראטה וטבז שחקנים אדירים אבל שמתי אותם בהרכב השני כי במצב אופטימלי הם לא יותר טובים ממסי ואגוארו.
סתכל על הסגל של נבחרות כמו קרואטיה וסרביה שנחשבות דרג ב' ותשוו אותן לקולמוביה, אם אתה אובייקטיבי דיו אז אני חושב שתקבל תשובה ברורה. קולומביה וצ'ילה נבחרות נחמדות אבל אני בספק אם יש להן סיכוי לעלות בבית מוקדמות ממוצע באירופה. התכוונתי כמובן לפורלאן.
מה יהיה מה יהיה... כל העולם רואה שמי שהיה מצוין בציוות של שחקני ולס היה אוטמנדי, אבל מראדונה בשלו ובוחר את דומינגס(אחד הבלמים הכי עבירים שראיתי. הוא בולע כל הטעיה), כל העולם רואה שהיינצה לא שייך לענף והוא נותן לו לפתוח. בחיים לא ראיתי שחקן כזה נוראי. לא יודע לסגור, יש לו יציאה עם הכדור של ילד בן 14, כל הזמן חלוצים מטמטמים אותו, פשוט חור שחור. לא חושב שהוא מתאים לפתוח בהגנה של נבחרת ישראל, ברצינות. טל בן חיים לא רואה אותו. כל העולם רואה שאי אפשר כבר לשחק עם הגמדים בהתקפה, אבל מראדונה בשלו. כן מראדונה, זה ישנה אם תשים את אגוארו במקום טבז. מטר וחצי במקום 1.47. שינוי ענק. כל העולם רואה שדאטולו לא מספיק טוב לנבחרת ארגנטינה, מראדונה בשלו והוא נותן לו לפתוח. כל העולם רואה שארגנטינה חייבת חלוץ רחבה, ועד שמראדונה קולט את זה, אל לוקו פאלרמו נכנס שיש לו את מיליטו ואת ליסנדרו שמחכים. מיליטו ברבע שעה נגד ברזיל עשה מה שכל הגמדים של ארגנטינה לא עשו וזה להגיע למצבים מסוכנים.
אתה יודע מה הבעיה אצלכם? אתם מכירים את הסגל של קרואטיה וסרביה אבל אין לך מושג על הסגל של קולומביה וצ'ילה....מה? כי רובם לא "אירופאים"? איך אתה יודע שקולומביה, שהיתה עדיפה על בראזיל וארגנטינה במשחקים ביניהן (בחוץ היא לא נפלה מהן) ושיחקה טוב בלא מעט משחקים (שאני בטוח שלא ראית ולו אחד מהם), לא תעלה מהבית האיטלקי לדוגמא? איך אתה יודע שקרואטיה או סרביה יעלו בוודאות מהבית הדרא"מ ולא יסיימובמקומות 6-7? אין לי מושג בני כמה אתם, אבל זה נראה כאילו אני מתווכח עם ילדים שלא ממש מכירים כדורגל מלבד האירופאי....
זה רק אני או שמראדונה חייב חיייייב להתחנן לריקלמה שיחזור לנבחרת ויציל אותו...בזמנו טענתי שריקלמה ומסי לא הולך ביחד ומסי צריך לבלות יותר על הספסל ואנשים גיחכו עליי...בלי ריקלמה אין לארגנטינה מנהיג, אין לנבחרת מי שפשוט יקח את הכדור ויתן הברקה אחת בלי קשר ליכולת שלו...מסי לא כזה, תנו לו לחגוג על הגנות בושה והוא יהנה, תנו לו משחק חשוב, לחץ,לקחת אחריות והוא לא תמיד יהיה שם בשבילכם(עדיין מס' 1 בעיניי) זאת ההתקפה שהייתי רוצה לראות מארגנטינה נגד פרו: --מסצ'ראנו--- מסי-------מקסי ----ריקלמה---- --אגווארו/היגוואין-טבז/מיליטו לא צריך יותר מקשר אחורי אחד, את מסי אפשר לשים בשמאל או בימין ומקסי בצד השני(פה אני לא אובייקטיבי) ריקלמה בתפקיד ה 10 והחלוצים בכושר הכי טוב שיהיו אז
עידן לא צריך להתרגש מבן אדם שקטל את דור הזהב של קולומביה לא מזמן והודה לפני כמה ימים שבאותה תקופה הוא היה בגן חובה, אותו אחד שקטל את הליגה הארגנטינאית כדי להודות מאוחר יותר שזה מה שחברים ארגנטינאים שלו מספרים לו והוא בכלל לא רואה אותה באופן קבוע, אותו אחד שניסה להשוות בין המתקנים של המועדונים בארגנטינה לישראל מבלי לדעת בכלל באיזה גן עדן מתאמנות קבוצות כמו אסטודיאנטס ביחס לפה, אותו אחד שטען לאפליית שחקני ריבר פלייט בהווה למרות שאיננו יכל לציין שם אחד מריבר הנוכחית שראוי לנבחרת (לא מפתיע שכן הוא לא רואה את הליגה)... אתה תמשיך להנות מהכדורגל הקולומביאני שמעורר אצלך כל כך הרבה תשוקה, בעוד הוא ימשיך לעקוב אחרי הליגה האהובה עליו, למרות שלטענתו היא "מתחלשת". כל אחד וטעמו הוא ואין צורך להגרר להשוואות המגוכחות והבלתי אפשריות שעושים פה (תודה ליותם על התגובה המאוד עניינית). רק מצחיק אותי קצת לקרוא זאת שאני יודע שאתה מגיב אחרי שאתה צופה במידה מסויימת גם בכדורגל באירופה בעוד הוא מגיב אחרי שהוא בקושי צופה בכדורגל אותו הוא מבקר, לפחות כך הוא הודה בנושא הקולומביאני והארגנטינאי.
בבסיס בניצנים קיבלתי הודעה בבוקר על ההפסד של ארגנטינה לברזיל, הייתי פשוט בהלם. תמיד אמרתי "כן מרדונה חרא של מאמן, אין לו מושג, המינוי עצמו הוא תדמיתי נטו והוא קיבל את העבודה רק בגלל שהוא מרדונה" והתוצאות הראו שזה באמת ככה, אם נוציא לרגע את המשחק ידידות מול צרפת. לא ראיתי נבחרת, ראיתי 3 חבורות מנותקות אחת מהשניה, חבורה של הגנה, חבורה של קישור, וחבורה מאוד מצומצמת של התקפה. מה שיותר מציק לי זה הקישור וההגנה, כי על ההתקפה באמת אין צורך לדבר-אי אפשר להתלונן שיש לך שחקנים כמו מסי, טבס, אגוארו, מיליטו, מריה וליסנדרו לופז. אסור לך להתלונן. אסור לך לזמן אף שחקן התקפה חוץ מהם, פשוט אסור! מה מותר לך? מותר לך להביא קשר יצירתי לאמצע שיקח את המושכות מהידיים העייפות והאפרוריות של ורון וגאגו שפשוט לא יודעים לעשות התקפה, לתת את עבודת ההגנה למסצ'ה וקמביאסו ולתת לריקלמה את האמצע בחזרה, כי הוא אולי לוזר, אבל הוא לוזר שיכול לחבר את כל המכונה הזאת. האגו של מרדונה נפוח מידי? אין זמן יותר טוב מלתת לאיימאר את המושכות בפעם הראשונה, כי כמו שחבר שלי אמר-מהפחד בא האומץ. מהתחתית, וכשבאמת אין מה להפסיד, ושיש סביבו שחקנים טובים אימאר יכול לעשות את העבודה. אבל שוב-רק במידה ומרדונה באמת באמת לא מסוגל לעשות צעד קדימה ולהחזיר את השחקן שיכול לעשות לו את כל ההבדל וזה ריקלמה. אין מי שיחבר באמצע, אין את הברק באמצע, זה פשוט אמצע שלא יודע לעשות שום דבר בפן ההתקפי. אני באמת לא מבין מה האובססיה של מרדונה להביא שחקנים מהליגה שלו או ההתעקשות שורון לא גמר את הסוס, אבל הם לא מספיק טובים לנבחרת. תן לשמות לשחק, את השחקנים האפורים תשאיר עמוק בספסל. יש פתרונות, יש צמד פתרונות, ויש לה אפילו שמות. פבלו איימאר וחורן רומן ריקלמה. הם הפתרון, הם הסיכוי היחיד לכך שהנבחרת תראה באמת משהו שמורכב מ-11 שחקנים. אה כן וראבאק שימצאו שוער נורמלי.
אני בהחלט מסכים איתך, אליאס, רק חבל שבמקום ולנסות ולהתדיין באופן ענייני (כי אני בהחלט מכבד כל דעה וזכותם לקטול איזה נבחרת שהוא רוצה גם אם קוראים לה קולומביה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ), הם זורקים משפטים כמו "הדרום אמריקאיות למעט ארגנטינה ובראזיל הן פח (אחלה עברית, אגב) וכמובן שהמעצמה האנדורית והאלבנית חזקות מקולומביה, בוליביה, צ'ילה ואקואדור, לפי עמי ודויד סילה ה"מומחים". כמו שאמרתי, לא לקחתי את המשפט האחרון ברצינות, כך שאני גם לא אמשיך את הויכוח ההזוי הזה.
אורוגוואי תנצח במחזור הקרוב לדעתי, זה לא יהיה יפה ולא יהיה קל אבל היא תעשה את העבודה. גם אם היא תפסיד למשחק האחרון היא לא תעלה חסרת מוטיבציה, יש משחקים שאין דבר כזה, הסלסטה זה לא פרו, אקוואדור, ונצואלה וכו'... אין מצב שהיא עולה חסרת מוטיבציה למשחק מול ארגנטינה, מה שציינת בסוגריים הרבה יותר רלבנטי מכך שהיא תגיע למשחק ללא סיכויים להעפלה. עידן בתשובה לשאלתך במקרה ו... VAMOS CELESTE CARAJO !!! פשוט כי מגיע להם.
באמת??? קצת הפתעת אותי כאן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx אבל אני מסכים איתך, לאורוגואי מגיע יותר מאשר ארגנטינה.