מוק' מונדיאל 2010:שאר העולם

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י תומר22, ‏12/10/07.

1. Jose Mourinho Member

זה שסמואל ובורדיסו לא שיחקו הרבה יחד באינטר, לא אמור למנוע מהם להיות צמד הבלמים הפותחים של ארגנטינה. זה לא שלכל הנבחרות בעולם יש מרכז הגנה שמורכב מצמד בלמים שמשחקים באותה קבוצה יחד באופן קבוע. סמואל הוא הבלם הארגנטינאי הבכיר היום ובורדיסו תמיד היה טוב יותר בנבחרת מאשר באינטר, ועכשיו הוא כבר לא מחליף כמו באינטר אלא שחקן רוטצייה משמעותי ברומא. כל עוד אין את דמיקליס, אחד מבין בורדיסו או גאראי צריכים לפתוח לצד סמואל, והשני להיות גיבוי מהספסל. היינצה גם צריך להיות גיבוי לעמדת הבלם או מקסימום מגן שמאלי מחליף, כי באגף הוא נראה מן בלם צד וחסר כל תרומה התקפית.

בעמדת המגנים, אני מאמין שלאחר המונדיאל זאנטי יפרוש מנבחרת ארגנטינה, אבל עד אז אין להם מגן יותר טוב ממנו בצורה משמעותית ומראדונה צריך להעלות את המגן הארגנטינאי הטוב ביותר שעומד לרשותו ולשים את זאנטי בצד השני.

אני לא יודע אם כבר הזכירו את זה בעבר אבל מראדונה עשה עוד טעות טיפשית כאשר לא חשב בכלל על לזמן את קמביאסו, שהיה מוסיף דינמיות למרכז הקישור האפור של ארגנטינה. ורון עדיין יכול לתרום אבל זה כבר לא ורון של פעם, הוא וגאגו(מה עם באנגה? לדסמה?) צריכים להוות אופציות מהספסל ותו לא כאשר קמביאסו ומסצ'ראנו כשירים. קמביאסו אומנם פצוע כרגע אז אני לא מדבר על המשחק הספציפי מול ברזיל, אבל באופן כללי צריך להיות לקוצ'ו מקום קבוע בהרכב לצד מסצ'ראנו.
    באגפים יש את גוטיירז, מקסי, די-מריה - גם פה לא חסרות אפשרויות. דאטולו בסדר כמחליף אבל לא מספיק טוב להרכב.

בהתקפה, כל מאמן היה שמח להנות מ"צרות של עשירים" כאשר לבחירתו עומדים מסי, אגוארו, טבז, היגוואין, לופז וגם מיליטו - שלא נדבר על זה שזראטה הפנטסטי מלאציו בכלל לא נלקח בחשבון. ועדיין מראדונה לא מעמיד אותם בצורה נכונה על המגרש וככה הוא לא יוציא מהם כלום ולא משנה כמה הם מוכשרים.

כמה מילים לגבי ברזיל, אני בטוח שברזיל תהיה הרבה יותר דורסנית. לגבי מרכז הקישור, אני לא חושב שיש הרבה שיערערו על כך שטיאגו מוטה עדיף בהרבה על חוטב העצים ג'ילברטו סילבה לצד מלו, לפחות כל עוד ג'וסואה לא זמין. בסופו של דבר מוטה יקבל אזרחות איטלקית וברזיל תפסיד קשר 50-50 שיכול לתרום לא מעט.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/9/09
  2. איגור .פ. Member

אני מקווה שארגטינה תפסיד ואז 2 נבחרות שאני לא רוצה לא יהיו במונדיאל.

פורטוגל של רונאלדו וארגטינה של מסי ,זה יהיה חלום.

3. צהוב שחור בנשמה!!!! Member

יש לי ממה לפחד?? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx

4. Cup of Tea Liverpool, UK

אני אגיד לך דבר אחד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx , אני לא הייתי עושה את זה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

Zlatan - בקשר לבורדיסו וסמואל כתבתי בתגובה לכך שנאמר כי דומינגס פתח רק בשל התיאום עם אוטמאנדי ולכן השניים הנ"ל היו צריכים לפתוח, רק ציינתי שאין להם תיאום ולא דיברתי על יכולתם. בקשר ליכולתם, יכול להיות שאתה צודק אבל סמואל גם בשיאו לא הבריק בנבחרת באופן יציב ובורדיסו אולי יקבל יותר הזדמנויות עכשיו. לגבי גאראי, רק אני לא ראיתי ממנו משהו ממש מיוחד? לא בארגנטינה ולא בספרד...עוד בלם שצריך לקחת בחשבון אבל לא נראה לי אחד שברור מאליו שהוא רמה מעל השאר.

בקשר לקאמביאסו, על הנייר הכל טוב ויפה, מדובר באחד מהקשרים הטובים באירופה בעמדתו והוא אכן אמור להוסיף לקישור הרבה. בפועל יש לו יותר מ-40 הופעות נבחרת (משהו בכיוון אל תתפוס אותי במספר) שברובן הוא היה בינוני להחריד. זה משחק לרעתו כנראה.

בקשר לאגפים, גוטיארס, ודי מריה נאבקים על אגף שמאל זה סביר לא יותר, אתה מצייר תמונה די אוטופית בה כאילו מדובר במצב טוב. דאטולו לא מתאים להיות מחליף ולא כלום, שחקן חלש. אני מקווה שואלרי יחזור לעצמו בפורטו ואז הסלקסיון תרוויח קשר שמאלי איכותי עם גול לרוטציה. בצד ימין מקסי זה מספיק? כל עוד סאלביו לא יקבל הזדמנות ויראה "אם יש לו את זה" למראדונה יש בעייה באגף הזה, יש לו אופציות אבל הוא טועה לדעתי שהוא לא בודק אותן ומסיט את גאגו או ורון למלאות את החלל כשמקסי לא טוב\פצוע. אולי לוצ'ו גונסאלס יכנס לרוטציה באגף כשישוב מפציעה.

בקשר לחוד, צרות של עשירים? לא יודע - יש למראדונה מספר אפשרויות די מצומצם לעמדת החלוץ המרכזי, מבין השמות שאתה ציינת זה ליצ'ה לופס שזוכה לקיפוח בשנתיים האחרונות ומיליטו. מיליטו לא ממש משחק כ-9 טבעי מבחינת הסגנון ושיחק כבר מספר רב של פעמים בסלקסיון אצל מאמנים שונים, אצל אף אחד הוא לא הצליח להותיר את חותמו ונראה היה שהוא מתקשה להפגין את היכולת שלו בקבוצותיו גם בסלקסיון, אצלו זה אפילו יותר בולט מאצל קוצ'ו. העובדה שלסגל המשחקים זומנו 3 מספרי תשע בלבד, שהם השניים הנ"ל ופאלרמו מרמזת שאולי כן יש בעייה בתפקיד הזה. בליגה המקומית משחק 9 ארגנטינאי אחד בולט בלבד נכון להיום, ברמת הנבחרת יש עוד מספר מצומצם באירופה והמפרץ הפרסי שאף אחד מהם הוא לא כוכב גדול לדעתי. יותר מתמיד, זה הזמן של ליצ'ה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏9/9/09
  6. Jose Mourinho Member

בינוני להחריד? אני זוכר את מונדיאל 2006 שבו קמביאסו היה מס' 1 בקישור של ארגנטינה. גם אם הוא נתן תקופות לא טובות בנבחרת מאז, במערכים שונים ועם שחקנים אחרים של הנבחרת הוא בהחלט יכול להביא את היכולות שלו מאינטר, כנ"ל סמואל. שחקנים ברמתם תמיד יכולים לתרום בכל מקום בהם הם משחקים, ותחת מאמן חדש כמו מראדונה היה בהחלט מקום לתת להם הזדמנות להוכיח את עצמם, במיוחד כאשר הוא ראה שהדרך שלו עם השחקנים שבחר, לא ממש עובדת בלשון המעטה.

יכול להיות שאתה צודק ואגף שמאלי עם די-מריה ודאטולו לא מספיק טוב, ולכן אולי כדאי לארגנטינה לעבור ל4-3-3. יש להם יותר קשרי מרכז שדה וחלוצים טובים מאשר קשרי אגף. אני לא חושב שיש מאמן שהיה מתנגד ל4-3-3 כזה:

אנדוחר;
    X; סמואל, בורדיסו, זאנטי;
    קמביאסו, מסצ'ראנו, ורון;
    אגוארו, לופז, מסי.

X;
    X, היינצה/דמיקליס, גאראי, X;
    באנגה, לדסמה, גאגו;
    טבז, היגוואין, זראטה.

איפה שיש X אתה מוזמן להציב את השחקנים שלא עלו במוחי ואתה חושב שהכי מתאימים(גוטיירז יכול לשחק כמגן? אני זוכר שהוא שיחק כמגן במיורקה מתישהו), אבל אתה מבין את התמונה הכללית, ועוד השארתי שחקנים כמו מקסי ומיליטו בחוץ, למקרי חירום.
    שמשהו לא עובד, משנים. אני לא ראיתי עד עכשיו רצון ממראדונה לשנות משהו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏9/9/09
  7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני חולק עלייך - לדעתי במונדיאל 06 קאמביאסו היה אחת מהאכזבות הגדולות, בטח שאצל מאמן כמו פקרמן שמעריץ את השחקן צופה ממנו להרבה יותר מרמה החלשה שהציג, המשחק היחידי הטוב שלו היה למרבה האירוניה זה בו הוא נכנס רק כמחליף. העובדה שאצל פקרמן, המעריץ מס' 1 של קאמביאסו, הוא נכנס כמחליף עקב פציעה של לוצ'ו אומרת הכל.

יכול להיות שאצל מאמן חדש הם צריכים לקבל הזדמנות, אני לא שולל את זה, אבל אני רק מזכיר שהם קיבלו אצל יותר ממאמן אחד הזדמנות ולא החזירו כמצופה. זוהי נקודה שצריך לקחת בחשבון.

אני מסכים לגבי המערך (לגבי הציוותים, בעיקר הקישור של השני, ממש לא), ויותר מזה אני גם חושב שאולי לאור מצבת המגנים אפשר לשחק כל מיני מערכים עם 3 בלמים ודי מריה\חונאס\ארקה\פאפה\סלאי וכו' בשמאל + סאנטי\אנג'לרי\סלאי\סאבאלטה וכו בימין.

בקשר לאיקסים שהשארת, בצד שמאל המגן השמאלי הכי טוב נכון להיום לפי דעתי הוא פאפה, וזה אומר משהו על מצבת המגנים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx חונאס אולי שיקח מגן במאיורקה (אני לא יודע) אבל במערך של 2 בלמים אני לא רואה אותו ממלא את התפקיד בהצלחה.

אני דווקא חושב שהוא משנה כל הזמן, בין אם במערכים ובין אם בציוותים - תראה כמה שחקנים שיחקו אצלו, כמות עצומה ביחס למספר המשחקים. אבל מראדונה פשוט מאמן רע נקודה, השינויים שלו בתזמון גרוע או לא במקומות הנכונים ואין לו את היכולת להגיב במהלך המשחק ולשנות משהו.

כמו השינוי שהוא שוקל לעשות בעמדת השוער עכשיו, גם אם זה נכון (ולדעתי זה נכון, רומרו עדיף על אנדוחאר), איפה ההגיון להחליף שוער שעשה עבודה טובה בכל משחקיו בנבחרת עד כה, ומילא להחליפו בשוער השני, אבל רומרו שצפוי לשחק לא ישב על הספסל מול ברזיל...

8. benos Member

לא חושב שיש בעיה גדולה בקשרי אגף, יש לארגנטינה וינגרים טובים לדעתי גם לאגף השמאלי, אולי לא טופ קלאס אך באמת שחקנים שלדעתי הם ברמה טובה.

אישית אני לא רואה איזה שהיא סיבה להרכיב את גאגו במקום מסצ'ראנו, במיוחד שיש לך שני שחקנים יצירתיים כמו באנגה ולדסמה(מלאציו אני מעריך).
    עוד דבר שרשמת זה את אגוארו בתור קיצוני ב-4-3-3, אני חושב שעדיף את זאראטה או את טבז במערך כזה כי הם יותר ניידים., אגוארו לא מנצל את היכולת שלו כמו שצריך כוינגר לדעתי אם כבר לפתוח עם 9 ואגוארו זה שמסי משחק מאחוריהם כשחקן חופשי.

אני חושב שפחות או יותר אני מסכים איתך לגבי ההרכבים, ולגבי המבנה אני גם פחות או יותר חושב כמוך.

ג'ונאס דרך אגב שיחק ב-3-4-3 כמגן-קשר בצד, אם אני לא טועה הוא יכול לשחק גם כמגן שמאלי.

נערך לאחרונה ב: ‏9/9/09
  9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מחר ייערך מחזור נוסף במוקדמות הגביע העולמי ביבשת אמריקה, כאשר הגזרה מתחממת בדרום עם שני משחקים סופר מעניינים. ארגנטינה, המצוייה במשבר עמוק ועם מאמן שנוי במחלוקת חייבת לפחות להוציא תיקו באסונסיון כדי לא למצוא עצמה במצב מביך של אי העפלה למונדיאל, משהו שאינו נתפס. במקביל במונטבידאו, תלחם אורוגואי על ההזדמנות האחרונה שלה מול נבחרת הקפה של קולומביה שחזרה בגדול למאבק על מקומות 4-5.

בצפון העניין די סגור מבחינת זהות 4 הנבחרות שיילחמו על 3 כרטיסים, כאשר הרביעית תשחק בפלייאוף מול החמישית בדרום אמריקה. אל-סלבאדור וטרינידד הרחק מאחור, ינסו רק לסיים בכבוד את הקאמפיין של 2010.

דרום אמריקה

http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/bol.Xxxבוליביה-אקואדור (9.9.09, 22:00)http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/ecu.Xxx
    הבוליביאנים איבדו כל סיכוי להעפיל באופן סופי לאחר הפסדם בשבת לפאראגואי, אבל המאמן ארווין סאנצ'ס אינו מוותר כמובן על המשחק מול אקואדור ואומר כי נבחרתו תעלה על מנת לייצג את המדינה בכבוד.
    סאנצ'ס הוסיף כי לא יהיו שינויים רבים בסגל וכי הנבחרת תמשיך לשחק ב-4-4-2. למרות שעדיין לא פירסם את ההרכב למשחק, שחקני הכנף יהיו ככל הנראה המגינים לואיס ריביירו ואבדון רייס, כאשר הבלם רונאלד ריברו חוזר להרכב הפותח. על החלק ההתקפי בקישור יהיה אחראי לימברג גוטיארס, שנעדר מהמשחק עם פאראגואי.

ההרכב המשוער של בוליביה: הוגו סוארס; לואיס ריביירו, אדמיר רודריגס, רונאלד ריברו, אבדון רייס; וולטר פלורס, רונאלד גארסיה, דני פאצ'י, לימברג גוטיארס; דיאגו קאבררה, מרסלו מרטינס.

אקואדור לעומת זאת, עדיין חזק בתמונת הסיכויים למרות ההפסד לקולומביה ביום שבת. אקואדור מגיעה לאיצטדיון הגבוה בלה פאס כשהיא יודעת שכל תוצאה פרט לניצחון עלולה לסבך אותם מאוד ולפגוע משמעותית בסיכויי העפלתם למונדיאל שלישי ברציפות. ההיסטוריה של אקואדור בלה-פאס דווקא עובדת לטובתם והנבחרת לא הפסידה לבוליביה כבר 12 שנים במוקדמות המונדיאל. ב-12 בינואר 1997 ניצחו הבוליביאנים 2:0, אך במוקדמות המונדיאל ל-2002 הובסו הבוליביאנים בביתם ע"י אקואדור, 5:1.

מאמן אקואדור, סיקסטו ויסואטה, יחסר מחר את שחקניו קרלוס טנוריו (פציעה) ופאבלו פאלאסיוס (מורחק) וכן את נייסר ראסקו (צהובים). ויסואטה קרא ברגע האחרון לחלוץ אל-נאסיונל, אדמונדו זורה.
    למרות שעדיין לא פורסם ההרכב באופן רשמי, סביר להניח שאקואדור תעלה עם הרכב די זהה לזה ששיחק במדיין, סך הכל הקבוצה עמדה טוב מול הקולומביאנים ונכנעה לשני שערים שנכבשו ב-8 הדקות האחרונות.

ההרכב המשוער של אקואדור: חוסה סבאיוס; מרסלו פלייטאס, איבן הורטאדו, ג'יובאני אספינוסה, ווטר איובי; סגונדו קאסטייו, כריסטיאן נובואה, אדיסון מנדס, אנטוניו ואלנסיה; ג'פרסון מונטרו, כריסטיאן בניטס.

http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/uru.Xxxאורוגואי-קולומביה (10.9.09, 00:00)http://www.england-football-shirts.org.uk/colombia%20logo.Xxx
    הסלסטה ספגו מכה קשה לתקוותיהם להעפיל כאשר הפסידו ביום שבת לפרו בלימה וכרגע הם משחקים "על החיים ועל המוות". הפסד, או אפילו תיקו ביתי של אורוגואי בבית והם יכולים להתכונן למוקדמות המונדיאל ב-2014. ניצחון זו הדרך היחידה של אורוגואי על מנת ולהמשיך לחלום על העפלה לדרום אפריקה. להרכב הסלסטה יחזרו חמישה שחקנים שהיו מושעים מהמשחק מול פרו עקב צהובים והם המגינים אנדרס סקוטי, ברונו סילבה, מרטין קאסרס; הקשר דיאגו פרס והחלוץ דיאגו פורלאן. השחקנים שיירדו לספסל הם דיאגו לוגאנו הקפטן ודיאגו גודין (מושעים), חורחה פוסילה, סבאסטיאן אגוראן וסבאסטיאן אבראו.
    באימון אמש תירגל המאמן טאבארס מערך של 4-2-2-2 שככל הנראה יהיה זה שיעלה ברביעי מול הקולומביאנים.

דיאגו פורלאן אמר לתקשורת: "לנצח, כולנו רוצים לנצח. אנחנו עולים כדי לנצח את קולומביה מאחר וזו הדרך היחידה שלנו להמשיך ולהלחם על הכרטיס למונדיאל. לקולומביה יש שחקנים טובים שינסו לנצל את מצבנו הרגיש שמצריך אותנו לנצח".

ההרכב המשוער של אורוגואי: חואן קאסטייו; ברונו סילבה, אנדרס סקוטי, מרטין קאסרס, אלבארו פריירה; דיאגו פרס, וולטר גרגאנו, חורחה מרטינס, כריסטיאן רודריגס; דיאגו פורלאן, לואיס סוארס.

הקולומביאנים לעומת זאת, מגיעים למשחק במצב רוח מאוד מרומם לאחר הניצחון הקשה אך חשוב על אקואדור ביום שבת, שיחד עם הפסדה של ארגנטינה, פתח את המאבק על מקומות 4-5. הקולומביאים יחסרו כמובן את פביאן וארגאס, ששבר את רגלו וייעדר כחודשיים ובכל מקרה המאמן לארה כבר הודיע כי הוא מתכוון לשחק סגור יותר במונטבידאו על מנת שקולומביה תוציא תוצאה טובה.
    לארה אמר: "במונטבידאו הלחץ הוא פחות עלינו ויותר על אורוגואי. במדיין שיחקנו לא טוב מאחר והיינו חייבים לנצח, כי במצב של תיקו היינו מסיימים את הסיפור".

קולומביה תירגלה מערך של 4-4-1-1, הכולל 4 קשרים אחורים ששניים מהם, ג'ון ויאפארה ו-ולאדימיר מארין, יעזרו להתקפה מהאגפים. הפליימייקר של הנבחרת ימשיך להיות ג'יובאני מורנו, גיבור הניצחון על אקואדור במשחק הבכורה שלו ובחוד יעלה לשחק ג'קסון מרטינס, האיש שכבש את השער הראשון בשבת. אל הספסל יירד רדאמל פאלקאו לטובת הקשר אבל אגילאר.

ההרכב המשוער של קולומביה: אגוסטין חוליו; לואיס פראה, איבן קורדובה, מריו ז'פס, פאבלו ארמרו; ג'ון ויאפארה, פרדי גוארין, אבל אגילאר, ולאדימיר מארין; ג'יובאני מורנו; ג'קסון מרטינס (טאופילו גוטיארס)

קולומביה השיגה סך הכל ניצחון אחד באורוגואי, זה קרה במוקדמות של 1974, אז ניצחה 1:0 משער של ווילינגטון אורטיז. קולומביה ואורוגואי נפגשו עד כה 13 פעמים במוקדמות הגביע העולמי, קולומביה ניצחה 4 פעמים, אורוגואי ניצחה 4 פעמים ו-5 משחקים הסתיימו ללא הכרעה

http://www.futbolred.com/contenido/eliminatorias/noticias/decimoquintafecha/IMAGEN/IMAGEN-6028749-2.Xxx
    האורוגואים אחרי ההפסד בלימה. משחקים את משחק ההזדמנות האחרונה שלהם.

http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/par.Xxxפאראגואי-ארגנטינה (10.9.09, 02:00)http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/arg.Xxx
    פאראגואי, שמעודדת מניצחונה הדחוק אבל חשוב על בוליביה ביום שבת, זקוקה כמו צ'ילה, לנקודה אחת מתוך ה-9 שנותרו בקופה כדי להעפיל רשמית למונדיאל ומקווה לעשות זאת כבר מחר בבית מול ארגנטינה שנמצאת במשבר עמוק. הפאראגואים עלולים לשחק ללא מספר שחקני מפתח שבראשם השוער המצויין, חוסטו וייאר, שנפצע אמש באימון ויפנה את מקומו לאלדו בובאדייה. גם קלאודיו מורל רודריגס, נלסון האדו ואלדס, מרקוס קאסרס ומיגל סאמודיו, עלולים שלא לשחק מאחר והם אינם כשירים לחלוטין לפי רופא הנבחרת, מנואל אגילאר.

כובש שער הניצחון מול בוליביה, סלבאדור קאבניאס: "כל גול שכובשים הוא חשוב, גם עם הוא נכבש בפנדל. ניצחנו 1-0 ואנחנו כעת במרחק נגיעה מהמונדיאל. זהו אחד השערים החשובים בקריירה שלי אבל עכשיו אנו חייבים לחשוב איך לנצח נבחרת חזקה כמו ארגנטינה אצלנו בבית, ונעשה הכל כדי לנצח. הם יבואו לשחק את הכדורגל שלהם, אבל אנחנו רגועים, נעשה את הדברים בדרך שלנו ואני מאמין שנשיג תוצאה טובה".

אחרי ההפסד בסופר קלאסיקו ארגנטינה נמצאת עם הגב אל הקיר לקראת המשחק ביום רביעי מול פרגוואי ב"דפנסורס דל צ'אקו". ארגנטינה מתארחת למשחק קשה מאוד שהיא נמצאת במומנטום שלילי, בשלוש מתוך חמשת המשחקים האחרונים שלה היא הפסידה וניצחה בסך הכול פעמיים שבשני הניצחונות היא ניצחה בבית,. המומנטום זה בעיה זניחה לעומת הנבחרות שנושפות בעורפה לקראת המשחק, רק שתי נקודות מפרידות בין ארגנטינה הרביעית לאקוודור וקולומביה, ארגנטינה כאמור נמצאת במקום שמוביל למונדיאל כרגע אך הפסד עלול להוריד אותה במקרה הגרוע ביותר אל מתחת למקום החמישי שמוליך לפלייאוף, ארגנטינה נמצאת במצב הכי גרוע מאז המוקדמות של 1993, אז היא ניצחה את אוסטרליה במשחקי הפלייאוף על העלייה. ניצחון לעומת זאת, יכול להוות צעד גדול לקראת המאבק על הכרטיס למונדיאל.

אחרי ההפסד לברזיל ברוסאריו חזרה הנבחרת למחנה האימונים בבואנוס איירס וקיימה שם את אימוניה. נבחרת ארגנטינה תעזוב את מגרש האימונים ביום שלישי בערב ותטוס לאסונסיון לקראת המשחק ולמרות האכזבה מהתוצאות האחרונות ארגנטינה תבוא בשביל לנצח את פרגוואי, כמו שהצהיר ורון אחרי המשחק מול ברזיל.
    בינתיים לא ידוע בבירור מי יפתח מאחר והנבחרת מתאמנת בדלתיים סגורות. למצבת הפצועים נוספו טבס ואוטאמנדי שנמצאים בספק לקראת המשחק, מקסי שאכזב מול ברזיל כנראה שיוחלף ע"י גאגו ואגוארו יחליף את טבס הפצוע. היינצה יעבור למרכז ופאפה לעמדת המגן, אפילו אנדוחאר עושה רושם שיוחלף, נכון לעכשיו מדובר ברומרו שיפתח באסונסיון בשער כשגם לקאריסו יש סיכוי להתברג.

ההרכב המשוער שתורגל באימון.
    רומרו; סאנטי, דומינגס, היינצה, פאפה; גאגו, מסצ'ראנו, ורון, דאטולו; מסי, אגוארו.

מראדונה ישחק כנראה ימשיך ב-4-4-2 המסורתי, למרות הספקולציות על כך שדייגו יפתח עם "9". דייגו ממשיך בהרכב הנמוכים שלו ויהיה מעניין לראות איך מסי ואגוארו יסתדרו מול פרגוואי שידועה בתור נבחרת המצטיינת בכדורי גובה. מדובר בסיכון, במיוחד אחרי המשחק מול ברזיל, שם ראינו שהנבחרת לוקה בחסר בעניין הזה. עוד דבר תמוה זה שגאגו או ורון ישחקו בכנף ימין, קצת מוזר בהתחשב בעובדה שהם שחקנים איטיים.

הפעם האחרונה שארגנטינה ניצחה במוקדמות באסונסיון הייתה במוקדמות של מונדיאל 1998, המאזן של ארגנטינה עומד על 2 ניצחונות, 3 תוצאות תיקו והפסד אחד בפרגוואי במוקדמות המונדיאל, מאזן לא רע בהתחשב במגרש הביתי מאוד של פרגוואי.

http://www.futbolred.com/contenido/eliminatorias/noticias/decimoquintafecha/IMAGEN/IMAGEN-6029608-2.Xxx
    דיאגו מראדונה, מאמן ארגנטינה. האליל של הארגנטינאים עלול להיות גם הגורם לכך שאחת הנבחרות החזקות בעולם לא תהיה בדרא"פ אחרי 40 שנים.

תודה ענקית לבן (benos) על כתיבתו ותרומתו לצד הארגנטינאי.

http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/bra.Xxxבראזיל-צ'ילה (10.9.09, 03:50)http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/par.Xxx
    למרות הפתיחה המהוססת, למרות הביקורות הרבות על דונגה ולמרות שהיתה רחוקה מלהרשים במוקדמות האלו, הבחרת הסלסאו היא הראשונה (כצפוי) שמבטיחה את עלייתה למונדיאל בדרום אפריקה ועוד עשתה זאת בסטייל לאחר ניצחון חוץ נהדר 3:1 בארגנטינה על היריבה המושבעת. למרות שנותרו לה 3 משחקים לפרוטוקול, הבראזילאים אינם מתכוונים לתת הנחות לשום נבחרת וינסו לנצח את שלושת המשחקים. המאמן דונגה הזמין 4 שחקנים חדשים לקראת המשחק מול הרוחו-המגן אנדרה דיאס, הקשרים קלייטון חביאר ודיאגו סוזה (לכולם זהו זימון ראשון) וכן החלוץ דיאגו טארדלי. בראזיל תחסר 3 שחקני מפתח עקב צהובים (קאקא, לואיס פאביאנו ולוסיו) וכן את רוביניו בעקבות פציעה.

צ'ילה מגיעה למשחק כאשר היא כמעט בטוחה במונדיאל, אבל תאורטית זקוקה לנקודה משלושת המשחקים שנותרו לה (שניים מהם בחוץ מול בראזיל וקולומביה) על מנת שתוכל לחגוג, לאחר שפיספסה את העלייה בתיקו הביתי המפתיע עם ונצואלה ביום שבת. להרכבה חוזרים חורחה ואלדיביה ורודריגו מייאר (שעלו מהספסל מול וצאורלה וגרמו לשינוי) וכן הבלם וולדו פונצ'ה. ההרכב שתורגל ע"י המאמן ביאלסה כלל את קלאודיו בראבו בשער; בהגנה גארי מדל, גונזאלו חארה, וואלדו פונצ'ה וארתורו וידאל; בקישור אלכסיס סאנצ'ס, חורחה ואלדיביה, ז'אן בוסנז'ור ומאתי פרננדס; ובחוד רודריגו מייאר וקרלוס קארמונה. הומברטו סואזו לא כשיר במאת האחוזים ולא בטוח כי ייפתח.
    צ'ילה ניצחה את בראזיל 7 פעמים במסגרת המוקדמות, אבל הפעם האחרונה היתה ב-15 לאוגוסט 2000 (3-0 בסנטיאגו) וחוץ מזה, ברוב המפגשים בין השתיים הרוחו יורדים בד"כ עם תבוסות כואבות. ביאלסה וחניכיו מקווים להשיג לפחות את הנקודה המיוחלת, כדי לא להלחץ לקראת אוקטובר ולהבטיח עלייה כבר מחר.

http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/ven.Xxxונצואלה-פרו (10.9.09, 04:00)http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/per.Xxx
    בונצואלה מרגישים כמו בחלום. ההתקדמות המדהימה שעשתה הנבחרת החלשה ביותר ביבשת עד לתחילת המילניום, מגיעה לשיאה ב-2009 עם עלייתה של הנבחרת עד גיל 20 למונדיאליטו הראשון בתולדותיה ועם הנבחרת הבוגרת שנמצאת חזק במאבקי העלייה למונדיאל כשנותרו שלושה משחקים בלבד. עם בעבר הלא רחוק תוצאות משחקיה של ונצואלה היו ידועות מראש פרט למספר השערים שהיא תספוג, הרי שהיום כמעט כל תוצאה שהנבחרת הזו משיגה, אינה מפתיעה איש. כמובן שכל תוצאה פרט לניצחון ביתי על הנבחרת החלשה ביבשת נכון להיום, יסיים את החלום של ונצואלה להגיע למונדיאל ראשון אי פעם.

המאמן סזאר פאריאס ייאלץ להסתדר מול פרו ללא החלוץ ג'יאנקרלו מלדונאדו, שכבש בשבת בתיקו מול צ'ילה וללא הקשר תומאס רינקון. שניהם ספגו צהוב שני ולא יוכלו לשחק. מלדונאדו, שחקנה של חרז הספרדית, הוא מלך שערי הנבחרת במוקדמות עם 6 כיבושים. את החוד יאיישו ככל הנראה ניקולאס פדור מואלנסיה ואלחנדרו מורנו מקולומבוס קרו. את מקומו של רינקון יתפוס ככל הנראה שחקנה הצעיר של המבורג, רונאלד וארגאס, שישתף בעולה בקישור עם חואן אראנגו הוותיק.

ההרכב המשוער של ונצואלה: רני וגה; ג'רסון צ'אקון, חוסה מנואל ריי, אוסוואלדו ויסקארונדו, חוסה גראנאדוס; פרנקלין לוצ'נה, ג'יאקומו די גיורגי, רונאלד וארגאס, חואן אראנגו; ניקולאס פדר, אלחנדרו מורנו.

בפרו מאוד מעודדים מניצחון הנבחרת על אורוגואי בשבת, למרות שהם איבדו מזמן סיכויי להעפיל למונדיאל ולמרות כל הבעיות, המאמן דל סולאר ביקש משחקניו להלחם על מנת לסיים את המוקדמות בכבוד. גם הפרואנים יחסרו מספר שחקנים, וכן הרבה "בספק" עקב פציעות, כמו למשל חואן וארגאס וקרלוס זאמבראנו שייעדרו עקב צהובים וככל הנראה יוחלפו ע"י אמילטון פראדו וכריסטיאן ראמוס.
    שינוי נוסף יהיה בחוד, שם יופיעו ככל הנראה שחקנה של האמבורג, פאולו גררו ושחקנה של אונסה קאלדאס, יוהאן פאנו.
    מבחינת מסדר הפצועים, הוא כולל את השוער לאו בארטון, פאולו דה לה האזה, ורוברטו פאלאסיוס הוותיק, שרק לפני פתיחת המשחק נדע אם יהיו כשירים לשחק או לא.

ההרכב המשוער של פרו: לאו בארטון (ראול פרננדס); אלברט רודריגס, וולטר וילצ'ס, אמילטון פראדו, כריסטיאן ראמוס; חוספמיר באז'ון, נולברטו סולאנו, פאולו דה לה האזה, רוברטו פאלאסיוס (ריינר טורס); פאולו גררו, יוהאן פאנו.

טבלת הבית הדרום אמריקאי

צפון ומרכז אמריקה

http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/mex.Xxxמכסיקו-הונדוראס (10.9.09, 04:00)http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/hon.Xxx
    נבחרת הסומבררו חוזרת למאבקי העליה לאחר הפתיחה הצולעת שלה ובגדול. מחר לפנות בוקר תארח מכסיקו את מוליכת הבית המפתיעה, הונדוראס וניצחון ייתן לה כמעט בוודאות את הכרטיס לדרא"פ. המכסיקנים יפתחו עם הרכב זהה לזה שהביס בשבת את קוסטה ריקה, למעט שני מושעים-החלוץ גיז'רמו פראנקו והקשר חרארדו טוראדו.

ההרכב המשוער של מכסיקו: גיז'רמו אוצ'ואה; ג'וני מגאז'ון, קרלוס סאלסידו, חוסה קאסטרו, ריקארדו אוסוריו; אפראין חוארס, ישראל קאסטרו, אנדרס גוארדאדו, קוואטמוק בלאנקו; ג'יובאני דוס-סנטוס, מיגל סבאח.

הונדוראס לעומת זאת, חווה טורניר מוקדמות פנטסטי, היא מוליכה את הבית לאחר 7 מחזורים וקרובה מאוד להעפלה שניה בתולדותיה והראשונה מאז 1982. המאמן ריינאלדו רואדה יעלה הרכב כמעט זהה לזה שניצח את טרינידד וינסה להתמודד מול הגובה של איצטדיון ה"אצטקה" (2,240 מ'), הקהל הביתי וגם מול נבחרת מכסיקנית שנמצאת בכושר מצויין.

ההרכב המשוער של הונדוראס: נואל ואז'אדארס; אריק נוראלס, מיינור פיגרואה, אוסמן צ'אבס, אמיליו איזאגירה; אמאדו גבארה, ווילסון פאלאסיוס, ראמון נונייז, אלביס טורקיוס; דויד סואזו, קרלוס פאבון.

http://www.oleole.com/media/main/images/member_photos/group1/subgrp219/davidsuazohondurasna_146032.Xxx
    דויד סואזו, הונדוראס. רוצה לחגוג גם אחרי המשחק מול מכסיקו שאולי יבטיח להונדורים מונדיאל שני בהיסטוריה.

http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/slv.Xxxאל סלבאדור-קוסטה ריקה (10.9.09, 04:00)http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/crc.Xxx
    אל סלבאדור איבדה כבר את סיכוייה להשתחל ברביעייה הראשונה, גם אם ינצחו את כל שלושת המשחקים זה ככל הנראה לא יספיק ומחר הם יתמודדו על הכבוד שלהם במשחק מול קוסטה ריקה, שחייבת לנצח על מנת למחוק את התבוסה הביתית בשבת למכסיקו ולשפר את עמדתה לקראת העפלה ישירה למונדיאל ולא דרך מקום בפלייאוף. כל תוצאה פרט לניצחון קוסטריקני, יגדיל את סיכויי ה"טיקוס" לסיים במקום הרביעי ולעבור מבחן רציני בדרך לדרא"פ לאחר שבסיבוב הראשון הם הוליכו בביטחה.

http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/tri.Xxxטרינידד וטובאדו-ארצות הברית (10.9.09, 02:15)http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/usa.Xxx
    האמריקאים שממוקמים במקום השני, אמורים לנצח את הנבחרת מהקריביים שסוגרת את הבית ואיבדה כל סיכויי להעפיל. לאחר הניצחון בשבת על אל-סלבאדור, ארצות הברית רוצה לעשות צעד משמעותי שיבטיח לה כמעט סופית את הכרטיס למונדיאל שביעי ברציפות וכנראה שאין משחק נוח יותר לעשות זאת מול טרינידד. המאמן בראדלי ככל הנראה יעלה עם הרכב כמעט זהה לזה שניצח את הסלבאדורים וגם כנראה ישיג את שלוש הנקודות החשובות במאבק על הכרטיס לדרא"פ.

טבלת הבית הצפון מרכז אמריקאי

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

תודה רבה על הסיקורים עידן, ותודה גם לבן על העזרה, יצא נהדר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

לא מבין את טאבארס, איפה פוסילה, למה גארגאנו, למה שוב מרטינס כקשר בגף מה שמוציא הרבה מהאפקטיביות שלו? ההגנה נראית רע על הנייר עקב המורחקים - עם סקוטי הקצת כבד, קאסרס הפרווה וברונו סילבה החלש, לקאסטיז'ו תהייה הרבה עבודה ומול פרו הוא לא נראה היה בטוח במיוחד (אם כי היה טוב). אולי החזרה של פרס תעזור קצת, הבחור לא מפסיק לרוץ ולתקל כל מה שזז במגרש השדה, גם גרגאנו פייטר לא קטן.

גם על ההרכב של קולומביה יש לי השגות רבות, אבל במשחק חוץ הגיוני לפתוח זהיר. העובדה שג'קסון מדיח את פאלקאו מההרכב, ועוד בכושר מהצויין בו הוא נמצא, מראה כמה סומכים עליו בצוות המקצועי בקולומביה. אני מאוד מקווה שהוא לא יחזיר לצוות כי בסופו של דבר אני רוצה שהסלסטה ינצחו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

זה מה שהתכוונתי - כקאריז'רו הוא (כמו גם די מריה) יכול להיות מצויין, כמגן במערך של 4 בהגנה אני לא חושב שהוא אי פעם שיחק וגם אם כן הוא לא נראה לי מתאים, הסגירה שלו לא משהו. בכלל לארגנטינה במערך כזה עם שני קאריז'רוס באגפים יש הרבה יותר אופציות לעמדה מאשר מגנים טבעיים, הרשימה ששמתי למעלה היא חלקית ביותר ויש עוד הרבה שחקנים מעניינים במערך כזה.

11. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

אסיה
    http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/ksa.Xxxערב הסעודית - בחריין (9.9.09, 22:00)http://www.fifa.com/imgml/logos/xs/bhr.Xxx
    זהו, לא נותר הרבה, למעשה עוד משחק אחד שיכול להגיע לפנדלים. צפון קוראה, דרום קוראה, יפן וגם אוסטרליה הבטיחו את מקומם בדרום אפריקה. נותר עוד משחק אחד בלבד כדי שיכריע מי ישחק מול ניו זילנד בחודש הבא כדי להגיע בסופו של דבר למונדיאל. אכן, זוהי מלחמת מפרץ, דוד מול גוליית, הפעם ערב הסעודית תארח הנבחרת של האי הקטנטן, בחריין. ז'וזה פזיירו המאמן הפורטוגזי לא רוצה לעשות בושות ולהפסיד הופעה במונדיאל, למעשה סעודיה כבר הייתה בארבעת גביעי העולם האחרונים ועכשיו היא רוצה את החמישי ברציפות, אך תיקו לא יספיק לה. סעודיה חייבת לנצח את בחריין מול 70 אלף האוהדים שימלאו את איצטדיון המלך פהד שבבירה ריאד. במשחק הקודם בבירת בחריין, מאנאמה, המפגש נגמר ב0-0 מאכזב. לבחריינים היו הרבה יותר טובים ובזבזו את ההזדמנויות שלהם, השוער ואליד עבדאללה הצעיר נתן את אחת ההופעות הכי גדולות בקריירה שלו והציל אומה שלמה ממבוכה.
    http://www.gulfweeklyworldwide.com/source/8_35/images/COVER.Xxx
    תיקו עם שערים למעשה מביא לבחריין הקטנטנה את האפשרות האדירה לנסות להדיח את הקיווי של ניו זילנד ולהגיע למונדיאל בפעם הראשונה בהיסטוריה, מה שמקנה לה את האהדת הצופים הנייטרלים, ככה שתיבנה סיפור סינדרלה אמיתי. מילאן מאצ'אלה המאמן הצ'כי כבר נמצא במדינות המפרץ מאז תחילת שנות התשעים וכרגע הוא מנסה להפוך את הקריירה הבינונית שלו כשחקן בליגות בצ'כוסלובקיה לקריירה מוצלחת של מאמן שמביא נבחרת מנסיכות קטנה למונדיאל. הסעודים הם פייבוריטים ברורים, אך, יאללה יא שבאב!

נערך לאחרונה ב: ‏9/9/09
  12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אליאס, אני מסכים איתך לגבי ההרכב שלנו, אני הייתי פותח עם זוניגה ופאבלו פינו מהאגפים, שהיו יכולים לעקוץ את האורוגואים עם המהירות במתפרצות שלהם, אבל כמו שכבר אמרת, אפשר להבין את לארה שמבחינתו גם נקודה מתקבלת על הדעת (אם כי אני מפחד שזה יזמין התקפות בלתי פוסקות מצד הסלסטה).
    לגבי ג'קסון, אני חושב שהוא כרגע עדיף על פאלקאו מאחר והוא באמת נמצא בכושר מצויין ולדעתי גם יוכל להסתדר עם הפיסיות של האורוגואים יותר טוב.

אגב, לא אכפת שג'קסון לא יחזיר בתרומה לצוות המקצועי. מצידי זה גם יכול להיות גוטיארס, מורנו, גוארין, אגילאר....you name it http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx העיקר שיהיה משחק טוב.

נקבע ההרכב של הקפטרוס למשחק היום מול אורוגואי:

אגוסטין חוליו; לואיס פראה, איבן קורדובה, מריו ז'פס, פאבלו ארמרו; ג'ון ויאפארה, אבל אגילאר, פרדי גוארין, אדריאן ראמוס; ג'יובאני מורנו; טאופילו גוטיארס.

ההרכב הזה הוא הרכב שישחק זהיר מאחור אבל יכול לעקוץ במתפרצות עם ויאפארה וראמוס המהירים מהאגפים. במקום ויאפארה הייתי מעדיף את זוניגה שיתרום יותר מבחינה התקפית, אבל אני סומך על שיקוליו של לארה. ההפתעה היא כמובן הויתור על פאלקאו בהרכב הפותח, אבל גם טאופילו וגם ג'קסון בכושר טוב ולטעמי יתמודדו טוב יותר עם ההגנה האורוגואית הקשוחה.

נערך לאחרונה ב: ‏10/9/09
  13. riquelme1 Member

ליסדדרו לופז לא בסגל, עד מתי דייגו? (לא אליאס, הא לא פצוע)?ף

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מה אתה רוצה ממני? להגדיל את הכיתוב בחתימה שלי עוד קצת בשביל שתבין מה אני חושב? אני יכול, באמת שאין בעייה, זה פשוט כבר נראה לי מוגזם...אבל אם אתה עדיין לא מבין מה אני חושב אז אולי זה יעזור (לא עמי, אני לא באמת חושב שזה יעזור).

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/9/09
  15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

החמצה מדהימה של האקואדוריאנים מול שער ריק אחרי 3 דקות, אבל שתי דקות מאוחר יותר הם עולים ל-1-0 מול נבחרת בוליביאנית שפשוט נותנת להם לשחק................. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ולחשוב שזו אותה נבחרת שרמסה כאן את ארגנטינה.......