עומר, אני אזכיר לך מה פראגוואי עשתה ב2006 אחרי שתזכיר לי מה דנמרק, סרביה ורומניה(!!!) עשו. סרביה חוץ מלתת לארגנטינה הרגשה שהם הולכים לדרוס את כולם לא עשו שום דבר, רומניה? תעשה לי טובה. אני שוב פעם שואל אותך על פי מה אתה קובע שהנבחרות האלה עולות על צ'ילה\אורוגוואי\קולומביה\פראגוואי. מבחינת סגל? מבחינת ההישגים? מבחינת מה?
אני מסכים איתך אליאס ואין לי שום בעיה עם העובדה שנראה כדורגל מיבשות אחרות. ועומר, אני לא צריך להפוך את קולומביה לגדולה, כולנו רואים שהיא לא בגדולתה בשנים האחרונות אבל מפה ועד חלשה.....קצת הגזמת. לא ברור לי הזילזול בכדורגל הדרא"מ לעומת האירופאי. זה שלאירופאים יש יותר כסף ומגרשים יותר יפים, אז??? למעט ספרד ואולי הולנד כל נבחרת אירופאית אחרת היא מ-ש-ע-מ-מ-ת. טקטית מדי, חושבת קודם על התוצאה. יש לנו את זה מספיק מהצ'מפיונס ליג. תן לנו להנות מכדורגל שלא כולל שמות כמו רונאלדו, אינייסטה ופירלו. איך זה שמצרים ניצחו את איטליה לפני יומיים? אז אולי בעצם מצרים טובה מאלופת העולם?!?!? והעובדה שאתם לא רואים את פאראגואי ולא רואים את צ'ילה בטח לא כ"כ מוסיפה לכם ניקוד כדי לקבוע ש-10 נבחרות אירופאיות טובות מהן...בוומבלי, באולימפיקו, בסטאד דה פראנס ובמדריד מאוד קל לשחק, תיקח את אנגליה, איטליה, צרפת וספרד לשחק בלה פאז, באסונסיון, במונומנטל ובסנטנאריו במונטבידאו, נראה לך שיהיה להם פשוט? וכמו שאליאס אמר, אני גם יכול לעבור איתך מונדיאל מונדיאל ולראות איפה האירופאיות שציינת נפלה. בשורה התחתונה, אני גם מעדיף לראות איזו הונדוראס או קוסטה ריקה על פני יוון שעולה עם 11 מגינים או בלגיה שנחשבת היום "לסיירה לאון" של אירופה או רומניה ה"מעצמה" המהוללת שאפילו ליטא עקפה אותה בטבלה.
ולמי אכפת? זה עדיין המונדיאל. מה גם שברזיל פגשה את מצרים, או איטליה את מצרים לא ראיתי את ההבדלים הללו, וגם שארגנטינה מחקה את סרביה לא טענתי שבגלל זה אסור שיהיו עוד נבחרות מאירופה. המונדיאל זה מפגש של הנבחרות שהעפילו מכל יבשת בעולם כולו, לא הכי טובות בעולם אלא הכי טובות מכל יבשת, חגיגת כדורגל ותרבויות. אירופה ,כיאה ליבשת הדומיננטית, מקבלת המון נציגות בזמן שדרא"מ מקבלת אחוז גבוה יחסית למס' המדינות בשל היותה היבשת הדומיננטית השנייה. ואתה\ם רוצים לקחת עוד מהיבשות האחרות? אז פשוט נקרא לזה הגביע הבין יבשתי לנבחרות + מס' מצומצם של אורחות ברות מזל מאפריקה (ואולי אסיה אם נהייה נחמדים). לא נעים לך לראות נבחרות מחוץ לאירופה או דרא"מ אז תראה רק את הקופה אמריקה ואליפות אירופה, במונדיאל תצטרף מהרבע הגמר ויהיה בסדר.
מסכים ב-100% ועוד שמעתי (נדמה לי לפני יורו 2004) איזה כתב ספורט ישראלי ליצן שטען שהמונדיאל האמיתי זה 16 העולות ליורו + בראזיל וארגנטינה. בגלל אנשים כאלו שלא מכירים כדורגל אחר חוץ מאירופה + בראזיל וארגנטינה, יש לנו בישראל זילזול בנבחרות כמו צ'ילה, אורוגואי, פאראגואי וקולומביה.
עידן אותו כתב היה צריך להגיד אולי "שטורניר כזה יהיה הגביע שיקבע מי הכי טובה בעולם", המונדיאל זה בטוח לא כי אין שם ייצוג לכל היבשות. מה גם שזה משעמם מאוד.
אני מסכים שהמונדיאל הוא חגיגה לאוהדי הכדורגל ושבחודש אחד כל אחד עם הנבחרת שלו וכמעט כל יום יש משחקים וכל השחקנים הטובים בעולם נמצאים וכו' אבל בכל זאת אנחנו(אוהדי כדורגל ממוצעים) רוצים לראות חלוקה הוגנת בין היבשות. יחסית לנבחרות האירופאיות קולומביה חלשה, פרגוואי ואקוואדור שהיו במונדיאל הקודם לא היו מדהימות והיו די בינוניות ואם הם עקפו את קולומביה זה אומר עליה משהו, לא? אתה ואליאס עדיין תקועים בחשיבה שהכדורגל האירופאי הוא משעמם והגנתי, ספרד והולנד הם נבחרות התקפיות אבל מה עם גרמניה, פורטוגל, אנגליה, רוסיה ותורכיה וגם צרפת הם נבחרות שאמנם לא כמו הדרום-אמריקאיות משחקות שכונה אבל עדיין הם לא דוגלות בבונקרים כמו יוון ואחרות. ברור שיהיה קשה לנבחרות אירופאיות לשחק במגרש בגובה 58623956 מטר ושנבנו בשנות ה-20 של המאה הקודמת יחד עם קהל של חוליגנים שיכול כל רגע לפרוץ למגרש. רציתם כיאל עכשיו אל תבכו שאין מונדיאל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
לא יודע מה איתכם אני ראיתי את האיצטדיונים שהולכים להיות במונדיאל בברזיל ואני פשוט נגעל, עגולים מרחוקים ומגעילים.
טוב בזמן שחפרתם, נגמר משחק המוקדמות בין אלג'יריה לזמביה, בזמביה, בניצחון לאלג'יראים שנראים בדרך הבטוחה למונדיאל. המשחק בין גאבון לקמרון נדחה! למישהו יש פרטים?
המשחק נדחה בגלל מות נשיא גאבון וחודש אבל לאומי שהמדינה נמצאת. המשחק הועבר ל-5 בספטמבר כך ששתי הנבחרות יפגשו אחת עם השניה פעמיים תוך 4 ימים.
זה יהפוך את צמד המשחקים הזה לצמד משחקים גורלי, סביר להניח שאם גאבון תוציא לפחות 4 נקודות היא תעלה בוודאות למונדיאל.
סליחה, לא כ"כ הבנתי את המשפט יחסית לנבחרות אירופאיות.....איזה נבחרות אירופאיות?? אז מה זה אומר על מצרים? שיחסית לנבחרות אירופאיות היא חזקה? איך אתה קובע את חוזקתה של קולומביה? בכך שהיא לא העפילה ל-2 המונדיאלים האחרונים? אז בעצם גם הולנד לא משהו כשלא העפילה ל-2002, לא? אי אפשר לקבוע 32 נבחרות הטובות בעולם כי זה מטרת המונדיאל, לקבץ נבחרות מכל העולם ולא לקבץ את 32 הנבחרות לפי רשימת פיפ"א (שגם כך נראית מגוחכת). לגבינו, כשקולומביה תכשל מול אירופאיות, אז תבוא ותנופף בזה...אם קולומביה הצליחה לנצח את ארגנטינה והיתה עדיפה על הבראזילאים בשני המפגשים איתם, אני מאמין שאנחנו טובים מהרבה אירופאיות יותר ממה שאתה חושב. לגבי השיעממון האירופאי- יש עובדות בשטח, ומסתבר שיורו 2004 לא היה מקרי. גם היורו הנוכחי היה משעמם ואלופת העולם ב-2006 היא אחת המגעילות שהוציא הטורניר הזה. זה כבר לא קשור אם אני אוהב כדורגל דרא"מ או אירופאי. אני אוהב כדורגל, נקודה. מספרד נהניתי, גם מהולנד. מצרפת, יוון, איטליה, רומניה ושאר המשעעמות, ממש לא. אגב, אנגליה לא העפילה, כנראה שגם היא חלשה יחסית לאירופאיות הבכירות, לא?? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx