מוק' מונדיאל 2010:שאר העולם

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י תומר22, ‏12/10/07.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

האמן לי שהמרוקאיים בהולנד משוכנעים שיש להם נבחרת שמסוגלת לקחת את המונדיאל. אל חמדאווי? עונה אחת טובה בליגה ההולנדית לא עושה אותך לכוכב על, הוא לא יחליף בהצלחה את קאקא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    (הייתי חייב קצת בטעם טוב לרדת עליך...)

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

נתחיל מזה שמסי יפתח ככל הנראה.

בבוליביה מראדונה פתח עם אותם שחקנים ששיחקו שלושה ימים לפני, יענו ההרכב הרגיל עם השמות "הגדולים" וקיבל בראש. הפעם כנראה הוא יעשה תחלופה וזה לא רק מסיבות של עייפות, מי שמכיר את השחקנים בטח שם לב מה מייחד את רוב השחקנים שמופיעים בהרכב הזה (שלא הוחלט עדיין אגב), זה היכולות הפיזיות שלהם וזה שיקול שהפעם נלקח בחשבון (בניגוד לפיאסקו מול בוליביה).
    בניגוד למסי וכל מיני שמות גדולים אחרים שאיכזבו בפעם היחידה ששיחקו בגובה, או שכמעט ולא משחקים בגובה, לברחסיו יש כבר 2 הופעות בגובה העונה במדי קבוצתו כשבשתיהן הוא הצטיין, בנוסף הוא הבקיע רביעייה במשחק אימון אתמול ומדובר בשחקן שיש לו את התכונות המתאימות למשחק כזה.

ואם אתה אתאיסט?
    עכשיו ברצינות- אני ממש לא מסכים איתך, מראדונה ככל הנראה יעלה מערך הגיוני ופחות הרפתקני עם ה4-4-2 דובלה סינקו, איפה ההרפתקנות? מקסימום אפשר להגיד זהירות מיותרת...

3. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

כתבה פנטסטית של תומר, הבחור שלנו כמובן, על המשחק:
    http://sports.walla.co.il/?w=/316/1499547

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

קולומביה מארחת מחר כאמור את פרו במדיין במשחק על החיים שלה ולאור מספרי הכיבושים שלנו במוקדמות, אין פלא שאנו ממוקמים במקום השמיני המביש. המדהים הוא שיש לנו את אחת ההגנות הטובות בדרא"מ, אבל גם את ההתקפה הגרועה ביותר וכך יוצא שניצחנו רק 3 משחקים מתוך 13. פרו היא הנבחרת החלשה של הבית ומחר לשם שינוי עולה מאמן קולומביה אדוארדו לארה במערך התקפי של 3-5-2 במטרה להכריע את המשחק כמה שיותר מהר ואם אפשר אז גם לשפר את הפרש השערים. איבן קורדובה חוזר להרכב לראשונה מאז ה-2 ביולי 2007, אז נוצחה קולומביה ע"י ארגנטינה 4:2 בקופה אמריקה ובלמה של אינטר הספיק להסתכסך עם המאמן הקודם, חורחה לואיס פינטו ולפרוש מהמדים הלאומיים. בינתיים פינטו פוטר ובמקומו מונה לארה, שמחזיר את הבלם הוותיק. ההרכב הצפוי מחר:

דויד אוספינה בשער. ההגנה תורכב משלושה בלמים שהם מריו ז'פס, איבן קורדובה ולואיס פראה; בקישור ישחקו המגינים חואן קאמילו זוניגה מימין ופבלו ארמרו משמאל, אבל יהיו בעלי אוריינטציה התקפית יותר מאשר הגנתית. בקישור ישחקו פביאן וארגאס, פרדי גוארין ומקנלי טורס כ-"10" ובחוד יפתחו הוגו רודאז'גה וקרלוס דארווין קינטרו במטרה לשבור סוף סוף את הבצורת.

http://www.futbolred.com/contenido/eliminatorias/noticias/decimocuartafecha/IMAGEN/IMAGEN-5394227-2.Xxx
    איבן ראמירו קורדובה חוזר למדים הלאומיים אחרי כמעט שנתיים.

נערך לאחרונה ב: ‏10/6/09
  5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

פלקאו גמר את הקרדיט או שהוא מושעה\פצוע?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/6/09
  6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

הוא לא מושעה ולא פצוע, אני גם לא חושב שהוא גמר את הקרדיט, אבל העובדות מדברות בעד עצמן: קולומביה בבצורת קשה מאוד וזה לא שרודאז'גה או קינטרו כן כבשו כשהם שיחקו אבל המאמן פשוט מנסה למצוא את ההרכב שיתפוצץ כי כישרון לא חסר וכל החלוצים, כולל פאלקאו ורנטריה, כובשים במדי הקבוצות. להערכתי רוב הסיבות לכישלון הם המערכים היותר מדי הגנתיים ששיחקנו במוקדמות האלו גם עם פינטו וגם עם לארה. במקום לעלות בבוגוטה מול פאראגואי ואורוגואי ולאכול את הדשא, בחרו המאמנים לעלות ב-4-3-2-1 ברוב המשחקים וכמו שגם אתה ציינת בעבר, אי אפשר להפיל הכל על החלוצים. כשמרכז השדה לא מתפקד מאחוריך, לא תמיד תוכל להושיע. אני רק חושב מה היה קורה עם מאחורי פאלקאו, רנטריה או רודאז'גה היה משחק אל-פיבה עם המסירות שלו. גם חואן פאבלו אנחל היה יכול להיות ענק עם היה משחק בתקופת ולדראמה. נקווה שמחר משיג את שלוש הנקודות ורצוי בהפרש שערים. אני גם כמובן מחזיק לכם אצבעות מול אקואדור, אל תאכזבו אותי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

7. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

החברה המרוקאים מהשכונה שלך לא רואים כדורגל בטח...ומי ביקש אותו במילאן?! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ההרכב הצפוי של ארגנטינה, מספר שינויים מהמשחק הקודם עקב שינוי מערך,השעיה (מסצ'ראנו), פציעה (אגוארו) ומעל הכל הגובה, ל -2850 מ' בקיטו מראדונה מעלה נבחרת יותר פיזית מאשר זו ששיחקה בארגנטינה.

אנודחאר; סאנטי, אוטאמנדי, דמיצ'ליס, היינצה; מקסי רודריגס, באטאגליה, גאגו, חונאס גוטיארס; מסי וטבס.

כמה נקודות על ההרכב ואיך שאני רואה אותו:

*המעבר למערך ה 4-4-2 היה נדרש ומבורך
    *הופעת בכורה לאוטאמנדי במשחק רשמי של הנבחרת (שנייה סה"כ), הבלם בן ה-21 של ולס הוא ממצטייני הטורניר עד כה, מקווה שכמו אנדוחאר ביום שבת הוא לא יתרגש ויעשה את העבודה.
    *היינצה - לראשונה אצל דיאגו ישחק מגן שמאלי, ברירת מחדל שמועדפת על פני פאפה בשל היתרונות הפיזים שלו על מגנה של ולס ובשל יכולתו הנוראית של מגן ולס בגובה של בוליביה.
    *מרכז השדה מורכב משחקנים פיזיים מאוד להוציא את גאגו. ורון ,למרות משחקו המצויין מול קולומביה, בחוץ בשל הגובה שיפגע ביכולת הטכנית שלו עקב כושרו הבעייתי. מעניין יהיה לראות את באטאגלייה וגאגו ביחד, בבוקה השילוב עבד מצויין ככה שאולי נחזור לראות את גאגו של פעם (אני בספק).
    *שוב פעם בלי חלוץ מרכזי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx , טבס לא מספק את הסחורה בעמדה הזו בנבחרת לאורך כל הקמפיין, ברחסיו הצטיין השנה כל פעם ששיחק בגובה כמו גם בשני המשחקים האחרונים שלו עם הנבחרת (צמד מול פנמה, 4 מול קב' אימון השבוע), אמנם גם הוא לא חלוץ רחבה קלאסי אבל עדיין עדיף. שלא לדבר על ליצ'ה שאף אחד לא סופר אז כבר התחלתי להתייאש ומיליטו שהפציץ השנה באיטליה.

אני פאסימי למשחק הזה, אהבתי את המערך וברוב המקרים להתחשב בסגל הקיים אני מסכים עם הבחירות של מראדונה להערב, אבל יש לנבחרת הזו כ"כ הרבה מגבלות בכל המערכים שמטילות אצלי ספק ביכולתה לנצח.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/6/09
  9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שינויים של הרגע האחרון אצל המאמן הקולומביאני, אדוארדו לארה. משחק החזרה של הבלם איבן קורדובה יידחה ככל הנראה מאחר ובלמה של אודינזה, כריסטיאן זאפאטה ימשיך בהרכב.אליאס, מסתמן לבסוף כי רנטריה ופלקאו ימשיכו לקבל קרדיט מול פרו כשמאחוריהם ישחק מקנלי טורס, בתקווה שיציג משחק טוב סוף סוף.

ההרכב להיום:

אוספינה; פראה, ז'פס, זאפאטה; זוניגה, וארגאס, גוארין, מארין, טורס; פאלקאו, רנטריה.

10. צהוב שחור בנשמה!!!! Member

קטאר סיימה בתיקו ביפן וחיסלה סופית את סיכוייה לעלות למונדיאל.
    כזכור, שתי הנבחרות שזוכות במקום השלישי בכל בית נפגשות אחת עם השניה והמנצחת ביניהן תיפגש עם ניו זילנד לפלייאוף על העפלה למונדיאל.
    קטאר סיימה את כל 8 המשחקים שלה בבית כשהשיגה 6 נקודות בלבד לאומת 7 של בחריין, שהפסידה 2-0 לאוסטרליה.
    בשבוע הבא בחריין תארח את אוזבקיסטן ובעקבות ההפסד 2-0 לאוסטרלים, הפרשי השערים לא יהיו משמעותיים.
    לאוזבקים יספיק ניצחון מינימלי בבחריין כדי להבטיח את המקום השלישי.

אין סימפטיה גדולה בין 2 הנבחרות בעקבות משחקי ההעפלה למונדיאל הקודם - למי ששכח, אוזבקיסטן ניצחה דאז את בחריין בביתה והייתה יכולה לנצח בהפרש שערים גדול יותר, אך לאחר ביזיון שבו לאוזבקים היה פנדל והשחקן בעט מוקדם מדי, השופט נתן כדור חופשי לבחריינים.
    האוזבקים הגישו ערעור לפיפ"א, ובמה זכו? משחק חוזר, בו בחריין ניצחה!

המשחק הזה יהיה סוג של נקמה בשביל האוזבקים וללא ספק יהיה משחק חם!

אבל, אין ספק שהבית המעניין ביותר יהיה בית 2.
    היום ערב הסעודית סיימה בתיקו 0-0 עם דרום קוריאה ובכך השוותה את מספר הנקודות שלה עם צפון קוריאה השנייה (לצפון קוריאנים הפרש שערים טוב יותר).
    בשבוע הבא, 2 הנבחרות ייפגשו ראש בראש בערב הסעודית - המנצחת - תעפיל.
    תיקו? זה כבר תלוי באיראן.
    איראן ניצחה את איחוד האמירויות הערב והיא נקודה פחות מצפון קוריאה וערב הסעודית.
    אם במצב של תיקו של ערב הסעודית מול צפון קוריאה, האיראנים ינצלו זאת בניצחון חוץ קשה על דרום קוריאה, הם אלו שיעפילו למונדיאל.
    אם הם לא ינצלו זאת, צפון קוריאה יעלו בזכות הפרשי השערים.

חם באסיה! מאחל הצלחה לצפון קוריאנים כמובן.

נערך לאחרונה ב: ‏11/6/09
  11. riquelme1 Member

בחיים שלי לא ראיתי את ארגנטינה כזאת עלובה וחלשה, עוד הפסד, ועוד משחק חלש ודוחה של ארגנטינה.

עוד פעם הרכב שערוריתי של מארדונה, שעולה עם שחקנים כמו באטגליה וגאגו, שוב לארגנטינה לא היה מרכז שדה, שוב לעלות בלי חלוץ מרכזי אמיתי. בקיצר זוועה, העפלה למוניאל בספק, ומארדונה הביתה אחרי המשחק הזה, וכמה שיותר מהר- זה פשוט מביך.

12. 亚历山大帕托 Member

זה רק אני או שהמשטח היה דוחה במיוחד? זה אצטדיון לאומי? בקושי יש דשא.
    אני לא מבין איך אפשר לפתח משחק בתנאים כאלה כשהכדור בורח לכולם מהרגליים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏11/6/09
  13. Mehmet Member

ארגנטינה נראתה אותו דבר בדיוק גם כשניצחה את קולומביה וגם כשהובסה בבוליביה.
    אין יצירתיות למרות סגל שחקנים שאמור להיות יצירתי מאוד, אין מרכז שדה, וסבירות גבוהה שגם אין מונדיאל.

ספציפית בנוגע למשחק של היום-מראדונה בניהול משחק רע מאוד, והחיסרון של אגוארו לא אמור להוות תירוץ עם עומק חלוצים שכזה. טבס היה ממש גרוע, גאגו לא עשה כלום, והחילופים של ורון ודייגו מיליטו הגיעו מאוחר מדי, ולא תרמו דבר.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארגנטינה עולה למונדיאל, מה אתם דואגים. חצי מדינות דרום אמריקה יכולות לעלות לטורניר ומבחינתי זו שערורייה כשרואים עד כמה מעט מדינות יש שם. את הפוליטיקה אני אשים עכשיו בצד, אבל מרדונה 'משחק בחייו'.

אני בסה"כ חושב שלארגנטינה היו מספיק הזדמנויות לפחות להוביל במשחק. אם לא כובשים מפנדל אז מה רוצים? מסי מחטיא בדקה העשירית כדור שהוא בברצלונה יכבוש כל העונה. אל מסי אני עוד מגיע יותר מאוחר. בסה"כ המצב של ארגנטינה ממש לא מעודד, אבל גם ברזיל כבר עלו פעם דרך הפלייאוף, לא? מה שכן, לרב זה מסמל על בעיות בקבוצה...

מישהו מוכן לתת לי קצת מידע? כמה פעמים ניצחו אקוואדור ובוליביה את ארגנטינה וברזיל בגבהים האלה? אני משום מה בהחלט מקבל את העניין של האוויר, אבל אני לא מקבל את זה בימים אלה כתירוץ. למה? דבר אחד, לדעתי לא כל השחקנים מאקוואדור מגיעים מקיטו, דבר שני, עם לוח זמנים צפוף אני מניח שהמקומיים מגיעים לאיצטדיון בערך באותו יום, לא? נדמה לי שאם צריכים להסתגל לאוויר אז זה לוקח כמה ימים טובים אם לא יותר. באקוואדור ראיתי את אדיסון מנדז, הוא משחק כל העונה באיינדהובן ונדמה לי שבהולנד אין הרים, אני לפחות לא גיליתי אותם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אני מאמין ששחקן כמו מסי פשוט צריך חופש. במחצית הראשונה הוא עוד נראה במגרש, בשנייה הוא כמו כל הנבחרת האורחת נעלם לגמרי. העונה הכל כך ארוכה של הקבוצות העשירות באירופה גורם לשחקנים המון עומס. לדעתי מסי פשוט צריך לנוח כמה שבועות כי אחרת אקוואדור ובוליביה תמיד מנצחות את ארגנטינה בביתן. בסה"כ זאת לא המציאות, נכון?

מרדונה? שחקן גדול לא עושה אותך למאמן גדול. לדעתי חוץ מפרנץ בקנבאור רב השחקנים הבאמת גדולים לא ממש הצטיינו כמאמנים. הדוגמא הבולטת האחרונה שאני מכיר הוא מרקו ואן באסטן...אין לי מושג מה יקרה, אבל סביר להניח שחוץ מזכייה במונדיאל לא יספק אף אחד בארגנטינה. בקיצור, מרדונה בבעיה רצינית כי כרגע אפילו במשחק ביתי מול קולומביה הקבוצה שלו נראית רע מאד. למונדיאל יגיעו, אבל גמר? אני כרגע לא שם את כספי על זה.

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראית את המשחק בין אורוגוואי לברזיל? אני חשבתי שהמשחק נערך ב'אורווה'...ברור שאין בדרום אמריקה את הכסף בשביל הטיפול היומיומי באיצטדיון כמו שיש באירופה, אבל אני מסכים שבשנת 2009 ככה לא נראה מגרש עליו צריך לשחק שתי נבחרות. הפתרון? דשא סינטטי...אני מאמין שבעוד זמן מה המהפכה תתחיל. באפריקה, אסיה ודרום אמריקה המשטח הזה יתרום למצב המגרשים.