זהו, חשבתי כבר למה הבחור החמיץ מחצית מנבחרתו האהודה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx בכל מקרה מה שבאמת בלט לדעתי היה חוסר הפחד של שחקני קולומביה לשחק במקום עם כל כך הרבה היסטוריה. אני אף פעם אהיה עם ארגנטינה בטח עם מרדונה על הקווים לכן גם סגרתי את הטלוויזיה כמה דקות אחרי השער של המקומיים. תסכל אותי שקולומביה סתם ספגה שער למרות שהמגן האלמוני של ארגנטינה הכניס שער יפה. אגב, לחלוץ הראשי שלכם קוראים פלקאו נכון? זה לא שם ברזילאי? אני זוכר פלקאו בברזיל לא בקולומביה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx לגבי הולנד, האמן לי הבית הזה היה נורא קל והמבחנים של ההגנה שלנו יגיעו כשישחקו במונדיאל נגד הקבוצות היותר חזקות בעולם...
אם היה אפשר הייתי ממליץ לא לחלק אפילו נקודה לאף אחת מהנבחרות שלקחו חלק בזוועה הזו היום בבואנוס איירס, גועל נפש של משחק מצד שתי הנבחרות שאפילו השופט הנוראי הזה מצטרף לחגיגה. בקולומביה התאכזבתי מאוד מארמרו שלא עשה כלום ומהמאמן עם המערך והחילופים הפחדניים, די יצאו מהמרוץ וכנראה בצדק לנבחרת שלא כובשת אפילו גול בשני משחקים. מקנלי טורס, רע ככל שיהיה, חייב להיות בהרכב. בארגנטינה היינו צריכים לסבול את גאגו שגורם לי להתגעגע אפילו לקאמביאסו של הנבחרת (לא זה התותח של אינטר), הפרימדונה היה השחקן הגרוע במגרש לדעתי שרק קאטה דיאס השערורייתי נותן לו תחרות, חבל שבגלל הגול עוד יתפסו ממנו שחקן לגיטימי לנבחרת. ורון היה הטוב במגרש מבחינתי (סלח לי שאני חולק עלייך שי), שמסי נותן את ההברקות שלו וחונאס גוטיארס מוסיף הרבה מלחמה באגף. טבס נלחם כרגיל אבל לא הלך לו. המערך של מראדונה - לא יודע מה עדיף להגיד, שהוא עלה בלי קשר ימני או שגאגו שיחק קשר ימני?!?! פשוט שים אותם ב 4-3-1-2 וזה כבר יהיה טוב יותר, לא צריך הוראות אפילו. שי - אני חייב לתת קודם הבהרה קטנה, אמנם אני אוהד ראסינג ונולדתי בארגנטינה אבל הנבחרת האהובה עליי היא מהגדה השנייה של ריו לה פלאטה (או ריו אורוגוואי במקרה שלי כיליד אנטרה ריוס), שם גם חיה מרבית משפחתי. בקשר לפלקאו, אביו העריץ את אותו שחקן ברזילאי ולכן נתן לו את השם הזה... ועכשיו לנבחרת האהובה עליי, הסלסטה שקיבלו בראש מברזיל. בחיים לא ראיתי משחק כל כך חד צדדי שמסתיים בתוצאה כל כך חד צדדית לצד השני... למרות חסרונו של סבוז'ה רודריגס אורוגוואי הצליחה לייצר אין סוף מצבים כשיכולת חלשה של פורלאן והילד המעצבן מול סזאר ביום מצויין משאירים אותם על האפס, מצד שני חסרונו של לוגאנו הורגש מאוד בהגנה. תבוסה כואבת אבל אסור להרים ידיים כי הסיכויים עדיין טובים. מילה לטובה לשופט על תצוגה מצויינת במשחק מאוד קשה לדעתי, מיעט לעצור את המשחק על אף המשחק האגרסיבי, היה קרוב מאוד לכדור וכמעט ולא פיספס באף שריקה ( אולי הייתי מוותר על הצהוב השני לפאביאנו אבל גם זה היה בסדר).
אליאס, בלבלת אותי כהוגן. עד לפני כמה דקות חשבתי שכל כולך ארגנטינאי ועכשיו אני מבין שיש לך קשר גם עם אורגוואי? חבר, תחליט, שי מבולבל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx אני חושב שלאט לאט אני מבין... אתה במקור מהמחוז שמצוייר פה באדום ויש לך משפחה גם באורוגוואי שנמצאת בצד המזרחי של הגבול (האם זה הנהר שאתה מציין?) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/bc/Provincia_de_Entre_R%C3%ADos%2C_Argentina.Xxx/310px-Provincia_de_Entre_R%C3%ADos%2C_Argentina.Xxx אני פשוט חשבתי שכמו גיסתי אתה פשוט מבואנס איירס...אגב איך הגעת לאהוד את ראסינג? הרי זו קבוצה שבכלל משחקת באזור בואנס איירס? אני הולך עכשיו לישון, אבל מהרגע תצטרך לא רק לאהוב את רומרו אלא גם את לואיס סוארז וברונו סילבה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx
סחטיין על הפגיעה במפה - חלק גדול מהמשפחה שלי אוהדת את ראסינג, בעיקר דוד שלי שהוא חבר מועדון, ככה שאני של ראסינג מלידה. האמת שיותר מהקשר המשפחתי לאורוגוואי (הצד של האמא משם) האהבה שלי לסלסטה נובעת יותר מהקנאה ברוח לחימה של הנבחרת המדהימה הזאת. מדינה כ"כ קטנה ובלי המון כשרונות גדולים שמצליחה להגיע להמון השגים (2 זכיות במונדיאל, הרבה זכיות בקופה אמריקה)- נותר לי רק לקנא להעריך את הלחימה (גם היום מול ברזיל למרות התבוסה). גיסתך מבואנוס איירס? אתה רואה לא הכל רע בארגנטינה (או שכן?) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx רציתי להגיד בהתחלה שאני אמשיך להשמיץ אותו והוא ימשיך לכבוש, אבל בתאכלס אני פשוט מעדיף שלא יהיה בסגל. השחקן הגרוע במגרש אחרי גאגו לדעתי.
חברים קבלו את צ'ילה שהיום הנחילה לפרגוואי הפסד בית ראשון (בעצם איבוד נקודות ראשונות בבית) במוקדמות האלו עם 0:2. ראיתי את כל המשחקים של הלה רוחה במוקדמות (ולמעשה את רוב המשחקים באזור הדרום אמריקאי - אין עוד דבר כזה), נבחרת ביילסה טיפוסית. יכולה בכל יום נתון לנצח 0:4 כל נבחרת בעולם ויכולה בכל יום נתון גם להפסיד 4:0 לכל נבחרת בעולם. את אלכסיס סאנצ'ז כולכם מכירים וכמובן שגם את מאתי פרננדז. מומלץ לשים לב לז'אן באוסז'ור (Jean Beausejour למי שמעוניין לחפש ביוטיוב), פורפרה באגף שמאל ושחקן שביילסה מאוד אוהב וסמך עליו מאוד במשחקים האחרונים. היום בישל את השער השני לסואזו. משחק באמריקה המקסיקנית, אבל לא בטוח שלעוד הרבה זמן. חבל שביום רביעי צ'רלטון מעדיפים לשדר את אורוגוואי נגד ונצואלה ולא את צ'ילה נגד בוליביה, שייערך בשעה מקבילה. נקווה שהם עוד ישנו את ההחלטה איכשהו למרות שכבר פירסמו את לוח השידורים. נראה לי שאני אתקשר אליהם מחר, זו לא החלטה חכמה שלהם. אגב, שני המשחקים הבאים של צ'ילה הם מול בוליביה ו-ונצואלה בבית, שתי נבחרות שכבר ניצחנו בחוץ. עם 6 נקודות אני מאמין שנבוא לברזיל אחר כך כשהעלייה למונדיאל כבר בכיס. קשה כשהמאמן הוא ארגנטינאי, אבל אם הוא יעלה את צ'ילה למונדיאל אז שיהיה.
זה לא להאמין עד כמה חלשה ארצות הברית. אני בהחלט מרחם על טים הווארד, שסופג בכל משחק לפחות שער אחד, אין לו הגנה! לדמפסי מפולהאם אין עם מי לשחק ... עם כמה שנבחרת ישראל חלשה, היא עולה על האמריקאים בכל פרמטר. עריכה: איך שגלגל מסתובב :aaa031:
פשוט עצוב מה שקורה בנבחרת ארגנטינה, נבחרת עם כל כך הרבה כשרון, ומאמן נרקומן שלא מבין שום דבר בכדורגל מודני(שחקן גדול כן, אבל בכדורגל הוא לא מבין). היה מבזה לראות את ארגנטינה היום, משחק שכונתי, זה נירא כמו משחק טיפוסי בליגה הארגטינאית, איך ורון בהרכב שחקן שנכשל עם הנבחרת עוד במונדיאל 2002 שהיה בכושר הכי טוב בקרירה שלו, כיום שהוא סוס מת(ולא המשחקים לו בליגה הארגנטינאית לא אינדקציה לכלום)משחק 90 דקות, בושה וחרפה. בושה וחרפה ששחקנים כמו דייגו מיליטו לא משחקים, והשחקן הכי טוב של ריאל מדריד שכבש 21 שערים בליגה הספרדית, גונזלו היגוואין אפילו לא מוזמן. בושה וחרפה איך שנראת נבחרת ארגנטינה, אולי צריך זעזוע ושהנבחרת לא תעלה למוניאל, וככה מישהו באתחדות של התעורר. מי שעדיין לא מאמין, גאגו שיחק היום כקשר ימני, זה כבר באמת עבר כל גבול.
אני חייב לחלוק עליך לגבי המחצית הראשונה. קולומביה אומנם עלתה עם מערך הגנתי, אבל הפתיעה אותי בכמות המצבים שהגיעה אליהם במחצית אחת (יותר מכל משחק אחר בקמפיין). אילולא הקללה שרובצת עלינו במוקדמות האלו בנוגע לחלוצים (זה לא שפאלקאו, רנטריה ורודאז'גה יודעים לכבוש רק במועדונים הרי), היינו יכולים בשקט לרדת אתמול להפסקה ב-2:0 וארגנטינה חלשה להפליא כמו אתמול, לא יודע איך היא היתה חוזרת למחצית השנייה. אבל אם ואם ואם....וכל המוקדמות האלו נראים ככה כשאתה לא מבקיע ועם כל הסימפטיה לקולומביאנים של המחצית הראשונה (השנייה באמת הייתה זוועה מצד 2 הנבחרות), אי אפשר לעלות כשכובשים חצי שער למשחק בממוצע. לגבי ארמרו, לדעתי היה יותר הוראה של המאמן לא לעלות יותר מדי (פשוט מאמנים הגנתיים קיבלנו במוקדמות האלו) מאחר וברוב המשחקים של הנבחרת הוא היה מהטובים שעולים ומצטרפים להתקפה. תשמע, לגבי מקנלי זה די בעייתי. בקולומביה יש ויכוח מאוד גדול על העובדה אם צריך לשחק עם "10" או לא, כשאין לך אחד שהוכיח את עצמו מאז ולדראמה. יכול להיות שעדיין מגיע לו קרדיט, כי בקולו קולו הוא טוב מאוד, אבל ראיתי אותו בנבחרת מספר לא מבוטל של פעמים, הבחור פשוט מפחד לקחת על עצמו מנהיגות. בורח מהכדור, מאבד הרבה, חבל כי הוא פוטנציאל ענק. פביאן וארגאס המושמץ הגדול בקולומביה, הפתיע אותנו מאוד לטובה עם הלחימה שלו במרכז המרכז, גוארין היה בינוני עד חלש. מארין וזוניגה שיחקו באגפים ורוב ההתקפות החלו מהן אבל זוניגה הרבה פחות אפקטיבי כשהוא לא בתפקידו הטבעי (מגן ימני) ומארין היה סביר, לא יותר. (אף אחד לא הבין את הזימון שלו, אגב). פאלקאו היה טוב לטעמי, הגיע לשני מצבים של דחיקת רגל אבל בשני המקרים הכדור היה חזק מדי ופעם אחת שיחרר בעיטה טובה שנהדפה ע"י אנדוחאר. בהגנה ז'פס וזאפאטה היו בסדר גמור, על ארמרו כבר דיברנו (הגנתית הוא היה בסדר, אם כי היה כיסוי לקוי בשער), אבל פראה מאתלטיקו מדריד פשוט חלש ונראה לי שאיבן קורדובה בתפקידו הלא טבעי עדיף עליו. לגבי השוער אוספינה, עצם זה שהוא לא התאמץ יותר מדי רק מראה עד כמה ארגנטינה הגיעה לעוד פחות מצבים מיריבתה, אבל היא זו שגם כבשה את השער היחיד בסוף, לא אשמת אוספינה לדעתי, למרות שנראה היה שהכדור עבר בין ידיו. ואף מילה על "מאיר לוי הבוליביאני"........ http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx אליאס, עכשיו אני מבין את הסימפטיה שלך לדפנסור...חחחחח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx - תן לי להבין, אם ארגנטינה ואורוגואי נפגשות, בעד מי אתה?? אתה כנראה כמוני, 100% ישראלי אבל בעד קולומביה במקרה שהיא נפגשת עם ישראל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx .
הלכתי לישון יחסית מוקדם, כשקמתי בבוקר לא האמנתי שלא הזכרתם את התוצאה הנוראית - מקסיקו מפסידה בפעם השניה ברציפות, הפעם 1-2 לאל סלבדור ונראה שגם הם לא הולכים לעשות חיים קלים בדרך למונדיאל. לגבי דרום אמריקה - ארגנטינה פתחה כבר פעם של 5 נק' על אורוגוואי החמישית. נראה לי שיש לנו רביעיה מבטיחה כבר בדרך למונדיאל - ברזיל, פראגוואי, צ'ילה וארגנטינה. המאבק עכשיו יהיה על המקום החמישי שמוביל לפלייאוף (שאני לא הופתע אם מקסיקו תדרדר אליו!). לאקוודור יש היום משחק חסר מול פרו האחרונה שכבר איבדה תקווה ממזמן - נצחון של אקוודור היום ישווה בין לבין אורוגוואי במספר הנקודות, שלא לדבר על ונצואלה שתשחק מול אורוגוואי במחזור הבא, לה נקודה אחת פחות ממנה.
עידן אני חושב שאתה מנסה לחלוב בכח את הטוב מהמשחק, כמה מצבים כבר קולומביה הגיעה במחצית ראשונה? להוציא את ההרמה המקרית שהסתובבה לכיוון השער בדקה הראשונה היו רק פריצה יפה אחת של זוניגה שמסר רע בסוף ככה שאפילו לא נרשמה בעיטה לשער ועוד בעיטת וולה יפה אך לא מאוד מסוכנת של פאלקאו אם אני לא טועה. חוץ מזה נאדה (אולי עוד בעיטה חופשית של מארין ועוד איזה אחת מרחוק שאנדוחאר לא השתלט טוב). אני לא 100% כלום כי נולדתי במקום אחד למשפחה שהיא חצי ממקום אחר וגדלתי בכלל במקום שלישי... במקרה של הדרבי של ריו לה פלאטה אני לא קובע מראש, נותן לרגש להחליט בהתאם לחשיבות המשחק לכל אחת ולשחקנים שעל המגרש, אולי נטייה קלה לסלסטה אבל זה כי מתעלמים מליצ'ה לופס בארגנטינה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
אז יש לנו הרמה מקרית, פריצה של זוניגה, בעיטת וולה של פאלקאו שאנדוחר הדף ועוד אחד על אחד של וואסון רנטריה בדקה ה-15 שברוב שלומיאליותו בעט לידיים של אנדוחאר במקום לתקוע לו לפינה. אגב, לא כולל פנדל על זוניגה דקה למחצית. זה כבר 3.5 מצבים יותר ממה שהיה לארגנטינה במחצית. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx , לא כבשנו ואפשר לבוא בטענות רק לעצמנו. המחצית השנייה באמת הייתה ברדק אחד גדול וחוץ מהגול ומהמשקוף של מסי, היתה החמצה של פאלקאו שפסיפס במילימטרים את הרוחב של רנטריה ועוד בעיטה טובה של זוניגה שלא היתה רחוקה בכלל. בגדול, תיקו הגיע במשחק. אבל אולי עדיף שלא נעלה, אח"כ עוד יחשבו בהתאחדות שלנו שתיפקדנו טוב במוקדמות...... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
אם אתה סופר מצבים ככה הזאת אתה יכול גם לספור את הקטנה שמסי ניסה לתת מעל אוספינה שמאחוריו מחכים שני ארגנטינאים מול שער ריק, פריצה נוספת של מסי שבדומה לזו של זוניגה לא היה מי שישלים את הכדור רוחב ואת הבעיטה עלובה של גאגו ממצב סביר סה"כ. בשנייה שכחת כמה ארועים כמו הבעיטה של מסצ'ה ועוד כמה כדורי רוחב. לא אמרתי שארגנטינה הגיעה ליותר מצבים, אמרתי ששתי הקבוצות היו גרועות כל כך ובעזרת השופט נתנו לנו חווית צפייה מפוקפקת ברמה שאם היה אפשר הייתי נותן לשתי הקבוצות אפס נקודות.
אני חושב גם כן שיש לנו כבר רביעייה למונדיאל, כאשר אורוגואי תלחם איתנו, עם ונצואלה ועם אקואדור על המקום ה-5. טוב תעשה ארגנטינה אם תמנה מאמן נורמלי, כי עם כל הכבוד, אין קיצורי דרך ודייגו עד כה לא הרשים כמאמן (מה גם שאין לו רזומה כמאמן בכלל). קשה לי לראות את ארגנטינה מצליחה ככה במונדיאל, כי דווקא יש לה את חומר השחקנים לעשות זאת. האם מישהו הציע לביאנצ'י את התפקיד?? הייתי מת שיבוא לאמן אותנו, רק שלדעתי הוא יהיה יקר בשבילנו אם בכלל הוא ירצה.
ביאנצ'י לא רוצה לחזור לאמן, זה גם לא הסגנון שלו לאמן נבחרות. המינוי של מראדונה היה הרבה דברים אבל לא מקצועי זה בטוח, לא ששוק המאמנים הארגנטינאים מרשים כרגע אבל יש הרבה אופציות טובות יותר. לא זכורה לי תקופה ששני מאמני הנבחרות הארגנטינאיות (הצעירה והבוגרת) גרועים כל כך, אבל גם המצב של הסגל בעייתי שאין אפילו מגן שמאלי או ימני אחד ברמה גבוהה ואין חלוץ מרכזי דומיננטי (לדעתי יש והוא לא מקבל הזדמנות אבל נו טוב). הציפיות לא גבוהות מהמונדיאל גם בלי מראדונה לפחות מבחינתי. הייתי מחכה עם הקביעה שיש 4 עולות למונדיאל כבר, הפסד של ארגנטינה באקוואדור לא יפתיע יותר מדי בעוד אורוגוואי צפוייה לנצח, ככה שיכול להיות מעניין ומותח עד לרגע האחרון.
הגנה גרועה, שמורכבת מ-3 בלמים שבאירופה נחשבים לדרג ז', קישור כל כך אנמי שלא מנסה אפילו לשלוט במגרש, והתקפה כל כך לא מחוברת. בכל פעם שהכדור מגיע למסי\אגוארו\טבז הם הולכים לבד עד שיאבדו כדור. נותר לקוות שבשנה הבאה גאראי יוכיח שיש לו את הכישרון להנהיג הגנה, וגבי מיליטו יחזור כמו שצריך מהפציעה ויתפוס מקום בהרכב של ברסה... כן בטח. לפני שזה יקרה, למה לא לתת לסמואל ובורדיסו לפתוח? לפחות יש להם תיאום, מכירים אחד את השני, משחקים באותה קבוצה... זה בטח יותר יעיל ממה שיש כרגע. בקשר לקישור, גאגו לא טוב מספיק, לא מנסה לקחת את הכדור, לא יעיל מספיק, שחקן כל כך פרווה... ממאסצ'ראנו אני לא מצפה לכלום בהתקפה, שיעשה את ההגנה שלו, לא הוא הבעיה בקישור. לורון אין לי תלונות, אולי בגלל שאין לי יותר מדי ציפיות אבל הוא היחיד שניסה אתמול בארגנטינה להיות בעל בית בקישור. איך לוצ'ו גונזאלס לא בקישור?! אני פשוט משתגע... איזה מבחר כבר יש לארגנטינה בקישור שלוצ'ו לא פותח?? לדעתי לפני הבעיה של חלוץ מרכזי, קודם כל צריך לשפר את המשחק של ארגנטינה. הם נראים כמו נבחרת ישראל רק עם שחקנים מהשורה הראשונה. אני לא יודע על מה מראדונה מדבר איתם בזמן שיש לו אבל לא נראה שזה על כדורגל. לדעתי ההגנה צריכה להיות מורכת מזאנטי, סמואל, בורדיסו ומגן שמאלי מצידי שישימו את הבת של מראדונה... אין מגן אחד סביר. אולי אינסואה מליברפול? הקישור ממאסצ'רנו, לוצ'ו ומקסי שיהיה קצת יותר התקפי.