כשאלי גוטמן יעשה בנבחרת ישראל מה שוילמוטס עשה בבלגיה אז יאהבו אותו. וילמוטס יודע שגם אם הוא מפסיד לבוסניה במשחק הבא הוא עדיין עולה מטופ 2 וזה מספר הכל, נבחרת שמשחקת בהילוך 0 ויודעת שהיא עולה לטורניר הסופי.
לא תופס מוילמוטס. לא אהבתי את העבודה שלו במונדיאל. הנבחרת הפיקה משחק פחות טוב ממה שיכלה. יש לו פשוט ביד דור שחקנים גדול.
אם אתה יכול להסביר לי למה בלגיה במקום השני אז אמציא לך דרוג אחר מבחינתי אין בכלל צורך בדרוג כלשהו. ברגע שמגיעים להגרלת בתים בטורניר גדול מסתכלים על קמפיין המוקדמות האחרון ומה שאותה הנבחרת עשתה באותו הטורניר מלפני שנתיים או ארבע שנים. בלגיה נבחרת טובה (יותר מהולנד...), אבל באמת אין לי מושג איך היא הגיעה למקום השני בעולם. זה כמו הקטע עם שוויץ כראש בית במונדיאל האחרון. הולנד שיחקו בגמר של 2010, עלו בקלות מהמקום הראשון במוקדמות, אבל היא דורגה מחוץ לשמינייה הראשונה. לי באמת לא מעניין הדרוג של פיפ"א והוא לגמרי מיותר.
בשביל בלגיה עצמה זה דור אכן מוכשר ביותר, אבל אני בדיעה שמהללים את הנבחרת הזאת הרבה יותר מדי. אם זה וילמוטס או בגלל שיש לנבחרת הזאת גם בעיות במספר עמדות (מגינים למשל), אני חושב שבלגיה פחות טובה מספרד, גרמניה, צרפת ואיטליה. מה שכן ומאד חשוב להגיד את זה, אם הולנד הגיעה לחצי הגמר המונדיאל בברזיל עם נבחרת פחות מוכשרת מהבלגית אז אולי מאמן אחר היה מוציא דברים יותר טובים מה'שדים האדומים'.
אני מניח שהם מקום שני (מסתמך עליך פה, אני לא עוקב) כי יש להם תוצאות מצוינות כבר כמה שנים. אני לא באמת מחפש דירוג אחר, אבל אתה מתייחס כל הזמן לנבחרות דרג ראשון באירופה ושולל את שייכותן של בלגיה, הולנד ושווייץ בדרג הזה מה שמשאיר אותך עם דרג ראשון מאוד מצומצם לדעתי. אז אני מניח שגם הדרג השני מצומצם וכך הלאה עד שנותרנו עם המון דרגים לא? על סמך מה אתה אומר שבלגיה נופלת מכל הנבחרות הנ"ל שהן לא גרמניה? הולנד הגיעה למרחק ציפורן גזוזה של מסצ'ראנו מגמר מונדיאל אז כן, סגל שחקנים פחות מרשים אבל אתה רואה ואומר בעצמך שזה לא מה שקובע.
בלגיה נראים רע, והאמת שגם במונדיאל הם לא הרשימו בכלל. אני חושב שבלגיה זה הוכחה שגם אסופת שחקנים מוכשרת ככל שתהיה, אי אפשר לזרוק אותה ככה כמו בסוני ולצפות לתצוגות. הם בכל הדור הסופר מוכשר הזה לא נראים לי כקבוצה אלה כאוסף של שחקנים מעולים בלי שום חוט מקשר בין אחד לשני. Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
השחקנים הבגלים נמצאים בכמויות יותר גדולות של הטופ בכדורגל מצרפתים או איטלקים כיום. יש אולי חיסרון בעמדה זו או אחרת, אבל לדעתי יש מאמנים שיכולים להפיק מזה איכות יותר גבוהה ממה שוילמוטס מפיק
הגיעו לרבע גמר, והפסידו לארגנטינה בהארכה. אבל העיקר שהם לא הרשימו. אז מה אם אף נבחרת פרט לגרמניה, לא הרשימה במונדיאל הזה. אז מה. אפילו ארגנטינה היתה משעממת ובטח ובטח ברזיל. מבחינת יכולת זה היה מונדיאל מאכזבה בעיניי, וכל משחק בכל הקשור לנוקאאוט היה כמו לחצוב מים מהסלע, פרט למכסיקו-הולנד, ברזיל-צ'ילה בשמינית וכמובן ברזיל-גרמניה. יוון היתה מרחק של פנדל לפה פנדל לשם מלעשות רבע גמר, אחרי שבמשחק הראשון היא אכלה בראש מקולומביה ללא תנאי. אבל כמו שאתה יודע, מונדיאל, כמו טורניר נוקאאוט, אף אחד לא יזכור איך נראית, אלא לאן הגעת. זה לא ליגה של 38 משחקים. זה לקבץ חבורה של שחקנים לחודש שלם שהם צריכים להתעלות.
והקמפיין הזה? אתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. מצד אחד בלגיה מתוייגת ובצדק כנבחרת טופ טופ ביחד עם חבורה מאוד מצומצמת, מצד שני צריך להתייחס אליה כאילו היא בלגיה הבינונית שלפני 8 שנים שניצחון על ישראל בטדי הוא הישג. לעניין המונדיאל - כן גם ארגנטינה היו זוועה וגם ברזיל ובטח ספרד וגם הולנד לא נתנו שוס גדול חוץ מפוט דה בול טו רובן אנד מוב הצידה. עדיין הנבחרות האלה (תוציא שנייה את הקמפיין הזוועתי של הידינק כרגע) בדרך כלל צולחות בקלות את המוקדמות. להוציא את השישייה מול קפריסין, בלגיה בקמפיין הזה נראית רע, ושוב, רע ביחס לסגל השחקנים ולציפיות לא רע ביחס לבלגיה של אמילי אמפנזה. בכל המשחקים שראיתי בקמפיין הזה ואני מחבר את המונדיאל בלגיה לא ענתה על הציפיות לפחות שלי ואני מדבר נטו על כדורגל ופחות על תוצאות - מה לעשות, יש מחיר ללהפוך לנבחרת שכל העולם מחשיב פתאום כאחת הטובות בעולם. והמחיר הזה הוא ציפיות לכדורגל טוב יותר. לפני שמונה שנים ניצחון של בלגיה על רוסיה, דרום קוריאה וישראל היה הישג נהדר, היום מצפים ליותר מזה.
מה זה הקמפיין הזה. 50% מהנבחרות עולות, אתה לא יכול לצפות שנבחרות שעלו בשיטה הקודמת יתנו אקסטרה כשבשיטה הנוכחית הן עולות בכל מקרה גם מהמקום השני? והפער בינן לבין הנבחרות במקום שלישי הוא שמיים-ארץ. שוב עניין ציפיות הוא סובייקטיבי. לעשות רבע גמר מונדיאל ולעוף בהארכה לזאת שתגיע לגמר זה בהחלט עומד בציפיות שלי, אבל אולי אצלך זה יכול להיות שלא. מצד שני גם נבחרת אלג'יריה עלתה מעל לציפיות ביחס אליה, מול נבחרת רוסיה שהיתה מתחת לכל ביקורת, בדיוק כמו שיוון עלתה על הציפיות של כולם ושל עצמה, בעוד איטליה, אנגליה ואורוגוואי פשוט מאוד לא. בסופו של דבר פרט לווילס, איסלנד וצפון אירלנד, משחקי המוקדמות האלה הם די משחקי ידידות,גם סיכוי סביר בהחלט שאיסלנד בסוף תידרדר לפלייאוף וכמוה גם צפון אירלנד...
ראינו את אותו משחק? כן, התקפית לא היינו משהו, למרות הניצחון, אבל באמת, הגנה בינונית? נכון, אומנם זאת הייתה בסה"כ לטביה ששיחקה מולינו, אבל גם נבחרת כזאת הייתה עושה צרות לאותה הגנה מחפירה שהופיעה למשחק נגד ארה"ב לפני כמה ימים. והסיבה לשיפור, אני חושב, ברורה: דה פריי. היה פה מישהו לא מזמן שטען שמה שהולנד צריכה לעשות זה להביא איזה מאמן איטלקי שיילמד את השחקנים שלנו לעשות הגנה, אז את זה אומנם אין, אבל בלם שלומד על בסיס שבועי מהאיטלקים יש. לא סתם הוא היה בכמעט כל כתבת "נבחרת העונה באיטליה" שפורסמה, היה לבחור חלק מרכזי בהגעתה של לאציו לצ'מפיונס, ואני חושב שאסור לזלזל בזה. היה אפשר לראות את הקלאס של הבחור בכל פעם שהלטבים כן הצליחו לעשות משהו נגדינו, ואם בסתיו באמת חשבתי שלדור הזה אין עתיד בהגנה, היום, אחרי שאני רואה איזו עונה סטפן עשה, אני באמת חושב שאולי אנחנו יכולים לקבל בדמותו את הבלם הטוב ביותר של הולנד מאז סתאם ודה בור. לא פחות. כמובן שהוא צריך להמשיך להתפתח המון כדי להגיע לקרסוליים שלהם, אבל הפוטנציאל קיים שם ללא ספק. הבעיה היחידה היא שלמרבה הצער הוא יחיד סגולה, ושאר הבלמים שלנו די פח. אם ג'פרי ברומה היה פותח נגד לטביה בהחלט היינו מפסידים, אין שאלה בעיניי. וכמו כן, לא סתם המצבים שלטביה בכל זאת הגיעה אליהם היו באשמתו של מרטינס אינדי הנוראי לא פחות (או באשמתו של ואן דר ויל המתדרדר, שזה פשוט ביזיון שהוא פותח רק בגלל שחוס הידינק הפך את דאריל יאנמאט לשעיר לעזאזל למרות שהוא טוב ממנו בהרבה). ובלם טוב אחד בלבד בהחלט עשוי לא להספיק נגד איסלנד וצ'כיה בבית וטורקיה בחוץ, לא משנה כמה הוא מוצלח.
דה פריי משתפר, אבל הוא עדיין לא קילר. זה לפחות דעתי. מול לטביה זה גם לא ממש חכמה, נכון? ההגנה בעיניי עדיין בעיה כי בחצי הראשון יכולנו במצב של 0-0 לקבל פנדל. שחקן לטבי מקועקע עבר בקלות בלתי נסבלת את ואן דר ויל, חדר לרחבה, אבל השופט לא קנה את ההצגה שלו. מישהו אחר כן היה שורק לפנדל. כבר ראיתי על פחות מזה עדור עונשין... לגבי ברומה אין ויכוח, מדובר בבלם חלש, אבל יאנמט לדעתי גם לא יותר ממגן ליגה אנגלית בינוני. שוב, מול לטביה זה אמור להיות משחק קל, אבל איסלנד יריבה בסדר גודל אחר. אני מאד חושש שאנחנו נלך לתוך הסכין והם ישימו לנו בצד השני שער. אנחנו מאד מאד צריכים להזהר ואין שום מקום לשאננות.