מוקדמות גביע העולם 2010 באירופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Claret&Blue, ‏6/9/08.

1. duck kc samara Member

הסתיים משחק ראשון בבית ד' רוסיה נגד פינלנד,רוסיה ניצחה 0-3 הפינים הבקיעו פעמיים לשער שלהם וארשבין הוסיף את שלישי.

נערך לאחרונה ב: ‏16/10/08
  2. uri מנהלים

משחק טוב של הנבחרת הרוסית, עוד משחק מבריק (וגם השער) של אנדרי ארשבין.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הולנד ניצחה לפני דקות אחדות בנורבגיה, משחק לא גדול של בני ארצי, אבל בסה"כ לא צריך להתלונן יותר מדי כי נורבגיה נמצאת עכשיו הרחק מאחור. עדיין עוד לא עלינו לדרא"פ, אבל הולנד בדרך הנכונה למרות שהיום נורא 'נהנתי' מההגנה שלנו. אוייר, ואן ברונקהורסט ומתהסן פשוט מתאימים יותר לישראל מאשר לנבחרת הולנד...לשמחתי דירק מרסליס, בלמה הצעיר של PSV הופך אט אט לשחקן אמיתי. אני הייתי ממליץ שתעקבו אחריו.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ודומנק? חייבים להודות שהצרפתים כנראה חובבי SM (אתם יודעים סאדו-מאזוכיזם) כי אם ישראל אולי רוצה להתאבד אז הצרפתים קופצים מהקומה העשרים ועוד נהנים מזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

5. Gunner_ForeveR Member

איך זה שואן דר סאר שיחק היום במדי נבחרת הולנד? הוא לא פרש מהנבחרת?

6. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

חזר לשני המשחקים האחרונים בקמפיין (איסלנד והיום באוסלו) עקב מכת הפציעות שעוברת על שוערי הולנד.

7. REAL MADRID Member

שאלה להולנדים שצפו במשחק היום של נבחרת הולנד,

איך היה סניידר? הבנתי שהוא נכנס במקום ואן דר וארט לקראת הסוף..

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

סאר פשוט נכס לכל קבוצה, על זה אין מה להתווכח. הבעיה שלי עם ההגנה שלנו, אז מה אם הייטינחה פצוע. קודם כל הוא מבחינתי עדיין שחקן הגנה בינוני, אבל עם הגנה כמו שראיתי הערב אני מקבל געגועים ליאפ סתאם מודל אייאקס...אי אפשר לבנות על אוייר וואן ברונקהורסט הדינוזאורים ומתהסן? עדיף כבר לאזרח את תומאס וורמהלן :aaarofl:

יותר ויותר אני מתחיל לקבל את הרושם שכל המוקדמות האלו פשוט בדיחה. הבית של הולנד בדיחה, של איטליה? כמו הכתומים, ה'אזורי' לא משכנעת, אבל נמצאת בשקט במקום הראשון. לדעתי ה'בית הישראלי' ממש בדיחה. 3 'נבחרות צמרת' שהולנד או איטליה היו עם הנוער לוקחות בכיף.

אז ביורו הבא תהיה למעשה חצי אירופה בטורניר אז מה הקטע עם המוקדמות? בלי בעיה אני יכול כבר עכשיו בלי המוקדמות לשלוח חצי אירופה לטורניר הזה...לפחות במונדיאל נקבל עוד כמה נבחרות אסיאתיות מעולות או אפרקאיות שבטורניר כבר רבות עם הדיקטטור שלהן...

בקיצור, יש ענף ספורט אחר מעניין? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שניידר או סניידר כפי שאתה כותב לא עשה דבר. קיבל בקושי כ-10 דקות משחק והיה יותר מדי עסוק בדברים אחרים. לא, לא, לא בכיסוחים או מריבות אלא פשוט לא היה בכלל מעורב. דווקא שחקן ריאל אחר, רפאל ואן דר וארט היה לדעתי חלש. יש עוד כמה הולנדים אצלכם בקבוצה שפספסתי? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אגב הולנדים? יש פה רק אחד וזה אני, ארז עדיין בצבא ולידיעתי אין לו דרכון או דם הולנדי, נכון חברי הטוב?
    הוא מה שנקרא בשפה ההולנדית היפה, allochtoon, שזה מה שאני הייתי כשגרתי בעפולה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
    עזבו, אני קצת סובל ממצב רוח מרומם וארז כבר מכיר אותי יותר מדי זמן...

10. REAL MADRID Member

כמו שחשבתי.. נו אני רגיל שההולנדים חוזרים עם פציעות מהמשחקים של הנבחרת ככה שיכולת חלשה זה מצוין.

עוד הולנדים? רובן פצוע, דרתנה לא זומן ורוד פרש.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ידידי, עקצתי אותך קצת בגלל שלאט לאט ריאל הפכה למעין מושבה הולנדית חדשה. בכל מקרה ואן ניסטלרוי בקלות יכול לחזור לנבחרת, דרהנטה הוא שחקן גרוע שקיבל זקפה מהכסף של ריאל כי שחקן שבסך הכל עונה אחת לא בולט במדים ה'יפהפיים' של פיינורד לא יצליח בקבוצה כמו ריאל מדריד. רובן? הבחור מזכוכית? סוף סוף שיחק גם משחק טוב בשביל הולנד והופס שוב פעם פצוע. אם היה בריא היה באמת שחקן שהיה הופך לכוכב בקנה מידה עולמי. עכשיו יש לו חשבון בנק בקנה מידה עולמי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אגב מה עם אלופי אירופה? ניצחון דרמטי על השכנים שלי ש'גרים מתחתיי'? מדהים איך הנבחרת הזאת פתאום באמת הפכה למשהו מיוחד. שנים על גבי שנים, איכות שהלוואי על הולנד, אבל תוצאות אפילו יותר גרועות מהמדינה שלי. עכשיו? לדעתי רק אולי ארגנטינה באמת יכולה לה, אוקיי גם ברזיל...בכל מקרה כל הכבוד כי הכדורגל שלהם בסה"כ לא שלילי. זה טוב לכולם, לא?

12. REAL MADRID Member

אני יודע שעקצת.

רוד ואן ניסטלרוי לא יחזור לנבחרת. אתה צריך לזכור שהוא הולנדי וכמו בערך 99% מההולנדים - גם הוא נוטה להיפצע תחת עומס. הוא החליט לוותר על הנבחרת ולהיות מורכז אך ורק בריאל מדריד. צעד חיובי עבורו ועבור ריאל מדריד. הדעה שלי על דרנתה מתהפכת בכל פעם מחדש, יום אחד אני חושב שהוא בדיחה ואין לו מקום בריאל מדריד - שבוע אחרי זה הוא נכנס כמחליף ותורם למהפך ואני חושב שהוא הכרחי. אני לא רואה אותו עובר לשחקן טופ-קלאס אבל כמחליף הוא בהחלט מצוין. השאלה מתי ימאס לו לשחק קלפים עם סביולה בספסל. רובן מחרפן אותי, הוא שחקן כ"כ טוב והפציעות שלו גורמות לתיסכול כל פעם מחדש..

אתה לפחות יכול להיות שמח שהמושבה ההולנדית בריאל מדריד סידרה לכם לא מעט אוהדים ביורו שלא סובלים את ארגונייס.

לגבי ספרד, מוזר לראות את נבחרת ספרד כווינרית. מוזר אבל כיף באותה מידה. ביורו הכל התחבר כמו שצריך כיוון שאף אחד לא ספר אותה כמועמדת רצינית כנגד גרמניה, איטליה וצרפת. כמו שאתה אמרת, שלב הבתים הוא שכונה. המבחן האמיתי של ספרד יגיע ב-2010 כשהיא מגיעה כאלופת אירופה למונדיאל. מבחינת יכולת אני לא בטוח שהיא מציגה כדורגל כ"כ טוב כמו שזה נראה בנתונים, אבל כיוון שעוד לא יצא לי לראות משחק שלם של הנבחרת מאז היורו (אלא רק חלקים פה ושם באינטרנט בשידורים שנתקעים כל פעם מחדש) אני לא יכול להגיב על היכולת שלה.

13. uri מנהלים

פורטוגל מסיימת בתיקו אפס ביתי מול אלבניה וזה עוד כאשר האלבנים מהדקה ה-42 בעשרה שחקנים.
    אחרי הכשלון בריאל והמשחקים בנבחרת, נראה שקרלוס קירוש מתאים להיות רק המסתרך של פרגסון ולא יותר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏16/10/08
  14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הולנד ידידת ישראל בכדורגל לפחות עזרה לנו עם הניצחון הזה : )

עוד כמה דקות הסיכומים.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אירופה יוצאת לשנת החורף שלה

אם כך, סיבוב המשחקים הרביעי באירופה הסתיים לו, ואירופה יוצאת לנימנום החורף שלה. אנגליה הזיעה לפני שניצחה בבלארוס, שוויץ נמצאת בעמדת זינוק מצוינת עם ניצחון חוץ ביוון, גרמניה ורוסיה בדרך לדרום אפריקה, הולנד מטיילת בבית 9 ובית 3 נפתח בגדול עם ניצחונות של צפון אירלנד, סלובקיה וצ'כיה.

בית 1

1. דמנרק 3 (2:6) 7
    ----------------------
    2. הונגריה 4 (2:4) 7
    3. פורטוגל 4 (3:6) 5
    4. אלבניה 4 (2:3) 5
    5. שוודיה 4 (1:2) 5
    6. מלטה 4 (11:0) 0

אני בטוח שכל אזרחי מדינת דנמרק יושבים עכשיו בסלון, ומתחילים לחייך, אם לא לקפוץ משמחה. דרכם של הדנים לדרום אפריקה פשוט סלולה. פורטוגל מצד שני, אם אנחנו בוכים על מצבנו מה הם יגידו? תיקו ביתי עם אלבניה, משחק שלישי ללא ניצחון. בית די מאוזן כשהונגריה מאיימת להפתיע את כולן ולהיות במקום השני.

פורטוגל 0:0 אלבניה - הפורטוגלים ישבו, רצו אבל מה קרה? 0:0. תיקו ביתי נוראי לחבורה של קרלוס קיירוש, שנותרת ללא ניצחון בבית עד עתה. קיירוש יוצא לפגרה כשהנבחרת שלו במצב לא טוב בכלל, למרות הפציעות, תיקו ביתי מול אלבניה הינו שווה ערך כמעט להפסד ללוקסמבורג. אלבניה מצידה יכולה להרגיש שהיא בתוך המאבק, כשלפניה שני משחקים מאוד קריטים שאת שניהם היא יכולה לנצח, מלטה בחוץ והונגריה בבית. אם כבר חדשות רעות, גם לקיירוש וגם לסקולארי - גם בוסינגווה ברשימת הפצועים אחרי המשחק הערב.

מלטה 1:0 (טורגל 23) הונגריה - שער נגיחה של שאנדור טורגל בדקה ה-23 נתן להונגרים ניצחון, והכניס אותם חזק לעניינים.

המשחקים הבאים: 11/2/09 מלטה נגד אלבניה; 28/3/09 מלטה נגד דנמרק; אלבניה נגד הונגריה; פורטוגל נגד שוודיה.

בית 2

1. יוון (2:9) 9
    -------------------
    2. ישראל (5:8) 8
    3. שוויץ (6:7) 7
    4. לטביה (6:4) 4
    5. לוקסמבורג (7:3) 4
    6. מולדובה (10:0) 1

הבית הישראלי מסתבך, או יותר נכון נבחרת ישראל מסתבכת. תיקו של ישראל בלטביה פגע קשות בנסיונותיה להעפיל למונדיאל, מנגד שוויץ חזרה בגדול עם ניצחון מפתיע, או שלא כל כך? ביוון.

לטביה (קולישצ'נקו 89') 1:1 ישראל (בניון 50') - שער נהדר של יוסי בניון בדקה ה-50 נתן לנו יתרון אחרי בעיטה מסובבת מ-17 מטרים תודות לדאבל פס עם הבלם הלטבי, ברדה עוד הספיק לפגוע במשקוף בדקה ה-82 אבל קולשניצ'קו ניצל חור ענק בהגנה הישראלית ולבד מול אוואט לא נכשל מ-15 מטרים. שוב ישראל בועטת בדלי, דרום אפריקה מתרחקת.

יוון (חאריסטאס 68') 2:1 שוויץ (פריי 42 בפנדל, נ'קופו 78') - צחקנו עליה, אמרנו שהיא מחוץ למירוץ, קובי קון כבר נקרא לדגל, ומה קורה? אחרי פחות מחודש, ניתן לומר כמעט בבירור, אף על פי שהיא נמצאת במקום השלישי בבית, שוויץ נמצאת בעמדה הטובה ביותר להגיע לדרום אפריקה 2010. יוון, הגיעה עם האף למעלה, חטא היוהרה, איך שלא תרצו לקרוא לזה, וקיבלה בראש. היא כנראה תוציא את זה עלינו ותגמור את הסיפור שלנו במוקדמות. ושוויץ? אני רוצה לראות את כל אלו שדיברו בגנותבה, בואו לאכול את הכובע. אלכסנדר פריי הוכשל בדקה ה-42, לקח בעצמו את הפנדל לפינה השמאלית והעלה את החבורה של אוטמאר היצפלד, הגנרל ליתרון. השוער אוטו רהאגל עמד מהנגד השני וראה איך אנגלוס חריסטאס משווה בדקה ה-68, אחרי שההגנה השוויצרית לא הצליחה להרחיק כדור פשוט, אבל בלייז נ'קופו בשערו הרביעי שבר את מלכודת הנבדל, עבר את חליקאס וקבע ניצחון גדול לשוויצרים.

לוקסמבורג 0:0 מולדובה - ספק אם מישהו חשב שלוקסמבורג תהיה עם 4 נקודות אחרי 4 משחקים, ספק אם מישהו חשב שהיא בכלל תכבוש, אבל הנה הפלא ופלא היא הצליחה לקחת נקודה ביתית נוספת. מולדובה? אין לנו מה לבנות עליה שתספק לנו ניסים מול השוויצרים במרץ ואפריל, נקודה ראשונה.

במחזור הבא: 28/3/09 - ישראל נגד יוון; מולדובה נגד שוויץ; לטביה נגד לוקסמבורג

בית 3

1. סלובקיה 4 (5:8) 9
    -----------------------
    2. פולין 4 (4:6) 7
    3. סלובניה 4 (3:5) 7
    4. צפון אירלנד 4 (4:5) 4
    5. צ'כיה 3 (2:2) 4
    6. סן מרינו 3 (9:1) 0

בית 3 נפתח ובגדול. גבירותיי ורבותיי, מהפך! סלובקיה, משום מקום, מגיעה והופכת פיגור ביתי מול פולין 5 דקות לסיום לניצחון גדול שמציב אותם בראש הבית. בקרב הישיר צ'כיה מזיעה קשות אבל מנצחת 0:1 את סלובניה, והיא עם 4. צפון אירלנד משפרת עמדות אחרי טיול מול סן מרינו.

צ'כיה (סיונקו 63') 0:1 סלובניה - הצ'כים לחצו, פלאשיל התקרב, בארוש החמיץ ממצבים קורצים אבל ליובור סיונקו היה זה שנגח מקרוב אחרי הגבהה של מארק ינקולובסקי בשביל לתת לצ'כים ניצחון בכורה במוקדמות בטפליצה.

סלובקיה (ססטאק 85', 86') 1:2 (סמולארק 70') פולין - הפולנים, שניצחו ביום רביעי את קרואטיה כבר ראו את דרום אפריקה ממש קרובה, אחרי שיאקוב בלז'יקובסקי הכין כדור על מגש לאבי סמולארק. הסלובקים לחצו וקיבלו מתנה אחרי שארתור בורוץ' החליק ושמט את הכדור ואיפשר לסטניסלב ססטאק לכבוש מקרוב. לא עברה בקושי דקה ואותו ססטאק דחק אחרי מסירת רוחב של יאן קוז'ק.

צפון אירלנד (הילי 30', מקאן 43', לפרטי 56' דיוויס 75) 0:4 סן מרינו - צפון אירלנד לא רוצה להיפרד מהמוקדמות של המונדיאל כל כך בקלות, אומנם היריבה היא נמושה, אבל איבוד נקודות היה סוגר עליהם את הסיפור באופן סופי. טיול אחר הצהריים בבלפאסט השאיר אותם בתמונה.

המשחקים הבאים: 19/11/08: סן מרינו נגד צ'כיה; 11/2/09 סן מרינו נגד צפון אירלנד; 28/3/09 צפון אירלנד נגד פולין; סלובניה נגד צ'כיה

בית 4

1. גרמניה 4 (4:12) 10
    --------------------------
    2. רוסיה 4 (3:6) 6
    3. ווילס 4 (3:4) 6
    4. פינלנד 3 (6:4) 4
    5. אזרבייג'ן 3 (2:0) 1
    6. ליכטנשטיין 3 (8:0) 1

גרמניה בדרך לדרום אפריקה, רוסיה בעקבותיה, ווילס ופינלנד אולי עוד ינסו להזיק.

גרמניה (טרוכובסקי 72') 0:1 ווילס - הגרמנים, בצל פרשת קווין קוראני, הזיעו במנשנגלדבאך, אבל שער אחד ויחיד של פיוטור טרוכובסקי הקשר ההתקפי של המבורג, שלקח את הכדור בדקה ה-72, היטעה פעם אחת את המגן, היטעה פעם שניה ושיחרר בעיטה נהדרת לחיבורים הרחוקים, גרמניה צועדת בביטחה לדרום אפריקה.

רוסיה (פאסאנן 23' עצמי, לאמפי 65' עצמי, ארשבין 88') 0:3 פינלנד - השאלה היא לא אם היו 11 רוסים נגד 11 פינים על המגרש, אלא כמה פינים רצו לעזור לרוסיה. שער עצמי של פטרי פאסאנן אחרי 23 דקות נתן לרוסים יתרון. ולי לאמפי קינא בחברו, והצטרף אליו עם שער עצמי נוסף 20 דקות בתוך המחצית השניה. ארשבין קינח עם השלישי וסגר את הסיפור.

המשחק הבא: 28/3/09 ווילס נגד פינלנד; גרמניה נגד ליכטנשטיין; רוסיה נגד אזרבייג'ן

בית 5

1. ספרד 4 (1:10) 12
    ------------------------
    2. טורקיה 4 (2:5) 8
    3. בלגיה 4 (5:7) 7
    4. בוסניה 4 (4:12) 6
    5. אסטוניה (13:2) 1
    6. ארמניה 4 (12:1) 0

ספרד ניצחה במשחק הגדול בבלגיה, הוכיחה שוב את האופי החדש שלה, ונראית בדרך הבטוחה לדרום אפריקה, בלגיה מנגד יכולה להיות מרוצה מהלחימה וגם מהעובדה שטורקיה לא ברחה והשאירה את המקום השני לגורלה שלה. טורקיה נכשלה נחרצות, בדומה לנבחרת שלנו, כשהוציאה רק 0:0 באסטוניה החלשה. בוסניה ניצחה את ארמניה בבית כדי להזכיר שהיא עדיין פה.

בלגיה (סונק 7') 2:1 (אינייסטה 36', ויה 88') - בלגיה רצה להוכיח שהנה היא חוזרת למרכז הבא, לשם כך היא ידעה שהיא חייבת לנצח את ספרד בבית בשביל ליצור איזושהי מקדמה על שאר הנבחרות בבית, ולא לתת לטורקיה לברוח לה. ווסלי סונק נגח את הראשון כבר אחרי 7 דקות והקפיץ 46 אלף אוהדים באיצטדיון המלך בודויין השני. אינייסטה הישווה בדקה ה-36 את התוצאה והשאיר את הבמה לדוד ויה, מלך שערי היורו האחרו, שכבש, כמו סונק, את שערו החמישי במוקדמות 2 דקות לסיום ונתן לספרדים ניצחון גדול.

אסטוניה 0:0 טורקיה - אבוי לבושה, טורקיה בועטת בדלי, תיקו מאופס לחבורה של פתיח טרים בטאלין מחבל קשות בסיכויים שלהם, כשלפניהם עוד שני משחקים מול ספרד ועוד משחק חוץ בבלגיה.

בוסניה (ספאחיץ' 31', דזקו 39', מוסלימוביץ' 56', 89') 1:4 (מינאסיאן 85') ארמניה - אמיר ספאחיץ', שחקנה של לוקומוטיב מוסקבה ולמי שזוכר היה מועמד למכבי ת"א בעונת הגלאקטיקוס, כבש את השני שלו במדי הבוסנים והעלה אותם ליתרון. דז\קו הכפיל את התוצאה לפני ההפסקה ומוסלימוביץ' כבש צמד בשביל להגדיל את התוצאה והפרש השערים של הבוסנים. מינאסיאן רק צימק 5 דקות לסיום. בוסניה ששיחקה לא רע בטורקיה ביום שבת האחרון מזכירה לכולם שהיא עוד לא אמרה את המילה האחרונה.

המשחק הבא: 28/3/09 ארמניה נגד אסטוניה; ספרד נגד טורקיה.

בית 6

1. אנגליה 4 (3:14) 12
    -------------------------
    2. קרואטיה 4 (4:8) 7
    3. אוקראינה 3 (1:4) 7
    4. בלארוס 3 (5:4) 3
    5. קזחסטן 4 (11:5) 3
    6. אנדורה 4 (12:1) 0

אנגליה הזיעה בבלארוס אבל עשתה את העבודה בדרך להגדלת הפער מקרואטיה ואוקראינה ל-5 נקודות. הקרואטים, אחרי שני משחקים ללא ניצחון, חזרו לעצמם עם ניצחון על אנדורה החלשה.

בלארוס (סיטקו 28') 3:1 (ג'רארד 11', רוני 50', 74') אנגליה - האנגלים הגיעו לבלארוס בצל הניצחון הביתי על קזחסטן החלשה אולם ללא ג'ון טרי ואשלי קול הפצועים ואחרי מאבק לא קל, יצאו עם שלוש נקודות. סטיבי ג'י העלה את האנגלים ליתרון בפתיחה, כשחסרונם של אשלי קול וטרי הורגש בדקה ה-28 אחרי שפאבל סיטקו הישוו ושלח את הביתיים לתוצאת מחצית מפתיעה במינסק. ווין רוני, 5 דקות בתוך המחצית השניה החזיר לאנגלים את היתרון והבטיח להם את הניצחון 16 דקות לסיום.

קרואטיה (ראקיטיץ' 16', 87 בפנדל, אוליץ' 32' ומודריץ' 75') 0:4 אנדורה - ארבעת האסים של הנבחרת הקרואטית נתנו להם ניצחון קליל במקסימיר על אנדורה המסכנה. האנדורים החזיקו רק 16 דקות מעמד עד שראקיטיץ' כבש את הראשון. אוליץ' הכפיל כעבור 16 דקות נוספות. קרואטיה הורידה הילוך ו-15 דקות מן הסיום מודריץ' כבש את השלישי, טיפה נחת מהצרות בטוטנהאם וראקיטיץ' חתם את התוצאה בפנדל 3 דקות מן הסיום.

המשחק הבא: 1/4/09 קזחסטן נגד בלארוס; אנדורה נגד קרואטיה; אנגליה נגד אוקראינה.

בית 7

1. סרביה 4 (3:9) 9
    ----------------------
    2. ליטא 4 (3:6) 9
    3. צרפת 3 (6:5) 4
    4. אוסטריה 4 (7:5) 4
    5. רומניה 3 (5:3) 4
    6. איי פארו 4 (5:1) 1

תמונת הבית מתחילה להתבהר. סרביה מנצחת בוינה את אוסטריה, שאומרת ככל הנראה שלום למונדיאל 2010, ובורחת לשאר הקבוצות בבית בצוותא לליטא שניצחה בבית את איי פארו. מאבק קשה צפוי לצרפתים ולרומנים בהמשך הדרך.

אוסטריה (יאנקו 80') 3:1 (קראסיץ' 15', יאבאנוביץ' 18' אובראדוביץ' 24) סרביה - החבורה של ראדומיר אנטיץ' נראית מצוין, החבורה של ראדומיר אנטיץ' נראית בדרך לדרום אפריקה. בליץ' מדהים של 9 דקות במחצית הראשונה השאיר 50 אלף אוהדים בהרנסט האפל בוינה פעורי פה. קרסיץ' בדקה ה-15', יאבאנוביץ' 3 דקות אחריו ואובראדוביץ' 6 דקות לאחר מכן נתנו 0:3 מדהים לסרבים במחצית. האוסטרים, שכנראה הרימו דגל לבן על מוקדמות המונדיאל הנוכחים הצליחו לצמק 10 דקות מן הסיום.

ליטא (דאנילביצ'יוס 20') 0:1 איי פארו - הליטאים התאוששו מהתבוסה בסרביה ולא נפלו איפה שהאוסטרים דרכו. שער של דאנלביצ'יוס 20 דקות מן הפתיחה נתן להם ניצחון ביתי חשוב. רוברטאס פושקאש, שחקנה של בני סכנין, נכנס בדקה ה-70.

המשחק הבא: 28/3/09 ליטא נגד צרפת; רומניה נגד סרביה

בית 8

1. איטליה 4 (2:6) 10
    -----------------------
    2. אירלנד 3 (1:3) 7
    3. בולגריה 3 (2:2) 3
    4. מונטנגרו 3 (4:3) 2
    5. גיאורגיה (3:2) 2
    6. קפריסין 3 (4:2) 1

איטליה משייטת לה אל עבר דרום אפריקה עם ניצחון ביתי על מונטנגרו. בולגיה כנראה מסיימת את העידן של מאמנה מרקוב עם תיקו בחוץ מול גיאורגיה של הקטור קופר ואירלנד עם ניצחון דחוק עושה עוד צעד אל עבר הפלייאוף ושומרת על קשר עין עם איטליה.

אירלנד (רובי קין 5') 0:1 קפריסין - שער מוקדם של רובי קין כבר אחרי 5 דקות סגר את הסיפור בשביל האירים שסוף סוף הצליחו לנצח את קפריסין אחרי הביזיונות בקמפיין הקודם. המקום השני בדרך, ואיטליה לא נראית כל כך רחוקה פתאום.

גיאורגיה 0:0 בולגריה - בולגריה כנראה שולחת את המאמן שלה מרקוב הביתה ע התיקו המאופס הזה מול גיאורגיה בטיביליסי. המקום השני מתרחק.

איטליה (אקווילני 8', 29') 1:2 (מירקו ווצ'יניץ' 19') מונטנגרו - המשחק שנערך ב-"ויה דל מרה" של לצ'ה סיפק את תוצאת המשחק כבר במחצית הראשונה. אקווילאני כבש את הראשון כבר אחרי 8 דקות, וראה איך חברו לחוד ההתקפה של רומא, מירקו ווצ'יניץ' משווה את התוצאה בדקה ה-19. אקווילאני שלא רצה להרגיש נבגד, החזיר את היתרון והניצחון בדקה ה-29 אחרי שבעיטה שלו מ-11 מטרים פגעה בשחקן יריב וחדרה לשער האורחים.

המחזור הבא: 11/2/09 אירלנד נגד גיאורגיה; 28/3/09 מונטנגרו נגד איטליה; אירלנד נגד בולגריה; קפריסין נגד גיאורגיה.

בית 9

1. הולנד 3 (1:5) 9
    ------------------
    2. סקוטלנד 3 (2:2) 4
    3. איסלנד 4 (6:4) 4
    4. מקדוניה 3 (3:2) 3
    5. נורבגיה 3 (3:2) 2

הולנד מנצחת בנורבגיה, ולראשונה זה זמן רב, משקיעה את הנבחרת המקומית במקום האחרון (מישהו רוצה לבדוק מתי בפעם האחרונה קרה דבר כזה?). איסלנד, בצל הכלכלה הקורסת משכיחה ל-90 דקות את הצרות ומנצחת את מקדוניה בכדי להשתוות לסקוטלנד במקום השני, שנראה כי היא המרוויחה הגדולה של מחזור המשחקים הזה.

נורבגיה 1:0 (ואן בומל 62') הולנד - שער של מרק ואן בומל 17 דקות בתוך המחצית השניה נתן להולנדים ניצחון יקר באוסלו. הנורבגים שוקעים למקום האחרון בבית ומצבם רע מאוד. הולנד צפויה להיות הנבחרת הראשונה שתבטיח את עלייתה אחרי צמד המשחקים הביתים מול סקוטלנד ומקדוניה.

איסלנד (גונרסון 16') 0:1 מקדוניה - שער של ויגר גונארסון 16 דקות מן הפתיחה השכיח לאיסלנדים למשך 90 דקות את הצרות שלהם ושם אותם במקום השלישי צמוד לנבחרת סקוטלנד, אבל עם משחק עודף.

המשחק הבא: 28/3/09 הולנד נגד סקוטלנד; 1/4/09 סקוטלנד נגד איסלנד; הולנד נגד מקדוניה

פלייאוף

כמו שכולכם יודעים, הנבחרות שיסיימו בבתים שלהם במקום השני יילכו למשחקי פלייאוף על העפלה למונדיאל 2010. אלא מה? יש 9 בתים, משמע אחת הקבוצות תצטרך להישאר בבית למרות הכל. מה שיקרא הוא שהמאזן נקודות של הנבחרות במקום השני כנגד הנבחרות שבמקום האחרון ימחק (בנוסף לשערים) והנבחרת שתדורג אחרונה תנשור. אל תשכחו שעוד הרבה צפוי להשתנות, קבוצות עוד ינצחו ויפסידו ואולי גם ישתנו דברים בתחתית הבתים. להלן המצב כרגע:

1. רוסיה 3 (3:6) 6
    2. ליטא 3 (3:5) 6
    3. טורקיה 3 (2:5) 5
    4. ישראל 3 (4:6) 5
    5. הונגריה 3 (2:3) 4
    6. פולין 3 (4:4) 4
    7. קרואטיה 3 (4:4) 4
    8. אירלנד 2 (1:2) 4
    ------------------------
    9. סקוטלנד 2 (2:2) 3