שטות מוחלטת. אם מישהו דופק לך את האוטו ובורח, את מי אתה צריך להאשים? את העירייה שלא שמה שוטר בכל חניה?
איזה השוואות נפלאות, כמה יצירתיות.. כי לגעת בכדור עם היד זה בדיוק כמו לגנוב או לאנוס. אנחנו מדברים פה על בני אדם לא על מכונות וכל אחד יכול לחטוא, אתה לא יכול לגמור אותו בגלל פעם אחת כזאת בקריירה שלמה של שחקן שהוא מהגדולים ששיחקו את המשחק אי פעם. אייג'נט, ההשוואה שלך אפילו יותר הזויה ותלושה מהמציאות. לפי ההשוואה שלך, הדבר המתבקש הוא לבטל את תפקיד השופט כי אפשר לסמוך על השחקנים שיהיו מספיק הוגנים כדי לסגור את הדברים בינם לבין עצמם בדיוק כמו שאפשר לסמוך על אנשים שיהיו מספיק הוגנים כדי לשים פתק עם הפרטים במקרה שדפקו לך את האוטו. בנוסף לזה אתה משווה בין מצב שבו אין שוטר בחניון למצב שבו [/B]יש שופט במשחק. אם פיפא לא היתה שולחת שופט למשחק, אז אולי היה אפשר להשוות את זה למצב שבו העירייה לא שלחה שוטר לחניון. לכן לא נותר לי אלא להגיד שההשוואה שלך היא בעצמה שטות מוחלטת..
לא, אי אפשר לסמוך, אבל למה להוריד מהם את האשמה? לדעתי, ההשוואה שלי מורידה לקרקע את חומרת המעשה של הנרי, כי אני בטוח שכל אחד משחקני אירלנד היה מוכן שידפקו/יגנבו/ישרפו לו את האוטו מאשר שהחלום לשחק במונדיאל ייגזל בגלל מעשה רמאות כה מבחיל.
והנרי התנצל, אז? עזוב, אם היית שחקן והיית מבלה בבית חולים לתקופה של חצי שנה בגלל כסחן שמחפש לשבור רגליים היית מבין ששחקנים כמו ואן בומל לא פחות זבל מאף רמאי אחר.
את מי ואן בומל פצע לחצי שנה? אירלנד "תבלה" בבית בזמן שצרפת תבלה במונדיאל שאולי לא בצדק. ההתנצלות שלו לא עושה את המעשה שלו לבסדר. סליחה שגנבתי, ויאללה עכשיו תנו לנסוע למודיאל.
איזה היסחפות על ואן בומל. אני זוכר אותו בברסה, הוא בחיים לא הלך נטו לשבור רגליים סטייל רוי קין או מטראצי, הפכת אותו לקשר הכי מלוכלך בעולם. קשר אחורי חזק שעושה את העבודה ונלחם, ולכן הוא גם קיבל את סרט הקפטן, בכלל המנהיגות והמלחמה. לא כסחן כזה. אני זוכר מול ברסה כל חצי פאול הוא בא והיתנצל, אולי כי אלה היו חברים שלו-אבל אם הוא באמת היה כזה כסחן מסריח כמו שאתה מצייר אותו, הוא לא היה מתנהג ככה. אפילו כשהנרי כבש את הרביעי הוא עצר כי הוא פגע במסי בטעות ובגלל זה נכבש הגול. אתם קוברים שחקנים כזה מהר זה לא יאומן.
אני כל-כך מבין את הדרישה של אירלנד למשחק חוזר או משהו כזה, אבל אין סיכוי שזה יקרה וטוב שכך. זהו לא המשחק הראשון שהוכרע בגלל טעויות שיפוט כאלו ואחרות, ובעבר לא נעשו משחקים חוזרים כדי 'לתקן את הטעויות ולהכריע את זהות המנצחת על כר הדשא בלבד'. אני חושב שאם פיפ"א, אופ"א או כל איגוד אחר שמטפל בדברים האלה, יענה לבקשה הזאת בחיוב - לא יהיה לזה סוף וכל שני וחמישי יתקבלו משחקים חוזרים. קבוצות ינצלו את זה לבקשת משחק חוזר כל פעם שהשופט מקפח אותם, גם אם מדובר במשחק זוטר ובנוסף גם אם הטעות היא מינימלית. לי אולי קל לדבר, אבל אני מעדיף שהכדורגל ונושא השיפוט יישאר כמו שהוא עכשיו. אם ישתמשו במצלמות ועוד אמצעים כאלו, המשחק יהפוך לאיטי יותר, המון עצירות וזה יהיה מתסכל. כל היופי שבכדורגל זה שהמשחק תוסס ולא נתקע. אגב, במשחקי הליגה האירופית ניסו את הקונספט של 'שופט שישי - שופט רחבה' והתוצאה הייתה עלובה. שני פנדלים ברורים נגזלו מהפועל במשחק הביתי נגד סלטיק.
מסכים איתך דור. חבל שאירלנד לא היו עכשיו לוחצים על עניין אחר: הכנסת מצלמות הטלוויזיה למשחק כשבבירור יש משהו שהשופט לא ראה. משחק חוזר הם לא יקבלו ובצדק, אבל דרישה אחרת היתה מתבקשת. דווקא בגלל שפלאטיני היה במגרש האירים היו צריכים לנצל את זה. משחק חוזר לא ישנה את העובדה שבמשחק הבא הנרי יעשה כנראה אותו דבר...מה גם שבמשחק חוזר 22 השחקנים ישחקו משחק אחר לחלוטין, מי אומר שאירלנד לא תקבל תבוסה על הראש? מה הם הרוויחו אז? לא, הדרישה היתה לא נכונה ואירלנד מאבדת עכשיו הזדמנות פז להכריח את בלאטר ופלאטיני לשנות בצורה חיובית את המשחק שכולנו פה אוהבים.
אחרי הקמפיין הכושל הזה ישראל ירדה לדרג השלישי שזה פחות או (לא) יותר המקום שלה. הנה הדירוג המלא לקראת יורו 2012 קבוצת דירוג 1: ספרד, גרמניה, הולנד, איטליה, אנגליה, קרואטיה, פורטוגל, צרפת, רוסיה. קבוצת דירוג 2: יוון, שוייץ, סרביה דנמרק, סלובקיה, צ'כיה, שבדיה, טורקיה ורומניה. קבוצת דירוג 3: ישראל, בולגריה, פינלנד, נורבגיה, אירלנד, סקוטלנד, צפון אירלנד, אוסטריה ובוסניה. קבוצת דירוג 4: סלובניה, לטביה, הונגריה, ליטא, בלארוס, בלגיה, וויילס, מקדוניה, קפריסין. קבוצת דירוג 5: מונטנגרו, אלבניה, אסטוניה, גאורגיה, מולדובה, איסלנד, ארמניה, קזחסטן, ליכטנשטיין. קבוצת דירוג 6: אזרבייג'אן, לוקסמבורג, מלטה, איי פארו, אנדורה, סן מרינו.
תיירי הנרי תמיד היה אחד השחקנים היותר הגונים שקיימים בכדורגל העולמי, אם זה שהוא היה בארסנל או כיום בברצלונה. אני לא מבין איך אתם בכלל באים אליו בטענות... אם המעשה היה קורה במשחק ליגה או באחד המשחקים של צרפת בבתים, ניחא, אבל מדובר במשחק שקובע האם צרפת תהיה במונדיאל, נבחרת ששהייתה מספר פעמים אלופת אירופה ואלופת העולם, ב30 דקות שקובעות כל כך הרבה עבור מדינה שלמה. אז כן, הוא היה מוכן לעשות הכל כדי שהנבחרת שלו תבקיע ותהיה במונדיאל. אתם צריכים להבין שמשחקי נבחרות, במיוחד ברגעים כל כך חשובים שיכולים לקבוע המון עבור המדינה שלך, שונים ממשחקים רגילים. זה לא כמו שאתה משחק בקבוצה ועובר מX לY, את הנבחרת שלך אתה לא יכול לעזוב, שם אתה נולדת, שם המשפחה שלך,הילדים שלך, ארץ מולדתך. אין אחד שלא היה עושה אחרת בסיטואציה כזו. בנוגע לרוסיה - יותר טוב שהיא לא העפילה, כך שיהיה לארשאבין הרבה זמן לנוח ולהגיע רענן לעונה הבאה. אם להיות קצת אובייקטיבי - אין ספק שהמונדיאל הפסיד.
מה אתה מנסה לייפות את המקרה עם מילים יפות כמו מולדת, משפחה, ילדים? זיון שכל, כל זה חסר משמעות ותירוצים קלושים. סבבה, הוא גיבור לאומי. ספורטאי? מגעיל. האופי נקבע ברגעי אמת, ואם שחקן עושה משהו כזה הוא לא שחקן הוגן.
שני דברים טובים שאני בכל זאת מקווה שיצאו מזה: - גינוי מצד פיפ"א והכנסת ענישה רטרוספקטיבית גם על דברים שנעלמו מעיניי השופט. - לשים את עניין הריפלייז על השולחן אחת ולתמיד. אתמול דיברנו על זה כמה חברה ואחד העלה רעיון שלגמרי יכול להתקבל בכדורגל בלי להרוס את המשחק כמו שהוא היום. לתת לכל מאמן זכות אחת של challenge למשחק (כמו בפוטבול) ובמקרה כזה השופט הראשי\שופט חמישי שממונה על הטלוויזיה יבחן את ההילוך החוזר ויכריע. כמובן שהצפייה תתבצע רק בסופו של המהלך השנוי במחלוקת. מאמנים שיוכלו להשתמש בזה רק פעם אחת ישמרו את זה לדברים קריטיים, המשחק ייעצר מקסימום לדקה פעמיים, שזה הרבה פחות זמן ממה שמבזבז איטלקי ממוצע מהמשחק כשרוח רמה נושבת לו ליד הפנים, ומקרים כמו אתמול אולי ימנעו ואם לא אז לפחות יצטמצמו. הבעיה היחידה כמובן היא מה לעשות במשחקים כמו איטליה - קוריאה כשיש 50 אלף טעויות קריטיות. יחד עם זאת, עדיף פתרון זמני חלקי על פני להמשיך ככה. ואגב, גם בשיטת הליגה האירופאית, עם השופטים הנוספים, השער הזה היה נפסל.
סליחה על הבורות אבל מה זה רטרוספקטיבית? אני כבר כמה זמן אומר למה לא עושים כמו בכדורסל (לא רואה פוטבול אמריקאי)-נכון השופט יצטרך לרוץ קצת (או שיהיה שם מישהו שיודיע לשופט מה החלטת הדין שלו ואז השופט יחליט אם לקבל אותו או לא) עד למסך אבל עדיין זה ימנע עוגמות נפש כמו שקרה במשחק המדובר-רק שמבשחקים מכריעים יהיו יותר קריאות תיגר על החלטות שופטים (challenge כמו שקראתה לזה).
כמה אפשר לחפור להם שם למעלה? לא מתרגמים את זה בצרפתית? שיעשו כבר הילוכים חוזרים. וחלאס לזיין את המוח על "זה יאט את המשחק", כדורסל משחק פי 6 יותר מהיר מכדורגל וזה עובד טוב מאוד.