מאיפה אתה ממציא יריבות? יריבות זה עם גרמניה, ארגנטינה... קרואטיה פשוט העיפו אותנו מהקמפיין הקודם, ומכיוון שזה עשה לנבחרת רק טוב, ומכיוון שקרואטיה אחלה נבחרת, קשה לי להאמין שמישהו באמת שונא אותם (אולי שמחה לאיד רגעית על ה"נקמה" המהירה אבל לא מעבר)
ביום שני ה-19.10 תערך הגרלת משחקי הפליאוף. המשחקים יתקיימו ב-14 וב-18 לנובמבר. רוסיה, צרפת, יוון ופורטוגל יוגרלו עם/נגד אוקראינה, אירלנד, בוסניה וסלובניה. הגרלת הבתים של המונדיאל תערך ב-4 לדצמבר.
הדירוג להגרלת מוקדמות יורו 2012 הושלם כמעט סופית, והוא יושלם סופית רק עוד חודש לאחר משחקי הפלייאוף. משחקי הפלייאוף יכולים לפעול לטובתן של הקבוצות או לרעתן. נכון להרגע, השינויים שיכולים לקרות יקרו בחלקים האלו של הדרגים: דרגים 1, 2: 7. רוסיה - 32,587 נק', יכולה לרדת עד ל30,643 נק' (דרג 2). 8. צרפת - 32,231 נק', יכולה לרדת עד ל30,368 נק' נק' (דרג 2). 9. פורטוגל - 32,100 נק', יכולה לרדת עד ל30,360 נק' (דרג 2). ---------------------------------------------------------------------------- 10. יוון - 30,885 נק', יכולה לעלות עד ל32,252 נק' (דרג 1). 11. צ'כיה - 30,871 נק'. 12. שבדיה - 30,695 נק'. יש 7 תסריטים אפשריים: 1. רוסיה, צרפת ופורטוגל עולות למונדיאל ונשארות בדרג הראשון. 2. נבחרת אחת מבין רוסיה/צרפת/פורטוגל לא מעפילה למונדיאל, ויוון מצליחה להעפיל למונדיאל ולעלות לדרג הראשון על חשבון אחת מן הנבחרות שלא הצליחו לעלות. 3. נבחרת אחת מבין רוסיה/צרפת/פורטוגל לא מעפילה למונדיאל, וגם יוון לא - וצ'כיה תופסת בדרג הראשון את המקום של הנבחרת שלא הצליחה להעפיל למונדיאל. 4. 2 נבחרות מבין רוסיה/צרפת/פורטוגל לא מעפילות למונדיאל, ויוון מצליחה להעפיל למונדיאל ולעלות ביחד עם צ'כיה לדרג הראשון על חשבון 2 הנבחרות שלא הצליחו להעפיל למונדיאל. 5. 2 נבחרות מבין רוסיה/צרפת/פורטוגל לא מעפילות למונדיאל, וגם יוון לא - צ'כיה ושבדיה תופסות בדרג הראשון את המקום של 2 הנבחרות שלא הצליחו להעפיל למונדיאל. 6. רוסיה, צרפת ופורטוגל לא מעפילות למונדיאל ויוון כן - ואז יוון, צ'כיה ושבדיה תופסות את המקום בדרג הראשון במקום רוסיה, צרפת ופורטוגל. 7. רוסיה, צרפת, פורטוגל ויוון לא מעפילות למונדיאל ואז צ'כיה ושבדיה מעפילות לדרג הראשון, ורוסיה נשארת שם - צרפת ופורטוגל יורדות לדרג השני. אירלנד הבטיחה את מקומה בדרג השלישי. דרגים 3, 4: 25. בוסניה והרצגובינה - 25,305 נק', יכולה לרדת עד ל23,365 נק' (דרג 4). 26. צפון אירלנד - 24,518 נק'. 27. אוסטריה - 24,381 נק'. ------------------------------------------------------------------------------------------ 28. סלובניה - 24,201 נק', יכולה לעלות עד ל25,555 נק' (דרג 3). יש 3 תסריטים אפשריים: 1. סלובניה מפסידה ולא עולה למונדיאל, ואז התוצאה של בוסניה והרצגובינה לא משנה - והיא נשארת בדרג 3 עם צפון אירלנד ואוסטריה. 2. סלובניה ובוסניה והרצגובינה מנצחות - סלובניה עולה לדרג 3 על חשבון אוסטריה. 3. סלובניה מנצחת ובוסניה והרצגובינה מפסידה, ואז שתיהן מתחלפות בדירוג. אני לא מאמין שיהיו שינויים משמעותיים. הדירוג נכון להרגע: דרג 1: ספרד, גרמניה, הולנד, איטליה, אנגליה, קרואטיה, רוסיה, צרפת ופורטוגל. דרג 2: יוון, צ'כיה, שבדיה, שוויץ, סרביה, טורקיה, דנמרק, סלובקיה ורומניה. דרג 3: ישראל, בולגריה, פינלנד, אירלנד, נורבגיה, סקוטלנד, בוסניה והרצגובינה, צפון אירלנד ואוסטריה. דרג 4: סלובניה, לטביה, הונגריה, ליטא, בלארוס, בלגיה, ווילס, מקדוניה וקפריסין. דרג 5: מונטנגרו, אלבניה, אסטוניה, גאורגיה, מולדובה, איסלנד, ארמניה, קזחסטן וליכטנשטיין. דרג 6: אזרבייג'אן, לוקסמבורג, מלטה, איי פארו, אנדורה וסן מרינו. בית המוות: ספרד, שבדיה, סקוטלנד, בלגיה, איסלנד ואזרבייג'אן. הבית הקל ביותר: קרואטיה, סלובקיה, פינלנד, קפריסין, ליכטנשטיין וסן מרינו.
המשחק פורטוגל-בוסניה זה בדיוק ההגרלה המתבקשת, איזה שמחה תהיה לראות את הנבחרת המופלאה של מיסימוביץ, סליחוביץ, איביסביץ ודזקו משאירה את הנבחרת של השחקן הכי דוחה בעולם בבית, רק בשביל לראות את הכוסית מילל בבכי על הדשא בסיום המשחק יהיה שווה את זה. יהיה חבל מאוד לא לראות את תור הזהב של בוסניה במונדיאל, בדרך כלל אין לי נבחרת מועדפת במונדיאל, הפעם אני עם בוסניה שמייצגת את הקרם דה לה קרם של הבונדסליגה, רק שיעלו בבקשה.
לא יודע, לא רואה אף משחק שאפשר בוודאות להצביע בו על עולה כמעט וודאית. דווקא ההגרלה הכי קלה של הדרג השני קיבלה את ההגרלה הכי קלה של הדרג הראשון (יחד עם יוון) אז גם פה אי אפשר לומר מי תעלה. פורטוגל - בוסניה וצרפת -אירלנד, ברור מי הפייבוריטיות אבל אנחנו גם יודעים איך נראות צרפת ופורטוגל. יוון-אוקראינה גם פתוח לגמרי, אוקראינה לדעתי טובה יותר מיוון במצב העניינים הנוכחי.
פורטוגל - בוסניה זה הגרלה מאכזבת כי פורטוגל פייבוריטית ואני מתקשה להאמין שהם יתנו להעפלה לברוח. בוסניה נבחרת משתפרת, אבל מול נבחרות עם כוכבים גדולים הם משתינים במכנסיים, המשחק האחרון שלהם בבית נגד ספרד נגמר 5-2 לטובת האורחים, ולמרות שזה היה "משחק ידידות". מול טורקיה באיסטנבול הם הפסידו, באתונה הפסידו ליוון, בבית הם הפסידו 4-0 ליוון , מול צרפת גם הפסידו בבית, באוסלו נגד נורבגיה, בהיסטוריה הקצרה של הנבחרת הצעירה הזאת לא היו הישגים של ממש ולכן הגרלה מול פורטוגל זה מאכזב. בוסניה גם מול יוון ורוסיה הייתה אנדרדוג אבל היו לה יותר סיכויים להפתיע. מעולם הנבחרות לא נפגשו ולכן יש להגיד: נראה ונחיה, תלוי מאוד מי יהיה פצוע. לגבי המשחקים האחרים אירלנד במצב דומה, אבל אני יהיה עם טראפ וטארדלי שמוציאים מים מהסלעים בחופי דאבלין, עדיין זה לא יהיה נורא אם ימנעו מאיתנו את דומנק והתחזיות האסטרולוגיות שלו. שיחזור לתאטרון. סלובניה ורוסיה, זה לא הפעם הראשונה שנפגשו, כבר היו באותו בית במוקדמות 2002 וסלובניה אז ניצחה ועלתה, אבל הפעם אין זאחוביץ' ורוסיה פייבוריטית ברורה. גם יוון ואוקראינה נפגשו במוקדמות יורו 2004 ובמוקדמות מונדיאל 2006. ב2004 כל נבחרת שאירחה ניצחה, אבל אוקראינה לא עלתה ליורו, יוון זכתה בו. ב2006 אוקראינה ניצחה בפיראוס, יוון הודחה ולא עלתה למונדיאל. רציתי לראות אוקראינה - רוסיה, ובוסניה מול יוון. אבל חבל, פיפ"א עם החוקים המפגרים שלה מונעות מאיתנו הפתעות נעימות. סעמק עם אדידס וכל המאמצות, הכל היום זה כסף.
אני לא יודע מה אתכם, אבל בעיני יצאו הגרלות מעניינות. פורטוגל- בוסניה יהיה פשוט מרתק ובעיני זהו משחק בין שתי נבחרות מאוזנות. צרפת קיבלה יריבה יחסית קלה אבל עם כושרה הנוכחי לא יהיה כל כך קל מול אירלנד שעשתה חיים קשים לאיטליה במוקדמות. יוון- אוקראינה יהיה גם כן מפגש שקול ונכון ליכולתה הנוכחית של נבחרת יוון אוקראינה תוכל להגיע למונדיאל. המשחק של רוסיה יהיה די קל בעיני ולא נראה לי שהיא תתקשה מול סלובניה. מישהו יודע מתי יערכו המשחקים?
ב14 בנובמבר: פורטוגל - בוסניה אירלנד - צרפת יוון - אוקראינה רוסיה - סלובניה ב18 בנובמבר: בוסניה - פורטוגל צרפת - אירלנד אוקראינה - יוון סלובניה - רוסיה
א. זה לא אופ"א קבעה את החוק הזה של מדורגות? ב. כל אוהד כדורגל שהוא אוביקטיבי נראה לי שיעדיף שכל הגדולות יעלו, אני אישית כאוהד נבחרת גדולה(ארגנטינה על הנייר..) מעדיף לראות את אחת מצרפת או פורטוגל עפות ונבחרות מסוכנות כמו רוסיה גם, שאר הנבחרות הן נבחרות טובות אבל לא כאלה שיכולות להעיף נבחרות טובות לטעמי.
אחלה הגרלה בסך הכל קודם כל לדעתי בוסניה עוברת את פורטוגל לגבי אירלנד צרפת, מפגש מעניין, אחרי המפגש ההוא במוקדמות 2006, בו אירלנד איבדה את הכרטיס למונדיאל כשהפסידה בבית לצרפת (או לחילופין שלא הצליחה לנצח את שוויץ במחזור האחרון), אבל פה לדעתי לא צפויה הפתעה, הצרפתים יעברו, במיוחד כשמולם נצבת יריבה לוזרית כאירלנד. יוון אוקראינה זה מפגש שמוכר לשתי הנבחרות במורדמות מונדיאל 2006 האוקראינים עלו על חשבון היוונים, כולל נצחון יפה 1-0 באתונה שתי הנבחרות נפגשו גם במוקדמות יורו 2004 וכולם יודעים איך זה נגמר רוסיה סלובניה, הכי פחות אטרקטיבי לדעתי, רוסיה אמורה לעבור, למרות שלא יהיה לה קל. בסלובניה קשה מאוד לנצח אבל תיקו עם שערים במשחק הראשון בהחלט אפשרי עבור הרוסים ההימור שלי : צרפת בוסניה יוון רוסיה.
אני איכשהו פחדתי ממפגשים מאד קלים לנבחרות הגדולות, אבל אני כרגע די חושב שאולי רק רוסיה קיבלה הגרלה קלה יחסית. אני מאד מתקשה להגיד משהו על בוסניה, אבל הנבחרת הזאת עשתה לדעתי תוצאות מאד יפות, נכון? פורטוגל זאת עדיין תעלומה ואם הן לא משחקות עם מלוא הפוטנציאל שלהן אני עוד מצפה להפתעה. בסה"כ פורטוגל רק ניצלה בסיום מבושות. צרפת מול אייר? האירים תמיד נבחרת עם נשמה, דווקא מול נבחרת עם מאמן כל כך שנוי במחלוקת אני מניח שהגם לאירלנד יש סיכוי רציני לעבור. יוון נגד אוקראיניה, אני מעדיף והולך עם שבצ'נקו. רוסיה תעבור את סלובניה.