מוקדמות גביע העולם 2010 באירופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Claret&Blue, ‏6/9/08.

1. Ariel Member

אם סלובקיה לא תעלה אני אישית אקבל את זה בהלם גדול.
    ידידנו כנראה התכוון לסלובניה.

2. SeRgInHo Member

סלובניה סביר להניח תעלה מהמקום הראשון, אלא אם סלובקיה תנצח בורשה/קראקוב.

3. חל יל Member

התכונתי לסלובנ כמובן, אבל ++- שהם יעלו אוטמט אז כלום פה לא משנ
    יאלה הגרלת יורו 12, מתי זה יוצ?

4. Ariel Member

ההפסד המטופש הערב של סלובקיה די סיבך אותה, אבל אני מאמין שהיא תנצח את פולין במשחק שהוא חסר חשיבות עבורה.

המשחק אגב ייערך בעיר כ'וזוב. מדובר באיצטדיון שנפל בשלב הסופי של בחירת ארבעת האיצטדיונים בהם תארח פולין ביורו 2012.

5. Telkiyski Member

אריאל, אל תהיה כל כך בטוח שפולין תתן לסלובקיה לנצח אותה בבית במשחק האחרון.
    במשחק בסלובקיה הפולנים הפסידו ממש ברגעים האחרונים ולא נראה לי שהכבוד שלהם ייתן להם להפסיד לסלובקיה בבית בדרך שלה למונדיאל כאילו היא איזו נבחרת מולדובה...

מה שכן, סלובקיה באמת סיבכה עצמה, איזה בית הפכפך, 5 נבחרות שכל אחת יכולה לנצח את השניה.
    אגב, כשחושבים על זה, אני חושב שאני לא אטעה אם אגיד שסלובניה תהיה ביום רביעי בדרום אפריקה.
    היא תנצח בסן מרינו , ויהיו לה 20 נק' והפרש שערים +12 לפחות
    לסלובקיה כרגע הפרש שערים +11, המצב פשוט, רק נצחון סלובקי בפולין יעלה אותה למונדיאל, כל תוצאה אחרת, וסלובקיה תהיה בהצלבה.
    אחחח, איזו החמצה של סלובקיה, איזה שברון לב.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה צוחק, לא ייאמן עד כמה רוצים לדחוף לנו שוב מדינות כמו צרפת ופורטוגל למונדיאל. ברצינות, למה לא פשוט הגרלה וזהו? פורטוגל צריכה לקבל פרס בשביל המוקדמות האלו? צרפת? הכי חשוב שרונאלדו יהיה במונדיאל... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
    אחח, אולי טוב שפורטוגל עולה לדרום אפריקה. שבדיה בלי זלאטן היא נבחרת בינונית ביותר כך שאולי עדיף נבחרת יותר טכנית ומלהיבה. יוון קבוצה מאד מוגבלת ואף אחד לא מחכה לסקוטלנד או נורבגיה. בקיצור, אני כרגע שם את השכל מעל לרגש...

7. Ariel Member

וזה עוד אחרי שהיללנו, שיבחנו ופיארנו את יצירת המופת הסלובקית. פתאום אני מרגיש רגשות אשם על מה שנראה כמו אובדן בלתי נתפס של 5 נקודות בפסגת הבית.

אבל אני לא מאבד תקווה ומאמין שהרומנטיקה תנצח.
    בנוסף לא ניתן להתעלם מהעובדה שההתאחדות הפולנית החליטה לקיים את המשחק בעיר הדרומית ביותר לגבול עם סלובקיה, מה שמעיד יותר מכל על חשיבות המשחק עבור המקומיים ועל הצבע שישלוט ביציעים.

8. Telkiyski Member

תקשיב
    אני באמת לא רואה את הסלובקים מנצחים שם, בטח לא אחרי המכה המוראלית של היום
    אני לא תופס את זה
    אם זה היה קורה לנבחרת שלנו זה היה אבל לאומי.
    זה יהיה כל כך נורא עבורם אם הם שוב יצטרכו לפגוש איזו צרפת או פורטוגל ולקבל בראש כמו עם ספרד..

אבל אתה יודע, אולי הם בכל זאת ינצחו בפולין, פשוט אני לא רואה את פולין כל כך מפסידה בקלות, בכל זאת, משחק אחרון, בבית, זו נבחרת עם כבוד, שהראתה כבר למה היא מסוגלת, זו לא איזו מולדובה או אפילו לא בלארוס, וגם לא ישראל...

9. Ariel Member

וזו בדיוק הסיבה שאנחנו כל כך אוהבים כדורגל ידידי.
    מחכה לנו מנת גורמה גדושה ואיכותית של כדורגל ברביעי הקרוב. כל שנותר זה לחכך ידינו בציפיה.

10. Telkiyski Member

אגב
    ההפסד של סלובקיה היום מכניס אותה למאבק עם ישראל ורומניה על 2 המקומות האחרונים בדרג 2 להגרלה הבאה נדמה לי.
    אני בטוח שזה הדבר האחרון שיעסיק ברביעי את הסלובקים,
    מה שדי מעצבן זה שזה גם לא ממש יעסיק אותנו.

11. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

למי שלא ברור, פיפ"א דאגה להודיע לכולם על ההגרלה שתתקיים בציריך לגבי שלב ההצלבה מהסיבה הפשוטה כי אדידס היא המאמצת של המונדיאל ולכן כדאי מאוד שנבחרות כמו צרפת ויוון יהיו במונדיאל, אחרת יפסידו כסף. זה כולל גם את הנבחרות הלא אירופאיות שלובשות אדידס כמו ארגנטינה לדוגמה. זאת הסיבה הכי הגיונית שאני מוצא.

12. Telkiyski Member

יוון לא תהיה במונדיאל
    גם אם היא תהיה מדורגת
    אפילו בוסניה תנתקנק אותה לדעתי
    אגב בוסניה אדירים, הלוואי שיעלו.

13. צהוב שחור בנשמה!!!! Member

מסכים איתך לגבי בוסניה, יש להם נבחרת מוכשרת שמסוגלת לעלות לדעתי אפילו לשמינית גמר אם הם יפלו על בית קל.

מה שמוזר זה שלפי המצב כרגע, אף נבחרת לא צפוייה להעפיל למונדיאל הזה לראשונה בתולדותיה.

עשיתי חישוב מהיר ויש כרגע 4 נבחרות שאף פעם לא היו במונדיאל ויש להן צ'אנס לעשות זאת - גאבון, בחריין, סלובקיה ובוסניה והרצגובינה.

אני אישית מעדיף את קמרון על גאבון שכנראה גם לא תעלה, בחריין הוציאה תיקו ביתי מול ניו זילנד והסיכויים שלה לעלות קטנו.
    אני מקווה לראות בסופו של דבר את סלובקיה ובוסניה והרצגובינה במונדיאל, כי זה באמת חבל שלא תהיה עלייה היסטורית אחת השנה.

14. Telkiyski Member

עצם ההגעה לפליאוף עבור בוסניה היא הישג עצום
    אל תשכח מי הנבחרת החזקה בבית הבזה
    אגב בבית בו צרפת או איטליה אפילו הן דרג 1, אני לא כזה משוכנע שבוסניה מסיימת מקום שני...

הנבחרת הזו עד לפני שנה וחצי הייתה נבחרת בסדר גודל של ישראל אם לא מתחת לזה...

15. Ariel Member

לטעמי הסיבה שבוסניה מצליחה כל כך היא למרות שאין לה כוכבים גדולים (בעצם דווקא בגלל זה) ,מדובר בנבחרת מאוזנת ומלוכדת מאוד שנלחמת עד טיפת הזיעה האחרונה.

גם אם שחקן מסויים יחסר- יהיו שלושה ברמתו שיוכלו להחליפו וחסרונו לא יורגש. בוסניה עלתה על דרך המלך הזו דווקא בגלל פרישתו מהנבחרת של הכוכב הבלתי מעורער חסן סליהמדז'יץ, האיש והמניירות גרם ללא מעט סכסוכים פנימיים, ודווקא עם פרישתו שבישרה את מות פערי המעמדות, בוסניה זכתה לטפס עוד שלב אחד בדרך להגשמת החלום.

המדהים הוא שהדבר תקף גם לגבי עמדת השוער- בוסניה התברכה בשני שוערים מצויינים והיא מאלתרת בין האסאגיץ' וסופיץ' גם בכדי למנוע עימותים בגזרה הזו.

בנוגע לסופיץ'- צפיתי במשחק התיקו נגד טורקיה (1:1) והתרשמתי מאוד מהבחור. עד לפני כחודש לבש את מדיה את אנורתוזיס פמאגוסטה, אך יום לא טוב שלו במשחק גביע אופ"א בו הודחו הקפריסאים גרם למנהלי הקבוצה לחשוב שמשהו בהתנהלותו היה אינו כשר- והוא גורש מהקבוצה. היום סופיץ' מעטר את מדיה של קבוצת טימישאוורה מצמרת הליגה הרומנית.
    הכדורגל הקפריסאי אומנם התקדם מאוד בשנים האחרונות- אך מוכיח שישנם כאלו שעדיין נשארו מאחור.

נערך לאחרונה ב: ‏11/10/09