מוקדמות גביע העולם 2010 באירופה

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by Claret&Blue, Sep 6, 2008.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שיקרה לדעתי פשוט מאוד, דנמרק תנצח את פורטוגל ותעלה למונדיאל, הונגרי התנצח את שוודיה ותסגור את הסיפור ותעיף את פורטוגל ושוודיה הביתה. פשוט.

כך או כך הונגריה תגיע למשחק האחרון כשהכל בידיים שלה, דנמרק ממש לא יעניין אותה המשחק, תהיה בטוח שאם ההונגרים יהיו צריכים את הנקודות הם יקחו אותם גם בדנמרק. דנמרק כבר הוכיחה באיזה יורו אחד...שהיא לא בדיוק ספורטיבית.

2. ג'ובאני אלבר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הלוואי שהעניין היה כל כך פשוט. נבחרת פורטוגל תבוא לקופנאגן שהיא יודעת שהפסד שלה יכול לסבך אותה עד 6 נקודות מהמקום השני שעוד מצפים לה משחקים עם השבדים וההונגרים שנותרו 9 נקודות בקופה. המצב בבית הזה רחוק מלהיות פשוט.

איטליה היא האחרונה שיכולה לטעון לאיזשהו חוסר ספורטיביות אחרי כל פרשיות השחיתות שהתגלו שם. במקרה של דנמרק-שבדיה ביורו 2004 סורנסן השמיט כדור שהגיע אליו בעוצמה והשבדים דחקו את הכדור פנימה. סורנסן הוא שוער שמשמיט המון כדורים(רק היום הוא השמיט שלושה ארבעה כדורים), וזה קורה בכדורגל. מפה ועד דיל סקנדינבי..? יעברו עוד הרבה מים בנהר עד שהן יעזרו אחת לשנייה. הכל היה כשר לחלוטין.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

המשחק הזה היה כשר כמו שחזיר הוא כשר. המשחק הזה היה מכור. אנשים באו עם שלטים 2:2 למגרש. היה דיל סגור פשוט הצורה המגעילה שזה נעשה בדיוק אחרי שאיטליה כבשה הפך את זה להקאה...(הרס לי טיפה את היורו שנסעתי אליו : ( )

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

פורטוגל פשוט צריכה ביום רביעי את כל הנקודות אחרת המקום הראשון כנראה כבר היסטוריה.

מלה אחרונה על הולנד. אני לא דואג לגבי ההתקפה, אני חושש מאד מההגנה. יש לנו עכשיו שנה להתכונן בשקט ולדעתי הולנד צריכה להגיד שלום משחקנים כמו אוייר וג'אובני ואן ברונקהורסט. אם אפשר הייתי עוד מבקש מואן דר סאר לחזור לטורניר אחד גדול לנבחרת.

5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי הבנתי שדה-יונג הבקיע במשחק של הולנד נגד איסלנד, כאחד שראה את המשחק איך הוא היה?

בבית א' כרגע שבדיה ופורטוגל בבעיה מכיוון שהונגריה נמצאת מעליהם בהפרש ניכר, הונגריה חייבת לנסות להשיג בכל הכח את המקום הראשון מכיוון שבפלייאוף הם יתקשו וככל הנראה יוגרלו נגד נבחרת חזקה מהם בהרבה.
    הולנד עולה מבית קליל וגם אנגליה מתקרבת למונדיאל בדרא"פ עם ניצחון 0-4 על קחזסטן, תוצאה נהדרת לאירלנד מול בולגריה בחוץ(1-1) האירים שמאז 2002 לא עלו לאף תחרות מתקרבים מאוד לדרום-אפריקה 2010.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

על השאלה של אדם:
    במחצית הראשונה הולנד פשוט השתעשע עם המארחת. היו דקות שראיתי את 'אלופת העולם' הבאה. באמת, תוצאת המחצית היתה 2-0 בשביל הולנד, אבל התוצאה היתה צריכה להיות לפחות 5-0 (הרבה בגלל שתי קורות של רובן ורובין ואן פרסי).

במחצית השנייה הולנד כבר הורידה איזה שני הילוכים ולמרות ששוב פעם ראינו את רובן במיטבו (מחטיא כמו טירון ליד השער, את זה לבטח ראו גם במדריד...) לקראת הסיום מצליחה איסלנד לצמצם מקרן. השער הדגיש שוב שההגנה של הולנד בעיה רצינית. אחרי דקה הנטלאר הדביק עוד כדור למשקוף של שוער נבחרת איסלנד ולבסוף הולנד במונדיאל.

אין לי מושג מה יהיה בדרום אפריקה. מבחינה התקפית הולנד באמת מציגה שלל של כוכבים מטובי הקבוצות ביבשת, אבל בהגנה אנחנו רואים שוער שאיבד במהלך העונה האחרונה את מקומו בהרכב אייאקס, מגן שמאלי בשם ג'אובני ואן ברונקהורסט שפשוט היה העונה נורא במדים של פיינורד, שני בלמים מאד בינוניים בדמות אוייר הקשיש ומתהסן מהמבורג ומגן ימין שנקרא ג'ון הייטינחה. כבר בימיו כשחקן אייאקס לא התלהבתי ממנו ואני עדיין לא עושה את זה.

אני באמת ובתמים לא מבין את המאמן ואן מרוויק שממשיך להאמין בשחקנים כמו ואן ברונקהורסט ואוייר, שחקנים שלכל הדיעות כבר לא בשיאם. אני חושב שאין להולנד כרגע מחליפים אמיתיים, אבל יש בליגה המקומית שני חבר'ה צעירים שלבטח לא פחות גרועים מהזקנים שציינתי. שמם אדסון בראפהייד מגינה השמאלי של טוונטה שכנראה עובר לשחק בביירן מינכן ומגן אייאקס גרגורי ואן דר ויל שאולי עדיין רחוק מלהיות כוכב, אבל אם הייטינחה ישחק בלם ו.ד ויל יכול להיות המגן הבא של הכתומים. בנוסף הייתי רוצה לציין גם את בלם פ.ס.וו, דירק מרסליס שגם צריך בשנה הקרובה לקבל את הצ'אנס. הולנד בדרום אפריקה ואין טעם להמשיך לראות את ואן ברונקהורסט ואוייר בנבחרת.

לסיכום, מה המצב היום?
    הולנד מסוגלת לנצח עם ההתקפה שלה כל נבחרת בעולם, אבל מסוגלת גם להפסיד בקלות לכל נבחרת שעולה למונדיאל...

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אההה, שכחתי, נייג'ל דה יונג...הוא שחקן מנצ'סטר סיטי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    נראה שיש לו קשר טוב עם מרק ואן בומל. אם אתה שואל באמת מה אני חושב על דה יונג אני הייתי אומר שהוא בכלל לא מצדיק את הסכום המגוחך עליו השייחים שילמו עליו. הוא שחקן נחמד, אבל לא יותר מזה. כעיקרון אני חושב שגם דמי דה זאיו או סטיין שחארס (שניהם מ-AZ) לא נופלים מהשחקן שגדל באייאקס.

ברגע שהולנד ממשיכה לנצח אז המאמן גאון, אבל לדעתי נייג'ל דה יונג לא שחקן שחייב כל פעם לפתוח בהרכב הולנד.

8. צהוב שחור בנשמה!!!! Member

האירים לא קרובים למונדיאל ולא נעליים.
    הם בסך הכל קרובים לפלייאוף בו הם לא יהיו מדורגים ואני בטוח ב100 אחוז שהם יעופו בו.
    הנבחרת קיבלה בית קל בצורה יוצאת דופן ולא ניצלה זאת כדי לעקוף את איטליה בדרך למקום הראשון, שלא לדבר על זה שאני אישית לא מכיר שחקנים גדולים שמשחקים בנבחרת הזאת ואפשר יהיה לראות במונדיאל.
    אין לי ספק בכלל שבתים 2,3 ו8 הם בתים נוראיים ולפחות המקומות השניים בכל בית לא יהיו ראויים לכך.

מי שלא מודעת לסיבוך הרציני שלה היא קרואטיה שסיימה בתיקו ביתי עם אוקראינה, ויש לה עוד משחקים חסרים מול אוקראינה, בלארוס ואנגליה בחוץ.

גם במידה והקרואטים יזכו במקום השני, עוד לא בטוח שהם יעלו לפלייאוף!
    למי שלא יודע, כל המקומות השניים הולכים לפלייאוף חוץ מהמקום השני עם מספר הנקודות הנמוך ביותר - מכיוון שבבית האחרון יש רק 5 נבחרות לעומת 8 הבתים האחרים, מורידים לכל קבוצה שזכתה במקום השני את מספר הנקודות שהשיגה מול הנבחרות האחרונות בביתיהן.

לקרואטיה כבר 2 נצחונות מול אנדורה כך שירדו לה 6 נקודות, ומצב המקומות השניים הוא כזה:

1. צרפת, 5 משחקים, 10 נק'
    2. בוסניה והרצגובינה, 5 משחקים, 9 נק'
    3. רוסיה, 4 משחקים, 9 נק'
    4. הונגריה, 4 משחקים, 7 נק'
    5. שוויץ, 4 משחקים, 7 נק'
    6. אירלנד, 5 משחקים, 7 נק'
    7. צפון אירלנד, 5 משחקים, 7 נק'
    8. סקוטלנד, 5 משחקים, 7 נק'
    -----------------------------------------------------
    9. קרואטיה, 4 משחקים, 5 נק'

לקרואטיה מצפה דרך קשה למונדיאל עם כל משחקי החוץ שמצפים להם ואני מקווה שהם מודעיפ למצבם לקראת הפלייאוף.

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי דווקא בחצי עונה מאז שהצטרף דה-יונג ביחד עם קומפאני הבלגי היו מצוינים באמצע כפועלים שחורים, דה-יונג הוא לא שחקן שאני מצפה ממנו להרבה חוץ מכמובן עבודה שחורה שמתאימה לשחקן הזה וליכולות שלו.

וצהוב שחור בנשמה, נראה לי שיעשו אחוזי הצלחה בין כל הקבוצות שסיימו במקום השני ולא כמו שאמרת.

10. צהוב שחור בנשמה!!!! Member

לא לא זה וודאי קראתי את זה לא מזמן באתר פיפ"א

11. c_web Member

ראיתי את המחצית הראשונה של הולנד אתמול, וכמו ששי ציין פשוט תענוג.
    הרבה זמן לא ראיתי משחק כ''כ טוב של נבחרת, אני לא יודע להגיד לכם אם איסלנד כ''כ חלשה או שהולנד הייתה בשיאה אבל נהניתי. הנעת כדור שהזכירה את ברצלונה של השנה, היו צריכים לסגור סיפור כבר בהתחלה וחבל שהסתבכו בסוף עם שער מיותר (למרות שאני בספק אם היה ספק כלשהו לגבי זהות המנצחת).

בקשר לדה יונג, אני בהתחלה לא ראיתי את ההרכבים ולא שמתי לב אם זה דה יונג או דה זיאו, אז אמרתי לעצמי ''טוב אם השחקן הזה יכבוש אז אני ידע אם זה באמת דה זיאו'', לא עברו 5 דקות והוא כבש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

12. חל יל Member

איפה ישראל נמצאת בדיל הזה? יש לנו כרגע 9 נק וכבר שיחקנו נגד לוקס ומולדוב
    בהנהח ובפוקס נגמור מקום 2, כמה נק נצטרך כדי לא להיות הנבחרת הגרועה מבין הסגניות ?

13. צהוב שחור בנשמה!!!! Member

זה תלוי בנבחרות האחרות.
    בוא נאמר שאנחנו נצטרך לעשות את המקסימום שזה לנצח את כל המשחקים.

14. nidaniel Member

בוא נגיד ששוב לא נהיה במונדיאל

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוד מלה על דה יונג והולנד.

אדם, אולי אני מגזים בביקורת שלי על השחקן הזה. העניין הוא שלדעתי הוא ברח כמו שפן מהקבוצה שלי בגלל שנמאס לו לשחק בתפקידים שונים במגרש. מה גם, בתקופה שלו באייאקס הוא ממש לא היה כל כך טוב. לא צריכים לצפות מדה יונג להיות כוכב התקפה כי הוא לא שחקן שכזה, אבל אם הוא יצליח ליצור שפה משותפת עם ואן בומל במרכז השדה, אחלה.

אני לא מסכים עם כמה החלטות של וואן מרווייק (כמו האהבה הבלתי מוסברת אל ואן ברונקהורסט ואוייר), אבל אם מנצחים אז מה רע? עידו בהחלט צדק לגבי אתמול כי במחצית הראשונה הכתומים נראו מצויינים, אבל בשנייה שוב פעם ספגנו מקרן ובסוף ניצחנו רק 2-1. התוצאה בבירור משקרת היות שהולנד בעטה פעמיים לקורה ופעם אחת למשקוף, אבל אם יו"ר ההתאחדות ההולנדית מתנהג היום כמו לוזון ואומר: המטרה שלנו גמר המונדיאל", אני חושב שההולנדים עוד יעופו לפני רבע הגמר.

אנגליה למעשה גם כבר בדרום אפריקה, אבל ג'ון טרי היה אתמול מאד רגוע. הוא הוריד את הציפיות ולדעתי גם בצדק. לאנגלים כמו ההולנדים יש כמה שחקנים מהמובילים בעולם, אבל כשרואים שחוץ מוויין רוני אין לממלכה אפילו חלוץ שני בינוני אני בספק אם יגיעו רחוק. אם אמיל הסקי לא מגיעים לגמר כמו שלא מגיעים לגמר עם ואן ברונקהורסט ואוייר. אל תשכחו שואן דר סאר כבר לא משחק ושטייקלנבורח אפילו לא מתקרב לחמישים אחוז יכולת מהשוער אולי הכי טוב בעולם (מבחינתי הוא כבר שנתיים כן, אבל אני לא אובייקטיבי בעניין הזה...)

כרגע נותר לי רק להנות מהשנה הקרובה, אנחנו כבר במונדיאל, היו זמנים שעלינו ממש בדקה ה-92...בכל זאת אני מחלק את הדיעה של 'הנק לוזון' כי יש מספיק נבחרות טובות או עם מסורת יותר רצינית מהולנד. אני אהיה מבסוט אם נגיע לרבע הגמר ומה שיהיה אחרי זה רק אלוהים יודע!