אפרופו ערוץ 24, ואני מצטער שאני קצת סוטה מהדיון, זה רק אני חושב ככה, או שבאמת ערוץ 24 נהייה מעאאפפן רצח!! כל הזמן שירים ירודים ומגעילים.
מה יש לנמק? אתה אמרת את כל מה שאתה חושב שאין בה, וזה מן הסתם בדיוק ההפך ממה שאני ושומעי הג'אנר למינהים חושבים שיש. אני חושב שיש במוזיקה הזאת עומק, ויש בה גם לא מעט פשטות(אני לא מוצא בזה כל כך רע) ושיש לה תוכן ושמאוד נעים לשמוע אותה. נו, מה יצא לנו מזה?
אתה אמרת שהזמרים שציינתי הם לא העיקר בז'אנר הזה , אולי תן לי שמות של זמרים/זמרות שהם כן מייצגים לדעתך הכי טוב את הז'אנר?
חבר'ה על מוזיקה אין מה להתווכח. זה עניין של טעם. כל היופי במוזיקה שהיא פשוטה ונעימה לאוזן בצורה כזו או אחרת למישהו אחד והשני מעדיף משהו אחר. מוזיקה זה עולם שאין לו סוף.
הקצב,וגם המילים אם תקשיב ממש. הזמרים שציינת הם רק מז'אנר הדיכאון של המוזיקה הזאת. יש עוד המון זמרים אחרים ששרים שירים קצביים ושמחים.אם אתה לא אוהב דיכאון,תאמין לי שיש בומוזיקה הזאת הרבה מעבר למוזיקה "דכאונית,עצובה,בכיינית" וכו',רק כנראה שהיית קטן שמעת שיר אחד או 2 של דכאון,אמרו לך זו מוזיקה מזרחית ואתה חושב שכל השירים המזרחיים הם כאלה. עצה שלי,כדי לשפר את הרושם שלך על מוזיקה מזרחית תוריד שיר כמו "כפיר עטיה-הראש נדלק"/"כפיר עטיה-סוזי תזוזי" אלה שירים שמחים וקצביים,תוריד ותגיד לי אם אהבת אני יתן לך עוד כמה בסגנון.
רגב הוד, אבי גואטה, קובי פרץ, ליאור נרקיס, לידור יוספי, אייל גולן. לדעתי.(מניח ששכחתי לא מעט). אטו, זה בדיוק מה שאני מנסה להבהיר.
אוקיי, על מוסיקה באמת אין מה להתווכח. וקוראים לי רונן פור גאד סייק ,רונן! אני מרגיש אתיופי כל פעם שאתם קוראים לי אטו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx
ה'מוזיקה המזרחית' שאתם מתכוונים אליה היא בסך הכל שירי פופ רגילים עם טיפה השפעה ים תיכונית או מזרח תיכונית.ולזה קוראים מוזיקה מזרחית רק בארץ.כאחד לבן שנולד במרוקו,אין מה להשוות למוזיקה האמיתית ועוד ששכחתי שמרוקו היא בכלל נמצאת במערב.
קודם כל בוא נוותר על הוויכוח הדבילי הזה, יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שפשוט לא מתחברים. אני חובבת רוק, ותאמינו לי שיש הרבה זמרים ולהקות איכותיים בז'אנר הזה שמתמחים בשירים דיכאוניים כמו שאתם קוראים לזה. King Crimson - Epitaph זאת דוגמא קלאסית לאחת מהלהקות הטובות עם אחד מהשירים הטובים ביותר, שמראים לכם שדיכאון לא שייך לז'אנר המזרחית בלבד. לכן בוא נפסיק לקטלג מוזיקה מזרחית כדכאונית. דבר שני, בקשר להתבכינות על אהבה וזוגיות, לא קיים נושא יותא טחון ומאוס מזה במוזיקה בכללי כדי שנייחס את זה אך ורק למוזיקה מזרחית. 95% אחוז מהשירים שנכתבו איי פעם מדברים על אהבה זוגיות ושאר הבולשיט. רוק, פופ, ג'אז ואפילו קאנטרי, מבריטני ספירס לבוב מארלי ועד הביטלס, כולם מדברים על אהבה. אחי הקטן למשל, נורא אוהב מוזיקה מזרחית והאמת שלמרות שאני לא ממש מתחברת, את הדיסק האחרון של עופר לוי גנבתי לו מספר פעמים מהחדר. מויזקה מזרחית היא מאוד נרחבת, רוב השירים שמשמיעים בחתונות ובאירועים מוגדרים כמזרחיים, לכן יש הרבה שירים שמחים וקצביים שאפשר בכיף לרקוד ולהנות איתם. בקיצר, אוהבים או לו, תורידו מהסטיגמות.
אם כך, אז לרוק צריך לקרוא "מוזיקה אשכנזית"? מצחיק אותי לחשוב על זה, וזה עצוב שזה מצחיק אותי, כי זה מראה שבאיזשהו מקום התרגלנו לכך.
אני לא מכיר רוק, אבל כומ שאתם נונתנים שמות של כל מני בכיינים, אני בקלות יכול למצוא להקה של כמה יצורים שלא יודעים לנגן, או איזה יצור שסתם עושה ראפ בלי שום היגיון או קצב. בכל מוסיקה יש את זה. ג'ון יש הבדל בין מזרחית לים-תיכונית, מזרחית הכוונה למוסיקה ממקור ערבי\תורכי וים תיכוני הכוונה בעיקר לשירים מיוון או כאלה שמולחנים בארץ עם השפעה מזרחית. עופר לוי הוא הזמר המזרחי הכי מוכר, ובים תיכוני יש את אייל גולן, נתי לוי, פיני חדד, קובי פרץ (השירים החדשים שלו) ומושיק עפיה. דרך אגב, אני היחיד שנמאס לו מחושב עלייה? שיר נחמד. יש עוד עשרות כאלה. ובלי זמרים מתרוממים.
השיר החדש "אם יש גן עדן" הוא שיר טוב והנה זה ים תיכוני אני יכול לתת אלפי דוגמאות לשירים שלו שהם מזרחיים והם ברמה הכי גבוהה בין אם במילים ובין אם בלחן ושירה. תנסו קצת "תודה לאל" "דמעות"
גלגל"צ בסך הכל להקה שכפופה לכוחות השוק. דידי הררי חרש את מאיה בוסקילה עד שבכל התחנות המצב היה זהה, מלבד האליטיסטים חסרי הטעם ביפו הבינו שהם לבד במערכה והכניסו אותה כל כך חזק לפלייליסט שהיא כבר יצאה לכולם מהחורים. מי כן נכנס לגלגל"צ? בסך הכל גלגל"צ משמיעה כ-10 עד 15 שירים בלופ מפחיד ביום, ומוסיפה להם מדי פעם שירים שנשמעים פה ושם. מתוכם דווקא יש תוכן ישראלי מאוד ספציפי, ובגלל שהמוזיקה בארץ כל כך מחורבנת אין ממש ממה לקחת. יכול להיות שפה לא אני צריך לתת את הדין, אני פשוט לא כל כך שומע מוזיקה ישראלית. גלגל"צ תחנה שמפספסת לא רק מוזיקה ישראלית מצליחה. להקות כמו הארקטיק מאנקיז, הסטרוקס, הליברטינז ועוד כמה שמות שעולים לראש. את לילי אלן רק עכשיו מתחילים להשמיע אחרי ש-Smile שלה חרך את MTV ו-VH1 באירופה. את Somewhere only we know, שהיה להיט ענק ברחבי העולם והיה סינגל הבכורה מתוך אלבום הבכורה של קין, חרשו בכל מקום אפשרי על הפלנטה, ולגלגל"צ הוא נכנס יותר מחצי שנה, שזה המון במונחים של מוזיקה פופולרית, אחרי השקת אלבום הבכורה. מה אני מנסה לומר פה? אם פעם זו הייתה אפליה ממסדית, היום מדובר בלא יותר מחבר'ה חסרי חוש ותשוקה למוזיקה אמיתית. על דעתי על מוזיקה מזרחית לא ארחיב, כמו שכתבתי אני כמעט לא צורך מוזיקה מקומית אז בטח שהז'אנר הזה לא ידבר אליי, אני כן מסכים עם יואב שמדובר בפופ עם השפעות אתניות מסויימת. כך או כך, הפופ הזה הוא המוזיקה הישראלית הכי מצליחה שיש כאן. למה? כי הקהל נאמן מספיק וצורך אותה במקומות בה הם נצרכים. בעיני רבים זה אולי בזוי שזמר צמרת מופיע בחתונות, העובדות הן שהזמרים האלה סוגרים יפה מאוד את סוף החודש בעוד רוקרים ישראלים כגון שלומי ברכה או מיכה שטרית רעבים ללחם. הנאמנות הזאת לפעמים מקוממת אותי, כי הדיעה שלי היא שצריכים לעשות קצת מודרניזציה במדינה ולהעלים כבר את הסיווגים לפי עדות ולהיות חלק מהעולם הגדול, אבל בסופו של דבר הכבוד שמקבלים הזמרים האלה הוא משהו שלא קיים אפילו אצל אביב גפן או ריטה. אה, והשיר "חלום מתוק" של עפיה וסרנגה הוא לדעתי אחת היציאות הגאוניות של השוק. הוא נמאס עליי מהר מאוד כי חרשו אותו, אבל הייתה לו נוכחות מסויימת, הניגוד של הקולות שלהם והפזמון המצויין הפכו אותו לאחד השירים הבודדים שאשכרה אהבתי בז'אנר.