יש לי את החדש של איציק קלה! דיסק פצצה ממשיך את הקצב של הדיסק הקודם.. בלי ספק. היום הזמר המזרחי מספר 1... אייל גולן ומושיק עפייה גם יש לי.. אכזבה של דיסקים..
הדיסק "תביני אותי" של איציק קלה היה טוב יותר לדעתי למרות שהדיסק הזה מעולה, במיוחד 2 השירים הראשונים. עופר לוי מוציא דיסק חדש, למרות שזה קצת מאכזב כי חלק מהשירים נכתבו והולחנו בידי ארקדי דוכין!!! כנראה שעופר הולך בדרכי מושיק עפיה, קובי פרץ, ליאור נרקיס ושאר הזמרים שלא מתקרבים אפילו לברכיים שלו
שמע חומד יש לך המון טעויות א - יש לך טעויות חמורות במילות השיר - תיקנתי לך ב- זה לא יפה הסיפורים שאתה מספר עליו ועוד כותב ש90% נכון כי 90% ממה שכתבת זה שקר ואולי אף הוצאת דיבה ג- אלין היא חברתה הטובה של אחותי הגדולה ומכך יצא שלידור היה בא אלינו הרבה ( נכון להיום הם כבר פרודים יותר משנה...) ללידור שהיה גרוש לפני שנים מבחורה בשם ענת נדמה לי או שבכלל לא נישאו מעולם ( אולי...) היה ילד אחד בן 3 בשם שלו ז"ל הילד היה חי עם האמא ברה"ע והעיניין של השריפה היה כאשר האם נכנסה להתקלח והשאירה את המצית על המיטה והילד התחיל לשחק עם המצית וכתוצאה מכך הסדינים עלו באש והאם שהייתה במקלחת ולא יכלה לשמוע דבר מלבד זרם המים המשיכה להתקלח בעוד הבית עולה באש. וכשהריחה עשן יצאה וראתה שכל הבית עולה באש והילד נשרף למוות ( אמבולנס קבע את מותו) באותה תקופה שהילד היה חי קצת לפני המקרה ושלידור היה עוד זמר צעיר ומבטיח הוא פגש את אלין במועדון אלין אז הייתה תלמידה בי' או יא' היא היתה שנה מעליי ולמדנו באותו בית ספר דתי בכפר סבא. לא אשכח לעולם את התגובה שלה כאשר הראתי לה את העיתון על לידור למרות שהיא ידעה מן הסתם כבר לפניי ואז היא סיפרה לי שהם ידידים ומה שהתפתח לאחר השבעה לרומן יפה ומעורר קנאה שנמשך 5 שנים ולצערנו ניגמר.. אך היא עדיין בקשר עם אחותי ובאה כמו תמיד. אז אנא אם אינך יודע את האמת או אינך מוזן ממקור אמין אל תפרסם ברשת כי דברים כאלו יכולים להיתפס כהוצאת דיבה - חבל
את רוצה להגיד לי שהקפצת דיון (בהודעה הראשונה שלך בפורום) על הודעה שנכתבה לפני 4 שנים, בגלל טעות תמימה ? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/hahaha.Xxx
אני נורא אוהב לשמוע מוזיקה ים תיכונית, יכול מאוד להיות שזה בגלל המוצא שלי, אבל לדעתי יש בזה משהו הרבה מעבר לזה. גם חברים טובים שלי, שהם אשכנזים או מעורבים, אוהבים נורא לשמוע את מה שאני שומע. הדבר שהכי מציק לי זה היחס של האנשים למוזיקה הזאת. שימו לב באיזה שם מכנים אותה "מוזיקה מזרחית", לא זכור לי שיש "מוזיקה אשכנזית". בתור נכד לסבים וסבתות עיראקיים ועיראקיות זה נראה לי כאילו הם עלו לארץ, הצברים שהיו כאן שמעו את המוזיקה שהם הביאו איתם וחשבו לעצמם "הם מזרחים, אז נקרא למוזיקה שלהם מזרחית". אולי לא נתתי את הדוגמא הכי טובה, אבל אני מקווה שהבהרתי את הנקודה שלי, כי לי זה מאוד מציק. ויש במוזיקה הים תיכונית ערך מוסף שאין לאף סגנון מוזיקה אחר. אני לא אומר שזהו הסגנון הכי טוב (למרות שלדעתי האישית כן), אבל בניגוד לסגנונות האחרים, הסגנון הזה הןא יותר דרך חיים וביטוי של תרבות מזרחית של יהודים שעלו לארץ איתה עם קום המדינה. אני נורא אוהב לשמוע את השירים של אייל גולן, סגיב כהן, דודו טסה, בועז שרעבי, חיים משה. הם זמרים שמשלבים מזרח ומערב בשירים שלהם וזה נורא יפה בעיניי. עוד מישהי שאני ממש אוהב לשמוע, היא עפרה חזה (זכרה לברכה), היא הזמרת הכי טובה שישראל ידעה ואני בטוח שלא תקום טובה ממנה בעתיד. אני בעיקר אוהב לשמוע את השירים שלה בתימנית וגם את שאר השירים שלה, שבהם היא משלבת בצורה יפה מאוד מזרח ומערב. אני גם נורא אוהב לשמוע מוזיקה כורדית, ערבית, מרוקאית, תימנית או כל דבר אחר שהדרבוקות בו מפוצצות את עור התוף. ולמרות שאני אוהב נורא לשמוע מוזיקה ים תיכונית, תתפלאו לשמוע שאני גם אוהב לשמוע רוק ישראלי ומטאל של להקות מהעולם.
גם אני אוהב מוזיקה מזרחית, אבל לא מבין את הטענות שלך לגבי השם. זה בא מתרבויות המזרח ולכן זה נקרא מוזיקה מזרחית, לא מבין למה שיבטו את זה למוזיקה ים תיכונית. ואם כבר הקפיצו את הדיון הזה: עצוב לראות איך המוזיקה המזרחית חזרה 20 שנה אחורה, שוב לא מושמעת ברדיו למעט תחנות אזוריות, והכל בגלל הפלייליסט המזויין של גלגל"צ. עצוב
תראו, גם "חושב עליה", לא עבר את הפלייליסט של גלגל"צ המזדיינים חולי אק"מ (איה-קרן-מירי) ונינט טייב, לא רצו לשדר את השיר הזה בכלל והוא התחפתח יותר בתחנות הקטנות עכשיו גלגל"צ חורש את השיר הזה יותר מ"כשאתה כאן". אבל יום אחד הם יבינו שיש במזרחית דברים הרבה יותר עמוקים מאשר שירים לערסים.
כן אבל שירים יותר קצביים בחיים לא ייכנסו לפלייליסט של גלגל"צ, ואלה שירים שאם היו יוצאים לרדיו לפני 5 שנים הם היו להיטי ענק בארץ ("אש" של משה פרץ הוא דוגמא אחת). חושב עליה זה פוקס חד פעמי, עובדה שאף שיר אחר שעידן יניב הוציא לא הגיע לגלגלצ.
בואו נהיה כנים : מה זה מוסיקה מזרחית? זאת מוסיקה דכאונית , עצובה , מתייחמת , בכיינית. לפני שאתם מתנפלים עליי , אני לא טוען שככה היא כל המוסיקה המזרחית אבל כשאתם אומרים מוסיקה מזרחית אתם מתכוון לאבי ביטר , יוסי עדן , תמיר גל וכולנו יודעים מי אלה הטיפוסים האלה.
כל כך מאוסים כל השירים האלה על האישה שהלכה וכמה כואב לי עכשיו, ואיך אני כל הזמן חושב עליה ומנסה להתגבר, וכל השירים האלה שהופכים אותך לכלב מסכן. בחייאת, סבבה, אוהבים את הסוג הזה של המוזיקה, תגוונו קצת במילים.
הרבה יותר מהם? מספיק לי לפתוח ערוץ 24 כשיש את התוכנית "מוסיקה ים תיכונית" ולשמוע את השירים האלה. שירים בלי שום תוכן ועומק שלא נעים לשמוע אותם. השירים בערוץ 24 אלה השירים הקצביים שביניהם יש כאלה נחמדים אבל רובם חסרי משמעות.
יש הבדל בין לא לאהוב מוזיקה מזרחית (אל תאהב, יש עוד כמוך בעולם אני מניח..) לבין להגיד שמוזיקה מזרחית זה מה שאמרת בהודעה הראשונה. לדעתך זה שירים "בלי שום תוכן ועומק שלא נעים לשמוע אותם." בסדר, זכותך, אני יכול להגיד לך שזה כן ואתה תגיד שזה לא, לא נצא מזה, אבל מה שאמרת בהודעה הראשונה זה לא קרוב אפילו למה שזה מוזיקה מזרחית. האנשים שציינת הם רק חלק קטן מהג'אנר הזה, והם לחלוטין לא מייצגים.