מוסיקה מזרחית

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י יוגב אסולין, ‏1/11/02.

1. יוגב אסולין Guest

זה ההמזרחית התקדמה זה נכון... אבל עדין יש את מי שלא אוהב מזרחית.. סתם בגלל דיעות... זה אולי פחות ממה שהיה פעם.. שאנשים התביישו להגיד שהם שומעים את זה... אבל יש את האטומים למינהם כמו ריקאלמה שעדין לא קולטים את ההבדל.. בכל מיקרה אני יתחיל פה הרצה לאט לאט

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

נכון, יש לי דוד שממש שנא מוזיקה מזרחית אבל מאז שהוא בצבא הוא חייב לשמוע כי שם שומעים לא חשוב מי לא אוהב והוא בעצמו התחיל לשמוע.

3. יוגב אסולין Guest

כן גם להרבה חברים שלי זה קרה..

אף אחד מאוהבי המזרחית לא יעבור לז'אנר של רוק או הדברים האלה... אבל הפוך יש מעבר חופשי. מזרחית זה השורשים של מדינת ישראל.. רוב השירים על המדינה ועל הכל נכתבים בשפה שלנו..

ומישהו מוכן להסביר לי... למה מתי שזהבה בן שרה את "טיפת מזל" אוהבי המזרחית אהבו אבל שונאי המזרחית לא אהבו.. ושכנסיית השכל שרו את השיר הזה פתאום הוא נחמד בעיניי אותם אנשים שקודם לא אהבו.... הסיבה היחידה הגיונית זה הביצוע.. ולא ניראה לי שהם ביצעו אותו טוב יותר מאשר זהבה בן..

4. Julian Joachim Member

דווקא "טיפת מזל" בגירסא של בן היה שיר מאוד נחמד...
    היא הייתה בסדר בהתחלה, אבל התמסחרה מדי...

5. יוגב אסולין Guest

צודק... אבל שמע.. יש לה 25 דיסקים כבר.. הדיסקים הראשונים שלה הם היו שירים שקטים שירי נשמה יפים.. פחות אהבו תדיסקים למרות שהם היו טובים יותר. הדיסק האחרון שלה "מתוך הלב" ממש לא הצליח.. אבל הקודמים שלו "מלך אמיתי" וכו'.. דווקא כן הצליחו והיא עשתה הרבה כסף. לזכותה של זהבה בן יאמר שיש לה גם כמות שירים מוצלחי גדולה מאוד. וזה למרות שהיא מוציאה מעל ל2 אלבומים בשנה..

6. Emil Member

יוגב מה נסגר איתך
    כל אחד אתה תנסה לשכנע לשמוע מזרחית?
    ואתה מדבר על דעות קדומות וסטיגמות וכאלה? אתה ניסית לשכנע אותי לנסות לשמוע כמה שירים במזרחית ושאולי אני אוהב את זה
    ואיך ניערתי אותך...
    הצעתי לך שבתמורה אתה תשמע כמה שירים של אמינם וDMX...וישר ירדת מזה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

7. לירן-ביתר Member

העליתי לאינטרנט את השיר של שרון זריהן-חבר יקר. כדאי לכם להוריד, זה שיר ממש יפה.
    ואם לא מצא חן בעינכם לא הפסדתם כלום.
    http://tagzworld.tripod.com/main/sharon.mp3

8. יוגב אסולין Guest

כל אחד גם ישמע מזרחית בסוף.. לא תיהיה ברירה..

ההבדל בין מזרחיתך לאמינם זה שמזרחית זה מוסיקה ישראלית מוסיקה של השורשים.. שאתה צריך לשמוע אותה להכיר אותה לדעת עלייה כמו שאתה יודע על כדורגל..

אני אמרתי שאוהבי מזרחית לא יעברו למשמוע ז'אנרים אחרים ואני בין אלה שלא יעברו לא משנה מה יעשה.. אבל האחרים יעברו ככה זה..

אבל אני לא שומע את השירים האלה לא בגלל סטיגמות שונות.. פשוט אני לא מבין את המילים וזה בדיוק כמו שאני יגיד לך לשמוע שירים בקווקזית... פעם אחת ממש לא היה לי ברירה ושמעתי שעתיים תמוסיקה הזאת. אחרי זה יומים היה לי כאבי ראש וסחרחורות..

9. יוגב אסולין Guest

חבר יקר של שרון זריהן זה שיר יפה.. וזה השיר שאמרתי שנכתב על חבר שלו שמת... אבל בגלל שהרוב פה לא אוהבים מזרחית כבדה אני חושב השיר יותר ירחיק אותם..

בכל מיקרה שיר דיכאון כבד שאני הכי אוהב זה.. רביד גואטה - הלב צמא... שיר פצצה סוף הדרך... ומלא ששונאים מזרחית דלקו על השיר הזה.. יש לו לחן משהו מיוחד (תעלה אותו עם אתה יכול)

10. Emil Member

חח...כאבי ראש וסחרחורות...יופי...
    ואם הבעיה שלך זה השפה
    ממש ממש לא קשה לי לתת לך כמה שירים של מוקי, סאב והצל...

11. יוגב אסולין Guest

השירים של סבלימנאל בהחלט נחמדים... אין לי איתם בעיה.. אבל אני פשוט לא שומע אותם.. אולי רק את "אני יכול"..

יש לי בעיה עם השירים האלה שאני פשוט לא מסכים עם המילים הרבה פעמים. ולא הכי אוהב תקצב.. אבל אין לי בעיה סתם לשמוע אותו למרות שאני מעדיף מזרחית בהרבה

12. לירן-ביתר Member

13. יוגב אסולין Guest

טוב אז כמו שהבטחתי.. אני יכתוב פה כל כמה זמן על זמר אחר..

אני מתחיל היום עם אייל גולן, אבל לפני זה אני רוצה לציין כל מה שנכתב פה זה מהראש ממש הכל על ידע אישי דעות אישיות. לכן יתכן שיהיה הרבה דברים לא הגיונים או לא נכונים. אבל בכללי זה יהיה בסדר אני מקווה. (פשוט אין מקור מידע על זמרים).

טוב אז נתחיל..

http://a1948.g.akamai.net/7/1948/2075/v0004/www.ynet.co.il/PicServer/30254/e_a.Xxx
    ביוגרפיה קצרה על אייל גולן:
    אייל גולן זמר מצליח מאוד כיום בן 29. התחתן לאילנית לוי ממש לא מזמן (12.9.02). אייל גולן מלבד היותו זמר מצליח הוא גם כדורגל בהפועל מרמורק (בליגה א'). אייל גולן מעולם לא הסתיר את אהדתו לקבוצת בית"ר ירושלים ובהרבה הופעות שלו הוא דאג לציין את זה שוב ושוב.
    http://a1948.g.akamai.net/7/1948/2075/v0004/www.ynet.co.il/PicServer/050602/200853/eyal_a.Xxx
    אייל גולן ואילנית לוי (מלכת היופי 2001)

הקריירה המוסיקלית:
    אייל גולן התחיל את דרכו כזמר מזרחית שקטה. הוא הוציא בשנת 1994 את הדיסק הראשון שלו בשם לחישה בלילה. דיסק זה לא חשף את אייל גולן להצלחה גדולה. אבל להקת אתניקס המליחה זהיתה את הכישרון שיש בזמר ולקחה אותה לצוות שלה והוציא דיסק משותף שכלל שירים כמו "לב של גבר" "bmv שחורה" "יפה שלי" ועוד מספר שירים שנהפכו מהר מאוד להיות להיטי ענק. אייל גולן ואתניקס הופיעו בהרבה מקומות בארץ וזכו להצלחה ענקית. הדיסק השמותף שהם הוציאו "אייל גולן ואתניקס - ההופעה המשותפת" זכה להצלחה חסרת מסחררת כאשר נמכר במעל 150000 עותקים.
    לאחר שיתוף הפעולה הזה החליטו אייל גולן ואתניקס שהם מיצאו את היכולת המוסקלית שלהם. והפסיקו לעבוד יחד (מבלי לשלול אפשרות לחזור לשתף פעולה בדיסק נוסף בעתיד).
    מכן התחילה דרכו של אייל גולן כזמר ללא מלווים אבל זמר מצליח עם הרבה רקורד מידי שנה חיכו עשרות אלפי מעריציו לדיסק (אייל גולן מוציא דיסק בשנה). הדיסקים הבאים שהוא הוציא היו דיסקים ששילבו שירים שקטים של הזמר ביחד עם שירים קצבים. רבים סימנו את אייל גולן כיורש של זוהר ארגוב כאשר כל שיר שהוא הוציא ניהיה להיט ולא היה הופעה אחת שלו שלא היתה מפוצצת את 0 מקום. אייל גולן התחיל להוציא תדיסקים. בלעדייך, חייל של אהבה, הסתכלי אלי. כאשר כולם ניהיו להיטים היסטרים. הדיסק הלפני האחרון של אייל גולן "צליל מיתר" נחשב לדיסק הכי איכותי שלו דיסק עם הרבה שירים שקטים כאשר הלהיט בו הוא "צליל מיתר". הדיסק מכר קרוב ל200000 עותקים. וניראה שאייל גולן הגיע לשיאו.
    דווקא במשך כל הקיץ האחרון רבים חיכו לדיסק של אייל גולן ושהוא יצא. הדיסק היה די מאכזב (לפי דעת רבים משומעיו, אייל גולן טוען שזה הדיסק הכי טוב שלו). הדיסק הזה כולל חידושים ל2 שירים. "ים פרחים" ששייך לתמיר אלקיים במקור. ו"האור שבעיניים" ששייך גם כן לזמר אחר. בנוסף יש לו דואט עם ארקדי דוכין "תחזרי" שאתה מילים כתב שלמה ארצי. והשיר הזה גם זכה לביקורת רבה. עוד שיר מוזר זה "ראיתי בך אישה" שיר מזרחית משולב בראפ. בהחלט לא מתאים לאייל גולן דיסק כזה שהוא יצא מאכזב בעיקר שהוא הגיע אחרי מעל שנה של ציפייה של מעריציו.
    http://members.lycos.co.uk/egolan/html/logo.Xxx
    (תמונה זו נלקחה מאתר המעריצים של אייל גולן שיקום בקרוב)

עוד פרטים שונים:

אייל גולן מופיע בהרבה מאוד מקומות. אני הייתי נוכח לכמה הופעות שלה אני יכתוב לכם פה כמה דברים עליהם כאשר האחרונה היה אירוע די מעניין.

הופעה ראשונה - שנת 1995
    אייל גולן מופיע עם אתניקס בבריזה באשקלון. לעיניי 15000 איש המופע הזה שודר לאחר מכן גם בטלויזיה בערוץ 2. היה פשוט אווירה מדהימה ולמעשה זה אחד מסימני ההצלחה הראשונים של הזמר.

ההופעה השניה - רחובות 1999
    ההופעה הזאתה היתה בויסגל בבריכה שברחובות. נכחו 9 זמרים מזרחים והיו במקום 9000 אנשים שבאו לשמוע אותם. אייל גולן היה אחד מ"מסמרי הערב". הוא הופיע שמה עם הדיסק החדש שלו "צליל מיתר" שבזמן המופע לא יצא אבל כולם ידעו לשיר תשיר "צליל מיתר".

ההופעה השלישית - שנת 2002
    שוב בריזה באשקלון אייל גולן קיבל את האפשרות להופיע חינם במקום פתוח. היו במקום מעל 5000 איש. ופשוט היה תענוג ליראות את האווירה והכל. רק חבל שההופה היתה 40 דקות.

ההופעה הרביעית - שנת 2002- אנגר 11 - נמל ת"א.
    באנגר 11 היה את מופע השנה של המוסיקה המזרחית. במקום נכחו 6000 איש הופיעו (לפי הסדר) קובי פרץ, ליאור נרקיס, אייל גולן, עופר לוי.
    רוב האנשים שהיו במקום רצו ליראות את עופר לוי והוא למעשה הסיבה לכך שהם הגיעו למקום. לכן, ברגע שעלה אייל גולן לבמה צעק הקהל "עופר לוי!!!" "עופר לוי!!!" והחלו לזרוק מעל 40 בקבוקי פלסטיק. ברגע שבקבוק פגע בגופו של אייל גולן הוא פשוט קם ועזב את הבמה לאחר שיר וחצי בדיוק.

מרגע זה. ניהיו הרבה דיבורים של עופר לוי כלפי אייל גולן כמו "זה זמר חימום? זה זמר קירור" "מי זה אייל גולן בכלל?" וכו'. בעוד שאייל גולן ואנשיו בחרו שלא להגיב.

דבר אחרון רשימת דיסקים: (זה מה יש לי בגלל זה תיראו פה גם הופעות ברור שיש עוד הופעות)
    אייל גולן - בלעדייך
    אייל גולן - הסתכלי אליי
    אייל גולן - ואני קורא לך
    אייל גולן - חייל של אהבה
    אייל גולן - לחישה בלילה
    אייל גולן - צליל מיתר
    אייל גולן - בהופעה
    אייל גולן - גירסאות מיוחדות +הופעה חיה באילת
    אייל גולן - הופעה חיה בבר מצווה
    אייל גולן - הופעה חיה בוייסגל רחובות
    אייל גולן - הופעה חיה בקיבוץ זיקים
    אייל גולן - הופעה חיה בשירי זוהר
    אייל גולן - הופעה חיה ואני קורא לך
    אייל גולן - הופעה חיה עם יוסי יוסף
    אייל גולן - צליל מיתר - הופעה חיה
    אייל גולן ואתניקס - בהופעה

שאלות תוספות הערות תלונות או כל דבר אחר. יקבלו מענה

14. Don p1 Member

בתור חובב מזרחית ידוע, ומכור קשה למוזיקה הזאת.
    מחר הוא יום אבל לחובבי המזרחית-
    15 שנה למותו של זוהר ארגוב - המלך הבלתי מעורר

בן 48 היה זוהר ארגוב היום לו נותר בחיים, ומן הסתם היה נשאר זמר משגשג ומצליח. בליל ה-6בנובמבר 1987, נגדע הכל, וארגוב מצא את מותו בתא מספר 1 של בית המעצר בראשון לציון, כשהוא תלוי על סורג חלון וקרעי שמיכת צמר סביב צווארו. ארגוב תלה את עצמו, ועל כך אין עוררין, אך ספק גדול מוטל על העובדה שניסה להתאבד. החברים, הסוהרים, מפקד בית המעצר, כולם משוכנעים שהמוות הזה לא היה צריך לקרות.
    עיתון "תל אביב" חזר לשבוע האחרון בחייו של המלך. לרגעי דעיכתו מהסמים, לפרשיית נסיון האונס בו נחשד, למעצר - וללילה האחרון, המסויט, שבסיומו הגיעה לקצה אגדת זוהר ארגוב.

בימנו אנו מנסים להשוות הרבה זמרים, לזוהר שנחשב למלך המזרחית. אבל אין אף אחד שיתקרב לרוח ולנעימות שהיה לזוהר, משהו בקול שלו סחף את כולם, המילים המרגשות והמוזיקה היפה.

הוא המלך!!
    אני אשמח עם יוגב יפרסם פה את רשימת הדיסקים שלו..

http://www.tam.co.il/1_11_2002/images/zohar_sing.Xxx
    http://www.tam.co.il/1_11_2002/images/guitar.Xxx

15. יוגב אסולין Guest

אין בכלל ספק לגבי זה שזוהר ארגוב הוא המלך האמיתי של הזמר הזמרחי. הוא זה ששידע להוציא את כל אותם אנשים מהחורים וגרם לכולם לשמוע את המוסיקה המזרחית. כיום כל זמר בתחילת דרכו פותח במחרוזת שירים בדיסק שלו משירי זוהר ארגוב. זוהר ארגוב היה הזמר הישראלי הראשון שהצליח להתפרסם כ"כ את השירים שלו כתב בדר"כ אביהו מדינה שנחשב יוצר ענק עד היום. ובהחלט הפסדנו פה אגדה של ממש. הסרט "זוהר" מספר את סיפור חייב - וממומלץ בחום ליראות אותו.

עד היום במגרשי הכדורגל שיריו של זוהר ארגוב עושים את שלהם: "ממש מראה נהדר", "הפרח בגני", "יהיה זה בערב סגריר", "מה לך ילדה" והרשימה עוד ארוכה מאוד. פשוט שירי נוסטלגיה ענקים. לזוהר ארגוב יש מעל 300 שירים ומעל 100 להיטים ענקים.

ולבקשתו של המלך הנה רשימת השירים של זוהר ארגוב (כולל אוספים של אחרי מותו):
    זוהר ארגוב - 12 הלהיטים הגדולים של המלך
    זוהר ארגוב - אל נבקש (דברים נסתרים)
    זוהר ארגוב - אלינור
    זוהר ארגוב - בכרם התימנים
    זוהר ארגוב - בן בלי בית
    זוהר ארגוב - בשירי נשמה וכאב
    זוהר ארגוב - האוסף האחרון
    זוהר ארגוב - הדרך הברוכה
    זוהר ארגוב - הופעה חיה מחתונה
    זוהר ארגוב - היו זמנים
    זוהר ארגוב - השקטים של זוהר חלק א'