בינתיים נאפולי פירסמה את הדו"חות הכספיים שלה לעונה שעברה ומצבה ממשיך להיות מצויין. את העונה היא סיימה ברווח של כ-10 מיליון יורו וההכנסה הסתכמה במעט יותר מ-98 מיליון. ההוצאות על השכר היו בסביבות ה-30 מיליון, מה שאומר התנהלות בריאה מאוד (הדרישה של אופ"א היא שהוצאות השכר יגיעו למקסימום 60% מהכנסות המועדון). למי שתהה איך זה שנאפולי מרשה לעצמה להוציא ככה כסף בכל קיץ מבלי להכניס ממכירת שחקנים.
:aa1: וולטר סבאטיני, אחד המנכ"לים האיכותיים ביותר בקאלצ'ו והאיש שאחראי לכל התגליות האחרונות של הקבוצה (פאסטורה, איליצ'יץ' וכו'), התפטר מתפקידו מה זאמפריני עולל הפעם... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx נ.ב. פאלרמו חוגגת היום 110 שנים להיווסדה ובאופסייד שלהם פורסם קליפ נחמד ששווה צפייה: חלק מהשמות בקליפ גורמים לי לחשוב על כמה כישרון עבר בקבוצה הזאת בשש השנים האלה מאז שהיא חזרה לסרייה A. מישהו מסוגל להרכיב איזשהו הרכב מתוך השחקנים שעברו בקבוצה בשנים הנ"ל? שוער: אמליה? סיריגו? ג'ימי פונטאנה? מגן ימני: זקארדו או קסאני? או שאולי נחשיב את דיאנה כמגן ימני? מגן שמאלי: גרוסו או בלצארטי? בלמים: קייאר/ברצאלי/בובו/ביאבה/אני בטוח ששכחתי מישהו קשרים: קוריני מעל כולם וכל השאר יכולים לחכות בצד קישור התקפי: פאסטורה, סימפליסיו חלוצים: מיקולי, לוקה טוני, קבאני, אמאורי, די-מיקלה ועוד
יש לו עין מאוד חדה לכישרון, תוסיף גם את אבל הרננדס לרשימת התגליות שלו... המועדון והוא טוענים שהוא עזב מסיבות אישיות ולא מקצועיות או בעיות אישיות עם זאמפה... הסקאוטרים הראשיים של הקבוצה ישארו ככה שלא תהיה הפיכה כללית. אבדה ענקית לפאלרמו, ואם אתם שואלים אותי, דליו רוסי כבר לא יהיה בתפקיד עד ינואר או אפילו לפני... הוא היה מאוד קרוב לסאבטיני ולדעתי זה קשור אחד לשני למרות שזאמפה טוען שהוא עוזב מסיבות אישיות ככל הנראה בריאותיות.
זאמפריני: "אני לא מרוצה מהתוצאות האחרונות של פאלרמו. אנחנו צריכים שחקני חיזוק ואני אחתים לפחות ארבעה או חמישה כאלה בינואר. העדיפות שלי ניתנת לאנטוניו קסאנו, הוא השחקן האיטלקי הטוב ביותר שגילו מתחת ל 30. בנוסף, אני מחפש אחר בלמים וקשרים חדשים".
הסגל של פאלרמו מאוד לא מאוזן ולא נבנה נכון בקיץ. אומנם ההתקפה מלאה בהרבה איכות ועומק וגם שני הסלובנים הצעירים נהדרים, הקישור מתבסס על שלושה שחקנים בלבד ובמידה ואחד מהם נמצא בכושר רע, אין לו תחליף איכותי מספיק מהספסל. מצב הבלמים נראה גרוע אף יותר למרות שלבובו יש משחקים טובים מדי פעם. אז במקום ללמוד מטעויות ובאיחור של שנה לצרף מחליפים ראוים לקיאר וסימפליסיו, זאמפריני מחפש לחזק את ההתקפה? במקום מי ישחק קסאנו? מיקולי? פאסטורה? או אולי בכלל בתור חלוץ מטרה (מה שהוא לא היה אף פעם)?
כמובן שחיזוק ההגנה והקישור דחופים יותר מאשר ההתקפה, אבל לנוכח כושרו של פאסטורה, עזיבתו עלולה להתרחש כבר בינואר ועל כן צריך לחשוב על מחליף גם בשבילו.
אתה צודק, אבל בשביל מועדון צנוע כמו פאלרמו מכירה של פאסטורה יכולה לסדר את המועדון כלכלית לשנים הקרובות. במוקדם או במאוחר פאסטורה יצטרך להיפרד מהמועדון ואם תגיע הצעה הולמת זאמפריני לא יתנגד. הדבא המבאס הוא שהמועדונים שמעוניינים בפאסטורה כרגע אינם מאיטליה ונצטרך להיפרד מאחד הכשרונות הגדולים בעולם.
ממתי פאלרמו מועדון צנוע? זאמפריני הוא אחד האנשים השאפתנים ביותר בקאלצ'יו והוא רוצה להתקדם תמיד, למרות העובדה שהוא נאלץ למכור את כוכביו לאור אי ההצלחה של קבוצתו להתברג בצמרת כמו רומא. פאלרמו סובלת מהיעדר מסורת, מאותו זאמפריני אימפולסיבי ומלבד שני אלו לדעתי המועדון מתנהל לא רע בכלל. נראה שדליו רוסי, למרות הכל, קיבל את אמונו של זאמפריני והוא יישאר זמן מה במועדון.
פאלרמו מועדון צנוע במעמדו אך לא בשאיפותיו. זה מה שניסיתי לומר. כמובן שבאופן יחסי לשלוש הצפוניות ורומא פאלרמו עדיין מועדון קטן, אבל הוא אמביציוזי מאד. כפי שאמרתי, הדבר נובע בין השאר מהיעדר מסורת. אולי גם מחלקת נוער טובה לא תזיק, כי אז שחקנים יחושו מחויבות לסמל ולקבוצה, בדומה לטוטי ודה רוסי ברומא, שלא תמיד הייתה בצמרת ולא תמיד היוותה תיגר על האליפות, בטח בשנותיו של דה רוסי בשיאו.
אתם מדברים על הגדרות, אבל בתאכלס נכון לעכשיו כל מועדון שישים את הכסף על השולחן(סכום הגיוני+) יקבל אותו, ושחקן שממש ירצה לצאת מהמועדון רוב הסיכויים לא יישאר בניגוד לרצונו אם אכן מגיעה הצעה. המטרה היא לעשות כסף לזאמפריני, והכסף הכי טוב מגיע מלגדל שחקנים ולמכור אותם סטייל פורטו ופינטו דה קוסטה.
קודם כל צריך להבהיר - אין סיכוי בעולם שבו פאסטורה יעזוב בינואר. שתי סיבות לכך: 1. פאסטורה עצמו. הוא מתראיין כל יומיים ושני הדברים העיקריים שהוא חוזר עליהם הם הרצון שלו לשחק בברצלונה יום אחד לצידו של מסי, ולהמשיך את ההתפתחות שלו בפאלרמו בשנתיים הקרובות (כלומר העונה ובעונה הבאה). 2. מחיר. מוראד אומר שכל מי שישים עליו מחיר הגיוני יקבל אותו, אבל מי ישים את המחיר ההגיוני הזה שזאמפריני רוצה, וממתי קבוצות מוציאות סכומים כאלה בינואר? הפעם היחידה שבה זכור לי מקרה של קבוצה שמנסה לרכוש שחקן בינואר במחיר אסטרונומי (40-50 מיליון ומעלה) הייתה מקרה מנצ'סטר סיטי וקאקה. ברצלונה לא תעשה את זה ופאסטורה יסרב כנראה למעבר לכל קבוצה אחרת. בנוגע לפאלרמו - המועדון יתקדם ברגע שתהיה לו המשכיות מבחינת סגל. אין עונה שבה זאמפריני לא מחליף בסביבות 10 משחקני הסגל הבכירים ומעטים מאוד השחקנים שנמצאים במועדון יותר מ-3 שנים. זאת דרך של מועדון מוכר שמקבל את מעמדו כמועדון בינוני וכל העולם יסתכל כך על המועדון (כולל שחקנים) כל עוד הנשיא ימשיך בדרך הזאת. מספיק להתייחס להודעה הקודמת שלי שבה הזכרתי את השחקנים ששיחקו בפאלרמו מאז שחזרה לסרייה A. אפשר להכין מהם 3 הרכבים שונים, רק שכמעט ולא היה רגע שבו היה לפאלרמו הרכב מושלם ללא חורים.
וכשרואים את ההתנהלות המעצבנת הזאת של זאמפריני, צריך להעריך אפילו עוד יותר את דה לאורנטיס. בעוד שהראשון מנסה בסך הכל להמשיך את המחזוריות הזאת של קניית שחקן צעיר בזול, טיפוח והפיכתו לכוכב ואז גזירת קופון שמן, השני אשכרה מנסה לבנות קבוצת כדורגל שתאיים על הצמרת ולא מתפתה למכור את הנכסים הגדולים שלו, גם לא תמורת סכומי עתק. כל הכבוד לקולנוען הזקן, הלוואי וימשיך באותה הדרך ויראה בעתיד הקרוב הצדקה להשקעה האדירה שלו.
זאמפריני מתעקש ופירסם היום הודעה באתר הרשמי של הקבוצה שהוא החליט לעזוב את הכדורגל. בו זמנית, הוא הוציא הודעה רשמית שבה הוא מעמיד את המועדון למכירה. בינתיים, אנשים שעבדו איתו בעבר כמו זנגה ופוסקי טוענים שהוא פשוט במצב רגיש ושהוא לא עוזב. עוד פרק בספר עב הכרס שיכתב יום אחד על מעללי זאמפריני או באמת יום קשה למועדון ששמו פאלרמו?