כן אבל אם רוצים להתקדם צריכים לעבור קבוצות כמו ויסלה קראקוב והקבוצה ההיא מבולגריה שגם אני לא זוכר איך קוראים לה , זה לא בשמיים , הם לא בהרבה יותר טובים מאיתנו , אבל הבעייה האמיתית היא בגישה למשחקים כאלו , אם הקבוצות הישראליות משחקות מול קבוצות גדולות דוגמאת מילאן , יונייטד , ליברפול , צ'לסי ויובנטוס השחקנים נזכרים לתת 100% באמת לרוץ ולרצות לנצח והתוצאות המכבודות מגיעות , אבל במקרה שהם מוגרלות נגד קבוצות סוג ג' וסוג ד' (אנחנו סוג ז' למען האמת) הם מגיעים בגישה של " נו כמה קשה זה כבר יכול להיות , אנחנו עוברים בלי בעיה" ואז מגיעה ההדחה ושלב התירוצים לא מחויבי המציאות וה"נשקיע את כל המאמץ בליגה".
אם רוצים להתקדם צריך לשנות אלף ואחד דברים, ואז תגיע למצב שיהיו לך קבוצות טובות וראויות מספיק כדי לעבור את הוויסלה קרקוב של העולם. הגישה? כן, היא אחת מהבעיות של הכדורגל הישראלי, אבל לא מדובר בגישה למשחקים אלא בגישה לכדורגל בכלל, מבכירי הענף ועד אחרון השחקנים. כשזה המצב, לא פלא שכשנתקלים ברמות גבוהות יותר, מיד מפסידים. כמו שלכדורגל הישראלי היו תוצאות יפות נגד קבוצות גדולות - בדרך כלל השיגו אותן קבוצות ישראליות שפשוט גדולות על כל מה שיש לך היום בארץ; מכבי חיפה בכמה גלגולים מוצלחים, הפועל תל אביב של אותה עונה חריגה - היו גם לא מעט תבוסות נגד קבוצות גדולות. אז מה, בית"ר לא רצתה כשהיא קיבלה שישייה מבנפיקה? רצתה. אבל גישה למשחק זה או אחר הוא ממש לא העניין. ולחשוב שאם בית"ר או נתניה היו משקיעות יותר במשחקים שלהן, אז הן היו עוברות, זה לטמון את הראש בחול.
משהו השתנה מהעונה שעברה? התשובה היא כן, אך רק מבחינת התחרות כי חיפה לא דורסת את הליגה כמו שבית"ר דרסה בעונה שעברה. רואים שיש מאבק לגיטימי לאליפות, ובית"ר שנמצאת במקום הרביעי אפילו הראתה מול מכבי חיפה במשחק האחרון שגם בלי חלוץ חוד וגם בלי יכולת בינונית היא עדיין יותר מסוכנת ממנה. בנוסף לבית"ר, כמובן שיש את הפועל ת"א ונתניה שנמצאות מעל בית"ר וגם הן עדיין לא אמרו את המילה האחרונה. אני חושב שמבחינת הרמה, הליגה שלנו ירדה מפני שאלופה אמיתית שמשחקת ברמה או שתיים מעל לליגה אין. ------------------------------------- אני בהחלט מצדד בדעה שלך. אם הכדורגל הישראלי רוצה להתעלות על הרמה שהוא נמצא בה הוא צריך להשקיע בשחקני נוער ישראליים ולא לייבא שחקנים זרים כשבישראל ידוע שקיימים כשרונות טובים יותר מאותם הזרים, צריך להשקיע במתקני אימונים, במגרשים, להיות רציניים ולא אחרי כל משחק ללכת להשתכר בפאב עד 3:00 לפנות בוקר, ורק לאחר מכן להסתכל על הגישה במשחקים בינלאומיים. הגישה זו בהחלט אחת מהסיבות כפי שאתה אומר, אך היא לא החשובה מכול.
אני מוכרח להרגיע ולומר שאין שום קשר בין רמת הליגה לחוסר ההצלחה באירופה. בעונת 2006/2007,שהרמה הייתה בערך כמו היום,2 קבוצות ישראליות הגיעו לטופ 32 בגביע אופ"א,ואף אחת מהן העפילה לשמינית הגמר של המפעל (מכבי חיפה והפועל ת"א). קרה מקרה שקבוצות חסרות ניסיון אירופאי (בית"ר ירושלים),וסתם קבוצות עלובות וחסרות כל כשרון (נתניה,ק"ש) יצגו אותנו באירופה,אבל לא נורא. בשנה הבאה הסדר הטבעי יחזור,ואני מבטיח לכם לפחות קבוצה אחת שתעבור את שלב הבתים של הליגה האירופאית (גביע אופ"א במתכונתו החדשה).
חוץ מהמתח היחסי, שום דבר לא השתנה. היכולת נשארה ירודה, כמות קהל האוהדים המגיע לכל משחק עדיין קטן(מלבד 4 הגדולות) ואיכות המגרשים ממשיכה להיות על הפנים(ראה את הדשא באורווה, פשוט דוחה ולא ראוי). אם לא יקרה משהו ממש מפתיע, מכבי חיפה תמשיך להגדיל את הפער והעונה יכולה כבר להסתיים בתחילת הסיבוב השלישי.