קורנפיין ממשיך להוכיח את עצמו שוב ושוב אבל זה כנראה לא מספיק לנבחרת ולכל הפלצנים החסרי מושג שימשיכו עד מחר להגיד שניר דוידוביץ' הוא השוער הטוב בארץ - מה שכמובן מעיד על טמטום מוחלט ו\או חוסר ידע משווע בכדורגל. מילא, הבנו, כולם חושבים שדוידוביץ' הוא הכי טוב בלי קשר למה שהוא ושאר השוערים עושים על המגרש, אבל שטראובר?? אתה מתכוון לאותו הפוזיונר שעומד לאבד את מקומו בהרכב לניר גל?
אפילו שצורת הביטוי שלו קשה להבנה, הייתי מצפה ממך להבין. הוא רשם שטראובר שוער השנה במרכאות, משמע בנימה מליצית, צינית, תקרא לזה איך שבא לך, אבל אפילו הוא לא התכוון שזה באמת ככה. ומישהו הזכיר את רפי כהן, עם כל הכבוד, הוא סובל מחוסר יציבות, אפשר לראות אותו נותן הצלה גדולה במשחק ומיד אחר חוטף כדור בין הרגליים, בין שלא בין השוערים הגדולים העונה.
הרבה זמן שאני חושב משהו על איציק קורנפיין, ולא יודע איך לבטא את זה. במוסף סוף השבוע של כל העיר כתב צח אמיר טור קצר. ברשותכם אני אעתיק אותו. אין לי מה להוסיף, חוץ מזה שבמחינתי העוול שעושים לקורנפיין תורם לבית"ר, הוא עכשיו רק בבית"ר ומשקיע בה את כל היכולת שלו. קוטל קנים / צח אמיר יצחק היקר אני רוצה להיות חבר של איצי קורנפיין. שלא תטעו אפילו לשנייה: אין לי שום עניין להתחכך בשחקני כדורגל ולהנות מהזוהר הממפוברק של חייהם. אני בטוח שגם הם לא היו סובלים את נוכחותי הסרקיסטית והנשכנית. אבל איציק קורנפיין זה כבר סיפור אחר לגמרי. אם ג'ובאני רוסו הוא הצ'ינו של הסצינה הכדורגלנית בארץ - תקשורתי, מוחצן, ילדותי וליצן, אז איציק הוא פיראס חורי בגירסה יהודית כשרה - מקצוען רציני, שקול ותכילתי. גבר אמיתי, שאפשר לסמוך עליו בכל זמן ובכל מצב. ואני רוצה להיות חבר של הגבר הזה. אני רוצה לשבת איתו על כמה דרינקים באיזה פאב, כשעל הכיסאות מולנו מתרווחות כמה כוסיות ומוצצות בשקיקה לוהטת מהקוקטייל שלהן. אני רוצה לרדת בחברתו על 250 גרם גרעינים שחורים עם מלח, כשעל המסך מולנו מתרוצצים כמה מטובי הכדורגלנים בעולם ומלהטטים בכדור בעוד משחק מרגש בליגת האלופות (ויסלחו לנו בעלי הקבוצות בארץ, יש דברים הרבה יותר מעניינים שם בחוץ). ואני רוצה לדבר איתו על הכל. אני רוצה לדעת מה יש לו לומר על ההגנה הרופסת שלו, שמפקירה אותו ללא רחמים מדי שבוע, כשלידו משתזפים להם להנאתם "חבריו" למגננה. אני חייב לגלות איך הוא שומר על כזאת שלווה קוסמית בשעה שמטווחים אותו מרחוק בפגזים מונחים ללא כל התערבות של "הקולגות" בחוליית הקישור. לי באופן אישי כואב הלב לראות איך את כל הכותרות גונבים השטראוברים והדווידוביצ'ים הקופצניים והצווחניים, שמייצרים סלטות אקסטרווגנטיות וזינוקים מרהיבים מכל דרדאלע, אבל חוטפים גולים מטופשים על ימין ועל שמאל (והס מלהזכיר את הפיקציה המצליחה ביותר, "שוער" הנבחרת לשעבר דודו אוואט, שמתאמן כעת בזינוקי סרק על יוסי בניון כל אימת שהילד מבקיע שער). בשולי הכותרות ניצב לו איציק כסלע איתן בין הקורות המתנדנדות שלנו ומונע במו כפפותיו את קריסתה המוחלטת של האימפריה. כמעט חמש הצלות למשחק מקפיד הגבר הזה לייצר מאז תחילת העונה - ראש וראשון לשוערי ישראל, ותחנה אחרונה וסופית בהחלט לחלוציה. הנקודה היקרה שחילצנו בשבת ממכבי נתניה רשומה כולה על שמו, כמו רוב הנקודות האחרות שאספה הקבוצה בקושי רב. ואני רוצה להיות חבר של אספן הנקודות הכפייתי הזה. וכחבר חשוב לי שהוא יקבל את מה שמגיע לו. נתחיל באפודת השוער הלאומי, שאלמלא ענוותנותו הרבה כבר מזמן היתה אמורה להיתפר לפי מידותיו. נמשיך בחוליית הגנה רצינית ויציבה, שתאפשר לו להפגין את כישוריו באופן מינימלי. ונסיים בשירי תודה ותהילה על השירות המסור והמצוין שהוא מעניק לנו כבר שנים רבות, בשקט ובביטחון שכה מאפיינים אותו. לטיפולכם, אברם, אלי וקהל נכבד.
הפסקה הזאת בעצם מתמצתת את הרעיון המרכזי, שאליו אני מסכים בכל מילה (במיוחד על הירידה שם בסוף על אוואט, זה היה מצחיק http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx ). פרצופו האמיתי של שטראובר מתגלה כעת ודוידוביץ' צריך להיות השוער לצידו של קורנפיין, אבל לדעתי עדיין שוער ראשון לפניו. מה שכן, המאבק ביניהם צמוד וכל אחד מהם צריך להוכיח את עצמו כשוער טוב יותר, זה שלמכבי חיפה יש הגנה טובה יותר (לא בהרבה) מלבית"ר לא אומר שדוידוביץ' שוער פחות טוב, זה שלקורנפיין בועטים יותר (וכך באופן טבעי הוא מציל יותר) לא אומר שהוא טוב יותר, ראינו שגם דוידוביץ' יכול לתת משחקים מדהימים כשמטווחים אותו מכל עבר, רק שאפשר לראות את זה נגד ולנסיה ולא נגד נתניה (שאת זה קשה לומר על בית"ר שקורנפיין הציל בבית מול אותה נתניה חלשה). בגלל הסיבה הזו קשה לקבוע מי השוער הטוב ביותר. שני השוערים של הנבחרת צריכים להיות ניר ואיציק בסדר הזה, נכון לעכשיו, ושיתחילו במאבק על האפודה עכשיו. וחבל שגרנט לא ירושלמי ובטח לא קרא את המאמר, ואם קרא בטח לא יתיחס. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/mad.Xxx
עד כמה שעיתונינו נהנים לצטט את עיתוני ספרד בקוראם לדווידוביץ' בשמות של פירות ים רבות גפיים, אני עדיין לא חושב שדווידוביץ' הוא שוער גדול, זאת ועוד, אני לא חושב שהוא נתן הצגה כה גדולה במסטאיה שראויה לתשבוחותיה של התקשורת הספרדית (ומן הסתם לא קיבלה תשבוחות רבות, אלא רבע תזכורת בטור שולי במקומון של ואלנסיה שדן בהצלחתם של יהודים ברחבי העולם). דווידוביץ' הוא דוגמא מובהקת לנבואה שמגשימה את עצמה, אוהדי חיפה והתקשורת המקומית ראו את הבחור הצעיר עולה מן הנוער של דון יעקב (דבר נדיר לחלוטין במחוזות הירוקים) ונותן כמה משחקים טובים ומיהרו להודיע לעולם, לשלמה שרף ובעיקר לעצמם- נולד פה נסיך, משם ואילך כל הצלה כאילו אישררה את מחשבות האוהדים- "הרי לכם, השוער הטוב במדינה". התקשורת המקומית שממהרת להכתיר מלכים ולהורידם מכס המלכות באותה מהירות, אצה לה אל מכונות הכתיבה ומהירה להודיע את אותה הודעה לכל מי שלא שמע, ולכל מי שלא היה בטוח. דווידוביץ' היה צריך להשמיט עשרות כדורים כדי להשכיח מהאוהדים את "הנסיך", אבל לא היתה לו אפילו ההזדמנות להוכיח שהוא לא יותר משוער בינוני שעלה על כס המלכות דרך יציע ג', הוא נפצע והושבת לשנתיים. כשחזר, כס המלכות חיכה לו, מיותם ובודד אחרי שנות קור תחת שלטונו של אוואט. דווידוביץ' מיהר להתיישב, והכיסא (הלא הוא מכבי חיפה), התאים עצמו מיידית למידותיו- הגנה צפופה וחזקה, תמיכה מהמאמן, מהשחקנים, מהאוהדים, מהתקשורת ובעצם ממי לא.. אחרי כל אלה, ציפתה לו ולנסיה. העיתונים נוטים להתעלם מהעובדה שחצי מהכדורים פשוט פגעו בגופו, והשאר היה נתון ללא מעט מזל. אבל דווידוביץ' הוא המלך, הוא הנסיך והוא התמנון. מי יזכור את הרביעיה שקיבל בהולנד שבועיים אחרי תצוגת הדיונונים במאסטיה?!
בדיוק. אחד השחקנים הכי אובר-רייטד בהיסטוריה של מדינת ישראל, לא עשה שום דבר שמצדיק את המוניטין שלו. ולא ראיתי בהודעה שלך הסבר אחד למה.
ניר דוידוביץ' היה אחד השוערים הטובים בארץ לפני הפציעה שלו שהשביתה אותו לשנתיים. אל תשכחו את המשחק שהוא נתן מול ספרד (אותו המשחק שהוא יצא מהשער ניסה להסתובב ונפצע). היום הוא מראה יכולת לא טובה חוץ מהמשחק מול ולנסיה (אחר כך בהולנד חטף רביעיה). גם שטראובר לא נראה טוב במיוחד (לא לומר נורא) עם הגולים המטופשים שהוא סופג ואני חושב שניר גל צריך להחליף אותו בין הקורות של ת"א לפני שיהיה מאוחר מידי בשבילם... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx
כמה שטויות כותבים פה על השוער הטוב בארץ,גם אם הוא לא מהרמות הגבוהות וזה בכלל לא חשוב כרגע,הוא עדיין השוער הטוב בארץ,הוא נתן משחקים טובים(ולנסיה,ספרד,פובליקום),והציג יכולת יציבה וטובה מספיק כדי שהוא יהיה בנבחרת,ואני לא חושב שיש מישהו ראוי ממנו ללבוש את אפודת השוער הראשון בנבחרת,אנחנו צריכים להגיד תודה שיש שוערים כמוהו,שלמדינות אחרות יש בעיות בשער.
נו, רק שני משחקים מעולים אפשר לציין בקריירה של דוידוביץ' - אותו המשחק מול ספרד ומשחק במאסטיה. אצל קורנפיין אני כבר יכול לשלוף עשרה מהראש. ומה אם אני אזכיר לכם כמה משחקים בכלל לא טובים של דוידוביץ'? כמו מול הפועל פ"ת העונה, ובמדי הנבחרת נגד בוסניה ואוסטריה? נו, זה בכלל לא משנה - ניר דוידוביץ' הוא השוער הכי טוב בארץ. למה? ככה.
אין ספק בכלל שאיציק קורנפיין הוא השוער הטוב בארץ כיום. וכך היה גם בעונה שעברה. הוא השוער שמיליון אחוז תרם הכי הרבה נקודות לקבוצה שלו בשנתיים שלוש האחרונות והוא בניגוד לשוערים אחרים ממש לא נופל לימים לא טובים. הוא יציב בצורה בלתי רגילה. בכלליות אני חושב שיש בארץ שוער טוב יותר אבל זה לא דוידוביץ', זה שביט אלימלך אבל הוא לא שומר על יציבות כו קורנפיין מה שהופך את איציק לטוב בארץ.
דבידוביץ השוער הכי טוב בארץ לא סתם שוער פותח בנבחרת יוצא מצוין לכדורי גבוה מתאבד ורפקלסים מצויינים יותר מאוואט וקורפיין ואפילו משביט. המשחק שלו נגד ספרד הרבה יותר גדול ממשחק של שביט בסטמפורד לדעתי למרותת שיש בארץ עוד שתי שוערים ששנה הם בכושר טוב קורפיין ורפי כהן (חוץ מהדרבי) לדעתי דבידוביץ הרבה יותר טוב מהם . גם יותר צעיר מהם .
אוואט בעונות האחרונות שלו בחיפה היה (ונשאר) שוער נוראי שעושה שטויות מכל שוער בארץ שאני מכיר. אני מזכיר לך את הגול העצמי שספג בגלל שפספס כדור פשוט שחרזי החזיר לו... (המשחק מול בית"ר). למה להשוות כזה שוער נוראי לקורנפיין (שוער מצויין) ולשביט אלימלך (למרות שאני אוהד מכבי אני חייב לשבח אותו בגלל היכולת שלו בעונות שעברו)?