מה דעתכם על מהפיכת החינוך ?

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י B8aRisT, ‏23/12/04.

1. juva Member

הבעיה עם הרמה הנמוכה של הלימודים בבתי הספר שלנו מתחילה קודם כל- בנו(נו, וגם כמובן בממשלה)

שאלה, כמה מכם, היו רוצים ללכת ולעסוק בהוראה, אני חושב שאף אחד פה, למה? אולי כי משלמים לך גרושים על זה והעבודה הזאת לא נחשבת מי יודע מה מכובדת
    כמה מכם היו רוצים להיות רופאים? אני חושב שהרבה יותר, למה, סיבות עיקריות כנראה, סטטוס וכסף
    אחת מהמורות היחידות הנורמליות שיצא לי לראות, ואחת שמלמדת כי זה מה שהיא רוצה, ולא בגלל שאין לה אופציות אחרות, סיפרה לנו על טיב הלומדות בסמינר הקיבוצים(לכל אלו שלא יודעים, סמינר הקיבוצים מלמד הוראה וכל מיני שיט) תחשבו 3 הילדות הכי נעל בכיתה שלכם? תכירו, סמינר הקיבוצים
    כל עוד אף אחד לא מנסה להפוך את ההוראה למקצוע מכובד, הרמה תשאר נמוכה
    אני לא חושב שהרמה בבצפר תשאר נמוכה כאשר יבואו לבית הספר מורים, שהאלטרנטיבה שלהם הייתה ללכת ללמוד רפואה

בקשר לבתי ספר היסודים, אתם צודקים וטועים
    מצד אחד, הרמה בבתי הספר היסודים היא באמת בדיחה, מצד שני, כל מה שאי פעם ניסה להדריך ילדים בגיל הזה(צופים, נוער עובד, קייטנה- וואטאבר) יודע שרמת הקשב של הילדים, לא גבוהה במיוחד, ילדים בכזה גיל, מה לעשות, לא יכולים להשאר קשובים למשך הרבה זמן
    חטיבת הביניים לעומת זאת, זו באמת בדיחה עצובה(מסיבות שרובכם כבר הצגתם פה)

2. Max Member

גל, קיבלתי 80.
    גם לדעתי תוכנית הלימודים פה היא דפוקה לחלוטין, סתכלו איך לומדים היסטוריה, משטרים טוטאליטריים, אח"כ יהודה המכבי ואח"כ חוזרים לשואה ולעליות לארץ, כאילו מה הקשר בכלל?
    כל מערכת הלימודים והתוכניות לא בנויות טוב, צריכים לעשות הבדלה רצינית ולאפשר הרבה יותר בחירה, אני שומע על הלימודים של ההורים שלי בברה"מ וכל מה שנשאר לי זה רק לקנא.
    אין על זה ויכוח שיש מגוון מקצועות מיותרים (כמו למשל להכריח לעשות בגרות 2 יחידות בתנ"ך, מדינה ליברלית עלק) ועוד מלא שטויות של מערכת החינוך שקצרה היריעה כדי לפרט את כולם.

עכשיו ליובה, תן לי סיבה אחת ללכת להיות מורה, חוץ מזה שהמשכורת חרא, תנאים בזבל, אתה מקבל יחס של תת אדם מהתלמידים ואין לך את מי ללמד ואתה מרגיש כמו מטומטם כשאתה עומד מול כיתה של 40 ילדים (עוד בעיה בבתי הספר) ורק 5 מהם מקשיבים לך במקרה הטוב?
    בעיקרון, הכל מתחיל מהחינוך בבית, כאשר אתה מתחנך לכבד אנשים סמכותיים ולא להתפרץ להם באמצע הדברים או כאשר בפנים אתה מרגיש לא נעים כאשר אתה מדבר ביחד עם המורה, בגלל שככה חינכו אותך, אצל רוב האנשים בישראל זה לא ככה.
    יש מין שרשרת שלא נגמרת בקשר להוראה, ילדים לומדים בבית ספר, רואים מורים מפגרים שלא יודעים ללמד וזה הדבר האחרון שהם ירצו ללכת ללמוד, בגלל זה רק השאריות הולכים ללמוד הוראה וכך הגלגל חוזר חלילה, מערכת החינוך צריכה לעשות משהו בנידון ופשוט להפוך את תפקיד המורה לתפקיד כדאי שאנשים ירצו ללכת ללמוד אותו.
    ואם כבר, צריכים לעשות מבחנים למורים ביחסי אנוש, יש לנו מורים שאפילו המורים האחרים לא מסתדרים איתם.

3. juva Member

בדיוק על זה אני מדבר
    זה מצב קלאסי של "מה קדם למה, הביצה או התרנגולת"

בכל מקרה, אם היו מעלים את הדרישות ללימודים למקצוע(הפסקת טריויה! מהו המקצוע הכי פחות מבוקש באוניברסטה, בין הפותרים נכונה תורגל מילגה ללימודי מקצוע זה) הזה ומבטיחים משוכרות גבוהות למורים חדשים שיבואו למערכת(כי אי אפשר להעלות לכולם את המשכורות) הרמה הייתה עולה, אולי לא תוך שנה, אבל תוך 5 שנים עם פרישה של מורים ותיקים, בהחלט ניתן היה לראות תוצאות
    קחו כדוגמא, כרגיל, את ארה"ב, שם מורה נחשב למקצוע מכובד

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

תתרגל ידידי, המחנכת שלי לשעבר ( אחת מהמורות היותר איכותיות שהכרתי), אמרה לי פעם ( והיא בודקת בגרויות רבות בחיבור כל שנה), שבחיבור אין אפשרות לקבל 100, שכן במקצוע הזה תמיד מחפשים טעויות כדי להוריד ניקוד.
    95 הוא ציון שלרוב לא מתקבל, ואתה יכול לקבל אותו רק עם כתבת על נושא שנוגע ללב של בודק הבחינה או לחילופין נושא ברמה אונברסילית.
    הציון הגבוהה ביותר שאפשר להשיג ( אלא אם אמך היא מורה ללשון שמגיל 0 מתקנת אותך על כל דבר קטן בחיבור), הוא 90.
    הממוצע הארצי(לפי זיכרוני) הוא בין 71 ל76.
    אני כתבתי חיבור מצוין ( אחד מהטובים שיצא לי לכתוב), על אלימות, והוצאתי רק 86 בבגרות .

ושוב אני חולק עלייך, תנ"ך הוא המקצוע המיותר לדעתך?
    אף אחד לא אומר לך להיות חילוני או דתי, להאמין באלוהים או לא, אבל אתה יהודי, וכיהודי, אתה חייב לעשות בגרות בתנ"ך.

בקשר לפסקה האחרונה -
    אני מסכים שהכל מתחיל בחינוך בבית.
    אין מה לעשות, תלמיד שיבוא מהבית עם הרגשה של אני בא לעשות מה שבא לי בשיעור, ולהרוס אותו אם יתחשק לי, הוא תלמיד שיתקשה להצליח גם אם המורה יהיה איכותי.

אבל אין להתעלם שרוב המורים בארץ, הם ברמה מאוד נמוכה.
    לא יודע מה קורה בשאר אזורי הארץ, אבל המורים האיכותים שהיו אצלי בבית הספר, היו מורים מבוססים מבחינה כלכלית, ככה שהלימוד שלהם בא מאהבת המקצוע ומהרצון להנחיל דברים נוספים לתלמידים.

אין ספק שבמקום לשפוך כסף על שטויות יש להרים את השכר של המורים בעשרות אחוזים, אבל גם אין ספק שבמקביל להרמת השכר, ההסמכה להיות מורה צריכה גם היא לעלות רבות מבחינת איכותה.

מישהו כאן זרק משהו בנוגע לגודל הכיתות.
    שוב, משהו שהועדה המהוללת לא התייחסה אליו למיטב זכרוני.
    ישראל נמצאת במקום הראשון בעולם מבחינת ממוצע תלמידים בכיתה ( הממוצע בישראל הוא 40 למי שלא יודע).
    במצב של היום, המורה לא יכול להעניק צומת לב ברמה גבוהה ושווה לכל התלמידים, ולכן יש תלמידים שנפגעים.
    חיבים לצמצם את מס' התלמידים בכיתות, ואני לא מדבר על שהממוצע ירד ל37, אלא שהוא ירד לסביבות ה30, ואפילו מתחת.

לסיום, אם כבר מדברים, מה דעתכם על היחס מורה - תלמיד ? האם הוא צריך להיות שווה? האם התלמיד שווה למורה? כיצד היחסים בין הנ"ל צריכים להראות?

5. Max Member

משה, אם היא הייתה אומרת לי שהחיבור שלי היה סביר וכו', סבבה, שיהיה 80, אבל כאשר היא אומרת שזה אחד המבחנים הטובים בשכבה וכו', אני מצפה לציון בהתאם, אבל שיהיה להם לבריאות, העיקר שאני יודע איך להתבטא בכתב, הציון זה רק לפרוטוקול.

ותתפלא, זה שאני יהודי לא אומר שאני חייב ללמוד תנ"ך, יש אנשים שמרגישים סלידה כלפי המקצוע הזה וכלפי הספר הזה, הם יכולים לאפשר ללמוד את זה בתור מקצוע בחירה, עם זה אין לי בעיה, אבל אם אנחנו מתיימרים להיות מדינה דמוקרטית מתוקנת, צריכים לעשות הפרדה בין דת למדינה (מה שכמובן לא עושים כאן), לדעתי ללמוד פילוסופיה לדוגמה יועיל הרבה יותר מאשר ללמוד תנ"ך.

לגבי גודל הכיתות, בארה"ב יש חוק שאומר שמס' התלמידים בכיתה לא יעלה על 25, בארצנו 40 תלמידים בכיתה נחשב להגיוני ביותר.

לגבי מורים טובים, יש לי מס' מורים טובים בבית ספר, המורה שלי בהיסטוריה, המורה שלי בפילוסופיה, הייתה לי מורה בתולדות האומנות ביסודי שהעשירה מאוד את הידע שלי ואלה הם בעיקר המורים הבולטים, שלושתם מתבלטים ביותר בגלל האופי שלהם, לא רק בגלל הידע שלהם, יש לנו מורה לביוטכנולוגיה שהוא גם דוקטור ומרצה במכללה ובבר אילן ולפי מה ששמעתי הוא לא מלמד ממש טוב, הכל מתחיל מהאופי של האנשים, לא רק מהידע שלהם, כי את הידע צריכים גם לדעת להעביר וללמוד אצל מורה אנושי, שלא מקריא מהספר, שאתה מדבר אליו בגובה העיניים, הרבה יותר נוח מאשר ללמוד עם מורה שתלטן שמסתכל עליך מלמעלה ומתנשא עליך ושהוא מין מכונה שפשוט מקריא לך את החומר.

6. אלי מתחן Member

יש מורים טובים, בד"כ כאלה שהולכים ללמד בגלל שהם רוצים לחנך ולא בגלל שאין להם ברירה אחרת.
    "המבחן של המדינה" בערוץ 2 משקף את המצב, המורים כל שנה בתחתית, מתחת לתלמידי י"ב ממוצעים. מי שאין לו ברירה הופך להיות מורה, זה לא מבחירה, ומי שכן הולך מבחירה (מעטים) הם המורים הטובים.

7. B8aRisT Member

הנה היה כתוב היום בעיתון שיהיה אוכל חם וטוב לתלמידים יסודיים שהאוכל ייקבע ע"י כמובן משרד החינוך... ומה עם התיכוניים? =\

8. נדב Member

אחנו תמיד נדפקים.

נדב, http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx . http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx .

9. RMCF Member

אצלנו בכיתה יש 40 תלמידים, והכיתה כ"כ קטנה שאנחנו בקושי יכולים להוציא ספרים מהתיק, וגם כל השיעור לא נוח לשבת, ועוד כשחם ואין לנו בכלל מזגן בכיתה, אז זה פשוט בלתי נסבל.

בית הספר שלנו הוא בכמה רמות מעל הרמה של משרד החינוך, וגם יש לנו מורים מצוינים בכל המקצועות, אולי חוץ מתנ"ך (שדווקא בשנה שעברה הייתה לנו מורה מעולה, מהטובות שפגשתי בחיים, שגרמה לי להתעניין נורא במקצוע הזה) ולשון, שבו כשיש איזשהו ויכוח על משהו, היא ישר אומרת שככה כתוב בספרי הלימוד וזהו.

10. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמועות בארגון המורים שהגיעו אליי דרך המורים שלי מזהירות מפני שביתה ארוכת טווח שתתחיל בסוף ינואר עם פרסום ממצאי ועדת דוברת. הדבר יפגע במיוחד בשמיניסטים שעלולים להדפק אני לא רוצה אפילו לחשוב איך....

11. נדב Member

גם המורה שלי סיפרה לי משהו כזה...

לא יודע אם זה טוב... (לתלמידים)

אני חוזר,

תמיד דופקים אותנו... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx .

נערך לאחרונה ב: ‏28/12/04
  12. juva Member

פשוט נמאס מהשביתות האלו, פעם כשהיינו צריכים לחשב כמה זה 7*7 בלי מחשבון, זה היה כיף, עכשיו, כשבסוף השנה הזאת יהיו לי 5 בגרויות, זה נהיה *טיפה* פחות כיף

כיאה למדינה שבה הפערים בין העשירון העליון לתחתון הם במקום השני בעולם(אחרי העולם)
    וכיאה למדינה שבה "חינוך חינם" זו עוד סטיגמה של בחירות ומפאת העובדה שמערכת החינוך נראת כמו שהיא נראת, אני צופה שתוך פחות מעשור יהיו בארץ של מערכות חינוך, הציבורית, לכל המטומטמים והעניים, והפרטית, לעשירים, רק צריך לחכות שמישהו יעלה על הפוטנציאל העסקי הגלום בזה

כי איך שאני רואה את זה, התלמידים בישראל, תקועים בין ועדה שיכולה לחסוך למדינה כמה מיליונים על חשבון התלמידים ובין מורים, שמוכיחים מה הנכונות שלהם ללמד(והשביתה הזאת, בדיוק כמו "הצלצול" היא בשביל המורה)

13. B8aRisT Member

חחחח אני דואג תיכונים כי שנה הבאה אני תיכון...סעמק...

נ.ב

אצלינו (בגבעתיים) א-ח יסודי ט-יב תיכון

נערך לאחרונה ב: ‏29/12/04