מהפכה צרפתית: טירוף בשוק ההעברות הנוכחי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י EsheD, ‏4/8/06.

1. תומר22 Member

מארסיי לוזרית רצינית? ממש לא. זו אחת הקבוצות הגדולות והטובות של צרפת, פשוט היו לה שנים רעות בגלל כל מיני עסקנים ופושעים שעמדו בראשה. השנה הם עושים עבודה נפלאה בהכנת הקבוצה בלי להשתולל יותר מדי עם הכסף שנכנס להם מהמכירה של ריברי. הרכש מוקפד ומדויק עד עכשיו(אולי למעט זנדן) ומסתמך ברובו על שחקנים צרפתים ולא על זרים, שזה כבר טוב.

לגבי בורדו: אני לא רואה פה חיזוק רציני. מאבובה הלך ובא במקומו דיארה(אפילו בסכומים דומים), דרשביל עזב לריינג'רס ובא במקומו דויד בליון, פובר עזב לווסטהאם והגיע מת'יו שאלמה - שחקן במקום שחקן עד עכשיו. תוסיף לזה עוד כמה שחקני סגל שעזבו(סיד, שמיצר, אנקארירה ועוד) ותראה שהקבוצה דווקא נחלשה. אמנם קאבנגי הגיע לקראת סוף העונה שעברה ויכול להיות שיקבל את הצ'אנס העונה(אם לא יחליט להתקפל ולחזור לארגנטינה), אבל אין כאן חיזוק משמעותי. יש קבוצות חזקות וטובות מבורדו בליגה הצרפתית. היתרון היחיד שיכול לעבוד לטובת בורדו הוא השינוי בעמדת המאמן - אולי הווינריות של בלאן תידבק בשחקנים.

2. S.Eto'o Member

מלבד העזיבה של פובר,אני לא חושב שלשאר השחקנים שעזבו את בורדו יש מקום בקבוצה שרוצה לזכות באליפות.
    עם כל הכבוד לדרשביל,הוא לא יותר מחלוץ בינוני שסופסל לא מעט פעמים העונה,דויד בליון הוא כשרון שלא הצליח לממש את הפוטנציאל שלו במנצ'סטר יונייטד,ויש לי הרגשה שבבורדו הוא יפרח.

3. תומר22 Member

העונה מתחילה רשמית ביום שבת. האלופה ליון תארח את מחזיקת הגביע סושו במסגרת הסופר קאפ הצרפתי(או אלוף האלופים או שאיך שהם קוראים לזה).

זה יהיה המשחק הרשמי הראשון של אלאן פראן כמאמן ליון ודווקא מול קבוצתו הקודמת. ליון, שסבלה מבעיות חברתיות בחצי שנה האחרונה בעיקר בין הברזילאים לצרפתים, שיחררה את הגורם המרכזי לבעיות - סילביאן וילטורד(גם מאלודה, שהסתכסך עם ז'וניניו, כבר לא בקבוצה). כדי להפחית את הבעיות החברתיות בקבוצה עמוסת האגו הזו, החליט אלאן פראן לתת את סרט הקפטן לכריס בהסכמתו של הקפטן הקודם, ז'וניניו, שסבל מקנאה וצרות עין מצד חבריו לקבוצה. פראן רוצה להוסיף שחקן נוסף לחלק ההתקפי, כנראה חוסה אנטוניו רייס, ובכך לסגור את הרכש לעונה זו. בלם נוסף לא יצורף כרגע והקבוצה תישאר עם סקילאצ'י, כריס ומולר כבלמים המובילים, כשאליהם יצטרף סנדי פאילוט הצעיר ובמקרה הצורך גם מתיאו בודמר, שנוסה כבלם במשחקי ההכנה.

סושו, עם המאמן החדש פרדריק האנץ וללא ג'רום לרואה שעזב, תנסה למנוע מליון זכייה שישית רצופה בתואר. סושו נחלשה ביחס לעונה שעברה, ובנוסף ללרואה עזב גם קארים זיאני המצוין. את הקבוצה אמור להוביל סטפן דלמה, אחד הכשרונות המבוזבזים בכדורגל הצרפתי, שאולי בסושו הצנועה יתחיל להראות סוף סוף את היכולות שלו.

4. joiff Member

כמו הרבה מאוד אוהדיי מילאן (חדשים) אתה מבין בכדורגל בדיוק כמו שמבין הבן של השכן שלי .
    ולשכן שלי אין בן ,יש לו שתיי בנות .

5. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

תומר או משהו, אתם יכולים לתת את ההרכבים הצפויים של מארסי, ליון ובורדו העונה?

6. road runner Member

לגבי ליון זה די קל.. לא משתנה הרבה מהעונה שעברה. אני משער שזה יהיה: קופה בשער; כריס, סקילאצ'י, גרוסו/בלהאדג' ורביילה בהגנה; טולאלאן, ז'וניניו ובודמר בקישור; פרד, גובו/קייטה ומי שיבוא במקום מאלודה באגפים והתקפה.

יש לו את פרד, בנזמה, בארוש (?), הוא רוצה גם את אנלקה וסאהה?!

לגבי הקבוצות שיכולות לתת פייט לליון, אני חושב שאפשר לדבר גם על לאנס ברצינות. עם הנסיון של גי רו ורכש שנראה לא רע גם הם יכולים לעשות משהו.
    ואני מאמין בלה-גואן שיוציא את פ.ס.ז מהברוך שלהם בשנים האחרונות. מרגע שהוא הגיע בעונה שעברה הם כבר התחילו להראות יותר טוב.

ומה קורה באוקראינה? אני מבין שכסף מתחיל ליזול שם כמו מים, אבל אין שם הגבלת זרים? או שהם הצטרפו לאיחוד האירופי ועכשיו צרפתים לא נחשבים שם זרים?

אה, לגבי המשחק סופר-קאפ, יש שידור באחד מערוצי הספורט של הוט?

7. תומר22 Member

8. S.Eto'o Member

לפי דעתי מונאקו תפתיע העונה,לא נראה לי שהיא תתמודד על האליפות,אבל מקומות 3-6 נראים לי ריאלים מאוד.
    לפי דעתי למונאקו יש קאדר לא רע בכל,למעט הקישור שזה החלק היותר אפרורי של הקבוצה הזאת,יותר מדי שחקנים בינונים יש בעמדות הקישור של מונאקו כמו:ג'רארד,לקו ופלסיל.
    מונאקו גם מינתה בקיץ את ריקארדו שהגיע מבורדו,מאמן מצוין לפי דעתי.

9. תומר22 Member

אני מאוד מקווה שמונאקו תעשה משהו, אבל זה לא כל כך נראה באופק. הם לא מפסיקים לאבד שחקנים - השנה עזבו הקפטן ג'יבה וגם יאיא טורה - ולכן הקבוצה לא יציבה. יש שם כמה שחקנים צעירים ומוכשרים, בעיקר ג'רמי מנז וסרז' גקפה, אבל ריקארדו ידאג לדכא גם אותם - בדיוק כפי שעשה לשחקנים היצירתיים בבורדו. היה ראוי יותר להשאיר את לורן באניד, שהציל את הקבוצה הזו ממצב לא נעים בעונה שעברה, מאשר להביא את המאמן האפרורי הזה.

10. road runner Member

כנראה שמשחק הסופר-קאפ ישודר בערוץ FRANCE2. יש אותו בהוט, אבל לא בחבילת הבסיס http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx

11. S.Eto'o Member

ליון זוכה בסופר קאפ הצרפתי לאחר נצחון 2-1 על סושו משערים של גובו(20),כריס(44),בירסה(13) העלה את סושו ליתרון זמני.

12. תומר22 Member

ליון זוכה בתואר ראשון העונה(אם לא סופרים את גביע השלום היוקרתי) ובפעם השישית ברציפות בסופר-קאפ הצרפתי. גם כשהיא לא בהרכב החזק ביותר שלה, ליון לא התקשתה לחזור מפיגור מול סושו, מה שאיפשר לכריס להניף גביע ראשון כקפטן הקבוצה.

בינתיים בשוק ההעברות:

* ראן לא הצליחה להגיע לסיכום עם וילטורד וקיים סיכוי שהחלוץ הותיק יישאר בליון למרות הכל.

* מאורו סטו, הקפטן הארגנטינאי של נאנט, עבר בהשאלה לטולוז כדי לחזק את הקבוצה לקראת מוקדמות ליגת האלופות.

13. road runner Member

הזדמנות ראשונה (?) לראות את פ.ס.ז - תשחק היום מול ולנסיה בגביע האמירויות.
    שידור ישיר בערוץ הספורט (5 בלי הפלוסים) ב 15:55.

נערך לאחרונה ב: ‏29/7/07
  14. תומר22 Member

גם אתמול הם שודרו, ב-5+ נדמה לי. ראיתי רק את המחצית הראשונה שלהם ודי התרשמתי. הקישור האחורי שלהם, עם דיגאר וקלמנט, פשוט מצוין. הם חייבים עוד חלוץ ליד פאולטה וגם מגן ימני נורמלי כדי להיות בצמרת, בהנחה שההגנה תתייצב עם בורילון וקמארה.

15. road runner Member

לא יודע מה היה אתמול, אבל היום (עם הרכב די שונה ממה שאתה מציין פה) המחצית הראשונה פשוט מצוינת.
    כדורגל מסודר, נכון, הנעת כדור מצד לצד, כדורי עומק רק כשבאמת צריך, לחץ טוב על הכדור (השער השני התחיל מחטיפה בחצי המגרש של ולנסיה). הצעירים נראים נהדר בראשות אנגוג, שאולי יכול להיות האופציה ליד פאולטה.

עם כמה שקשה לאמוד קבוצה לפי משחק ידידות, זה נראה טוב.