צפיתי בשידור אינטרנט במשחק היבש בין מונאקו לליון בסטאד דה ג'רלן. המחצית הראשונה הייתה די שקולה, עם נטייה קלה לליון שהובילה במצבים והעמידה את רומה בכמה מבחנים לא קלים. מונאקו ניסו לתקוף בעיקר במסירות חכמות, אבל בשביל מסירות חכמות צריך שחקנים חכמים... היה דבר משעשע מאוד במחצית הראשונה כבר בדקה ה-6, המצלמה התמקדה על קולר שהחזיק את הברך. הספסל של מונאקו חשב שקולר נפצע, ובדקה ה-9 מוחמד קאלון (משחק סביר ביותר לחלוץ בודד מול הגנת האימים של ליון בראשות כריס וראש הבלטה שלו) החליף אותו. קולר, שכנראה כבר התאושש מהמכה, לא ידע איך להגיב, ובמשך שתי דקות אחרי החילוף המצלמה התמקדה עליו בפרצופיו התמוהים. מצחיק. במחצית השנייה ליון כמובן פתחה מבערים, אבל מונאקו לא נכנסה למגננה. לאחר כל מצב של ליון ששרק ליד השער, שחקני מונאקו תקפו עם 5-6 שחקנים בלי שום פחד. באופן מפתיע, ג'רארד הוייה חיכה יותר מדי עם החילוף המפורסם של קלסטרום וביצע אותו רק בדקה ה-81, כאשר בנידה גם כן הכניס קשר מרכזי בדמותו של פלאשיל. שניהם לא עשו כלום. אגב, מונאקו קופחו פעמיים במשחק הזה! ארגגג!! קאלון נדחף בדקה ה-53 ע"י רבייר בצורה לא ברורה, אך הייתה דחיפה. בסביבות הדקה ה-80, דוס סנטוס הרים כדור וזה פגע ביד ה-עלק צמודה של רבייר (הוא הצמיד את היד, אך החלק בין המרפק לכתף לא היה צמוד, וזה הרחיב את הגוף שלו ומנע מהכדור לעבור) והשופט לא שרק ולא פצה משרוקיתו. כמה דברים שלמדתי ממונאקו במשחק - *הם לא מפחדים! תוקפים עם הרבה שחקנים ולא נכנסים לבונקר, שלא כמו קבוצות אחרות בצבע כחול עם ספונסר של מכונית ושוער שדומה לעכבר... *ברנרדי זה חתיכת חומה. אילץ כל פעם את שחקני ליון לנסות לעבור דרך האגפים, שתמיד הצליח להם (אחח...איפה אתה אברה, איפה...). גם מליון למדתי משהו - כשהם בלחץ, הם שולחים כדורים ארוכים....ארוכים.... במקום לנצל את הכניסה של קלסטרום להניע את הכדור על הקרקע, הם מעיפים כדורים כאילו על כל כדור הם מקבלים פרמייה. מוזר. כרגע מונאקו נמצאת במקום ה-14, עם 20 נק', כאשר 4 נק' מפרידות בינה לבין מרכז הטבלה. ייפי!
באמת תוצאה מפתיעה,אבל לא ניראה שזה יעצור את ליון בדרך לעוד אליפות.. מה גם שאני לא רואה אף קבוצה שבאמת יכולה לתת לליון מאבק רציני על התואר.
למרות שליון איבדה 2 נקודות בבית, לא זה מה שיעצור אותה לאליפות 6 ברציפות, כי עדיין הפער הוא כל כך גדול מהמקום השני שבו נמצאת לאנס עם 35 נק', כך שהיא לא יכולה להיות כל כך מאוכזבת מהמשחק הזה, מונאקו יוצאת מאוד שמחה, בזה אני בטוח. תוצאות מחזור 19 בליגה הצרפתית: ולנסיין 2 - סדאן 1 טרואה 1 - פ.ס.ז 1 טולוז 0 - נאנטס 4 סושו 2 - נאנסי 1 ניס 1 - לאנס 2 מארסיי 2 - סנט אטיין 1 ליון 0 - מונאקו 0 לוריין 0 - ראן 0 ליל 1 - אוקזר 1 בורדו 1 - לה מאן 0 http://www.football365.fr/medias/foot/Football365_300x135/ligue_1/nantes/50409_NANTES_JOIE_231206.Xxx שחקני נאנט חוגגים את הניצחון http://www.football365.fr/medias/foot/Football365_300x135/ligue_1/lyon/50399_LYON_MONACO_231206.Xxx נפרדים בתיקו 0-0..
השאלה היא כנראה פחות לגבי ההשפעה של המשחק הזה על ליון ויותר על ההשפעה שלו על מונאקו. הלביאה הצרפתית, כזכור, שקועה עמוק בצרות השנה ותיקו 0:0 במשחק חוץ נגד האלופה הנצחית הוא כמו זריקת אטרופין למאמצי ההחיאה של הקבוצה שנמצאת רק 3 נקודות מעל לקו האדום. אגב, מצטרפת מפתיעה חדשה למאבק על ההישרדות היא לא אחרת מאשר פאריס סן.ז'רמן, שממוקמת נקודה אחת מתחת לקבוצה מהנסיכות אבל לה משחק חסר. ההידרדרות של השתיים האלה, מהגדולות של העידן הפרי-ליוני, פשוט לא נפסקת ורק הופכת את תחתית הטבלה למעניינת יותר מהחלק העליון שלה. הרבה יותר.
ג'ראר הוייה: "הג'וב שלי הוא הקשה בעולם" מאמנה של ליון טוען כי דווקא הצורך לזכות כל שנה באליפות הוא זה שמורט את עצביו. צרות של עשירים. הוייה
פאריס סאן- ז'רמן תחתים את מרסלו גז'ארדו, קשר ריבר פלייט שכבר נמצא בפריז לבדיקות רפואיות. http://goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=199819
גאז'רדו כבר בן 30 ולא בטוח שהוא השחקן שפ.ס.ז' צריכה במצבה העגום כיום. רק להזכיר שמרסלו גאז'רדו נתן עונות מצוינות במדי מונאקו,והיה אחד השחקנים המובילים. הוא היגיע לקבוצה מהנסיכות בשנת 1999,ובעונתו הראשונה באירופה שיחק 28 משחקים,וכבש 8 שערים. בעונתו השנייה בקבוצה,זכה באליפות,והיה אחד המיצטיינים בקבוצה,וניבחר לשחקן העונה. אחרי סיכסוך עם המאמן דאז,דידייר דשאן החליט לעזוב את הקבוצה,שבת שיחק 74 פעמים וכבש 17 שערים לחזור לארגנטינה,לריבר פלייט,ושימש כקפטן של הקבוצה שלקחה את האליפות בשנת 2004. לפ.ס.ז.' הוא אמור להגיע למישבצת של,ויקאש דוראסו ששוחרר מהמועדון אחרי סיכסוך עם המאמן גי לאקומב.
עם גז'ארדו, או בלעדיו, פ.ס.ז' הייתה ותישאר תלויה בכושרו של פאולטה. הקבוצה הזו, עוד מתחילת העונה, נגזר עליה להילחם כנגד הירידה.
http://images.skysports.com/images/playerpics06_07/France/psg/gallardo.Xxx מעכשיו זה רישמי,גאז'רדו בפ.ס.ז'.
:aaarofl: פראנק ריברי שכח את הרישיון אז הולכים לזרוק אותו לכלא.... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/hahaha.Xxx
חבל שלאנס לא ניצלה את זה,הפער כ"כ גדול (14 נק') והליגה סגורה גם השנה,אחרי שליון אלופה מהמחוזר ה-10. היום המחזור יושלם כשראן תארח את מארסיי המישתפרת,וסט.אטיין את מונאקו.
פול לה גוון חוזר לצרפת-מונה למאמן PSG במקומו של גי לאקומב. לה גוון שיחק כבר בפאריס בשנות ה90 וינסה קודם כל להציל אותה מירידה השנה(סן ז'רמן רחוקה 2 נקודות מהקו האדום) בתקווה לשחזר איתה את ההישגים האדירים שעשה בליון.