מגיעים לסיבוב השלישי: לשם שינוי, תל אביב צהובה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לירן, ‏7/3/08.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

נורא מעניין אותי, השחקנים של מכבי מקיימים בכלל אימוני כושר?
    נכון שהיא לא הקבוצה היחידה שזה קורה לשחקניה, אך אצלה זה מורגש במיוחד. החל מהדקה ה 60 לחצי מהשחקנים נתפסו השרירים, והם סימנו שהם לא יכולים להמשיך. הביאו מאמן לפיזיות (דראו), חבל שבנוסף אליו גם לא הגיע משהו שיעבוד איתם ביותר אינטנסיביות על הכושר הגופני.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/3/08
  2. Emil Member

יכול להיות שאתה מדבר על קמנאן? לא זכור לי שראיתי עוד שחקן עם שריר מתוח.
    ליאניק יש פציעה כבר המון זמן בשריר הירך האחורי אם אני לא טועה, ובגלל המצב העגום של הקבוצה והאין חלוצים שלנו, אפילו לא מתאפשר לו לשבת בצד שבועיים לנוח ולהחלים. כל משחק הוא סובל מזה, ובלא מעט מהם הוא גם הוחלף.

קצת למשחק
    המון המון המון זמן לא שמחתי ככה מהחבורת אימפוטנטים הזאת. אז ברשותכם: ייישששששששששש!!!!!!!!!!!!%#&#@4568!!!!!!!!!111אחדאחד
    סוף סוף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

ועכשיו, קצת יותר על המשחק (וקצת יותר ברצינות):
    לא משחק גדול, בכלל לא. אבל שוב, בפעם המי יודע כמה: למישהו יש בכלל איזשהו שמץ של ספק שזה לא המשחק הכי גדול בכדורגל הישראלי? מישהו באמת חושב שהליגה תהיה אותו דבר בלי הדרבי התל אביבי? איפה חיפה-בית"ר ואיפה הדרבי.
    שוב, אווירה מדהימה באיצטדיון, שוב אפס מקומות פנויים. בשער בדקה ה5 רציתי פשוט ללכת הביתה, זה היה נוראי. עשרים וחמש דקות הפועל רכבו עלינו, רבאק, אבל מאז שחדד נכנס הכל התהפך ועד הדקה ה89 מכבי שלטה במשחק. ואני אעדיף לא לתאר את הדקה ההיא. היא זה לא משהו שנכנס במילים.

לנושא המקצועי, ניר לוין דביל, ושיספר עד מחר כמה הוא ניצח את המשחק. חד משמעית השחקן היחיד בקבוצה (לפחות בין הפעילים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx) שמסוגל להחזיק כדור הוא רודי חדד. זה הרי ברור, ברור כשמש, שבלי רודי אין למכבי מי שיחזיק כדור. ואם אתה לא מחזיק כדור, היריב יחזיק כדור. ואם היריב יחזיק כדור, סביר להניח שהוא גם יתקוף אותך, וזה מה שקרה. רודי, עם שלל השטויות המטומטמות שהוא מסוגל לעשות במשחק, גם דואג לכך שמכבי תשלוט קצת בקצב ותצא מדי פעם להתקפות. עוד נקודה - עד הרגע שרודי נכנס מכבי לא הרימה אף כדור מוצלח לרחבה, והוא הביא שינוי ענק. עבר לא מעט פעמים את המגן שלו באגף והרים כדורים טובים לאמצע, גם אם לא נגמרו בגול. אני שמח לפחות שלוין הבין את הטעות הנוראית שהוא עשה כשסיפסל את רודי והכניס אותו מוקדם מספיק.

בדקה ה80 לערך רביד גזל נתן ספרינט רציני לקו האמצע והוריד את האימונית. מי שעוקב קצת אחרי מכבי יודע שבשבועות האחרונים לוין עשה לעצמו מנהג קודש להכניס את גזל בחילוף, ואוהדי מכבי לא ממש שמחו. שירה אדירה לטובת יוסי שבחון אולי השפיעה ואולי לא, אבל לבסוף היה זה שבחון שנכנס בדקה ה82 ונתן את השער המנצח.

הדקה ה93 ככל הנראה קיצרה לי את החיים בכמה שנים. הצלה לא מהעולם הזה של יבריץ', נכון, אבל נדמה לי שאת הכדור השני הציל דווקא מישאלוף עם הראש. ג'וניור כמעט סימן עוד אחד נגדנו, אבל כשזה שלך זה שלך.

בסופו של דבר, והדבר שהכי חשוב לזכור - הדרבי הזה לא שונה במאומה משני הדרבים הקודמים. שוב הקבוצות היו שוות, שוב הניצחון היגע בגלל טיפת מזל. היה יכול להגמר אחרת בקלות.

סוף סוף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

3. Pele Member

כפי שאמיל אמר מעליי.. זה היה דרבי זהה לשניים הקודמים.
    רק שעד עכשיו הרגשתי כמה זה כיף לנצח ככה על המזל בסוף, הפעם אני מבין גם את הצד השני..

אני יכול להתנחם בעובדה שבסוף העונה ירשמו 2 דרבים להפועל ו1 למכבי (כפי שהפועל ברוב העונות ב10 השנים האחרונות בערך).

יהיה בסדר
    יאללה הפועל

4. מכבי או מוות!!! Member

איזה דרבי יאללה איזה דרבי =] .
    עשו לי תשבוע :] .
    כמה שאני שמח עכשיו,כמה זמן לא ניצחנו דרבי מתחילת העונה ב2006?
    חחחח רק משהו אחד...על מה דראו עובר איתם שאחרי 2 דק' נתפס לזה ואחרי זה כמה זמן לזה ואחרי עוד 5 דק' לזה השרירי...
    איזה מסירה של מסודי לקאמנן עם העקב,איך שמחתי.
    והגול השני של שבחון,איזה גול מתוק,כ"כ הרבה לחץ שיחרר סוף סוף ניצחון בדרבי !
    מה זה הפועל??????????????
    תל אביב צהובההההה

5. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

לגבי הדרבי, שוב משחק כדורגל שלא התעלה לרמת כדורגל גבוהה, רוב רובו של המשחק היה משעמם, המון עצירות של המשחק עם נפילות של שחקנים. מכבי ניצחה ובצדק את המשחק לטעמי, שיחקה יותר טוב מהפועל ברוב שלבי המשחק למרות שהמשחק לא הרשים בכלל, אך היו כמה מסירות והתקפות של מכבי שהזכירה את מכבי הגדולה. לדעתי מכבי ת''א יכולה להגיד שהיא יצאה ממאבק הירידה והשאירה את הפועל שם עוד שתיים, מה שבטוח בתחתית יהיה חם מאוד.

6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

עדיין לא בטוח שמכבי יצאה ממאבק הירידה, היא כבר הייתה במצבים דומים שהיא ניצחה ופתחה פער מהקו האדום ותמיד הצליחה לחזור לשם איכשהו. המפתח הוא במחזור הקרוב, ששם נראה לי מכבי תבטיח את ההישארות. היא יוצאת להרצליה לטיול מבחינתה. הרצליה בבית זה באנקר של מכבי. אחרי הניצחון שם, יהיה אפשר להגיד שמכבי סיימה את הסרט שלה בתחתית.

7. שגיא Guest

דרבי שכולו מסתכם בשתי העצירות של יבריץ בסיום. הצלה מדהימה. וכמובן קצת שבחון שחייב עכשיו לחזור להרכב אחרי הפציעה והראה כמה הוא היה חסר במרכז המגרש.

לגבי מאבקי התחתית, אני לא חושב שאף קבוצה יצאה ממאבקי התחתית. אשדוד עם ניצחון מוראלי חשוב מאוד שעשוי להשפיע עליה לטובה גם בהמשך. בשבוע הבא מכבי תל אביב מול הרצליה, והפסד יחזיר אותם למצב לא פשוט, למרות שהמשחק בהרצליה, ושם היא לא בדיוק מבריקה.

ואם כבר נגעתי במחזור הבא, אם אשדוד תצליח לנצח את כפר סבא ונצא מנקודת הנחה שהלוזונים יפסידו בטדי, הרי ששתי הקבוצות הללו יהיו רחוקות רק 6 נקודות מהקו האדום (עם עוד הנחה שהפועל תל אביב תנצח את בני יהודה) ופתאום המאבק על ההישארות עשוי להתרחב.

8. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

רודי חדד נכנס בדקה ה 30 בערך, ובדקה ה 65 יצא אחרי שלא היה יכול להמשיך.
    גם רומן בשלב מסויים התלונן על כך שנתפסו לו השרירים, לכן גם גזל היה אמור להחליפו. לאחר שהודיע כי יוכל להמשיך לוין שינה את החילוף לשבחון.

לגבי מאבקי התחתית, אין לי ספק שהפועל ומכבי לא יירדו, לא עם הקהל הזה שיש לשתי הקבוצות. זאת בני יהודה והרצליה/ מ.ס אשדוד. האשדודים אומנם מארחים את כפר סבא בשבת, אך כפר סבא קבוצת חוץ טובה יותר מבבית. לא פוסל מצב שאשדוד מפסידה גם את המשחק הזה.
    גם אם מכבי פתח תקווה וכפר סבא יפסידו במחזור הקרוב, אני לא רואה תסריט הגיוני שהם באמת יילחמו על הירידה. אולי פתח תקווה שנמצאת במשבר עמוק, אך כפר סבא בטח ובטח שלא.

9. Sergio Ramos Member

הדרבי לא העתלה לרמה גבוהה, אבל כאשר שתי הקבוצות סובלות מחולשות רבות, והמשחק מאוד טעון חייב לציין, זה נותן איזשהו אפקט. קיבלנו פשוט תסריט של הדרבי הקודם. רק שהתפנית הייתה קצת שונה. לוין הגיב מהמהר, ועל זה חייב לזקוף לזכותו. אני אף פעם לא החזקתי ממנו מאמן ברמה גבוהה, וגם לא אחזיק ממנו. אבל אתמול חייבים לתת לו מילה טובה. החילוף שלו, הוא זה שבעצם שינה את המשחק וגרם למכבי תל-אביב לנצח.

המחצית הראשונה הייתה מצוינת מבחינת של הפועל. לעומת מכבי, שנראת מאוד מבוהלץ, תקועה, אין שום תנועה, אין שחקן מספיק דומיננטי במרכז השדה שידחוף את הקבוצה, לעומת זאת, הפועל הייתה הרבה יותר מסודרת, משמעת טקטית יותר טובה וקצת יותר תכליתית. אבל כאמור, עם החילוף המנצח, התגובה המהירה של לוין לגול, הכל השתנה. רודי חדד לקח את ההתקפה על הגב שלו, ניהל את המשחק בצורה מצוינת וגרם לכלים הטובים של מכבי סביבו(קאמנן, מסודי, מלול..)להראות יותר טובים ויותר אפקטיביים גם לאורך המחצית השניה.(עד שיצא. שגם אחרי זה מכבי הייתה טובה ביחס לרמה הנמוכה של המשחק)

ודרך אגב, עובדים עם השחקנים על כושר משחק? לי לא ממש נראה.

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

ואגב בקשר לויכוח שהיה פה לפני מספר שבועות, אני מקווה ובטוח שעכשיו אין לאף אחד ספקות- אין יותר משחק יותר מעניין וחשוב מהדרבי התל אביבי בכדורגל הישראלי. בשום מפגש אחר הקהל לא מעורב בצורה כל כך בולטת במשחק, בשום משחק אין את האווירה הזאת, ואין אפס, זה משפיע על השחקנים ובענק, אולי לא מבחינת רמת המשחק אבל דרמה... זה לא היה חסר השנה במשחקי הדרבי ואני מקווה שבעתיד נזכה לראות דברים דומים במשחקי הדרבי. יש משהו באוויר שאין בשום מצ' אפ אחר בכדורגל הישראלי.

11. Dimitar Berbatov Member

המשחק עצמו לא היה ברמה גבוהה, ובדקות רבות במחצית השנייה הוא היה ברמה של ליגה לאומית (בלי לזלזל), אבל אין משחקים כמו הדרבי התל-אביבי, פשוט אין. אווירה מדהימה, שחקנים שנלחמים על כל כדור, ואפילו כדורגל לא רע בכלל. אני ממש לא מתלהב מהחילופים של ניר לוין. הוא עשה טעות קשה שפתח עם שלושה קשרים אחורים. הספסול של רודי חדד דווקא היה נכון לטעמי, אבל במקומו היה חייב לפתוח עומר פרץ או יוסי שבחון. כל בן-אדם עם טיפת ידע, היה מכניס את חדד ושבחון, ומצחיק אותי שניר לוין מתגאה כ"כ בחילופים האלו.

לאחר הדרבי האחרון טענתי שניר לוין חייב להחזיק קצר את חדד, אפילו במחיר ספסול, שאולי יביא את השינוי, והוא הביא את השינוי. חדד נראה אתמול הרבה יותר תכליתי. המסירה שלו למסודי היתה גאונית, כמו כל המהלך שהסתיים בעקב של מסודי. הכשרון שיש בחלק הקדמי של מכבי גדול מאוד, הבעיה הגדולה שלה שהיא לא מביא אותו לידי ביטוי. אתמול הספיקו לה 10-15 דקות של כדורגל טוב לנצח את הדרבי. חבל שהיא לא מצליחה להציג יותר מהכשרון שלה.

והפועל? כדורגל נוראי. זה מה שקורה כאשר שני השחקנים הטובים היחידים שלה בחלק הקדמי - נאתכו וטלקיסקי תופסים יום רע.

עריכה: ההצלה הכפולה של יבריץ' - http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

12. Giallorossi Member

עדיף לפתוח עם 5 קשרים אחוריים מאשר עם האפס העצלן הזה שלא מנסה אפילו לעשות משהו.
    עוד משהו- לוין הוא המאמן הגרוע ביותר בארץ בכל מה שקשור לחילופים. החילופים שלו מגיעים "מוכנים מהבית" ולרוב אין שום קשר למה שקורה על המגרש לחילוף שהוא יבצע, למעט החילוף של ז'אן ברודי חדד אתמול.

עד כמה שראיתי ההצלה השנייה (לריבאונד) הייתה של מישאלוף.

נערך לאחרונה ב: ‏10/3/08
  13. Number 8 Member

רודי חדד נכנס בסביבות הדקה העשרים ומאותו רגע ראינו קבוצה אחרת לגמרי. ספגנו שער מאוד מוקדם, היו ביציע הרבה תחושות שאנחנו הוכלים שוב להפסיד, אך אחרי מספר דקות של הלם, כל הקהל חזר לעודד ולדחוף את הקבוצה והשחקנים התחילו לשחק. כאמור, חדד נכנס ושינה את מהלך המשחק. השיא היה כאשר חדד נתן מסירה למסודי לקאמאנן והגול הגיע.

המחצית השנייה הייתה פחות טובה מהראשונה, אך העשר הדקות האחרונות היו דרמטיות. שני הזדמנויות גדולות של מכבי ובשלישי הגיע השער שכולם ציפו לו. לא סתם כל הקהל שר "תן ליוסי לשחק". דווקא שבחון, שחזר לשחק אחרי חודש וחצי, עלה למגרש עם רוחו של נמני והבקיע את שער הניצחון. לאחר מכן הגיעה ההצלה הכפולה של יבריץ ששמר את הנקודות אצלנו. אחת העצירות הכי גדולות שראיתי בכדורגל הישראלי אי פעם.

היה שווה לשלם מאה שקל כדי להיות במשחק. בעיקר בגלל התוצאה, אבל האוירה... אוח האוירה. אין דברים כאלה. שאפו לקהל המדהים שלנו.
    ניצחון חשוב מאוד בדרבי, החזרנו לנו את הכבוד, ברחנו קצת מהתחתית והכי חשוב שהכנסנו את הפועל עמוק למאבקי התחתית.

תל אביב צהובה!

איזה כיף :aaa021:

14. Dimitar Berbatov Member

אתה טועה, יבריץ' הציל גם את הריבאונד של פאביו ג'וניור.

15. Mr.Eko Member

רגע רגע......

יששששששששששששש!!!!!! איזה ניצחון גדול :aaa021:
    סוף סוףףףףףףףףףף קצת נחת מהקבוצה המעצבנת הזאתתתתתת.....
    זהו הוצאתי את זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

עכשיו למשחק:
    ההתחלה הייתה ללא ספק בכלל של הפועל,מכבי נראיתה מבוהלת,מפוחדת לא במשחק,פשוט על הפנים.
    ועוד ניר לוין החכם פתח עם שלושה קשרים אחוריים(!) במשחק כזה קריטי(ולא הוא לא זה שניצח את הדרבי...). אי אפשר היה שלא להתעצבן עליו. אחרי הגול של הפועל מצב הרוח בכלל היה עגום... לספוג שער ועוד בפתיחה כמובן יתן להפועל מוטיבציה עצומה אבל אז לוין ה"חכם" נזכר להכניס את חדד שפשוט שינה לגמרי את המשחק של מכבי,מסירה גאונית שלו מצאה את מסודי שבמסירת עקב גדולה השאיר לקאמאנן שסיים כמו גדול. חדד פשוט חייב אבל חייב לשחק באמצע,יודע להחזיק מצויין בכדור וגם עם ראיית משחק מצויינת ואז ידעתי שמכבי צריכה להכנס חזק בהפועל וזה מה שהיא ניסתה לעשות אבל במחצית השנייה נכנס לתמונה הכושר הגופני של השחקנים והמשחק התדרדר לרמה נמוכה מאוד.
    גול גדול של שבחון לקראת הסיום הוציא ממני יש כזה ענק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ואז יבריץ' פשוט קנה לו חוזה לעונה הבאה כמו שמישהו כבר אמר פה עם שני הצלות מ-ד-ה-י-מ-ו-ת שלא היו מביישות אף שוער גדול.
    האווירה כמובן הייתה גדולה וזה מה שעשה את המשחק הזה כל כך טעון.

אה וחברה:

תל אביב צהובה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!