לא מדויק. הוא שיחק ממש כקשר בצד ימין. אמנם ראו שהוא לא קשר אלא חלוץ, אבל גם שם הוא הצליח לשחק לא רע וכמעט כל השערים שלו בולנסיה הובקעו מהעמדה הזאת. אחרי עונה אחת בלבד, הוא הסתחסך עם סולר "סאביולה לא ימשיך בסביליה", כך מבטיח הסוכן שלו, בגלל שחואנדה לא רוצה אותו. בבארסה מתכננים להציע לויאריאל את סאביולה, ואולי גם כמה מליונים נוספים, כדי לקבל את פורלאן, את החלוץ 9, שהם כל כך רוצים ("חלוץ שיודע לשחק עם הגב לשער, מתי שרונאלדיניו או אטו לא נמצאים", לדברי צי'קי). עכשיו ברור לי, למה הם מעדיפים את פורלאן, כי אוליברה לא חלוץ, שיודע לשחק עם הגב לשער, בדיוק כמו אטו. מה שלא ברור לי הוא, איך פורלאן יסכים להיות "לארסון", ולהיות "מקצוען", לדברי צ'יקי, אחד מוכן לשחק רק בזמן שאטו או רונאלדיניו לא נמצאים. בכל מקרה, בבארסה מוכנים לפתוח את הכיס בקיץ הזה, ואם המאמנים יראו צורך בעוד כסף- עד 50 מליון יורו יוקצו להעברות. בבארסה מוכנים לאפשרות, שיובה תרד ליגה, והיא צפוייה להתחרות, במידה וזה יקרה, עם ריאל על מס' שחקנים. מקסי לופס יושאל העונה. אטו מבהיר למילאן: "הם מבזבזים את הזמן שלהם, כי אני לא רוצה לעזוב את בארסה".
כמה סיכומי עונה שיש לי פה. קודם כל, שחקן העונה. רונאלדיניו, בלי טיפת ספק. בעונה שעברה, רוני היה מתעורר בעיקר במשחקים החשובים וגם נותן הברקות פה ושם. העונה, גם במשחק הכי גרוע שלו הוא שווה לפחות פעולה מכריעה אחת. בלי לבדוק, אני מנחש שבמשהו כמו 80% מהמשחקים בהם לקח חלק, רונאלדיניו כבש, בישל או לפחות סידר כרטיס אדום. בין לבין הוא גם התפתח כשחקן. סוף סוף למד שעל גולאסו מרהיב ובעיטה פשוטה מקבלים את אותה הנקודה, ושתפקידו במשחקים החשובים הוא לסחוב מגנים ולספק 2-3 הברקות (בערך מה שהוא עשה בכל שלב הנוק-אאוט של הצ'מפיונס). וזה, בשורה התחתונה, מה שהופך את רונאלדיניו של 2005/6 לשחקן הכדורגל הטוב ביותר שראיתי במו עיניי (מדיח את היחו דה פוטה פיגו ואת פנדחו זידאן). בעולם שמעבר לרונאלדיניו, רוב השחקנים בדעיכה יחסית לעונה שעברה. דקו נדבק ב"פינוקיטיס" של רונאלדיניו, והחליט שהוא העונה מגיע למשחקים הגדולים בלבד. אטו היה טוב, אבל קצת פחות דומיננטי מאשר בעונת הבכורה. פויול, נשמה בעונה מוצלחת, אבל פגיע יותר מאשר בעבר. מה שמשאיר אותנו עם הזוכה בתואר הלא רשמי אך המכובד ביותר - "הכי טוב אחרי רוני": רפאל מארקז. מלך העולם. קר רוח, מחושב, נטול כל מוסר, ויעשה הכל כדי להצליח. מקיאבלי של הכדורגל. תותח-על, ואחד מהבלמים הטובים בעולם. ועוד כמה דעות אקראיות: רייקארד תותח. היה ונותר התלמיד הטוב ביותר מבין מאמני העולם, והאיש האידיאלי לפתח מחדש את הרעב של השחקנים לקראת העונה הבאה. אני שפוט מוחלט של המעבר ל- 4-2-4, חילוף אדיר שבקרוב (אולי כבר במונדיאל) יחזור לאופנה בזכותו של פרנקי-פרנק. בסופה של עונה, כל דבר שנגע בו הפך לזהב. המשתפר אינייסטה, ואלדז, מסי ואולגר הם כולם מועמדים ראויים, אך ליד ההשתפרות שלהם מתנוססת כוכבית. השלושה הראשונים הציגו יכולת מרשימה באמת רק בכשליש של העונה, האחרון אמנם התקדם אך עדיין רחוק מלהיות מנייה בטוחה בעורף. בתור סטודנט למדעי מחשב אני איש של מספרים, ובמבט על ממוצע השתפרות משוקלל יש איש אחד ששדרג את מעמדו באמת והראה זאת ב- 90% מהמשחקים - הרוזן רפה מארקז. מקשר הגנתי מצויין הוא עשה את המעבר לאחד הבלמים הטובים בעולם. מלך העולם. המאכזב מארק ואן-בומל. הבטיחו לנו קשר קשוח ומגוון, קיבלנו שחקן אנמי, איטי במחשבתו ותנועתו. אכזבה מרה, וטוב שאינה כרוכה בכסף. יפרוץ בעונה הבאה בשביל להגדיר את המונח 'פריצה', צריך ראשית להבין היטב היכן השחקן עומד כעת ולאן הוא יכול להגיע. מאולגר אני מצפה להמשך השתפרות הדרגתית ויציבה, אך גם בסיום העונה הבאה הוא לא יחשב לאחד מטובי שחקני ההגנה בעולם. עבור מסי, פריצה' תהיה רק עם בקיץ 2007 הוא יעמוד ללא עוררין בין 3-5 השחקנים הטובים בעולם. אינייסטה לטעמי ישאר, פחות או יותר, על סטטוס השחקן ה- 12 של בארסה. לכן, אני בוחר בויקטור ואלדז. אם הוא ימשיך ביכולת בה סיים את העונה הנוכחית, בעונה הבאה כבר יקרא בשורה אחת עם טובי השוערים בעולם. אני מאמין בו. רק שימשיך לשחק בירוק. הרגע המרגש/משמח בלטי תופס את הראש לאחר השער. תמונה שנחקקה במוחי וליבי לעד. הרגע העצוב בלי תחרות, 1-1 ביתי מול ריאל מדריד. הרגע היחיד העונה בו הרגשתי את דכאון הכדורגל המפורסם. לאחר שריקת הסיום, פשוט תפסתי את הראש ולא זזתי מהמקום במשך דקות. הייתה לנו הזדמנות היסטורית להלקות במנדרילים בלי התנגדות, ובמקום זה נתנו להם להתחמק ממבצרנו הביתי בלי עונש. המשחק הטוב של העונה נצחון 3-0 חד-משמעי על ריאל מדריד בסנטיאגו ברנבאו. דעה כללית על העונה אי-שם במעמקים, מסתרר לו אנטי-קליימקס קטן. אני חושש שהייתי אופטימי מדי לאורך העונה. בארסה פשוט קבוצה ענקית, והייתי משוכנע בכל שלב של העונה שבארסה תסגור אותה בצורה חלומית. גם בפיגור מול ארסנל, כאשר אני יושב ביציעי הסטאד דה-פראנס, ידעתי כי בארסה תקבל את ההזדמנות שלה. לכן, הזכייה באה לי קצת כברורה מאליו. בנקודה זו, שמחתם של הפסימיסטים רבה הרבה יותר. ובכל זאת, עונה גדולה, חלומית וכיפית. משהו שנוכל לספר לנכדים. לעונה הבאה מבחינתי, ישנם שני דברים בוערים בקיץ בכל הקשור לרכש. הראשון הוא מגני הכנף. בימין, איבדתי תקוות שבלטי יפתח יציבות כלשהי. אולגר מתפתח בצורה ויציבה וכנראה ימשיך להשתפר, אבל אין ספק שניתן למצוא מישהו טוב ממנו. בצד השני, ג'יו בעונה לא משהו, והוא וסילביניו כאחד כבר לא בדיוק נערים. בכל הקשור לרכש, צריך. מצד שני, חשוב מאוד לא להסתנוור על ידי 3-4 גולים, זוג סלאלומים ותצוגה התקפית משכנעת מול בארסה. בלטי אחד מספיק לנו. אם כבר לפנות לשוק, אז שיהיה מדובר בשחקן רציני, עם יכולות מוכחות (זמברוטה) או אחד שמפגין פוטנציאל ויציבות לאורך זמן (אנטוניו לופז). את בלטי וסילביניו, אגב, חשוב להחזיק על הספסל. ביום טוב, לשניהם יש אימפקט גדול מהספסל. במרכז ההגנה, רכש יהיה מבורך גם כן אבל אך ורק כאופציה שלישית. נדלקתי על פויול ומארקז, ואני לא רואה שום סיבה לפרק את הצמד המופלא הזה (אלא אם רייקארד במקרה יחליט להסיט את פויול חזרה ימינה). העמדה השנייה, והחשובה יותר לפי דעתי, היא רוטציה התקפית חדשה לגמרי. מבין ארבעה שחקנים, היחיד שמתאים ברמתו עוזב. על מקסי ואזקרו אין מה להרחיב. ג'יולי שב להיות טוב עד בינוני רק לאחר שמסי הושבת לתקופה ארוכה. כל זמן שליאו היה בהרכב הראשון ללא עוררין, ג'יולי לא יכל לעלות על המגרש בלי רעד ברכיים. בתקווה שהיעדרותו הממושכת של המשיח הייתה אירוע חריג, אין לג'יולי הרבה לתרום. מה שמותיר אותנו עם חור עצום. על בארסה למצוא את השחקנים שמשלבים את היכולות והורסיטיליות של אזקרו (ויש לו) עם הבטחון של מקסי לופז. כלבויניקים התקפיים שיודעים לעלות מהספסל במידת הצורך ולהותיר את חותמם על המגרש. אין שחקנים רבים כאלה בעולם. מצד שני, גם לארסון היה מוגבל למרכז הרחבה כאשר הגיע לקטלוניה. לא הייתי מתנגד בעמדה זו לחבר'ה צעירים וחדשים. ג'פרסון פרפאן נשמע כמו אפשרות מצויינת. בעמדת החלוץ, אני חותם בעיניים עצומות על דיל בנוסח ואן-בומל עבור מקאיי. את החלוץ ההולנדי אני אוהב עוד מדפורטיבו (איזה גול חלומי הוא כבש מול יובה לפני כמה עונות), ויש לו את כל אינטילגנציית המשחק הדרושה כדי להחליף את לארסון. לא הייתי מתנגד גם למוריינטס, אבל נראה שכבר מאוחר מדי. פורלאן הוא לא האיש המתאים. הוא מסוג השחקנים הרעים שנותנים עונה טובה. טורס ואיברהימוביץ' זה בדיחות גרועות. בכל מקרה, הפרופיל ברור - תואם לארסון אחד, ו- 2-3 שחקנים ורסיטיליים שמסוגלים להתמודד עם ישיבה ממושכת על הספסל. בקישור, אני לא רוצה את ואן-בומל קרוב למגרש כפי שהוא היה העונה. על תקן גאברי, הוא מתאים לי. אחרת, שיסע לבוואריה עם מזוודה המכילה חוזה למקאיי. מה שאומר שצריך עוד קשר אמצע. פה זה המקום המתאים למצוא כשרון עולה כלשהו. במקרים קיצוניים, יהיה ניתן להשתמש גם בג'יו ככיסוי.
במונדו דפורטיבו אומרים, שגם גודיונסן וגם פורלאן עשויים להגיע (שתיהם ביחד). אני לא מאמין, שפורלאן בכלל יגיע. למקסי לופז יש 13 הצעות מספרד, אנגליה וגרמניה, אבל בארסה חושבת שהמקום האידיאלי בשבילו לעונת השאלה יהיה בנאסטיק, העולה החדשה לפרימרה, שרוצה את השחקן.
לגבי פורלאן לפי מה ששמעתי ויאריאל לא מוכנה למכור אותו,לגבי מקסי לופז יהיה טוב לו להשאר בספרד במקום לעבור לאנגליה/גרמניה או מקום אחר ולהתאקלם מחדש במקום שונה.:aaa021: . בשורות העולה החדשה אני מאמין שככל שהוא יקבל יותר דקות משחק (מה שלא היה השנה בבארסה)הוא יוכיח את היכולת שלו.
בארסה לא צריכה שני חלוצים ואני מקווה שפורלאן יגיע בתמורה לסביולה וזהור,פורלאן,גולי,ואסקרו 3 מחליפים לשלושת האסים במגרש.2 מחליפים מצוינים שיכולים לשנות תמשחק ועוד שחקן שמדי פעם ישחק.
אני לא מבין למה רייקארד לא סופר את סביולה במקום לבזבז כסף על חלוץ אחר יש לנו את סביולה , שחקן שיכול לשבת בספסל ויכול לספק תמורה כמו לארסון אולי קצת פחות אבל עם הזמן הוא ישתבח
הבעיה שלסביולה קשה לשחק כחלוץ יחיד הוא לא פיזי מספיק והוא לא חלוץ שיכול לשנות משחק.פורלאן הרבה יותר מתאים אבל אם בארסה תתן את סביולה תמורת פורלאן לבארסה יעלה עוד כמה מליונים בודדים בשביל להביא אותו,פורלאן הרבה יותר פיזי ויש לו משחק ראש טוב.
דרך אגב בעקבות לוח המשחקים הצפוף שיש לאספניול וברצלונה בתחילת העונה (בארסה במסע של בחו"ל ,סופרקאפ סרדי,גביע קאטלוניה,גביע גאמפר) היו הרבה סימני שאלה השבוע מתי יערכו המשחקים. צ'יקי בגירסטיאן הציע לפני כמה ימים שיהיה משחק אחד בקאמפ נואו , באספניול זעמו וסירבו. כרגע כפי שזה נראה זה יהיה צמד משחקים אבל בזמן קצר אחד מהשני(ז"א משחק בשבת ומשחק בשלישי,בסגנון הזה)
אבא של דייגו, פאבלו פורלאן, אישר שפורלאן רוצה לעבור לבארסה. הסוכן של האורגואי הגיע לספרד, וינסה לשכנע את ויאריאל למכור אותו. בכל מקרה, רוייג כבר הבהיר, שפורלאן לא ימכר, וכנראה לא ראה צורך להבהיר זאת שוב. הסוכן ינסה להוריד את מחירו של השחקן, אבל ויאריאל לא מעוניינת למכור, ובארסה לא תהיה מוכנה לשלם על פורלאן סכום של 23 מליון יורו- סעיף השיחרור של פורלאן. בארסה צריכה להשקיע את המאמצים שלה בניסיון להחתים את אוליברה. ההתעקשות על נומרו 9 גבוה וחזק, שיכול לשחק עם הגב לשער, לא ברורה. בארסה לא משחקת ככה במילא, כי יש את אטו, שמשחק כחלוץ באמצע. אוליברה הוא בסגנון דומה לאטו, יש לו יכולת סיום וטכניקה מעולה.
ברצלונה שרוצה להחתים חלוץ לפני המונדיאל יש שלושה אופציות עיקריים: 1.קודם כל לנסות לשכנע את ויראיאל להפרד מדייגו פורלאן 2.במידה ועסקת פורלאן לא תצא לפועל , איידור גודיונסן שידחק מהספסל ליציע הרחוק בעקבות בואו של שבצ'נקו על הכוונת 3.הרנן קרספו,שבטח לא יהיה מוכן להיות המחליף של האוקראיני , או להלחם עם דרוגבה על חולצת ההרכב http://www.sport.es/vivo/recursos/fotos/foto_160208_CAS.Xxx
לדעתי, צ'לסי לא תתן לבארסה אף שחקן, כדי לא לחזק אותה, הרי שבארסה היא היריבה העיקרית שלה באירופה, גם לאור ההתקלויות בה פעמיים בשמינית הגמר, שהפכו להיות כל כך מסוקרות ולקרבות מדוברים. לכן, רדו גם מגודיונסן, שרוצה לבוא לבארסה, ומקרספו. האפשרות הכי טובה לבארסה היא אוליברה, שמתאים לשיטה של בארסה והוא שחקן מצוין. גם גודיונסן וגם קרספו לא מתאימים לשיטה של בארסה, ככה ששוב אני לא מבין על מה ההתעקשות בנומרו 9 אופייני. שבארסה יצרה את השיטה, היא ידעה טוב מאד, שחלוץ 9 לא מתאים לה. צי'קי אמר, שמחפשים un nuevo larsson, אז למה ללכת על חלוצים כבדים, שלא מספיק טכנים ומהירים, כדי שיתאימו לשיטה של בארסה? באמת לא ברור לי. בדר"כ ההתנהלות של הצוות המקצועי של בארסה- חכמה מאד. גם צ'יקי בעצמו אמר, שהם לא יחפשו שחקן רק כדי להגיד "החתמנו", אלא יחפשו רכישה חכמה. חלוצים כמו גודיונסן או קרספו, גם אם הם יגיעו בסופו של דבר, זה לא יהיה טוב לבארסה, כי הם לא מתאימים לשיטה ולסגנון. אוליברה, אוליברה, אוליברה, אוליברה, אוליברה.
איך אתה כזה בטוח שהוא יחזור לעצמו כ"כ מהר אחרי הפציעה הקשה שעבר? לא כולם הם לארסון או שבצ'נקו שאחרי שהם חוזרים מפציעה לא מרגישים את זה עליהם בכלל...
קים, אוליברה הוא פנטזיה אישית שלך, אל תתן לאוהדים אחרים של בארסה להסמתך על כותרת מקרית במונדו דפורטיבו בשבוע שעבר. לטעמי, לעורך העיתון כבר לא נשאר ברווזים אז הוא הפליץ את אוליברה.