לא לפתח ציפיות אה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ובשיא הרצינות, לא מבין מאיפה יש לך את הפריבלגיה לאמר מה שאמרת... בוזגלו לא ישחק בקבוצה אחרת בארץ ובטח שלא במכבי ת"א. הקבוצה היחידה בארץ(למעט קבוצתו הנוכחית) שהצעה ממנה צריכה לפתות את בוזגלו היא בית"ר ירושלים.
לבית"ר קשה להיכנס להרכב ועוד יותר קשה לצאת מהקבוצה. כסף לא יפתה את בית"ר ומישהו עם פתיל קצר כמו מר יעקב בוזגלו יכול רק להרוס לבן שלו שם. בחיפה שוב פעם - תחרות גדולה, משכורת סבירה מינוס. אנחנו, ריאלית, יכולים לשלם לו יפה, אצלינו מובטח לו מקום בהרכב ויחד איתו אפשר להאמין שהקבוצה תהיה בדרך למעלה. זה לא איזה התנשאות, אני לא חושב שאנחנו ברמה של בית"ר וחיפה היום ורק מתפלל שנהיה בשנה הבאה, אבל ריאלית, אנחנו אופציה יותר טובה אם מה שאתה מחפש זה שילוב בין כסף, דקות משחק והסיכוי שיראו אותך.
גם במכבי נתניה יכולים לראות אותו, זה לא מה שבוזגלו מחפש או צריך. מסכנין הוא צריך לצאת רק לאירופה/בית"ר/חיפה (מסודר לפי סדר).
כי לאן הוא יגיע עם חיפה? שלב בתים אופ"א סיבוב יותר לכל היותר? זה לא שווה את החוזה שיחייב אותו לשם להרבה זמן. בבית"ר יש יותר מדי סיכונים אחרים. בוזגלו מחפש עכשיו לא הצלחה בטווח ארוך אלא מקום להעביר בו עוד שנה-שנתיים עם כמה שיותר דקות משחק ותשומת לב מסקאוטרים. כמובן שהשתתפות עם הקבוצה באירופה זה משהו רצוי מאוד אבל עמית בן שושן 2 הוא לא מוכן להיות.
יעקב בוזגלו נוקט בפעולה חכמה בכך שהוא מתחיל לרחרח בכיוונם של מכבי חיפה. הבן שלו נחשב לסחורה שנחטפת ולכן הוא דואג שכל הדלתות ישארו פתוחות בפניו.
הפכת את מכבי חיפה לאיזו בני יהודה? משכורת זו בעיה בשביל שחר? לשחר ברוך השם יש כסף, זה שהוא לא משתמש בו יותר מדי וקופץ מעל הפופיק זה סיפור אחר וכנראה לא הבנת, זה לא ששואלים את בוזגלו אם הוא רוצה או לא רוצה לחזור למכבי חיפה, מכבי חיפה צריכה אותו, הוא יבוא, אבא יעקב? בורג קטן מאוד בקבלת ההחלטות בנוגע לכרטיס של מאור, שחר יחליט - שחר יעשה. יראו אותו? אולי לא שמת לב, אבל מכבי חיפה היא הקבוצה מס' 1 בארץ ביצוא שחקנים לחו"ל, אתה מדבר על במה? אתה רואה את מכבי ת"א מגיעה לבמה יותר גדולה ממה שמכבי חיפה תגיע העונה? אליפות מכבי ת"א לא תוכל להביא, גם מכבי חיפה לא, אולי גביע ואף אחד לא מבטיח לה את זה, ואני לא רואה אותנו לא מגיעים לאופ"א בעונה הבאה. לגבי דקות משחק, רוני לוי בונה עליו לעונה הבאה.
חיפה יכולה לשמור לעצמה את הכרטיס והכל, אבל היא לא יכולה למנוע מאבא יעקב לשים את הבן ביציע ולחפש רוכש. בסופו של דבר אם אבא יעקב היה אומר שמאור לא ישחק בחיפה מאור לא היה משחק בחיפה, זה הכל. לא הופך את חיפה לבני יהודה, רק אומר שעם הרקרורד של רוני לוי עם שחקנים צעירים, ועם העובדה שלכם בניגוד למכבי ת"א, יש קבוצה, לא בטוח שאתם בחירה טובה יותר, בכלל לא.
כן, העיקר שמכבי ת"א זאת בחירה טובה-הרי כל הצעירים/חלוצים/שחקנים שהגיעו לשם בשנים האחרונות פורחים... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
ואני אוסיף לכך שבעונה הבאה (על פי הצהרות שניידר), אמורים להגיע לקבוצה הזאת לא מעט זרים בעלי שיעור קומה, כאלו שמקומם בההרכב סביר להניח יהיה מובטח. כמובן שהם ייצטרפו לקאמנן, עזרן, שיבחון וחדד שגם כך צפויים להמשיך בקבוצה. מבחינתי, ואני מתאר לעצמי שגם מבחינת מאור, הבמה הגדולה ביותר שבה יוכלו לראות אותו היא המשחקים באירופה, ואין לי ספק שחיפה מסוגלת להגיע רחוק יותר ממכבי בתחום הזה.
ולאן הוא יגיע עם מכבי ת"א אינטרטוטו לכל היותר? בשביל מה הוא צריך עכשיו את פרויקט השיקום של מכבי על הראש שלו? עדיף לו להגיע לקבוצה מחוברת שמשחקת באירופה כמו חיפה מאשר להגיע לקבוצה כמו מכבי "בית קברות לחלוצים" תל אביב שתחליף בקיץ כמעט את כל הסגל שלה ולא תשחק באירופה. ועל איזה חוזה ארוך טווח אתה מדבר? חוץ מזה שחר לא ימכור אותו לא לביתר ולא למכבי שלה אפילו שחקנים כמו ארביטמן הוא לא היה מוכן למכור אז את בוזגלו הוא כן ימכור להם? תסתכלו על זה מהזווית של שחר אם הוא מוכר את בוזגלו לביתר/מכבי תמורת נניח 3 מיליון יורו אז הוא 1 מחזק את היריבות שלו 2 מפסיד שחקן מעולה 3 פוגע בצורה אנושה באגו שלו, לעומת זאת אם הוא מוכר את בוזגלו לאירופה אחרי שנה שהוא שיחק בחיפה תמורת נגיד 2 מיליון יורו אז הוא גם מקבל שחקן מצוין וגם לא מחזק את היריבות שלו בנוסף לכך שהוא גם משדרג את הסיכוים של חיפה לקחת אליפות בשנה הבאה. ובנוגע להודעה השניה שלך מה הבעיה עם הרקורד של לוי עם שחקנים צעירים? שי מימון מקבל לא מעט דקות וצפוי להשתלב בהרכב הראשון בשנים הקרובות, דקל קינן הפך לאחד הבלמים הטובים בארץ, בירם כיאל מציג יכולת מצוינת ומשחק בהרכב הראשון באופן קבוע, רפאלוב מראה לא מעט ניצוצות ומקבל כמות גדולה של דקות, אושרי גיטה ותומר חמד מקבלים דקות פה ושם ומשולבים בצורה לא רעה יחסית בקבוצה, איפה הבעיה פה? ובוזגלו יכול לעלות ליציע ולחפש רוכש בנתיים? אולי הוא יפרוש מכדורגל וזהו?
חיפה,בעונה הגרועה שלה ב20 השנים האחרונות,הוציאה את קולואטי לגרמניה ואת מקגרשווילי להולנד. בית"ר,באחת העונות הטובות שלה ב20 השנים האחרונות,הוציאה את השחקן טוב ביותר שלה,ברק יצחקי,לבלגיה. חיפה היא ללא ספק צריכה להיות תחנת המעבר של שחקן אשר רוצה להתקדם לרמות הגבוהות באירופה. די לדבר שטויות,זה ברור שמחיפה בוזגלו יגיע לאירופה. ולא ממכבי ת"א,שמשם הוא יכול להגיע רק למכבי נתניה.
אתם שוב מפספסים את הנקודה. בוזגלו יהיה באירופה. הוא יכול גם להישאר בסכנין אבל ביכולת הנוכחית הוא יהיה באירופה. את החשיפה שצריך לקבל הוא יקבל בכל מקרה בין אם זה יהיה בחיפה, בבית"ר או בכל קבוצה גדולה אחרת בארץ. דקות משחק, בממוצע של 80+ למשחק, מובטחות לו רק אצלינו. משכורת גבוהה מזאת בחיפה הוא יקבל אצלינו. מי של יאמן, אני מניח שהוא לא יהיה וואנבי רס"ר עם אגו הרבה יותר גדול מביצים. ככה אני רואה את זה, אין שום קשר כמה שחקנים חיפה הוציאה לאירופה, אני מאמין גם שההבדל בין איפה שחיפה תשחק באירופה בעונה הבאה לאיפה שמכבי גם לא יהיה משמעותי, זה הכל. לגבי רוני לוי והצעירים - דקל קינן היה על סף ההרכב כבר שנים. רפאלוב רק עכשיו ירד מהיציע כשכולם סימנו אותו ככישרון הגדול בארץ. גיטה וחמד מקבלים דקות כי האלטרנטיבה היא שלומי ארבייטמן (עוד צעיר שידע כדורגל פעם). ומה עם אלמדון, בירוק, אותו בוזגלו, עומר בוקסנבוים ואם תתעקש אני גם אקח כמה דקות לחשוב על זה ואוסיף עוד. הרקורד של רוני לוי עם צעירים הוא שלילי כרגע.
אתה סתם מקשקש על איפה עדיף לבוזגלו לשחק הבעיה היא שזה לא בידים שלו, יכול להיות באמת שחיפה היא לא האופציה הטובה ביותר עבורו אבל שחר לא ימכור את בוזגלו למכבי לא חשוב כמה כסף יציעו לו מכול הסיבות שפרטתי בהודעה הקודמת שלי.
אתה מפספס את הנקודה מיכאל. אתה ממשיך לדבר על כמה שחיפה בחירה לא מספיק טובה עבורו, אבל מפספס את זה שמכבי ת"א לא תציע לו ולו יתרון אחד משמעותי. אמרת שכדאי לו לבוא למכבי ת"א בגלל שההבדל בין איפה שחיפה תשחק באירופה ואיפה שמכבי תשחק לא יהיה משמעותי. גם אם אתה צודק, ההבדל בין איפה שכל קבוצה תסיים באירופה יהיה בהחלט משמעותי... מאיפה אני יודע? אני לא יודע, אבל היי, אתה זה שניבאת לנו שההבדל לא יהיה משמעותי, אז גם אני מרשה לעצמי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אמרת שבמכבי ת"א הוא יהיה שחקן הרכב, אבל הרי שגם בחיפה אין בכלל ספק בדבר. לא באמת נראה לך שרוסו יתפוס את המקום שלו בהרכב? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx אמרת שהיו לא מעט צעירים שאיבדו את דרכם בחיפה. כנראה ששכחת שלמעט בן חיים, כמעט כל צעיר/חלוץ/שחקן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx שעבר בצד הצהוב של בלומפילד בעשור האחרון סיים בכפר סבא/בני יהודה/מכבי פ"ת וכד'. אמנם באמת היו מס' צעירים שאיבדו את דרכם במכבי חיפה(רובם היו עושים זאת בכל קבוצה בארץ), אבל מצד שני, מספר השחקנים שקיבלו את הבמה שלהם בחיפה לפני שעברו להצליח באירופה הוא לא רק יותר גדול ממספר השחקנים של מכבי ת"א(בן חיים בלבד), אלא יותר גדול מכל הקבוצות בארץ. תאמין לי שאין לי מושג למה אתה ממשיך להתעקש על זה. הכסף? הרי אמרת שבוזגלו בוודאות ישחק באירופה, אז תסביר בשביל מה הוא צריך את התוספת של ה10 אלף דולר בעונה הבאה? הוא ממילא ישחק בעוד שנתיים בקבוצה שתבטיח לו משכורת משולשת מזו שירוויח בארץ, אז בשביל מה לו פתאום לעשות מעבר כל כך לא מתאים בעונה אולי הכי חשובה בקריירה שלו?
הוא יהיה באירופה רק כשבחיפה יחליטו למכור אותו לאירופה. עד אז הוא ואבא שלו יכולים להמשיך לקשקש ולהתהפך כמה שהם רוצים - לפני כמה שבועות האבא אמר שמאור גמר עם מכבי חיפה ועכשיו פתאום הם מדברים על חזרה ורצון לשחק בחיפה - יש למאור חוזה עד 2010 ורק שחר יחליט מתי, איפה ואיך הוא ישחק. כל השאר זה דיבורים בעלמא, בטח כשהסוגיה המשפטית מול המועלם הזה לא הולכת בדיוק לטובת משפחת בוזגלו. מאור חוזר בסוף העונה לחיפה ואין לו הרבה ברירות בנושא (אלא אם כן הוא יצליח להביא הצעה יפה מאירופה שתתקבל על ידי הקבוצה ובאותו זמן גם להשיג קיצור שירות).