לרשום ביומנים, הגמר הגדול: 17.5, ברצלונה - ארסנל

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by Obafemi, Apr 23, 2006.

1. SeRgInHo Member

זה היה בציניות? ואם לא אז למה אתה אומר סוף סוף? :aaa031:

2. EL Capitan Member

זה לא היה בציניות, ועדיף שלא נכנס לזה, סרגיי.

3. Robin Member

חחח פשוט לא הבנתי מה אמרת, תירגע. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx

אם אתה מתכוון שכאילו בארסה תיתן תצוגה גדולה בגמר וארסנל תשחק כמו שהיא שיחקה מול ויאריאל אז אני בכבוד רב יחלוק על דעתך.

בגמר ליגת האלופות צריכים להיות מסוגלים לנצל מצבים טוב מאוד, במיוחד כשמשחקים נגד ההגנה ששברה את שיא הרשתות הנקיות בצ'מפיונס (אני אומר את זה בהנחה שסנדרוס ישחק, כי קמפבל פשוט אפס כבר). אם יש דבר אחד שאטו יכול לעבוד עליו זו יכולת הסיום שלו. חוץ מזה, עוד יש מספיק זמן עד הגמר בשביל שמשהו שאי-אפשר לצפות לו יקרה (רונאלדיניו שובר רגל למשל). http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx

Last edited: Apr 27, 2006
  4. Barcik Member

לא ההגנה ניצחה את מילאן. ההגנה של בארסה אתמול הייתה בינונית פלוס, לא יותר. למעשה, בעקיפין, זו הייתה ההתקפה. ממש כמו במשחק הגומלין מול צ'לסי, גם הפעם היה זה כוח ההרתעה של בארסה שעשה את העבודה. מילאן (וגם צ'לסי) פשוט פחדה לצאת קדימה. אפילו בעשר הדקות האחרונות, סירבו המילנאזים (וגם הלונדונים) להתקיף בחמת זעם, בגלל חשש מתמיד מהרוני האורב. רייקארד איננו הפך לחסיד הקטאנציו. הוא בסך הכל נהיה מאוזן יותר. כאשר הרוח נשבה לכיוון השער של מילאן (או צ'לסי), פרנקי לא חשב פעמיים לפני ששלח את חייליו לעוט על הטרף. ב"סאן סירו" וב"סטמפורד ברידג'", הוא הציב כמטרה נצחון, אשר יעמיד את היריבה במצב בו היא חייבת להבקיע. מפה, הטרור המוראלי אשר רונאלדיניו ושו' משרים בכל הגנה בעולם יעשה את העבודה. וכך אכן קרה.
    אינני אוהב זאת. פחות בגלל הבונקר, אשר מציק לי קצת בלבד, והרבה יותר בגלל שאותו הבונקר היה רופף. אילו מילאן טרחה להביט מעבר לכדורגל הבלתי-קונבנציונלי של רונאלדיניו, הייתה רואה רווחים עצומים בין הקישור להגנה, בזיון מוחלט באגף שמאל, וקושי בכדורי הגובה. אם רק אחד מקוסמי מילאן היה שם לכך לב, הייתה הופכת שיטת המשחק של רייקארד לבלתי-יעילה. ומפה נובעת הביקורת שלי. ניצחנו, אבל הכדורגל של בארסה, אותו הגדירו בעמודים האחרונים כנאיבי, היה עושה את העבודה טוב הרבה יותר לטעמי. לא מתקפה חסרת רחמים בלי מבט אחורה, אבל הצטרפות רצינית של שחקני קישור והגנה קדימה, יותר דומיננטיות במרכז המגרש ויותר יוזמה. לא האמנתי כאשר בהתקפה אחת (שבסיומה בלטי בעט החוצה מזווית קשה) לקח מעל לדקה עד שאחד ממגני הכנף יעלה ויסייע. עם כל הפחד מהפריצות של סרג'יניו, זה פשוט התבקש. בפועל, מילאן לא מיהרה לשום מקום ובארסה יותר משמחה לעזור לה לבזבז זמן. חבל. זה תמיד השאיר את הסיכוי לגול המקרי. בארסה הייתה מרגיעה אותנו מוקדם יותר עם משחק יותר התקפי.
    בגמר, בכל אופן, יהיה טוב יותר. כפי שציינתי, שיטת משחק אשר מתבססת על כוח ההרתעה מתאימה רק כאשר היריבה צריכה גול. על תיקו, בארסה לא תשחק. בפריז, למרות משחק מבוקר יחסית, בארסה תדמה הרבה יותר לעצמה.
    עוד כמה מילים על הבונקרון שלנו. רוב השחקנים אשר לקחו בו חלק פעיל היו בסדר. פויול ומארקז היו מצויינים (פרט לכמה פאשלות בכדורי גובה, הקפיטן היה המצטיין על המגרש לדעתי), וגם בלטי היה טוב. בקישור, אדמילסון באמת היה נפלא, וממשיך להתפתח כקשר אחורי. בקשר לאינייסטה, אני מסכים לחלוטין עם שי. בכלל, הוא קצת פחד אמש. כמה פעמים הוא יכל ללכת לבד, או לכל הפחות להצטרף להתקפה. דקו היה בינוני, אבל להבדיל מואן-בומל לפחות היה בינוני בכל מקום על המגרש. ובכל זאת, כל זה יחד לא חבר טוב. במחצית הראשונה, כמעט בכל התקפה של מילאן אשר עברה את קו הקישור היו שלושה חלוצי מילאן על 3-4 מגני בארסה. באגף שמאל (של בארסה), בכלל הלכה קטסטרופה מוחלטת. באותו שליש מהמקרים בהם ג'יו היה בעמדה הוא תמיד נאלץ לשמור על שניים (כי רונאלדיניו עצלן מניאק, שדווקא השקיע אתמול הרבה יותר מתמיד בהגנה), בשליש מהמקרים הוא פשוט החליט להשתקע במרכז, ובשליש מהמקרים ואן-ברונקהורסט היה קשר ואטו (!!!) החליף אותו כמגן שמאלי. מה קיבינמאט זה היה?! טוב שקאפו קיבל רק 20 דקות, וגם במהלכן החזיק תמיד רבע עין על רונאלדיניו.
    לגמרי הגזמתם בירידות על אטו. בסך הכל, מאז שהוא חזר מאליפות אפריקה, מדובר בחצי העונה הכי חלש שלו בברצלונה מבין הארבעה עד עכשיו. נוח לשונאים לשכוח שלפני זה היה מדובר בחלוץ של שער למשחק, שמחמיץ בעיקר כשלא חשוב. בהזדמנות הראשונה אין לי טענות אליו - דידה הספיק לצאת קרוב מאוד אל הכדור עד שסמואל להספיק לבעוט. אבל בשנייה הוא יצא טמבל מוחלט. ממש לא אגואיסט, אבל את הגול הוא היה חייב לשים. לפחות הוא סידר הרמה מושלמת ללארסון כנחמה.

4 שערים העונה, ו- 4 בעונה שעברה (ועוד 4 בישולים). שער שוויון אחד מול מילאן, שני שערי נצחון מול צ'לסי. שב בשקט. הוא גולר ענק, בתקופה לא טובה. עד לאליפות אפריקה, הוא היה מחמיץ כרוני - אבל רק כשבארסה ביתרון. עכשיו הוא איבד קצת מהחדות. מקווים שתשוב בגמר. בלי שום צל של ספק, בדרגה אחת עם כל הגדולים בעולם (ושכל אחד יעשה את הסדר הפנימי שבא לו).

בקשר לגול של שבה, עבירה ממש לא הייתה, אבל השריקה הייתה מאוד מוקדמת. אני ממש לא יודע מה היה קורה אם, אבל ואלדז היה די קרוב לכדור ולא טרח לזנק.

אז זהו זה. נוסעים לפריז. השמחה הגדולה, אבל אינני מצליח להביא את עצמי לרמת אושר אמיתית. הבונקר לא מטריד אותי. זה משהו אחר - גמר, עבור בארסה של העונה, הוא לא הישג. כיף לחזור אחרי 12 שנה, אבל ב- 17 במאי חייבים לקחת את הגביע.

כמה מילים לקראת הגמר.

ראשית, הצהרה בומבסטית כי אני אוהב לאכול את הכובע.

אם ארסנל מנצחת, תיירי הנרי בבארסה עונה הבאה.

ושנית - פלאמיני, סנדורס וטורה הם לא האנשים שיעצרו את התקפת בארסה ביום נחוש.

Last edited: Apr 28, 2006
  5. Arsenal fan Member

מה? אם ארסנל תנצח אז הנרי נשאר 100%. אולי התכוונת ההפך.
    תמשיך לזלזל בהגנה ששברה את שיא כול הזמנים ללא ספיגה.
    כולתור אם אני לא טועה. יש גם באתר הישראלי של ארסנל פרטים

כן, ואטו מחמיצן.

6. אלי מתחן Member

האמת צמד המשחקים מול מילאן מוכיח את הטענות שלי.
    ברצלונה קבוצה טובה, אולי אפילו מצויינת. אבל עם כל הכבוד היא לא קבוצה אגדית ולא מתנת האל לכדורגל ההתקפי. היא קבוצה ככל הקבוצות, מתקיפה כשהיא צריכה ומגינה מתי שצריך.
    זה שיש לה שחקן כמו רונאלדיניו לא הופך את שאר השחקנים למלהיבים במיוחד.

7. Gooner Member

ואם היא תפסיד,אז?

הנחישות היא לא זאת שתכריע את המשחק.

8. Alexander Hleb Member

אם כבר אז אם נפסיד הוא יעבור...
    אבל הוא לא יעבור לא ככה ולא ככה.

9. SeRgInHo Member

מה שתגיד http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx אין ספק החלוץ הטוב בעולם. מהמצבים של 100% לא יכול לשים את הכדור פנימה. יש לו מזל שזה היה מול בנפיקה אחרת ברסה עפה כבר ברבע. ומול מילאן החמיץ ממצבים עוד יותר קורצים.
    ממש משנה אם הוא שרק מיד או אחרי שעה. פסל גול חוקי למהדרין. נקודה.

10. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

עבור מילאן זה בטח לא משנה, אבל בעיקרון יש הבדל גדול, זה מבטל כל טענה של שיפוט מכור שיפוט ביתי או כל דבר בסגנון.

בוריס, אני מתקשה לראות את הנרי רוצה לעזוב את ארסנל אם הוא מניף גביע אירופה, בעצם עכשיו גם אם לא.

11. George Best Member

מיכאל,
    אם ארסנל מפסידה לבארסה ובזירה המקומית לא מצליחה לעבור את הספרס בטבלה, אני מניח שהנרי יעזוב.

12. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מחזיק ממנו קצת יותר מרודף הצלחות נטו, ומה שארסנל עשתה השנה בכל מקרה נותן סיבה טובה לחשוב על עתיד ורוד.

13. SeRgInHo Member

אני מאמין שהנרי יעבור בכל מקרה. אם הוא יקח את הצ'מפיונס הוא ירצה אתגר חדש, ואם לא, באופ"א הוא לא ישחק.
    שיעבור לאיטליה, נראה עד כמה הוא גדול http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx

14. Bensh Member

טוב שלא התעלמת משלושת-רבעי משפט

תקרא הכל

15. שבצ'נקו Member

לואלדז לא היה סיכוי להגיע לכדור,זה כל הקטע.
    השריקה הייתה ממש אחרי ששבה נגח את הכדור אז אל תמציא!! תשפטו בעצמכם אם היה או לא היה:

לינק לתקציר
    http://www.acmilanclub.com/site/modules.ph...=getit&lid=1384

הגיע הזמן שהשופטים יפסיקו להשפיע בצורה כזאת.