אני לחוץ לגבי מחר. אני כל כך לא רוצה שהוא יזמן את בוריילו. אין לו מקום, לדעתי, בנבחרת ועל דונאדוני לזמן בנוסף את אינזאגי במקום בוריילו ואת קסאנו במקום קוואלירלה.
השמועות על הסגל כבר ברשת אך הוא עוד לא רשמי: Portieri (3): Buffon, Amelia, De Sanctis (o Toldo). Difensori (8): Panucci, Cannavaro, Materazzi, Zambrotta, Barzagli, Chiellini, Grosso, Oddo Centrocampisti (9): Camoranesi, Pirlo, Gattuso, Ambrosini, De Rossi, Perrotta, Maggio, Aquilani, Montolivo. Attaccanti (6): Toni, Di Natale, Quagliarella, Del Piero, Borriello, Inzaghi קאסנו בחוץ,בוריילו ודל-פיירו בפנים. מונטוליבו,מאג'יו,אקווילני וקיילני בפנים גם הם...
קסאנו חייב להיות חלק מהנבחרת, במקום קווליירילה. חבל לוותר על השחקן האיטלקי הכי מוכשר שיש כרגע. ולגבי השוערים, מי יהיה השוער השלישי? דה-סנטיס או טולדו ?
רק לציין שאופ"א מאפשרת בשלב הראשון לרשום 26 שחקנים (אלה שיצאו למחנה האימונים), אך ליורו עצמו יגיעו רק 23.
גם אני הייתי מכניס את פיפו במקום בוריילו שלא פוגע הרבה זמן. אני מקווה שדונאדוני ישאיר את דל פיירו וקסאנו, ועיעף את קוואלירלה כי מישהו מהחלוצים צריך לפנות את מקומו.
ה-24 של אצורי: Portieri: Buffon, Amelia, De Sanctis Difensori: Barzagli, Cannavaro, Chiellini, Grosso, Materazzi, Panucci, Zambrotta Centrocampisti: Ambrosini, Gattuso, Aquilani, Camoranesi, De Rossi, Perrotta, Montolivo e Pirlo Attaccanti: Toni, Borriello, Del Piero, Di Natale, Quagliarella, Cassano אודו בצדק נשאר מחוץ לסגל, אבל כמובן שהיה מקום להכניס את פיפו לפחות במקום קוואליארלה.
דונאדוני הסתפק ב7 שחקני הגנה בגלל הורסטליות של זמברוטה, קייליני ופאנוצ'י. מוזר לי לא לראות את גאמבריני אבל איטליה תסתדר גם בלעדיו עם הבלמים הותיקים ואני בטוח שהבלם המצויין הזה יהיה חלק בלתי נפרד מהנבחרת בשנים הבאות.
בסך הכל אפשר להגיד שדונאדוני זימן סגל ראוי לקראת היורו, אך יש מעט חסורנות בסגל הזה. לדעתי היה אפשר לוותר על קווליארילה ולזמן את סופר פיפו במקומו, או את גאמבריני. רציתי לראות את טולדו בסגל הזה, אך משום מה דה-סנטיס הועדף על פניו.
על גאמבריני בהחלט היה אפשר לוותר בייחוד שיש לך בסגל קאדר בלמים כמו קנאברו,מטראצי ובארצלי כשגם קייליני וגם פאנוצ'י יכולים לשחק בעמדה. בקישור נחמד מאוד לראות את מונטוליבו ובהתקפה אני שמח בסה"כ שקאסנו שם,רק שיתנו לו ולדל-פיירו לשחק ביחד.. לא כמו שהיה אז עם טוטי..
אני לא חושב שיזדמן לשניהם לשחק ביחד ביורו. דה-נטאלה מבחינתו של דונאדוני באנקר בהרכב, הוא היה השחקן הכי טוב במוקדמות, והעונה הוא היה מצויין בליגה. לכן אני חושב שהוא ימשיך לתת לו את הקרדיט. * כולי תקווה שאני טועה, כי אני מאוד רוצה לראות את איטליה משחקת במערך 4-3-2-1, כאשר דל-פיירו וקסאנו מאחורי טוני.
מאחד שלא רואה כדורגל איטלקי מאתמול לא ציפיתי להודעה כזאת. השיתוף פעולה של טוטי וקסאנו זאת תופעה שלא ראיתי מעולם בכדורגל בעולמי. הינה דוגמית קטנה : http://youtube.com/watch?v=gqSk1T1vxXA&feature=related
בסה"כ אין תלונות לדונאדוני. אני מבין היטב את הויתור על גמבריני. אף על פי שהוא היה הבלם הטוב ביותר השנה בסריה A. פאנוצ'י וקייליני (שני המגנים המחליפים) יכולים למלא בצורה טובה את משבצת הבלם הרביעי מה שמשחרר לדונאדוני עוד מקום בסגל. אני גם חושב שלפיפו היה מקום במקומו של קוואליירלה, מצד שני חלוץ אודינזה נתן טורניר מוקדמות יוצא מן הכלל, ולכן דונאדוני שומר לו אמונים. אני גם מבין את הזימון של בוריילו (והעדפתו על פני פיפו). כיום חלוץ גנואה הוא השחקן הכי טוב שיש לאיטליה שיכול לשחקן בתפקיד של טוני, כמו טוני. כלומר, הנבחרת מאומנת ומתוכננת לשחק עם חלוץ שהוא פיזי וטכני כאחד. כזה שעושה תנועה לעומק המגרש והכדור לא זר לו שם. במידה בטוני נפצע דונאדוני לא רוצה למצוא את עצמו רק עם פיפו למשל, כי כך הוא יצטרך לשנות את כל הטקטיקה ההתקפית. אם אתם שואלים אותי, אז אני חושב ולדעתי כך מתכנן גם דונאדוני, שאחרי מחנה האימונים הוא יפרד או ממונטוליבו או מאקווילאני.
במסיבת העיתונאים ברומא שבו דונאדוני הכריז על ה24 שיתאמנו בקרוב ביחד {ואחד מהם יילך הביתה, שלושת השוערים בטוחים דווקא}, הוא דיבר על השחקנים שלא הזמין: "מי שקיבל ממני טלפון הרוויח זימון אבל כולם יצטרכו להוכיח את עצמם ולהראות את כושרם באימונים הקרובים. לגבי האחרים שלא נמצאים, אני מצטער. במיוחד עם שני שחקני מילאן, האחד מאסימו אודו שסבל מפציעות רבות העונה ולצערי לא נמצא בכושר מספק, והשני הוא פיפו אינזאגי, שכמו אודו נפצע בתחילת העונה. אני מצטער פיפו, מדובר בהחלטה טכנית בלבד, אני לא מסתכל על הגילים של השחקנים." על השחקנים שהזמין ובמיוחד על אנטוניו קאסנו ועל דל פיירו שדוברו לאחרונה, נתן את התשובה הסופית: "שניהם הוזמנו. אלה {דל פיירו} לא הפתיע אותי, לאחרונה הוא נמצא בכושר משחק מעולה, מה שלא ראינו הרבה זמן. לגבי אנטוניו, לדעתי הוא כבר לא הימור, זה לא ילד בן 18. הוא יודע איזה הזדמנות גדולה יש לו, והוא מבין את המשמעות של להיות פה. למען האמת, כבר לא אכפת לי מהעבר, אותי לא מעניין מה קאסנו עשה אתמול או לפני חצי שנה. הוא צריך להקריב את עצמו, כמו כל הקבוצה, וזה כדי לא להתרפק על זיכרונות יפים, אחרת נפשל..." http://images.gazzetta.it/Hermes%20Foto/2008/05/20/0K16950P--346x212.Xxx פיפו דרך האתר של מילאן מגיב: "אני מאוכזב, אולי ציפיתי יותר מדי מדונאדוני ברמה האישית. חשבתי שיש בינינו יחסים טובים. למרות שהבקעתי שלושה שערים חשובים, אחד מול ליטא בנאפולי וצמד באיי פארו שנתנו 4 נקודות, עדיין לא קיבלתי טלפון. לפחות נקווה שאיטליה תצליח בשוויץ ואוסטריה."