אם אתם קובעים לפי היכולת בקבוצות,הרי שאין לקנאברו בכלל מקום בנבחרת,מאז שהוא בריאל שחקנים עוברים אותו כמו מים,אבל כל פעם שהוא לובש כחול הוא תמיד מזכיר לכולם מאיזה חומר הוא בנוי. לקייליני יש מקום היום בנבחרת כבלם מחליף,הוא נותן עונה ענקית ביובה. לגבי שוער שלישי,האמת? לא לקורצ'י ולא למיראנטה מגיע,לא כי הם לא מוכשרים פשוט כי אין להם מספיק נסיון בשביל המעמד....
אין בכלל ספק שאביאטי וטולדו יותר טובים מקורצ'י אבל נשאלת השאלה, במה הזימון שלהם יתרום לנבחרת ובמה הוא יתרום לשוערים עצמם?. בגיל,במעמד ובנסיון של אביאטי או טולדו, הם לא צריכים לשרוף חודש על אימונים בנבחרת בלי שיראו אפילו דקה אחת בטורניר במקום להתכונן לעונה הבאה. קורצ'י גם הוא לא ישחק בטורניר אבל הנסיעה יכולה לתרום לו המון ובתקווה שהוא יחזיר תרומה משלו לאזורי בעתיד.
אסור לזלזל בתפקיד השוער השני, כי באותה מידה שהוא יכול לא לראות דקה כל הטורניר, גם יכול להיות מצב שבופון יצטרך להיעדר מסיבה כלשהי במהלך הטורניר, ואז תפקיד השוער השני הופך להיות קריטי. קול ההיגיון אומר שטולדו או אביאטי צריכים להחליף אותו. אני לא רואה אף שוער איטלקי אחר עם איכות וניסיון מתאימים ליורו. לאביאטי יש יותר סיכויים להיות השוער השני, כי גם אם דונאדוני יזמן את טולדו, טולדונה עוד צריך לשקול את החזרה מהפרישה. מה שבטוח, תמיד שטולדו משחק הוא מראה שהוא עדיין אחד השוערים הגדולים בעולם. לגבי סוגיית הבלמים - אני בהחלט מסכים עם זה שקייליני צריך להיות מוזמן, על חשבון גמבריני או ברצאלי. קייליני נותן עונה מצויינת ולראייה אפשר לראות את המשחק הראשון בין יובה לאינטר העונה בטורינו, כאשר קייליני במשחק שיא עשה חיים קשים מאוד לזלאטן, שכידוע זה לא דבר פשוט אם איברה בכושר. קנבארו באנקר, מטראצי היה בעונה חלשה מאוד עד לפני חודש אבל מאז הוא חזר לעצמו לגמרי ב4-5 המשחקים האחרונים של אינטר. אסור גם לשכוח את האיכות של מטראצי במצבים נייחים, גם בהגנה וגם בהתקפה. וכמובן, הוותק והניסיון. קנבארו, מטראצי, קייליני וברצאלי/גמבריני הבלמים, פאנוצ'י ואודו בצד ימין, זמברוטה וגרוסו בצד שמאל. למרות שעם הכושר הגרוע של אודו העונה, זימון של גמבריני וברצאלי יחד לסקטור הבלמים והעברה של קייליני לצד שמאל יחד עם גרוסו כאשר זמברוטה זז ימינה, זו גם אפשרות טובה.
אז לפי העיתון "קוריירה דלו ספורט" דונאדוני כבר גיבש לעצמו את הסגל ליורו. כשדל פיירו בפנים,אינזאגי וקאסנו בחוץ. וההיתלבטות היא בין אקווילאני למונטלוביו. הסגל המלא: בופון, אמליה, טולדו, אודו, פנוצ'י, מטראצי, ברזאלי, קנבארו, גרוסו, זמברוטה, צ'ילני, גאטוסו, אמברוסיני, פירלו, דה רוסי, פרוטה, קמוראנסי, אקווילאני או מונטוליבו, דל פיירו, טוני, די נטאלה, בורילו וקוואליארלה. שוב דונאדוני מצליח להפתיע את כולם עם זימונים מאוד תמוהים: 1.מטראצי,שלא שיחק רוב העונה זומן,וגם ככול הניראה יהיה גם בהרכב הראשון,איזה טעות זו הולכת להיות ! לא תיאום ולא נעליים הבנאדם בקושי שיחק העונה,תוסיפו את הגיל,מישהו אמר גמבריני..?! 2.מאסימו אודו שהציג העונה יכולת פושרת למדי,גם כן זומן. 3.גרוסו,שהיכולת שלו בצניחה חופשית. 3.ואיך קורה שאנטוניו קסאנו נישאר בחוץ ?! הוא היה נהדר העונה,למרות כמה תקריות,ואין לי ספק ביכלל שהוא חייב להיות בסגל. וכמה כבר אפשר ליבנות על הוותיקים,בסגל יש לא מעט שחקנים שכבר עברו את גיל 30 (6 ליתר דיוק,וגם כמה שחקנים שהגיל הנוחכי שהם הוא 30),ולא שאני גומר שחקנים שהיגעו לגיל 30,אבל צריך לחשוב גם על דור העתיד. אין לי ביכלל ספק שקסאנו חייב,אבל חייב להיות בפנים,הוא מסוג השחקנים שיכולים לשנות את כל מהלך המשחק,ולאיטליה אין הרבה שחקנים כאלה,ובטח שלא בסגל המאוד אפור של דונאדוני. דעתכם ?!
לפי היכולת של מטראצי בחצי העונה ששיחק יש ספק גדול אם מגיע לו להיות בנבחרת, אבל בשבועות האחרונים הוא השתפר, תוסיף לזה שיש תיאום טוב בינו לבין קנבארו, ולדעתי זאת היא הסיבה העיקרית לכך שדווקא הוא ישחק בהרכב. אני שמח שטולדו זומן, מגיע לו הזימון הזה, בכל משחק שהוא שיחק הוא היה מוציין. לגבי קסאנו, אני די מאוכזב מזה שהוא לא זומן, העונה הוא הציג יכולת נהדרת אך הרס לעצמו קצת עם התכריות שלו, אך בכל זאת הוא חייב להיות בנבחרת.
חבל שדונאדוני וויתר על קאסנו, שהציג יכולת טובה העונה. הוא יכל להיות שחקן מחליף - במידת הצורך לעלות מהספסל. קאסנו יכול להיות אפקטיבי גם אם זה כקשר תוקף מתחת לחלוצים. ניסיון של קאסנו מתחת לשני חלוצים ומאחוריו קישור חזק ויציב היה יכול להיות מעניין. לדונאדוני יש כאב ראש בכל הקשור למרכז השדה, יש הרבה אופציות, אבל פרט לקאמורנסי אין קשר התקפי מספיק מוכשר. אני שמח מאוד שדל-פיירו זומן בסופו של דבר. כל שבוע הוא מבקיע וגם כאשר הוא לא בשיאו, הוא חלוץ מאוד מסוכן. אני רוצה לתקן אותך פה עומרי בקשר לקנבארו. אני לא יודע אם אתה רואה את הליגה הספרדית קבוע, אך לפי מה שרשמת, התרשמתי שלא. קנבארו העונה נראה מצויין במדי ריאל מדריד. הוא הפך לבורג מרכזי בחלק האחורי, כמעט נקי מטעויות. הוא אחת מהסיבות לעובדה שלריאל מדריד יש את ההגנה הטובה בספרד כרגע. היה ברור שבעונה הראשונה הוא ייתקל בקשיים:אותו דבר קרה לוולטר סמואל, זאמברוטה וטורהאם שבספרד נראה בדיחה(קצת הגזימו עם הביקורת כלפיו אחרי שראו את המשחק הזוועתי שלו נגד רקראטיבו בשנה שעברה), אבל הוא בהחלט התייצב ואני מאוד מרוצה מתפקודו. לסיכום, אני רואה את נבחרת איטליה כנבחרת עם הגנת ברזל, מרכז מגרש חכם מאוד, התקפה קטלנית, אבל המעבר בין הקישור להתקפה נראה לי בינוני מאוד. הנבחרת נשענת על קאמורנסי בתפקיד הזה, וזה לא היתרון גדול. על אף חוסר הכישרון של הנבחרת, האמת שדיי קשה לי להמר נגדה. אני בטוח שהיא תעבור את שלב הבתים(הולנד תעוף) ויותר מזה.
לקסאנו אין מקום בנבחרת למרות שהייתה לו עונה טובה יחסית משתי סיבות : יש שחקני התקפה איטלקים שעדיפים עליו, שנית דונאדוני לא רוצה שחקנים פרובוקטיבים בסגל. חייבים להודות שמאז שנדפקה לו הקופסא זה לא אותו שחקן מ2004. ראוליטו, אני מאמין שיצא לך לראות קשר איטלקי יצירתי מאוד בברנבאו השנה עם תרומה אדירה להתקפה. העניין הוא שבמערך של 3 שחקני התקפה וקשרים כמו פירלו ודה רוסי, אין צורך בגורם המקשר (טוטי בגביע עולם למשל) מכוון שיש 4 שחקנים שיכולים לעשות את העבודה במרכז ובאגפים ואני לא מאמין שדונאדוני יתן את המבטחות לקמוראנזי שינהל את משחק ההתקפה.
אני מעדיף את אינזאגי עם תשע הנשמות שלו מאשר קאסנו הסורר. פיפו יכול להיות אלטרנטיבה ומחליף לצרות שעלולות לקרות {פציעות, אימפוטנציה של חלוץ אחר, הרחקות}.
דיווחים מאיטליה גורסים כי דונאדוני בחר כבר סגל של 29 שחקנים צתוכם הוא ינפה 6 שחקנים ממש לפני היורו. בולטים בהיעדרם: אינזאגי, קסאנו, טולדו. דל פיירו, רוקי, טונטו, קאסטי וקייליני בפנים. Goalkeepers: Abbiati, Amelia, Buffon Defenders: Barzagli, Bonera, Cannavaro, Cassetti, Chiellini, Gamberini, Grosso, Materazzi, Oddo, Panucci, Tonetto, Zambrotta Midfielders: Ambrosini, Aquilani, Camoranesi, De Rossi, Gattuso, Montolivo, Perrotta, Pirlo Strikers: Del Piero, Di Natale, Borriello, Quagliarella, Toni, Rocchi לדעתי ה-6 שינופו הם: קאסטי, טונטו, בונרה, מונטוליבו או אקווילני, רוקי.
יוני הקדמת אותי בכמה שניות, אולי בגלל שאני טרחתי לתרגם את השמותhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx סה"כ אין הפתעות גדולות, למרות כל הקמפיין המוגזם שעשו לו אני לא חושב שמקומו של דל פיירו היה באמת בסכנה כי אם נסתכל על יכולות ההתקפיות של האיטלקים בליגה העונה אי אפשר שלא להתרשם על השנה הנהדרת שלו ולכן לטעמי לפחות הגזימו פה בגדול. אני מאוכזב שפיפו לא נוסע בגלל שלדעתי תמיד אפשר לסמוך על חוש השערים שלו והוא יהיה יעיל יותר מבוריילו או רוקי. קאסנו הוא סימן שאלה גדול ולמרות הכישרון העצום שלו סביר שלא ייקחו אותו שמתחשבים בסכנה שטמונה בכך שניצוץ קטן יטריף אותו וההשלכות באמצע טורניר כזה חשוב חשובות מכדי סיכון.
אני דווקא חושב שהמקום של דל פיירו כן היה בסכנה כי בסך הכל הוא פתח את העונה לא טוב, המשיך את הסיבוב הראשון ביכולת די בינונית, אבל בסיבוב השני של הליגה הוא פשוט לא הפסיק להבקיע ולבשל. אני חושב שדונאדוני החליט לזמן אותו כבר אחרי המשחק של יובה נגד אינטר בו הוא התעלל ללא הפסקה במטראצי ובורדיסו. מה גם שאלכס שמר על יציבות ונתן משחקים גדולים נגד הקבוצות הגדולות וכבש שערים מכריעים. את הדעה שלי לגבי בוריילו אני כבר אמרתי. לדעתי, לא צריך לזמן אותו ליורו. אין לו נסיון בנבחרת, וזו עונה ראשונה שהוא כובש הרבה ודווקא בזמן האחרון חלה אצלו ירידה ביכולת. לדעתי, אינזאגי חייב להיות בסגל כי הוא פשוט נמצא בכושר נפלא. גם את קוואלירלה לא הייתי מזמן כי קסאנו פשוט יותר טוב ממנו ואני מאמין שהוא לא יעשה שטויות במבחן הכי גדול שלו בקריירה. שוב, לדעתי צריך לזמן את השחקנים שנמצאים בכושר הטוב ביותר ולא את אלה שהיו טובים בתחילת העונה או כבשו הרבה שערים בפנדלים (בוריילו).
המקרה מול טורינו נתן לקסאנו שיעור שהוא יזכור לעוד הרבה זמן, וגם אם לא, אז לפחות לחודשים הקרובים. הוא לעולם לא יעשה שטות במשחק חשוב ביורו. במשחקים האחרונים בליגה אפשר לראות איך הוא מתאפק כשמשהו מעצבן אותו. כשראיתי שרוקי ברשימה (אומנם לא סופית) במקום אינזאגי כמעט ניפצתי כוס. ברגע שהרשימה הזאת תקבל איזשהו אישור רשמי, אני אחזור על המשפט הראשון, רק בלי המילה 'כמעט'.
זה שנראה לעין שהוא מתאפק לא להתפוצץ על מישהו (למשל כמו במקרה שמקסס תיקל אותו, אבל למה ציפית, שהוא יקום וינגח בו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ) מראה שמשהו לא בסדר בראש שלו. הוא כבר הודה בזה בעבר והוא לא שחקן מספיק גדול כדי שיהיה שווה לסכן את המרקם החברתי של האזורי.
אז מה אם "משהו לא בסדר בראש שלו"? איך זה הופך אותו לשחקן שהוא לא גדול? מראדונה היה בסדר? ג'ורג' בסט היה בסדר? הנבחרת האיטלקית בטורניר נתון צריכה לנצל את המקסימום של מבחר השחקנים האיטלקים שעומדים לרשותה. קסאנו כיום הוא אחד השחקנים הטובים בעולם, ורק תועלת תבוא מהימצאותו של שחקן ברמה הזאת ובעל סגנון משחק שכזה בנבחרת. אם לא בהרכב הראשון, לפחות כגיבוי לרגעים קשים שאני יכול להבטיח לך שיבואו.