לפני הנסיעה לשוויץ: איטליה מארחת את בלגיה בפירנצה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏19/7/06.

1. FelaKaT Member

לא אמרתי שאני לא מסכים איתך, אכן יש פה חוסר היגיון מוחלט. אבל מה אפשר לצפות כבר מאופ"א?

2. 亚历山大帕托 Member

די עם זיוני השכל האלה. ומה עם צרפת, הולנד ורומניה? רק איטליה קיבלה את הבית הכי קשה? ואם היינו מקבלים את הבית הכי קל, מישהו פה היה אומר מילה על בית המוות?

דחוף מתכת רותחת לעין, לעזאזל!

3. Chievo Member

ללא קשר שאיטליה נמצאת בבית הכי קשה, לדעתי אורי פוגע בנקודה חשובה, התענוג האמיתי שעומד מאחורי מפעלים שכאלה הוא לראות נבחרות משחקות נגד נבחרות שונות כל פעם, זהו מפעל שאמור להפגיש תרבותיות שונות. בסוף המפעל גם מסתכלים על זה שנבחרת מסוימת סיימה במקום השני או השלישי ולא רק על הנבחרת שהצליחה לזכות בתואר, מקום בחצי גמר יכול להעניק כבוד יותר מאשר הדחה מרבע הגמר או משלב הבתים, צריך להתחשב בזה גם, אין היגיון בלהניח את רוב הגדולות בצד אחד.

4. 亚历山大帕托 Member

זאת הגרלה. מה אתם רוצים?!

5. Chievo Member

הגרלה שגורלה היה ניתן להקבע בשיטה יותר נכונה, יותר מתאימה ויותר הגיונית.

6. 亚历山大帕托 Member

כמו שאמרתי, אם איטליה היתה מקבלת את הבית של גרמניה, אף אחד כאן לא יוצא נגד השיטה. אתה יודע שבכל שיטה קיים סיכוי לבית כזה? וכמעט תמיד יהיה בית אחד ממש קשה, בית אחד ממש קל, והשאר איפשהו באמצע.

הייתי רוצה לשמוע אילו הצעות יש לכם לשיטות דירוג חדשות, ועד כמה הן יהיו הוגנות ואובייקטיביות.

7. Chievo Member

השיטות נאמרו כבר, נדמה לי:
    1. דירוג הנבחרות היא טעות מלכתחילה, איך נבחרת כמו צרפת מודרגת בדרג ד'
    2. הנבחרות שעולות מאותו בית יפגשו רק בגמר אם בכלל ימשיכו בטורניר עד הסוף.

8. 亚历山大帕托 Member

לסעיף השני אני לא אתייחס יותר מדי, הוא שולי לעומת הסוגיה של הדירוג, שבעצם מהווה בסיס לכל שיטת ההגרלה הנוכחית.

ועכשיו תסביר לי, בצורה אובייקטיבית והוגנת, למה לצרפת מגיע להיות בדרג א'.
    ואם הדירוג הוא טעות מלכתחילה, איך אתה מציע להגריל קבוצות לתחרות בינלאומיות? חייב להיות מקדם כלשהו.

9. uri מנהלים

כשתגדל קצת שכל תבין שהסעיף השני הוא בדיוק הנקודה אליה כתבתי כבעיתית וחסר כל הגיון.

*אנשים כאן עומלים מאחורי הקלעים כדי להפוך את הפורום האיטלקי לראוי. אנשם כאן זורקים עצמם לגלגלי מכוניות רק כדי למשוך לכאן כותבים. ואתה בחוסר האיטלגנציה שלך, ליקוי תרבותי, אי-קיום הנימוס והעדר כבוד לזולת הורס להם הכל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/4/08
  10. 亚历山大帕托 Member

למה זה חוסר כבוד? אני לא רואה שום בעיה בזה שקבוצה א' תפגוש קבוצה ב' בשלבים שונים של אותו טורניר. זה לא קורה לעיתים קרובות, ואין מה לעשות, כל עוד שתי קבוצות עולות מכל בית, יש סיכוי שהן ייפגשו בהמשך, ולמען האמת - עדיף שזה לא יהיה בגמר.

11. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל זה כן חוסר כבוד לפטור טיעון של בן אדם ב"פשוט לא אתייחס לכך". קצת כבוד למשתמשים אחרים.

לגבי הנושא של הגרלה (אני דווקא מעדיף בדיונים להגיב לטענות של משתמשים האחרים), הבעיה העיקרית היא אכן נושא הגמר. דווקא אני חושב שהטיעון של לואי לא שולי בכלל - כשאתה סופר אלופה אתה רוצה לראות שהיא התמודדה מול מקסימום קבוצות. אתה לא רוצה לראות שבדרך לגמר היא שיחקה מול אותה קבוצה פעמיים, אלא שהיא ניצבה בפני מקסימום האתגרים בפוטנציה.

12. 亚历山大帕托 Member

כנראה שאני לא רואה מהצד איך זה נשמע רע, כי פשוט ניסיתי להתרכז בנושא של דירוג הקבוצות, כי הוא זה שקובע את ההגרלה.

שתי קבוצות נפגשות פעמיים באותו טורניר - אין מה לעשות עם זה! ושוב אני חוזר, כל עוד כל בית מעלה שתי קבוצות לשלבי נוק-אאוט, זה בלתי נמנע שהן ייפגשו בהמשך אם שתיהן ינצחו בדרך כל קבוצה. איזו שיטה חלופית אמורה למנוע את זה?!

13. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

שיפגשו בגמר. מספיק עם החלוקה הזאת... אנחנו לא ב-NBA. לא צריך שטורניר שלם יחולק למזרח/מערב וששתי הזוכות של כל צד תיפגשנה בגמר הכללי. שום דבר לא יקרה אם יעשו הצלבות בין הבתים.
    וכמובן שמי שרוצה לזכות בטורניר מסויים ראוי שתשחק מול החזקות ביותר ושאין על מה להתלונן. אבל הדרך של גרמניה לגמר הרבה יותר קלה מזאת של צרפת ואיטליה. אם גרמניה תזכה יגידו לה כל הכבוד כי היא ניצחה את איטליה/צרפת/הולנד/ספרד בגמר וישכחו לה את הדרך הקלה, בעוד שאם איטליה/צרפת תפסיד, ישכחו מהר מאוד שכל משחק שלהן היה בגדר מלחמת עולם, בניגוד לגרמנים שהיו צריכים לשחק לרוב מול נבחרות דרג ב'.
    דירוג הקבוצות בעייתי בגלל השריונים לכל אותן מארחות וזוכות. למה יוון צריכה להיות ראש בית 4 שנים אחרי טורניר טוב אחד שלה? הרי כבר קבעו שהזוכות צריכות להעפיל כמו כל שאר הנבחרות לטורנירים, למה השאירו את היתרון הזה שלהן בדמות ראשות בית?
    כנ"ל לגבי המארחות. זה סביר כשיש מארחת אחת חלשה במונדיאל ואז בבית 1 מתוך 8 יש קבוצה חלשה כראש בית, אבל לא כשיש 2 מארחות ביורו! זה יוצר מצב שחצי מהבתים כוללים קבוצה שהיא בדיחה בתור ראש בית!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/4/08
  14. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם רק היית קורא מה שכותבים כאן.
    אי אפשר למנוע, אבל לפחות אפשר לצמצם את האפשרות שזה לא יקרה לפני המשחק הבאמת אחרון, ואז זה באמת יהיה בלתי נמנע. לגיטימי, לא?

15. 亚历山大帕托 Member

לדעתי, לא צריך לעשות מזה ביג דיל. לא תמיד יש שתי מארחות ואלופה חלשות שתופסות את ראש הבית בהגרלה, זה נדיר ולא צריך להיתפס על טורניר ספציפי שכלל וכלל לא מעיד על הטורנירים שקדמו לו או יבואו אחריו (גם היורו, וגם תחרויות בינלאומיות אחרות שפעולות לפי אותה שיטה).

אגב, אם זה לא היה מובן, לא היה שום זלזול במה שלואי כתב או בלואי עצמו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx.