אין דרך אחרת לתאר את ההפסד הזה מלבד הפסד חשוב. אנחנו גם ככה הנבחרת הפייבוריטית ליורו הקרוב - ניצחון חוץ בספרד היה מעמיד אותנו במצב של פייבוריטים בטוחים לקראת הטורניר, שהוא מצב גרוע מאוד. לא צריך ללכת כל כך רחוק על מנת לראות שאותן פייבוריטיות כמעט תמיד נכשלות בטורניר עצמו. ברזיל עשתה את זה במונדיאל האחרון, צרפת וארגנטינה עשו את זה במונדיאל שקדם לו. מיותר לציין שאם נלך באותו קו, הניצחון 4-0 של גרמניה בחוץ על שוייץ מעביר את לפיד הפייבוריטיות אל הגרמנים, זה טוב. שהלחץ יהיה עליהם. היה נחמד לראות את מה שקנאברו עושה לספרדים. הסתבר להם שמה שלפעמים עובד בליגה על חשבון הגנה הזויה של ריאל מדריד, לא יעבוד על אותו שחקן ברמת הנבחרות. קצת מעצבן שדווקא שחקן אהבל כמו וייה כבש את השער. אלא אם ג'ילארדינו יבקיע ב-8 המשחקים האחרונים בליגה מספר דומה של שערים, בוריילו באנקר בסגל. הוא לא טוני, אבל הוא מסתדר טוב לטעמי ברמה הזאת.
חלוץ אהבל כמו וייה? וייה אומנם לא בעונה גדולה בגלל מצבה של קבוצתו, אבל שהוא בכושר הוא אחד החלוצים הטובים בעולם. אהבל...העלק.
אם לג'ילארדינו חשובה הקריירה הבינלאומית, הוא חייב לעזוב את מילאן כמה שיותר מהר. משום מה אין לי ספק שהוא יגיע לנבחרת של גביע העולם 2010 דרך פיורנטינה.
בוריילו ממש לא הרשים אותי במחצית שהוא שיחק, אני עדיין מקווה שדונאדוני ישכיל להסתכל לנבחרת העצירה ולחשוב גם על רוסי.
איפה טענתי אחרת? חלוץ טוב. מאז ומתמיד הוא נראה לי טיפוס אהבל... מה אתה נעלב? מצב היפוטתי: דונאדוני מזמין את רוסי על חשבון בוריילו. במשחק הראשון נגד הולנד (?) הייטינחה נכנס בטוני בדקה ה-15, טוני מעקם את הקרסול ונאלץ לשבת בחוץ שבועיים. אתה מעדיף את בוריילו במקומו או את רוסי שיצור מערך של 4-6-0?
רוסי כפי שאני יודע יכול גם לשחק בתור חלוץ חוד קלאסי בנוסף לשחקן כנף, שנית אני עוד צריך לראות קצת מהליגה כדי לבחון אופציות לגיבוי לטוני אבל אני לא מתרשם שבוריילו הוא האיש המתאים, הוא כמעט ולא עשה דבר מול הספרדים ואני מתלבט אם הוא גם יכול להצליח ביורו. מה שכן נתקענו בבעיה בכל הנוגע לעמדת החלוץ המרכזי.
במצב היפוטתי כזה גם אם בוריילו בסגל וגם אם לא יודע מי בסגל המחליף לטוני חייב להיות יאקווינטה,עזוב את זה שרוסי כן יכול לשחק בטור חלוץ מרכזי.בוריילו פשוט לא הוכיח דבר ברמות האלה מלבד יכולתו לבעוט פנדלים,אין לו שום יתרון טקטי(הוא בול כמו טוני) לעומת זאת רוסי יכול לשחק גם כחלוץ מרכזי(אם זאת שיטת המשחק תצטרך להשתנות לפחות כדורי גובה אם בכלל) וגם כשחקן כנף.אני בכלל לא אתחיל לדבר שיאקווינטה בכלל עדיף עליו בכך שהוא יכול למלא בול את המשבצת של טוני וגם את חלוץ האגף.
זה שיקווינטה יכול לשחק באגף לא אומר שהוא טוב באגף, בכל פעם שהוא שיחק שם הוא היה גרוע, בין אם בנבחרת ובין אם ביובנטוס. זה בכלל לא יתרון, אבל אין ספק שהוא עדיף על בוריילו.
הוא לא עד כדי כך אסון שם,הוא לא מראה ניצוצות אבל הוא עושה המון בלאגן.יש לו פיזיות שאין להרבה חלוצים ולהרבה בלמים קשה מאוד להתמודד איתו. יאקווינטה הוא החלוץ המרכזי מס' 2 של איטליה היום.כל זה לא שולל את זה שלרוסי יש המון מה לתת לנבחרת...
אם כבר הקפצת את הדיון הזה, היום באיטליה מדווחים שדונאדוני התקשר לאלכס דל פיירו והודיע לו שהוא יזומן לסגל שיטוס ליורו 2008. הסיבה לכך שלא זומן 7 חודשים היא שהמאמן רצה לבחון שחקנים חדשים לנבחרת, ואת היכולות של אלכס הוא הכיר. לדעתי, דל פיירו חייב להיות בסגל. היום, הוא החלוץ האיטלקי בכושר הטוב ביותר ביחד עם לוקה טוני.
רציתי לשתף אותכם במשהו שלא התייחסתי עליו תחילה בהגרלת היורו (כי כמו כולם די זעקתי בכעס על הגרלת הבתים עצמם) ולא מזמן גיליתי עד כמה מטומטמים האנשים שיושבים באופ"א ועד כמה לא צודקת לא רק ההגרלה שעליה כבר דיברנו אין ספור פעמים, אלא גם סדר המפגשים בשלבי הנוק אאוט (בדיוק כתבתי את זה בדיון של גרמניה). משום מה באופ"א החליטו שבחצי הגמר הקבוצות תשחקנה שוב פעם נגד אותן הקבוצות מהבית שלהן. כלומקר חילקו את היורו לשנים. האחת הסופר קשה שלנו והשני המסדר לגרמניה עליה קלילה לגמר. דמיינו מצב שנעלה מהמקום השני בשלב הבתים אחרי צרפת (בכך נקדים את הולנד ורומניה) אז רוב הסיכויים שברבע הגמר נשחק מול ספרד ואז בחצי הגמר, כן שוב, צרפת (בתנאי שזו תעבור את שוודיה למשל). איפה פה הצדק?! היכן ההגיון?! גרמניה למשל כדי להגיע לגמר תצטרך לעבור את הבית הקליל שלה ולאחר מכן הנבחרת החזקה ביותר שתקבלת תהיה צ'כיה (שכבר מזמן לא אותה נבחרת מפחידה) או את פורטוגל (נבחרת שבחיים לא זכתה בכלום ולא מזמן נצחנו אותם בקלילות 1-3).
מסוגלים או לא היא לא הנקודה כאן. אני מדבר על הגיון (או במקרה הזה חוסר הגיון טוטאלי) וצדק. זה מכעיס שכדי לזכות באותו פרס, אותו טורניר איטליה למשל צריכה לשחק בליגה אחת וגרמניה למשל בליגה לגמרי אחרת. תראו למשל את סדר המשחקים שיכול ובהחלט הגיוני שלנו מול זה שגם לא פחות הגיוני שיהיה לגרמניה: שלנו: הולנד-רומניה-צרפת-ספרד-צרפת-גמר גרמניה: פולין-קרואטיה-אוסטריה-צ'כיה-קרואטיה-גמר ועוד דבר, כל נבחרת גם הטובה שבהן יכולה ליפול ליום חלש, חסר מזל ומי כמונו יודע שהשופטים נגדה. אבל כאשר יומך החלש נופל מול קרואטיה, כאשר יום חסר המזל שלך הוא מול צ'כיה והשופטים החליטו להתעלל בך מול אוסטריה אתה עדיין יכול לגבור על היריבה ושום תרוץ לא יתקבל. לעומת זאת כאשר תפסת יום רע מול הולנד, השופט לא אהב אותך מול ספרד והמזל נמלט ממך מול צרפת התמונה נראת לגמרי אחרת.