מסכים, טוטי הענק של רומא בדרך כלל לא הופיע למשחקי הנבחרת. במונדיאל האחרון, למרות שהיה אחראי לכמה רגעים גדולים (כמו הפנדל נגד אוסטרליה), טוטי לא היה מהבולטים בשורות האזורי. אז מה שנותר לי הוא רק לכבד את החלטתו ולאחל לו בהצלחה ברומא.
לא מסכים. האם הנבחרת היא זו שמשלמת לך את המשכורת? לא, אלא הקבוצה וזו הסיבה העיקרית שצריך לשים את הקבוצה בראש סדר העדיפויות מבחינת כדורגל. אני זוכר איך בניון עשה את עצמו פצוע לפני משחקים של הנבחרת, וכמה ביקורת הגיעו מצידו, וראיתי לא מעט אנשים שאומרים שצריך לשים את הקבוצה בראש סדר העדיפויות. אני ממש לא אומר שצריך להזניח את הנבחרת, להיפך, צריך להתייחס אליה ברצינות רבה, אבל לדעתי היא לא צריכה להיות בראש סדרי העדיפויות של השחקן, אלא הקבוצה שלו צריכה להיות.
טוטי מעולם לא הביא לנבחרת את היכולת שלו ברומא, אני מסכים מאוד עם המשפט הזה. גם במונדיאל הנוכחי, למרות שהיו לו מספר מסירות חכמות והוא נלחם והשקיע, לא ראינו ממנו איזו מסירה באמת מעניינת, בעיטה לחיבורים, או מהלכים שאתה רואה בכל משחק של רומא, לכן הפרישה שלו מהנבחרת זו לא אבידה גדולה כמו שהיא מצטיירת. אני חושב שהפכו את הנושא הזה שהוא רוצה לפרוש, לפחות אתה עשית את זה אילן, לפשע. יש הרבה מאוד שחקנים שעושים מהנבחרת כמו נטל ולכן פורשים מוקדם. אומנם גיל 30 זה בהחלט מוקדם וטוטי יכול עוד להמשיך, אבל הוא נתן הרבה לנבחרת וצריך לכבד אותו. אני אגב, טוען, שבעונה הבאה לקראת ההתקרבות של היורו, שכל אירופה תתחיל לדבר על זה, ובמידה ותיהיה לו עונה טובה ברומא, הוא יחזור לנבחרת וייקבלו אותו שם בזרועות פתוחות. פיגו וזיזו פרשו מנבחרותיהם, אבל לקראת הסוף של המוקדמות של המונדיאל, הם חזרו. פיגו חזר לפי בקשת העם וכך גם זיזו, שראה שצרפת לא מתפקדת. לסיכום, לטעמי הקריירה של טוטי בנבחרת הייתה בינונית.
הסיבה שטוטי בנבחרת לא היה טוטי של רומא היא שברומא הוא משחק מכל הלב,אתם אולי תגידו שאני מקשקש אבל כל פעם שהוא משחק ברומא גם אם זה המשחק הכי גרוע שלו והיום הכי מחורבן,אתה רואה עליו את הרצון לנצח את הברק בעניינים את הקסם בנגיעה בכדור -פשוט שחקן מדהים, בנבחרת איטליה לא ראו את זה עליו, אי לי מושג למה זה ככה כנראה הוא לא התחבר לנבחרת, ולכל אלה שהגיבו נגדו, אין לכם זכות בכלל להגיד שהוא התנהג מגעיל , עצם הפרישה שלו זה חלק מההקרבה העצומה שלו לרומא שהוא נותן בכל החיים ,אין אף שחקן (אולי חוץ ממלדיני) שנתן לקבוצה שלו מה שטוטי נתן לרומא. אני מקווה שכולנו נוכל להינות מטוטי ורומא שנה הבאה ושבעזרת השם תהיה עונה טובה...
קודם כל אני רוצה להגיד לבחור הזה תודה רבה,על השנים היפות ורגעי הקסם שהוא סיפק לאזורי. הרגע שאני יקח איתי,זה את הגמר הענק שהוא נתן נגד צרפת,בגמר יורו 2000 שבו איטליה הפסידה,אבל הרוויחה את טוטי,שנתן טורניר גדול,ובגמר היה השחקן המיצטיין. http://www.almostsmart.com/upload/files/2007/Jul/totti%20euro%202000%20final%20(2).Xxx להגיד שטוטי של רומא,זה לא טוטי של הנביחרת זה לא מדייק,הוא תמיד נתן את כל כולו,להזכיר לכם שלמונדיאל הוא היגיע פצוע,ואחרי ש-4 חודשים הוא ישב על שולחן הניתוחים,ועדיין ראינו טוטי נילחם,עם מסירות גאוניות ומהלכים יפים,ולמרות הפציעה הוא סיים עם שער,ו-4 בישולים. באיטליה לא יורדים עליו,להפך,מהללים אותו ומודים לו על השנים היפות,וזה מה שאנחנו צרכים לעשות. http://www.almostsmart.com/upload/files/2007/Jul/Totti%20-%20ITA%20caption.Xxx אני תמיד יזכור אותו לטובה בניבחרת,למרות מיקרה יורו 2004 שפגע לו קשה מאוד בתדמית. חבל שהוא פורש עכשיו כשאיטליה צריכה אותו,אבל אין מה לעשות אי אפשר להכריח אותו לשחק בכוח,מה גם שהבריאות שלו תלוייה בכך. אבל טוב שהסגה המייגעת הזו היסתיימה והדברים לא עומדים באוויר. אין לאיטליה הרבה שחקנים כמוהו,שיכולים במהלך אחד לשנות את המשחק,אבל איטליה תיצטרך להיסתדר בילעדיו. אני עדיין מקווה שהוא ישנה את דעתו וחילט לחזור,למרות שזה לא ניראה ריאלי. תודה על הכול :aaa8:
במשרדי הפדרקאלצ'ו בפירנצה, כבר ידעו על ההחלטה ימים והכיוון היה ידוע מזה חודש-חודשיים. ועדיין אחרי השיחה הארוכה עם ג'אנקרלו אבאטה הנשיא של הפדרציה יצאו הרבה תגובות של שחקנים לשעבר,שחקנים פעילים,מאמנים ואנשי כדורגל בעולם הקאלצ'ו באיטליה. גם נודע שביום שלישי דונאדוני דיבר עם טוטי בטלפון אבל שום תגובה מצד מאמן הנבחרת הכחולה. אקצר את דבריו של אבאטה: "אני מאוד מאוכזב אבל לא אדבר רעות על טוטי, יש לו את הסיבות שלו ויש לכבד את זה כמובן. מתי ששחקן פורש מנבחרת לאומית זה בטח לא הודעת שמחה." גם ג'יג'י ריווה, אחד השחקנים האיטלקים הטובים אי-פעם שהיום מנהל ביחד עם דונאדוני את הנבחרת הביע את אכזבתו: "אני כבר ידעתי על ההחלטה הזאת זמן רב ,כבר חודש, לדעתי פראנצ'סקו סבל המון בכל הזמן שחשב והרהר על מה שהוא עושה, כי הוא ניסה לדחות ולמשוך את העניין עד כמה שיכל אבל בסוף ויתר. צריך לכבד אותו למרות הכל. אני חייב להוסיף גם שהכניסו לו מילים לפה, מילים שלא אמר לעולם. לדוגמה שהעדיף לשחק יותר משחקים של רומא בגביע איטליה מאשר משחקים מכריעים של נבחרת איטליה. גם דעתו של קנאברו נופחה ע"י התקשורת למימדים גדולים." http://www.mrcalcio.it/wp-content/uploads/riva3-309x215.Xxx ידע איך לשחק,יודע איך לדבר. ג'יג'י ריבה. טוב,דונאדוני לא רוצה להגיד את שלו,ריבה ואבאטה הם בעלי אינטרסים,אבל יש גם כאלה שממש לא אהבו את ההתנהגות של טוטי. לדוגמה ג'אני ריברה,ילד הזהב של מילאן והכדורגל באיטליה בשנות ה70 אומר: "יש משהו חדש מכל השנה הזאת שטוטי לא שיחק בכחול?לא,מסתבר כי היום החולצה לא מקבלת את הכבוד הראוי לה. אני בא מזמנים שונים לגמרי, שבהם מי שלא הוזמן בכה. כיום מי שלא מוזמן צוחק." ריברה מביע את עצמו באירוניות רבה. סאנדרו מאצולה, כוכב של אינטר באותם הימים, אומר את אותם הדברים: "חבל, יש דברים שקשה לי להבין, אני פרשתי מהנבחרת בגיל 32 בגלל הכושר הירוד ובגלל שלא הזמינו אותי. היום זה הפוך. למעשה פעם המטרה של שחקנים הייתה הנבחרת. אני חושב שפראנצ'סקו לחוץ ועצבני, קשה לו לעבור מחתונה אחת לחתונה השנייה. זה בעיה לשמור על ריכוז, זאת לאו דווקא החלטה משיקולים רפואיים ופיזים. יש לי תחושה שהוא מאוכזב". כוכב פיורנטינה בשנות ה80 ג'אנקרלו אנטוניוני אומר: "זהו סיפור מאוד מסובך, אבל הסיבה של הפציעה הקשה היא בוודאי לא היחידה". מרצ'לו ליפי שנמצא בחופשה פחות נוקשה: "זה עצוב שטוטי לא ממשיך אחרי הניצחון של ברלין,אבל אני מכבד כל החלטה של כל אחד." http://www2.raisport.rai.it/news/rubriche/dribbling/199801/24/34ca0973042af/RIVMAZ.Xxx לא מבינים את הילדים המפונקים של היום. ג'אני ריברה {שמאל} וסאנדרו מאצולה {ימין} במדי הנבחרת.
המסירות של טוטי לקבוצה שלו ראוייה להערכה. טוטי הוא בשבילי זן נדיר, אולי אפילו לא קיים יותר, שפשוט בשביל הקבוצה שלו יהפוך עולמות. עוד כמה שנים שהוא יפרוש אני בטוח שאני יזיל דמעה, עבור שחקן שכיום קשה למצא כמותו. איך אפשר לא לאהוב את השחקן הענק הזה?
מסכים עם לירן, זכותו המלאה. טוטי לא ילד, הוא תרם את חלקו בצורה מעוררת כבוד לאזורי, ואם רומא רוצה לעשות קפיצת מדרגה היא זקוקה לקפטן והסמל שלה רענן וטרי ומפוקס יותר מתמיד. לדבר על חוסר נאמנות של טוטי זה הדבר האחרון שאפשר לעשות.
טוטי עושה מבחינתו צעד נכון, הוא לא נהיה צעיר מיום ליום וגם הפציעות שבשנים האחרונות עולות וצצות לא תורמות לטוטי, והוא רוצה להתרכז ברומא. למען האמת טוטי בנבחרת אף פעם לא היה להיט. גם ביורו שבו הורחק אחרי אותה תקרית וגם במונדיאל טוטי למרות הזכיה של איטליה לא היה טוב כמו ברומא, ולא הציג אפילו חצי מהיכולת הרגילה שלו ברומא.
למה הוא מזכיר את מאלדיני ובאג'יו? מאלדיני פרש מהנבחרת בגיל 33-34, ועשה כל-כך הרבה בשביל איטליה, שאף אחד לא היה יכול לבוא אליו בטענות כשענה בסירוב לקריאה לסגל של יורו 2004. גם באג'יו פרש מהנבחרת בגיל מאוחר, ואחרי התרומה הענקית שלו, גם אין מה להתלונן. המקרה של טוטי הוא ממש לא דומה, לכן אין סיבה לעורר פה מהומה בגין אפליה. לא יודע מה איתכם, אבל אני לא מרגיש שזו אבידה גדולה לנבחרת... אה, ונסטה הודיע כבר מזמן שהוא פורש מהנבחרת ורוצה להתרכז רק במילאן.
אין כמוך פראנצ'סקו .. פשוט סמל .. סמל לכדורגל האיטלקי .. דוגמת השחקן הנאמן שלא הולך אחרי הכסף המחרבן .. אוי .. הגאון שלנו .. המלך שלנו .. הסנדק של כולם .. באיטליה ובעולם .. משאיר אותנו לבד .. ואני עדין לא מאמין שזה באמת קורה .. רק תגיד לי פראנצ'סקו שאתה לא מתכנן להקים מדינה רומאית .. חסוך לנו כאב ראש .. אוי אתם מפספסים נקודה מאוד חשובה חברים, אז נכון הוא היה בינוני ולא כיכב והציג את יכולת השיא שלו כמו במדים הרומאים, אבל אתם לא מבינים עד כמה שזה כואב לדעת שהאזורי יפספסו שחקן כזה ולא יצליחו לשמש את היכולת האדירה שלו במדים הלאומיים הכחולים. כאוהד כדורגל אני מצטער על זה שאחד השחקנים הטובים בעשור האחרון פורש מהנבחרת שלו, בלי לתרום מספיק למדינתו כפי שזה מתאים לרמת משחק הכדורגל שלו, כמה חבל. שחקנים כמו פראנצ'סקו לא זוכים לראות כל יום, הוא וותר על הכול בשביל רומא, רק נשאר ההחלטה המעצבנת הזאת, והיא חייבת להגיע מתישהו, אבל בגיל כל כך מוקדם, ובזמן שאנחנו ממש צריכים אותך, אם לא הייתי מכיר אותך יא פראנצ'סקו כדמות אמיצה לכל דבר, שאוהב אתגרים חדשים, הייתי אומר שאתה מפחד מכישלון בנבחרת לאחר תקופה ארוכה בה כולם התגעגעו אליך יא מלך, אבל לא ... לא ... אני מרגיש כאילו אני מקלל את עצמי כשאני מנסה לחשוב על דברים כאלה, פראנצ'סקו אתה המלך של כולם, היורש החוקי של הקיסרות הרומית, יש בי תקווה שיום אחד אתה תחזור .. הם תמיד חוזרים למקומות שהם אוהבים, אתה חייב לחזור.
טוטי אחד השחקנים האהובים עליי, מה לא נאמר עליו כבר? אחד הקשרים הטובים ביותר בעולם, שחקן נשמה, הנגיעה שלו בכדור זה פשוט קלאסה, ובקיצור פשוט ענק. בהחלט חבל שהוא פרש מנבחרת איטליה, אבל עדיין גם ככה בנבחרת הוא לא שיחק מי יודע מה..איזה מזל שעוד אפשר להתענג מהשחקן הענק הזה ברומא.
כמו שאמרתי קודם, אני לא מכבד את ההחלטה שלו, יש לו עוד מה לתת לנבחרת אבל היום התופעה הזאת מתמשכת, כל שחקן, שמרגיש קצת עייפות מהמשחקים פורש מהנבחרת, וטוטי לא היה שחקן כזה גדול בנבחרת כמו שהיה ברומא ובגלל זה אני לעולם לא אזכור אותו ברשימת השחקנים הגדולים בנבחרת כמו דל-פיירו, מאלדיני, קנבארו, בופון, נסטה ואפילו מאטיראצי. אבל בכל זאת שיהיה לו בהצלחה .
צריך לכבד את ההחלטה הזאת,טוטי כשחקן גדול וזו זכותו לפרוש מתי שירצה הוא תרם את כל יכולתו בנבחרת למרות שאף פעם לא הראה הרבה דברים קיצוניים בנבחרת הלאומית.בסך הכל ההחלטה של טוטי די מובנת לי,המחויבות היותר גדולה שלו היא לקבוצה שלו לה הוא סמל ענק.אותה הוא מנהיג וסוחב על הגב שנים,וכרגע החליט לוותר על המדים הבינלאומיים ולהתרכז אך ורק בקבוצתו.הרבה אומרים שזו לא אבידה קשה לנבחרת,אבל לא להגזים.זה נכון שבנבחרת הוא לא היה אף פעם כמו ברומא אבל הוא עדיין היווה חלק גדול,עצם הנוכחות,המנהיגות שהפגין הספיקה..ולנבחרת איטליה לא יהיה קל למצוא אחד כזה חדש.מי יודע,אולי הוא עוד יחזור,הלוואי. בקיצור:שחקן גדול שתמיד אהבתי ואין פה אחד כזה שלא אוהב את השחקן הזה,תרם את חלוקו,הטביע חותמו,כל הכבוד!