לפני הנסיעה לשוויץ: איטליה מארחת את בלגיה בפירנצה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏19/7/06.

1. AC Milan lover Member

מזל טוב לנו
    http://www.sunetapp.com/blog/italia2006.Xxx

2. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

לעזאזל,גם המשחק הבא מול ריימונד האסטרולוג... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx

"לפי הכוכבים בשמיים תקבלו בראש דווקא בסן סירו!ויו ל'פראנס!!"

3. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז עכשיו זה רישמי: טוטי לא חוזר לניבחרת !

אחרי שנה שבה החליט לקחת חופש מהניבחרת,ביגלל הקרסול הפגוע שלו. פרנצ'סקו טוטי הודיע על פרישה מסגל של אלופת העולם,ודונאדוני יאלץ להיסתדר בילעדיו.
    לטוטי 58 הופעות בניבחרת,ו-9 שערים שיחק את משחקו האחרון בניבחרת בגמר נגד צרפת ליפני שנה.

נערך לאחרונה ב: ‏20/7/07
  4. מיכל3 Member

אכן התגעגענו לטוטי. בשורה משמחת, ראינו כמה היה חסר השחקן שיניע את הקישור ובמיוחד את ההתקפה של האזורי. הטיימינג של החזרה שלו באמת מצויין, מאחר ומצפים לנבחרת שני משחקים מאוד חשובים מול האוקראינים והצרפתים. נקווה שנזכה לראות את טוטי שראינו ברומא העונה..אם כן, אין לי ספק שנראה שינוי גדול כבר במשחק הראשון שלו בנבחרת לאחר החזרה. :aaa15:

5. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתם רציניים? טוטי פרש היום מהנבחרת...

6. yoni10 Member

טעות בידיך.
    טוטי הודיע היום שהוא פרש סופית מהנבחרת, לא ההפך.

7. מיכל3 Member

מוזר מאוד..אין לי מושג מאיפה אשד הביא את הידיעה, אבל כשבקשתי מידיד איטלקי שלי שיתרגם לי את מה שטוטי אמר בגאזטה, הוא טען כי טוטי אמר שהוא ממשיך בנבחרת. ראיתי עכשיו שרשמו בצ'אנל דברים הפוכים, הזוי... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx

8. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

נכון צודקים..טעות שלי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx
    לא יודע איפה ראיתי שהוא חוזר...בכול מיקרה אני יערוך את ההודעה.

9. FelaKaT Member

ברוך שפטרנו מעונשו של זה.

10. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפרישה שלו מהנבחרת לא כלכך מזיזה לי, טוטי לאורך כל השנים שלו בנבחרת לא תרם כמו שצריך למרות שהיה חשוב שהוא יהיה בנבחרת, ההתנהגות שלו פגעה הרבה בנבחרת ( דוגמא : יורו 2004 ), אבל אין מה לעשות זאת החלטתו ואני מאמין שזה לא ישפיע הרבה על הנבחרת שלנו.

11. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

בשביל הטעויות שלכם, יש יואב שיתקן. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

אני מסכים עם ארמאן, במדינה אירופאית ולא ים-תיכונית כמו איטליה, טוטי כבר היה מקבל סטירה בצמד הלחיים שלו, אבל בגלל כל הכבוד שנותנים לו ברומא ובשאר המקומות נתנו לו את הזמן לחשוב. בשעה טובה אר-פופונה מודיע על ההחלטה הסופית שלו: "הסיבה הראשונה שלי להגיד עכשיו שלום לנבחרת היא עקב הסיבה שאני מודאג ממנה,אני לא רוצה ליצור בעיות טכניות לרוברטו דונאדוני,אני לא רוצה ליצור בעיות לצוות שמנהל את הנבחרת,אני לא רוצה לסבך יותר מדי את האנשים שמנהלים שם בפירנצה את הכדורגל. סיבה נוספת, הכי חשובה לדעתי, היא אישית, בחרתי לפרוש בעיקר בגלל הפציעות שסבלתי מהם, אם יכולתי להמשיך פיזית, הייתי ממשיך, אבל רומא יותר חשובה לי מסתבר ואני מוותר על המדים הכחולים,לצערי." אלו המילים הראשונות של קיסר רומא הנוכחי במסיבת העיתונאים שארגון אחר הצהריים.

http://www.gazzetta.it/Fotogallery/Tagliate/2007/07_Luglio/20/tot/01.Xxx
    השער הראשון של פראנצ'סקו במדים הכחולים והלאומיים, נגד פורטוגל במשחק ידידות לפני יורו 2000.

טוטי גם מספר על האנשים שהיו בדרך להחלטה: "אם אני מוותר על משהו, לא אוותר על רומא. למרות שאני חייב להגיד שכולם טיפלו בי יפה בנבחרת, אף אחד לא פגע בי ואני פורש עם גביע עולם, עם סגנות אליפות אירופה ועוד אליפות אירופה לנבחרות צעירות. אני מודה שלקחתי את ההחלטה הזאת לפני חודש וחצי וכבר אז הייתי צריך להודיע רשמית. אני גם מודה שהיו אנשים שניסו לשכנע אותי לא לפרוש, לדוגמה אישתי אילארי, ג'יג'י ריווה, ג'אנקרלו אבאטה ובמיוחד רוברטו דונאדוני שהתייחס יפה."

http://www.gazzetta.it/Fotogallery/Tagliate/2007/07_Luglio/20/tot/09.Xxx
    4 חודשים לפני המונדיאל האחרון, טוטי גמר את העונה מול אמפולי אך לא וויתר על המונדיאל וליפי נשם לרווחה.

בנוסף על ההחלטה, טוטי מוציא תסכולים החוצה: "זה שאני רומאי, זה אומר שאני נחות? לדוגמה מלדיני שפרש מהנבחרת, או באג'ו שפרש, להם עשו מה שעשו לי?לא נראה לי....אני מרגיש קצת מקופח על כל הביקורות שאני מקבל. ודי עצוב ודי מאוכזב." אפילו איטלקי יותר דרומי ויותר 'נחות' , פאביו קנאברו שביקר את טוטי מקבל את העצבים של טוטי עכשיו: "אנחנו שונים,יש לנו צמד דרכים להוציא את הביקורות החוצה, הבעיה איתו, שהוא בא אליכם, לעיתונאים, ואומר שאני מתנהג בצורה נוראה. אני במקומו, אני הייתי בא אישית לבנאדם ואומר לו מה לא בסדר. נראה לי שגם משחק פרישה אעשה עם הקבוצה שלי בלבד. אני מוותר גם על זה."

http://www.gazzetta.it/Fotogallery/Tagliate/2007/07_Luglio/20/tot/07.Xxx
    צ'יצ'ו הספיק הרבה בתשע השנים שלו בנבחרת הבוגרת, גם לירוק על קשרים דנים ולחטוף הרחקה. אפילו את האדום נגד דרום קוראה הוא חטף.

תגובות של אחרים בהמשך....

12. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

http://www.gazzetta.it/Fotogallery/Tagliate/2007/07_Luglio/20/tot/14.Xxx

רבים מכם בצדק או שלא בוחרים לפתוח עם הביקורות אבל אני מעוניין לפתוח ראשית בתודה, תודה גדולה לטוטי על תרומתו, על ההופעות, השערים והבישולים ובעיקר על אותו חודש יוני מופלא שאני ומיליונים אחרים איטלקים ואוהדי אזורי אחרים לעולם לא ישכחו. תודה.

יש לי בעיה עם דרך הפרישה שלו ומשחקי החתול-עכבר שהוא ניהל עם ההתאחדות ועם דונאדוני שהיו מיותרים וראוי ד"א שגם אלסנדרו נסטה שמנהל כמו טוטי משחק דומה בימים אלה יחליט גם הוא על דרכו ויחסוך מהדון כאבי ראש מיותרים לקראת המשחקים החשובים מול צרפת ואוקראינה שיהיו מכריעים בשאלה אם נזכה לראות את איטליה באוסטריה ושוויץ.

במקום טוטי לא הייתי נעלב ממה שאמרו עליו אלא אולי מנסה להתייחס על כך לחיוב, שכן אולי אמרו זאת בשל חשיבותו לנבחרת ולא בשביל לסגור חשבונות אבל זה רק אולי. בכל אופן זה עוד פרק של העדפת קבוצה פרטית על הנבחרת הלאומית דבר שהוא עצוב בשביל עצמו אבל ראוי לדיון אחר ולא לכאן.

Grazie Totti!

13. The-Gunner Member

אין בי שום רגש שמצטער על הפרישה הזאת. ההתנהגות של טוטי בקמפיין הזה, פשוט הגעילה אותי. אני מצפה מהכוכב של הנבחרת, שחקן שנמצא באותו סטטוס כמו הקפטן, שחקן שאמור להנהיג את הנבחרת, להעמיד אותה באותו סדר עדיפויות עם רומא שלו. אבל הוא החליט לשחק אותה פרימדונה, הוא העדיף "לשמור את עצמו לרומא". הנבחרת הלאומית צריכה להיות מעל לכל, אני מצפה משחקן כזה להקריב משהו בשביל המדינה. אם זה היה פוגע בקבוצה שלו, הייתי עוד איכשהו מבין. אבל זה לא פגע ברומא! אין ניגוד בין שני הדברים האלה, הוא היה יכול לשחק במשחקים מול סקוטלנד וכו' וגם לשחק בליגה עם רומא. אני מעדיף שחקנים פחות טובים, אבל שיהיו מסורים לנבחרת, מאשר שחקנים שלא יתנו 100 מעצמם. תודה לטוטי על השנים שנתן לאזורי, אבל הוא איבד אצלי כמה נקודות. move on...

נכנסים לתקופה של חילופי דורות? נסטה (הוא לא הודיע על פרישה כבר?), טוטי וגם לשחקנים כמו דל-פיירו ואינזאגי לא נשאר עוד הרבה. מי אמור לתפוס את המקום של טוטי? בהרכב ומבחינת המעמד (כי טוטי תמיד נחשב ל"סטאר" של הנבחרת).

14. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

החלטה נכונה, אבל בתזמון מחורבן. כמו ארמאן גם אני חושב שהגיע הזמן שנפטרנו ממנו.

שלא תבינו את זה ככה, טוטי זה שחקן גדול שאספר עליו שאהיה זקן. הבעיה שטוטי עצמו חושב שמשחקים איתו במשחקים אז גם הוא מתחיל במשחקים. במקום לחתוך את החבל לגמרי הוא משך את העניין כמו מסטיק בערך עונה והרס לדונאדוני חלק מההכנות. כמובן שהגזמתי בציטוט של טוטי שתרגמתי את הדיווח אבל אני מנסה לעשות השוואה ישראלית להשוואה איטלקית,לדוגמה טוטי הוא רומאי, כאילו ערס שבא משכונה שבא לגדולה מצד השני ישנם את רוברטו באג'ו ופאולו מלדיני הצפוניים שידעו איך להתנהג,ידעו איך לפרוש ומתי לפרוש. גם אם זה היה כואב, אני לא בטוח שפראנצ'סקו רצה להתייחס לנבחרת בצורה שחצנית, עובדה שהוא נתן מעצמו הרבה ב10 השנים האלה. אולי הבנאדם לא גאון בראש ובפה, אבל גאון עם הכדור על הדשא.

15. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוטי של הנבחרת מעולם לא היה טוטי של הליגה ולכן האבידה לא קשה כפי שרוצים להציג את זה. בצורה טבעית, הוא היה הרבה פחות דומיננטי בנבחרת, איפה שהוא היה עוד אחד מהכוכבים הגדולים של הקאלצ'יו, מאשר ברומא - שם הוא היה המנהיג הבלתי מעורער.
    בינתיים אני די מכבד אותו ואת ההחלטה שלו - זה יישאר כך אם הוא ייגבה את ההחלטה שלו בפועל ולא יחזור פתאום עוד שנה כשייתחשק לו לשחק בעוד טורניר גדול.

הרגע שאני אזכור ממנו לטובה הוא כנראה אותה בעיטת עונשין בדו-קרב פנדלים מול הולנד בחצי גמר יורו 2000. הקור רוח שהוא הפגין מול הקהל של הנבחרת המארחת במעמד כל כך גבוה וחשוב... מדהים.

הרגע המאכזב שאני אזכור ממנו הוא כנראה לא כל כך באשמתו - אותו רגע שביירון מורנו (יימח שמו וזכרו) הוציא לו אדום על התחזות בשמינית הגמר מול דרום קוריאה. רגע שבו טוטי הפך לשעיר לעזאזל של שופט מושחת שמבחינתו עשה הכל כדי שאיטליה לא תעלה שלב על חשבון המארחת.