ליגת לוטו - פורסם לוח המשחקים לעונת 2011-12

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏19/9/10.

1. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. עד כמה שאני יודע, שיטת הפיינל פור נכנסה לתמונה בעונת 2005/6.

2. אם חולון הייתה הקבוצה הטובה ביותר בליגה בעונת 2007/8 והיא זו שאכן זכתה בתואר, זו לא "אליפות" אלא אליפות. אם אתה בכל זאת תוחם את הזכיה הזאת במירכאות, אתה מוזמן לנהוג כך גם בכל שנה אחרת, בסופה הקבוצה הטובה ביותר לאורך העונה הסדירה הניפה את הצלחת (מה שכמובן תקף לכל הזכיות של מכבי תל אביב מיום קיום שיטת הפיינל פור).

3. את עונת 2008/9 סיימה מכבי תל אביב במקום הראשון, כשהיא משיגה שני נצחונות יותר מהפועל ירושלים- בדיוק אותו פער שפתחה הפועל חולון על הצהובים בעונה לפני כן. אם כך, האם אתה מוכן לשים יד על הלב ולומר שמכבי תל אביב הייתה זוכה בסדרה של הטוב מ5 מול האדומים? על פי ההיגיון הזה, מדוע את הצלחת שהשגתם בעונה ההיא אין צורך לשים במירכאות?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/8/11
  2. Bobby Pires Member

לא רק שחולון הייתה קבוצה יותר טובה ממכבי באותה שנה, היא גם סיימה במקום הראשון בליגה. על האליפות של גליל אני לא מדבר כמובן, אבל האליפות שלה לא דומה בכלל לזאת של חולון.
    האליפות של חולון ממש לא צריכה להיות במרכאות.

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

קפטן קנדה, לגבי שאלתך על סדרה בין מכבי לירושלים: בוא נהיה כנים לרגע: הרי ברור לכולם שבסדרה, מכבי פייבוריטית ב-90% יותר מכל קבוצה שתבוא מולה עם או בלי ביתיות. אתם יכולים להכחיש או לא, אבל עובדתית זה המצב מאז הוכנסו סדרות. תסכים איתי שיש הרבה יותר סיכוי שמכבי תיקח סדרות של הטוב מ-5 מול קבוצות ישראליות עם או בלי ביתיות מאשר תפסיד אותם ושוב, אני מזמין אותך לעשות סטטיסטיקה של כל הסדרות מיום הקמת השיטה. גם במקרים שבהם מכבי היתה מ-ז-ע-ז-ע-ת כמו ב-1993, עדיין היא גררה את גליל, שהיתה קבוצה הרבה יותר טובה, למשחק חמישי. ב-2008 למכבי לא היתה קבוצה מבריקה, אבל כזו שעדיין הגיעה לגמר היורוליג ואני לא חושב שהיא היתה מפסידה בסדרה של הטוב מ-5. מה קרה ב-1999 שירושלים לקחו ביתיות, היו טובים יותר ובאו לסדרה מול מכבי? הם הפסידו אותה. אז אני לא אומר שמכבי בוודאות מנצחים כל סדרה, אבל עובדתית הרבה יותר קשה לנצח את מכבי שלוש פעמים תוך שבוע-שבוע וחצי מאשר בקליעה של השניה האחרונה במשחק אחד. אל תשווה לי בין סדרה של חולון למכבי לזו של ירושלים עם מכבי. ממכבי מצפים שהיא תיקח סדרות, השאלה זה רק כמה משחקים היא תפסיד ממנה. מחולון לא מצפים גם אם היא היתה מובילה את הטבלה ב-10 ניחונות על מכבי.

בובי פירס, מבחינתי השיטה לקביעת אלופה היא בסדרות פלייאוף. זה ב-99% מהעולם, מלבדנו ואולי עוד איזה מדינה ורבע. גם מכבי שלקחה פיינל פור בקופליג, צריכה לקחת אליפות בסדרה. אבל מאחר ומכבי היחידה שהתחננה להשאיר את הסדרות והוכיחה 20 + פעמים שהיא לקחה אליפות בסדרות, חובת ההוכחה הן על הקבוצות שקוראות עליה תיגר. תבינו, ביום שהמושחת הודיע שעוברים לפיינל פור, מבחינתי הליגה מתה ושיתפוצצו כולם. ואני הייתי מאלו שהולכים למשחקי ליגה מול מכבי פ"ת. כל עוד מכבי באירופה לא מושפעת מזה, מצידי שגם יפרשו מהליגה, דבר שהיה צריך לעשות מזמן. כשלא הולך מול הטובים יותר, לא מתחילים לרמות וזה בדיוק מה שהעבריין עושה. שיהיה לו לבריאות, לא בא לי להיות חלק מזה.

נערך לאחרונה ב: ‏30/8/11
  4. Bobby Pires Member

אני מסכים איתך שהשיטה הזאת לא ספורטיבית ואני גם בעד ביטול הפיינל פור.
    יש לי מנוי לפחים ואני הולך לכל משחק, בית וחוץ, כך שליוויתי את הקבוצה גם בעונת המדהימה ההיא (וגם בארצית ובלאומית, אני לא אוהד הצלחות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ) ובסך הכל מה שהפריע לי בהודעה שלך היו המרכאות. אני רואה בהן כזלזול באליפות שלנו.
    אני אגיד לך את האמת, גם אם הייתה מתכונת של סדרה באותה עונה אני חושב שהיינו זוכים באליפות. יכול להיות שאני נותן לקבוצה ההיא יותר מדי קרדיט, אבל אני באמת מאמין שהיינו מנצחים.
    לעולם לא נדע אם אני צודק או לא, כל מה שאני מבקש זה שאת האליפות של חולון תכבד כי היינו הקבוצה הטובה יותר באותה עונה.

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני אחזור בי מהמרכאות. אני כן ציינתי שחולון היו היותר טובים לאורך הסדרה וכן ציינתי שהיה נעשה עוול אם הם לא היו זוכים. קרדיט בכל מקרה מגיע לכם כי ניצחתם את מכבי ביד אליהו. אבל לדעתי זה היה הרבה יותר מרשים אם הייתם עושים זאת בסדרה ומה שיותר מרגיז זה שבהחלט היו לכם את הכלים לעשות את זה אז. כמו שאמרת, היתה באמת אחלה קבוצה בחולון שגם אני נהניתי לראות וחבל שקופל לקח לנו את הצ'אנס לראות יופי של סדרה שלכל הפחות היתה מגיעה ל-4 משחקים.

6. Bobby Pires Member

אני מסכים, נותר רק לקוות שמתישהו קופל גם יקלוט את זה.
    אולי עוד כמה שנים של פיינל פורים עלובים כמו בשנה שעברה (בקושי יציע אחד היה מלא בנוקיה...) יפילו את האסימון אצל קופל.

7. yakov_y YNWA

רכז זר ושתי נערי פוסטר והסגל של הפועל ירושלים סגור. סגל מאוד מאכזב בנה עודד קטש.
    עוד עונה מאכזבת בדרך (הלוואי ואני טועה)...

נערך לאחרונה ב: ‏2/9/11
  8. yakov_y YNWA

מכבי נתניה פתחה את אימונה באופן רשמי ביום חמישי האחרון.
    כ-200 אוהדים הגיעו לאימון הפתיחה, הרבה רימוני עשן ושמח היה באימון, השילוב בין ההנהלה, השחקנים והאוהדים פשוט מדהים, אין סיכוי שיש בארץ קבוצת ספורט עם שילוב ושיתוף פעולה כזה.

ביום שני תארח מכבי נתניה באולם ישורון (הקופסל) את מכבי ראשון לציון בשעה 19:00.
    בקבוצה מחכים רק לסנטר זר והסגל סגור. את דעתי את חלון העברות והסגל ייתן כשהסנטר יגיע.

אגב, אדריאן בנקס סירב להצעות של 200K דולר בחו"ל ובחר להשאר בנתניה תמורת 130K לעונה, הבנאדם מאוהב בעיר נתניה וזאת הסיבה שהוא החליט להשאר.
    צור אוסטפלד, שכיכב בקבוצה הנוער ואפילו שימש כשחקו בוגרים בעונת העלייה בליגה הלאומית חזר וישמש כרכז שלישי ושחקו 11-12.
    אין שמח ממני על החתימה הזאת, כוכב ענק בנוער ושחקו ובנאדם שאני מאוד אוהב, מאושר מהחתימה הזאת.

9. Muurad Member

שמועות בארה"ב אומרות שהצענו למרכוס ת'ורנטון 2.2 מיליון דולר לשנה בלי סעיף חזרה לNBA, והוא כמובן דחה את ההצעה.

למרות שהוא לא רכז, הוא שחקן פשוט יוצא מן הכלל ואין לי ספק שהוא יכל להיות הסקורר הטוב באירופה מהשנייה שהוא נחת מהמטוס.

אני נוטה להאמין לשמועה בהתחשב בשקט והסודיות שמכבי התנהלה הקיץ, ובדר"כ האמינות של החבר'ה שמסקרים את הNBA גבוהה מאוד, וחבל שהוא לא הסכים למרות שמבחינתו זה דיי מובן(וגם אולי מרמז שהפגישות האחרונות מראות על שיפור והתקרבות לסיום השביתה?http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_pray.Xxx )

10. yakov_y YNWA

ביום שני האחרון אירחה מכבי נתניה באולם "ישורון" (הקופסל) את מכבי ראשון לציון. תוצאת הסיום הייתה 82-72 לכתומים.

ציונים:
    ג'רום רנדל (6) - טכניקה פשוט אדירה, שחקו שבשבילו קונים כרטיס, עובר שחקנים בצורה מדהימה אבל.. מאבד כל כך הרבה כדורים וגם לא שלט והנהיג את הקבוצה, למרות 16 נקודות (איך הוא קלע 16 נקודות?! טעות בסטטיסטיקה!) משחק ממש בינוני ומאכב, מצפה ליותר, הרבה יותר.
    ליאור ליפשיץ' (5) - לא בלט בהתקפה אבל ניהל את המשחק טוב, בהגנה היה מצוין ויש לי הרגשה שהוא הולך להפתיע וסוף סוף יש לקבוצה הזאת רכז נורמלי, מרוצה ממנו רק חבל שלא קלע קצת יותר נקודות. הציון 5 כי הוא לא עשה יותר מידי דברים וזה לא שהוא היה גרוע.
    אדריאן בנקס (6) - מאוד חלוד אבל עדיין מראה שאחד מהסקוררים הכי טובים שיש פה בליגה, עובר שחקנים כמו מים.
    ברייאן אוסברי (8) - משחק יוצא מן הכלל, הפתיע, חודר, מוסר, קולע, לא אנוכי, שומר טוב בהגנה, יכול לשחק כפאוור פוורוד, יוצא מן הכלל. מוזר שהוא קלע רק 19, היה נראה כמו 25 נקודות, אני חושב שהתבלבלו בנקודות בינו לבין רנדל.
    יהוא אורלנד (3) - בהתקפה ממש לא בלט וקלע רק שלשה אחת, בהגנה הוא לא יודע לשמור, ציפתי ליותר, מאוד מאכזב.
    ערן אסנטי (3) -בקושי שיחק ובזמן ששיחק קלע שלשה אחת, נראה חד, רציני ועם יותר ניסיון ואחריות, נראה שלמד את הליגה, יפתיע העונה.
    ליאור חכמון (4) - בהתקפה כרגיל נגר, קקולע פה ושם ואפילו ממרחק אבל לא באחוזים גבוהים, בהגנה ציפתי ליותר אבל באומן הנגר ואוטר המצוין חגגו עליו, מאכב מאוד.
    כריס ווטסון (3) - כ לאוהד מכבי נתניה יודע שהוא גמר את הסוס ממזמן ורק דני פרנקו רוצה להאמין בו, בהגנה חגגו עליו ולא עשה מה שצריך ובהתקפה לא תרם יותר מידי ואפילו החטיא מול סל ריק, נשבע לכם, החטיא מול סל ריק, מל שליאור חכמון הכניס את הריבאונד כי אז זאת הייתה בושה ענקית. לא יודע למה, יש לי הרגשה גם אליו שהוא יפתיע.
    אלירן גואטה (3) - לא תרם לא בהגנה ולא בהתקפה, איכזב בהגנה אבל אין ממה לצפות, הוא חייב להיות גבוה רביעי ברוטצייה שמקבל דקות בודדות בכל משחק.

צור אוסטפלד, דולב דרפאיץ' ועמית דהן נרשמו ולא שיחקו.

סיכום כללי:
    כרגע המצב לא טוב, מכבי נתניה מסומנת כאחת הקבוצה החלשות בליגה אבל... הפוטנציאל בסגל הקיים גדול ואם יגיע סנטר זר ברמה גבוהה, לכו תדעו.
    רכזים טובים יש, אין מה לחשוש כמו בשתי העונות האחרונות, קו אחורי אדיר, רנדל - בנקס - אוסברי - אורלנד קולעים באחוזים גבוהים, פנטסי, קו אחורי לדעתי הכי טוב בליגה אחרי מכבי תל אביב על הנייר, קו קדמי איום ונורא, שלוש גבוהים איומים, נקווה שדני פרנקו ייפגע בסנטר זר ואם אפשר להביא מתזראח גבוה במקום כריס ווטסון, אני בטוח שאם ייחפשו ויעבדו קשה יימצאו אבל זה לא יקרה וגם אם כן, לכו תדעו איזה גבוה קיבלנו, אולי שווה לחפש מהליגה השנייה גבוה.
    מאכזב שצור אוסטפלד לא שיחק, שחקו שמאוד אהבתי בנוער, מצפה לראות אותו משחק.
    הקבוצה נסעה היום למחנה אימונים באוקריאנה שם תשתתף בטורניר.
    למרות ההפסד אצלי אין הבדל גדול בנין ניצחון להפסד, הקבוצה הזאת היא מעל ההכול, עוד חודש ויום בדיוק מתחילה הליגה, אין לי כבר סבלנות, יאללה נתניה :aaa021:

11. סטפן שאלוי Member

נו, סוף סוף יש כיסוי לאמירה "בעל הבית השתגע":

גומא "אברבנל" אגייאר קנה 60 אחוז מהבעלות על הפועל ירושלים. דני קליין יישאר היו"ר.

שיגעון! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

12. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

למעשה, הוא זה שאמור להיות כרגע הדומיננטי, ולקבל את מירב ההחלטות. לא יודע, נשמע לי קצת מצחיק שקליין נותן לבן אדם שכל כך מתנדנד לרכוש את הקבוצה. מילא לקנות מחצית מהקבוצה, אבל לתת לו לקבל החלטות? נראה לי כמו קצת בעיה.

אני רק מקווה שעם תקציב גבוה יותר, ואולי גם עם אולם טוב יותר בעוד שנה-שנתיים, ירושלים תהווה יריב קצת יותר ראוי בליגה, ואולי גם באירופה.

נערך לאחרונה ב: ‏26/9/11
  13. yakov_y YNWA

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מספיק לקרוא את הידיעה הבאה באתר ערוץ הספורט כדי להבין שנוכל עוד הרבה זמן לצחוק על הפועל ירושלים:
    http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Arti...274.107606.html

אם מקורבי אגיאר באמת צודקים אז גם דני קליין הראה עכשיו לכל האומה שהאיש לא יותר טוב 'מדון שמעון'...לא במקרה שבשנים שמכבי לא זכתה באליפות התואר הגיע לגליל ולחולון. חלק מהכשלון של הקבוצה בשנים האחרונות נבעה מהקנאה התהומית של דני קליין כלפי כל מה שנקרא מכבי ת"א. הזכייה של האדומים מירושלים בגביע יול"ב לא גרם לשום שינוי חיובי אמיתי בקבוצה ולדעתי קליין עשה מאז כל שגיאה אפשרית. כרגע נראה שהוא שוב עשה החלטה לא נכונה.

15. yakov_y YNWA

ג'ון תומאס בדרך להפועל ירושלים.
    כדיר, רנדל, קוקה, וראנדו ותומאס... מטורף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx