ליגת לוטו - פורסם לוח המשחקים לעונת 2011-12

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏19/9/10.

1. yakov_y YNWA

אותי הליגה מאוד מעניינת, לא מפספס משחק אחד של מכבי נתניה בליגה הזאת, לא אכפת לי מה החוקים של הליגה, העיקר שהקבוצה שלי שם וזה מחמם לי את הלב.
    עונה שלישית בליגת העל, לפני 5 שנים בחיים לא הייתי מדמיין דבר כזה, בעצם אף פעם לא האמנתי שנעלה לליגת העל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

2. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

כנ"ל, רק תחליפו את מכבי נתניה בהפועל חולון. אם להסתכל מנקודת מבטו של חובב כדורסל אובייקטיבי, אין ספק שליגת העל היא הוכחה חיה לגסיסתו המתמשכת של הענף ודרושה בשינוי קיצוני- אך כאוהד מושבע של הנמרים בצהוב סגול (או, לצורך העניין- כל קבוצה אחרת), מצב הענף הוא הדבר האחרון שמעניין אותי. העיקר לחזות בקבוצתי האהובה.

המצב הזה טומן בחובו אבסורד מסוים; האוהדים הם אלו שאמורים להוביל את השינוי (הרי יש מעט מאוד חובבי כדורסל שאינם מחזיקים בקשר רגשי למועדון כלשהו), אך בפועל, עושה רושם שהם לא כל כך חפצים בו. רובם כבר השלימו עם שליטתה המוחלטת של מכבי, ועם העובדה שאין בארץ 12 קבוצות שמסוגלות להעמיד תקציב העולה על מיליון דולר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/8/11
  3. yakov_y YNWA

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    אני רק יוסיף דבר אחד, דווקא בליגה הזאת כשאתה גונב תואר אליפות או גביע זה הדבר הכי מרגש בעולם, לגנוב תואר ממכבי תל אביב!

4. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמת ויציב. אני לא חושב שחוויתי רגעי אושר גדולים יותר מגמר הפיינל פור ב2008, או גמר הגביע בשנה שלאחר מכן (אמנם, במקרה ההוא לא ניצחנו את מכבי תל אביב- אבל עדיין זכינו בתואר משמעותי).

5. Ice Cream חסה

תהרגו אותי אני לא מבין מה יש להתחבר רגשית לקבוצות האלה, אולי זה כי אתם תושבי העיר בטח אז אתם מתרגשים מניצחון על מכבי חיפה או משחק מול בני השרון באמת מזיז לכם, אבל לי כמו לרוב חובבי הכדורסל הישראלי יש רגשות קיצוניים רק לקבוצה אחת- מכבי תל אביב. רק שאני בניגוד לאוהדי ההצלחות רק רוצה בכישלונם. אז הפועל ירושלים שלי תנצח את בני השרון תפסיד לבני השרון תודח ברבע הגמר, תודח בחצי הגמר תסיים שלישית או תסיים חמישית- וואטאבר. ההתרגשות הזו וההליכה כעיוורים אחרי הכדורסל בכל מצב היא זו שנותנת לקברינטי הכדורסל הישראלי (קופל, שי שני, והדון שימון) את הלגיטימציה לעשות כעוות נפשם מהענף שאנחנו כל כך אוהבים (או שסיפוק ממשחקים של הקבוצה שלכם חשובה יותר מהכדורסל כולו?)

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/8/11
  6. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

חד משמעית- כן. כל עוד יש מסגרת בה הקבוצה שלי יכולה לשחק, אני מרוצה. בכל אופן, אין ספק שהצעדים של קופל פוגעים בליגה מבחינה ספורטיבית (בעיקר הקפאת הירידות), אבל צריך לומר את האמת- אין לו הרבה ברירות. עם כל הצער שבדבר, בישראל אין אפילו 10 קבוצות כדורסל שיכולות לעמוד בסטנדרטים של ליגת העל מבחינה ניהולית וכלכלית (ואין מדובר בדרישות גבוהות במיוחד). במצב שכזה, צריך להרכיב את הליגה מטלאים על טלאים. זו הדרך היחידה.

בנוגע לשליטה האבסולוטית של מכבי תל אביב, אני סבור כי לא ניתן לעשות הרבה. יש לזכור שהכוח הגדול של הצהובים לא טמון דווקא בהכנסות מזכויות שידור (לפחות לא בליגה), אלא בכך שהם משתתפים בקביעות במפעל האירופי היוקרתי ביותר ומחזיקים בקשת ענפה של תומכים ואוהדים. כאשר רובם המוחלט של חובבי הכדורסל בארץ אוהדים קבוצה אחת, לא ניתן לעשות יותר דבר. מה אתה מצפה בדיוק מקופל, שימנע מהציבור לאהוד את מכבי תל אביב? אם כבר, הוא דווקא שיפר במעט את התחרותיות בליגה, על ידי הכנסתו של הפיינל פור.

7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אם הבנתי אותך נכון, אתה אומר שבעצם הקבוצה שאתה אוהד בכדורסל, הפועל ירושלים, לא באמת משנה לך אם היא תנצח או תפסיד, או תודח, יותר חשוב לך שמכבי תל אביב תכשל?

8. Ian Wright Member

זה מובן מאליו בכל תגובה שהוא רושם.

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שזה הכי פחות מגדיר אוהד כדורסל, לכן גם אין מה להתייחס יותר מדי ברצינות. לדה לה האסה יש לפעמים אחלה פוסטים שנוגעים בנקודות טובות ואז הוא הורס אותם עם המשפטים כדוגמת "לא אכפת לי מכלום, רק שמכבי תכשל" כמו ילד בן 10. חבל שהשנאה למכבי מעבירה אנשים על דעתם, שכנראה לא חוו את שילטון הפועל בתקופת ההסתדרות כשהיא קיבלה כספי ציבור, או כשירושלים יורה לעצמה פעם אחר פעם ברגל ואוהדיה, במקום לעשות מחאה ספורטיבית כנגד העבריין קליין, עוד מהללים אותו...ככה אי אפשר להגיע לכלום ויש סיבה שמכבי מתנהלת באותו אופן ונמצאת בטופ 40 שנה. הרי מכבי לא התחילה ובנתה עצמה עם תקציב של מיליונים ואפילו היום היא ממוקמת איפשהו באמצע באירופה מבחינה תקציבית. בדבר אחד כולם מסכימים, או לפחות הרוב: אם הענף גסס עד עכשיו, קופל ניתק אותו לגמרי ממכשירי ההחייאה עם החוקים המעוותים שלו.

10. Ian Wright Member

כל מילה בסלע עידן.

אבל שאני חושב על זה, יש לך בכלל פתרונות לקידום הענף? נניח שנפטרת מאבנר קופל, מה עושים מפה?

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

תשמע, לפחות רובנו (אוהדי מכבי) לא כאלו אטומים: אפשר להבין תסכול של שאר אוהדי הקבוצות לנוכח שליטה כ"כ טוטאלית שאגב גם מפריע למכבי עצמה. אבל הטענה כאילו שמכבי אשמה היא מגוחכת. כ"כ הרבה פעמים טוענים שהליגה לא ספורטיבית כי מכבי כבר משוריינת ליורוליג, אבל שוכחים שהיורוליג זו ליגה פרטית, כך שבעצם כל הליגות באירופה אינן ספורטיביות. טענה נוספת שעד שחולון "לקחו" אליפות, השיריון של מכבי באירופה מונע מספונסרים להגיע ותמוך בה. נו באמת, עונה אח"כ הם בקושי פתחו את השנה בליגת העל, אז מדברים שבגלל מכבי הם לא יכולים לשחק ביורוליג? הייתי קובע תקציב מינימום ומצידי שיהיו 8 קבוצות בתור התחלה. ואין אפס, מנהלי קבוצות חייבים לנסות ולדאוג לספונסרים כמו עם רוזן, כמו עם גאיידמק, אבל להתנהל בצורה יותר חכמה ועם בניה לטווח ארוך ולא לשפוך כספים כדי לקחת כבר עכשיו אליפות. אין הוקוס פוקוס, מה מצפים שיעשו? שמכבי יפסידו בכוונה? סדרות חייבות לחזור בכל מקרה. אבל כל שינוי שייקח אותנו משלושה סיבובים מייגעים שבסיומם משחק אחד קובע אלופה וליגה ללא ירידות, יהיה מבורך.

נערך לאחרונה ב: ‏30/8/11
  12. Bobby Pires Member

למה שמת במרכאות את העובדה שחולון לקחו אליפות? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/huh.Xxx

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא רק חולון, כל קבוצה שתיקח אליפות במשחק אחד. האמת שלחולון היה נעשה עוול אם הם לא היו לוקחים אז את האליפות כי הם היו ללא ספק הקבוצה הכי טובה, אבל עדיין הייתי רוצה לראות אותם לוקחים את האליפות שגליל לקחו ב-1993. על ה"אליפות" של גליל ב-2010 אני בכלל לא מדבר.

14. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידן,

האם עליי להבין מזאת שאת כל האליפויות של מכבי מאז 2005 יש לתחום במירכאות?

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מ-2007 ולא ממש הבנתי למה. הרי זה ברור מאליו כל שנה שמכבי היא הקבוצה הטובה בליגה ומסיימת בהפרש ממוצע של 10 ניצחונות על השניה בטבלה. גם ניצחון שלה בפיינל פור בעצם לא עושה לה עוול אם נגדיר זאת כך. תקרא את מה שכתבתי שוב ותראה שכתוב שלחולון היה נעשה עוול אם היא לא היתה זוכה באליפות, כי לאורך השנה היא היתה הקבוצה הטובה יותר. אבל אתה יכול לשים יד על הלב ולומר שבוודאות הייתם זוכים בסדרה של 5 משחקים גם עם יתרון הביתיות? מכבי היתה קבוצה לא כ"כ טובה באותה שנה, אבל כזו שעדיין הגיע לגמר היורוליג ועם כל הכבוד שיש לי לחולון ויש לי, גם כתושב העיר לשעבר וגם כשחקן מחלקת הנוער שלהם לפני שנים לא מעטות, אני לא חושב שיש איזושהי קבוצה, גם עם יתרון ביתיות, שיכולה לומר אנחנו פייבוריטים בסדרה מול מכבי. אני לא אומר שהיא לא היתה יכולה לעשות זאת, אבל תסכים איתי שזה הרבה יותר מרשים לראות את מה שגליל עשתה לפני 18 שנה. כשמכבי תסיים 10 ניצחונות פחות מהמובילה בליגה הסדירה ואז תיקח אליפות במשחק אחד, תשים את הצלחת במרכאות.