http://www.basket.co.il/Images/mainLogo_lotto.Xxx המחזור ה-21 של ליגת לוטו יצא כבר הערב לדרך כשהפועל י-ם תארח את הפועל חולון. י-ם תנסה להתאושש מהתבוסה בנוקיה. לעומתה, חולון תנסה לשחזר את הניצחון הגדול במלחה לפני 4 מחזורים. במוקד משחקי מחר - בני השרון תארח את מכבי ת"א. ובמשחק שיחתום את המחזור ביום שני - מכבי ראשל"צ תארח את אלדן אשקלון. להלן רשימת המשחקים והשידורים המלאה - תבלו! http://img845.imageshack.us/img845/287/l21.Xxx
אתה יכול להיות רגיל כמה שאתה רוצה, הזוי? אולי. אבל מאוד מאוד נכון. הרי הקבוצה שלך מביאה בלחץ 500 איש למשחקים ורק מול מכבי לשאר הקבוצות יש מוטיבציה. אני שנים מת ששמעון יוציא אותנו מהחרא הזה שנקרא ליגת קופל, חבל שהוא מתעקש להשאיר אותנו שם. במקום שתנסו להשתפר ולנסות וללמוד איך לנהל קבוצה ברמה אירופאית מהשורה הראשונה (תרצה או לא, עובדתית זה נכון), אתם מעדיפים לקחת את הצד האדום והבכיין, זה הרבה יותר קל. מצידי תרקבו במיץ של עצמכם, הליגה הזו לא מעניינת אף אחד בגלל שכולכם פח אשפה אחד גדול בלי מכבי, אין מה לעשות. פעם אחת תתנו לאובייקטיביות לעשות את ההחלטות בשבילכם במקום השנאה התהומית שיש לכם לשימון. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx רק בכזו מדינה מעפנה אנחנו טובים בלא לפרגן ולנסות להכשיל מי שטוב מאיתנו במקום ללמוד ממנו. אתם מגעילים אותי!
אני יודע שקשה לשמוע את זה, הליגה הזאת פח זבל. ההישגים של הפועל תל אביב בגביע רק מראים כמה הרמה של הליגה נמוכה. חבורה של 2 זרים בינוניים וכמה זקנים עם מקל עשו צחוק מקבוצות ליגת העל. ההישגים המדהימים של ירושלים, חיפה ונתניה באירופה בגביעי השקל ועשרים. שלא נדבר על "האלופה" שלא מסוגלת לנצח קבוצה כמו אשדוד. ליגה שמנוהלת כמו מפעל גביע. בקיצור בושה של ליגה, וזה רק יילך ויחמיר. מקווה מאוד ש"אלקטרה" תל אביב תעזוב את הליגה הבזויה הזאת.
הליגה שלנו מאוד בינונית אבל הגזמתם עם הזילזול, זאת לא ליגת פח. ליגת פח זאת ליגה כמו הליגה הישראלית בכדורגל שיש לך שם קבוצות ושחקני "זבל". זה שמכבי תל אביב מנצחת כל קבוצה 30 הפרש, לא אומר שזאת ליגה פח, גם ביורוליג היא מנצחת ככה. הזרים שמשחקים בליגה שלנו הם ברמה גבוהה. הפועל ירושלים הגיעה בעונה שעברה לרבע גמר היורוקאפ, העונה היא הייתה מגיעה רחוק יותר אם לא הפציעות. עכשיו בקשר למה שכתבת, איך אתה רוצה שאני יפרגן לקבוצה שזוכה בגביע, חוגגת 10 דקות ובכך מסיימת את החגיגות?! זה הדבר הכי מגעיל שיש ורק בגלל זה אני מאחל למכבי תל אביב להפסיד כל תואר בארץ ולא משנה למי (באירופה זה שונה). תקראו לליגה שלנו ליגת פח, לי לא אכפת, אני אוהב את ליגת קופל ונהנה להגיע ללכל משחק. LIVERPOOL87 אם אתה קורא לאוסברי ואוטר זרים בינונים זאת בעיה שלך, מתן נאור זה שחקו של ליגת על וירון להט בכלל שחקו מבוזבז שהיה צריך להיות בליגת העל ממזמן. בקיצור, הליגה שלנו השנה מאוד מאוד בינונית אבל בעונה שעברה הייתה מעולה ואני מקווה ומאמין שבעונה הבאה היא תהיה טובה יותר. רק תכניסו לראש את זה שזאת לא ליגת פח. העיקר זאת ליגת פח וקבוצה של 20 מיליון דולר לא אלופה!
בחיי שאני לא מבין אותך. אתה אוהב את ליגת קופל ונהנה, או שאתה אוהב ספורט? בפעם האחרונה שבדקתי, קבוצות כדורסל השתייכו לענף שנקרא ספורט מהמילה ספורטיביות. מה בדיוק ספורטיבי בקבוצה שמסיימת עם 7 הפסדים פחות מה"אלופה" אבל מפסידה לה במשחק אחד שקובע את כל העונה? מה ספורטיבי בזה שיש לך שני מפעלי גביע בעונה? אתה נהנה מזה כי מכבי כביכול מפסידה, לא כי אתה באמת נהנה מהקבוצה שלך. ומה אכפת לך כמה דקות, שעות או ימים מכבי חוגגת תארים? מה הקשר? אתה נמצא איתם בחגיגות? מה שימעון מזרחי אשם בכך שלא משקיעים פה בקבוצות? הרי אם יבוא איזה מיליונר כמו רוזן, גאיידמק, אגיאר וכו' וישקיע בקבוצה וגם ינהל אותה כמו שצריך, הכסף לא אמור לשחק תפקיד נכון? אז למה בכל זאת האחרות לא מצליחות? נ-י-ה-ו-ל! וזה מה שאף אחד מכם לא מצליח להבין. למה שונאים את מזרחי 40 שנה ו-40 שנה הוא מצליח? רק מהקנאה! במקום להלל את הבכי של דני קליין, תשבחו את הניהול של מזרחי, ששומר את מכבי בטופ של אירופה למעלה מ-30 שנה. וכל הסיסמאות של שחיתות וכו' ממש לא יכולים לתפוס, כי מכבי באירופה לא תמיד היתה מהמובילות, אבל במקום לבכות ולפרוש מהמשחק עם הגדולים, הם המשיכו לעבוד להשקיע ולהגיע בזכות להישגים. למה לעולם לא תצליחו? כי אם נתניה תיקח השנה אליפות רק כי היא קלעה שלשת ניצחון עם הבאזר, זה ייתן לך משהו? זה יעשה את נתניה טובה יותר? זה כמו ילד שמקבל 50 בכל מבחן במשך השנה אבל 100 בבגרות כי הוא העתיק...אז מה? הוא יודע את החומר פתאום? נמאס לי להסביר את זה כל פעם מחדש, אבל אנשים כמוך אני ממש לא מבין.....וכן, הליגה הזו הוא פח אשפה גדול כי היא מדשדשת בבינוניות של עצמה ולצערי מכבי עדיין חלק מזה.
זאת דעה שלך וזאת דעה שלי, זאת הסיבה שאתה לא מבין אותי. הליגה שלנו מאוד לא ספורטיבית אבל עדיין מהנה לכל אוהד כדורסל בארץ למעט מכבי תל אביב. לא אכפת לי כמה זמן אוהדי מכבי תל אביב חוגגים תואר, פשוט כואב לי לראות אוהדים שנותנים כל כך הרבה לקבוצה ומתאכזבים מהדבר שהם אולי הכי רוצים בעולם (אליפות/גביע), ברגע שהתואר הזה הולך לאוהדים של מכבי תל אביב שבשבילם הוא בסה"כ להיסטוריה. לא יודע למה הכנסת לכאן את הדיון על השנאה לשמעון מזרחי? אם אתם רוצה תשובה, כנס ל"ויקי הפועל". ציטוט שלך: "אם נתניה תיקח השנה אליפות רק כי היא קלעה שלשת ניצחון עם הבאזר, זה ייתן לך משהו?" - אתה באמת שואל?! לא יודע מה איתך אבל אליפות תשנה לי את כל העולם שלי (צחק צחק אבל זה החלום הכי גדול שאפשר לבקש). הדיון קצת נגרר למקום אחר, בכלל דיברנו על על ליגת ה"פח" שלנו. עדיין לא הסברת לי למה הליגה שלנו היא ליגה פח כי אם אתה אומר שהיא מדשדשת בבינוניות שזה אומר שהיא בינונית ולא פח אשפה.
היא פח אשפה כי למעט מכבי, אף קבוצה לא מצליחה מחוץ לליגה הישראלית (עזוב אתירושלים, רבע גמר יורוקאפ פעם בכמה שנים לא ממש נחשב), אף קבוצה למעט ירושלים(וגם זה לא בטוח) לא מצליחה להתמודד עם שני משחקים בשבוע ואין מה לעשות, הרמה הרבה יותר נמוכה ממה שהיה לפני כמה שנים. כשאמרתי בינוניות, לא התכוונתי לרמה עצמה אלא לכך שבמקום לשאוף ולנסות להיות טובים, מנסים להוריד את הטוב אליהם עם כל מיני חוקים. ושוב, זו דעה שלך ואני מכבד אותך, אבל אני גם תופס ממך כאדם מבין עניין ושואל אותך שוב - למעט הטייטל של אלופת המדינה כשאתה יודע שלא מגיע לך או לגליל (לא חשוב כרגע) התואר, אתה באמת רוצה לומר לי שאין לך בעיה עם זה? (אני ברצינות שואל, כי זה נראה לי מאוד תמוה). בניגוד לגביע, ששם אפקט ההפתעה משחק תפקיד, בשביל עונה קבוצה עובדת שנה שלמה ומשקיעה המון כסף כדי להיות הטובה בליגה. עזוב את השנאה למכבי, ובהנחה שאתה מסכים שזה לא צודק, איך אפשר להנות מתואר שאתה יודע שלא מגיע לך? ולגבי ויקי הפועל, הדף של אתר אייסוקר המכובד הזה לא יספוג את המחשבות שעוברות לי בראש על חלאות האדם האלו (ואני מצטער על ההכללה, אבל הם הוכיחו שרובם כאלו) שנקראים אוהדי הפועל באשר הם (י-ם או ת"א).
idans10 - גם אני לא חושב שמדובר בליגת שהיא פח אשפה. הרמה אמנם לא בשמיים, אבל כשאני רואה מול אילו קבוצות מכבי תל אביב מתמודדות ביורוליג, אז אני מבין שהמצב פה לא קשה כפי שמתארים אותו. יכול להיות שזה במקרה, רק השנה, כיוון שהגיעו זרים איכותיים יותר מכפי שמגיעים לכאן בדרך כלל. אגב, לגבי השאלה שלך - ראיתי מה זה עשה לתושבי הגלבוע והם לא ניצחו בגלל שלשה בשנייה האחרונה.
מה זה עשה לתושבי הגליל? הם שמחו כמו כל עם ישראל על כך שבטייטל אלופה כתוב גליל ולא מכבי. תשאל אותם אם הם חושבים שמגיע להם לזכות באליפות המדינה וזה הרי כל המהות של עונה סדירה להבדיל מגביע. האם מגיע להם להיות אלופים? האם הם היו הקבוצה הטובה ביותר לאורך כל העונה? אני מניח שתענה לי שזה ממש לא משנה להם ואולי זה באמת כך, אבל אל תמכרו לי סיפורים שיש כאן ליגה בכלל. אגב, בוא נגיד שאוהדי הגלבוע ממש שמחו יום, יומיים, חודש....ו....מה קורה עכשיו? הם נהיו יותר טובים? משקיעים בהם יותר? הרי הם "אלופי המדינה". כולם מבינים שהליגה הזו היא פיקציה ואנחנו משחקים עונה שלמה על כלום. בחיים שלי לא נתקלתי בחוסר ספורטיביות כל כך משווע, אפילו יותר מהקיזוז.
לתושבי גליל זה לא עשה כלום, כיוון שאין להם שום קשר לקבוצה הזו. אני מקווה מאוד שביום מן הימים העוול יתוקן ויקראו לקבוצה הזו רק הפועל גלבוע ובהסטוריה שלה יהיה רשום שהיא זכתה רק באליפות אחת ויחזירו את הפועל גליל עליון המיתולוגית (שכבר חזרה בצורה כזו או אחרת). זה סתם לבחוש במים, אבל אני חושב שגם בסדרה מכבי תל אביב הייתה מפסידה, כי היא איבדה את סטפון לזמה ועם גבוה אחד לא היה לה מה למכור. אם מרכוז קזין קיבל דקות רבות ביחס לשאר העונה, זה אומר הרבה על מה שהיה לצהובים להציע בצבע. אגב, היום היה משחק בין שתי הקבוצות הטובות בליגה, שהולכות לספק לנו יופי של משחק בגמר הפיינל פור.
עזוב, הקבוצה היחידה שעוד יכולה היתה למכור משהו בסדרה מול מכבי היתה חולון של 2008. מכבי של שנה שעברה היתה בועטת בתחת של הגלבוע בשלושה, מכסימום 4 משחקים אם היתה סדרה אבל זה באמת לטחון מים. שורה תחתונה, לפני שבאים למישהו במכבי או לשימעון מזרחי בטענות, רצוי להשקיע בקבוצות האחרות לאורך זמן כדי לנסות קודם ולבנות משהו כאן ולא לכוון למשחק אליפות אחד שנערך במאי, שלאחריו הקבוצה נעלמת חזרה כמו במקרה חולון. תראה את דני קליין ששנים נאבק במכבי בבכיינות ולא על המגרש, למרות שנים שגם היה לו תקציב גדול יחסית.
מרקו קילינגסוורת' הוכיח אתמול שוב פעם, איזה שחקו גדול הוא. מרקו שחקו התקפה פשוט אדיר, יכול לשחק מתחת לסל, מחוץ לצבע, שחקו גבוה עם טכניקה שגם לגבוהים הכי טובים של היורוליג אין כמו לשלו, הוא הוכיח גם שהוא שומר מצוין בניגוד לכל השטויות שאמרו בקשר לזה, שחקו אדיר.
א. אם שון ג'יימס לא יהיה במכבי בשנה הבאה מדובר אולי בפיספוס הכי גדול בהיסטוריה של המועדון. ב. שנים אני טוען את זה בסדרה של הטוב מ-3/5/7 היחידה בליגה שמסוגלת לנצח את מכבי זו בני השרון. קבוצה שמבוססת על אמריקאים מעולים אותם מאתר הלפ-טופ, שגם יודע לנהל משחק בחוכמה, ואם תסתכלו על הסטטיסטיקה של מכבי נגד בני השרון ב-5/6 השנים האחרונות לא תראו ניצחון מוחץ למכבי. אתמול נדחסו 2,000 איש ליובל בהרצליה. ג. הליגה פה היא בושה, אבל אם מכבי חיפה מנצחת בשבוע הבא את נתניה בקופסל היא תכניס לליגה הזאת עניין, כי היא תגרור אותה למאבק על הירידה וכאשר אשדוד לא נראית טוב, יש סיכוי שגם היא איכשהו תיכנס לשם אם תמשיך ביכולת הרעה שלה. אני לא בטוח שאשקלון עד כדי כך חלשים מנתניה/חיפה/אשדוד אבל במצב של סדרה של הטוב מ-5 כשהכל או כלום מונח ושום דבר בעונה הסדירה לא קובע, היא מסוגלת לנצח אותם. ד. אם חולון ובני השרון יהיו בפיינל פור, זה יהיה מעניין. בלעדיהם דיכאון, כי הפועל ירושלים זו פיקציה. כך או כך מכבי צריכה לזכות ואם היא לא תזכה זה בושה לקבוצה. לגבי הויכוח שהיה פה: הליגה פה היא פח זבל אחד גדול. ליגה שמשוחקת 27 מחזורים רק בשביל שבסוף האליפות תהיה מוכרעת על משחק אחד היא פח זבל. היא לא באמת מביאה את הקבוצות הטובות ביותר לגמר, בשונה מהיורוליג ששם יש שלב בתים ראשון, שלב בתים שני, פלייאוף של 5 משחקים ורק אז מגיעים לפיינל פור וגם זה שיטה שנהוגה כבר 50 שנה. הקופל ליג זה בושה, פיקציה. קבוצה שבמקום 5 לקחה שנה אליפות, אפילו לא היה לה יתרון ביתיות, היתה עם 9 הפסדים לעומת 1 של האלופה, וגם ההפסד של האלופה לא היה לגלבוע/גליל. 2 מפעלי גביע, על גביע המדינה בכלל לא נדבר שקבוצות מקבלות מעבר חופשי, אבל ליגת קופל היא חרפה, קבוצות אין להם תקציב מינימום כמו חולון או אשקלון/ראשון והן מתחילות את העונה כאילו כלום. כמה אולמות כדורסל רציניים בנו ב-40 השנים האחרונות? כמה? אני ייתן לך תשובה! 0! כל האולמות שבנו הם אולמות פיס שלא יכולות לקדם אף אחת מקבותות בליגה בגרוש. האולם ברמה היחידי שקיים בארץ זה היכל נוקיה והוא מכיל 11,700. איזה אולם ברמה גבוהה עם תכולה מינימלית של 5,000 בנוי בארץ? איזה? אין אחד כזה. בחיפה יהיה, אבל עד שיהיה לכו תדעו מה יההי עם הקבוצה. בהפועל לכו תדעו מה העירייה תבנה להם בסוף ועד היום אנחנו לא יודעים אם הארינה בירושלים תיבנה עם 10 אלף או 5,600. קבוצות שמשחקות באירופה מתייחסות לזה כאילו זה זבל, אז איך אתם רוצים ששחקנים ברמה גבוהה יבואו לפה? אתם אומרים אהה זו ליגה שנשלטת על ידי קבוצה אחת וזה, אבל אם הקבוצות שלנו היו מצליחות באירופה, הליגה הזאת היתה מקבלת את החשיפה הראויה לה אבל מכבי ת"א היא יחידה במינה. להגיד ששמעון מזרחי הרס את הליגה זו חוצפה, אם לא שמעון מזרחי אין כדורסל בארץ, בזכותו מכבי ת"א קבוצה ישראלית, היא אימפריה אירופאית. תזכיר לי כמה קבוצות שיראליות הן אימפריות בכדורגל? בספורט אחר? אהה נכון אין כאלה. גם אם טל ברודי לא היה יושב בועדה, מי נראה לך היה זוכה? שמעון מזרחי.
בהיבטים של מי לוקח אליפות ושל רמה אז כן הליגה הזאת היא פח. אבל אפילו בתור אוהד מכבי יש כאן קבוצות מרגשות. הפועל חולון היא כזאת. ראשון אם תרצו או לא(כי היא כנראה סימפטית מדי) היא קבוצה שמזוהה טוב מאוד עם העיר שלה ויש צבע נהדר באולם (תמיד באים בכתום בוהק). ירושלים יכלה להיות מעודון רציני כי תקציב יש, וגם קהל. אבל בחרה להתבכיין. זה נחמד להגיד הנה תראו מכבי דורסת גם ביורוליג אז איך אפשר להגיד שהליגה כאן היא פח כי מכבי דורסת. אז אני אגיד לכם מה, חלק מהקבוצות שמכבי דורסת משחקות שלושה משחקים עם תקציב שזהה לתקציב של מרבית הקבוצות בארץ אז שבו בשקט בבקשה על הבדלים וחלקן גם נותנות פייט. חלק אחר(רומא ודומיהן) הן קבוצות שמתייחסות ליורוליג כבונוס - הן לא באות כדי לעשות משהו אמיתי במפעל(לא ויטוריה/בארסה/ריאלה/סיינה/מכבי - ושאר הקבוצות שאנחנו מבינים לאן אני מדבר) אז גם כאן זה לא תופס. ומי שמקשיב לשלח הקשקשן על זה שרומא לא תסיים שביעית בארץ יכול לחלום - רומא קבוצה שבקלות מסיימת במקומות 2-3 (אולי בני"ש) בארץ. יש קבוצה אחת ראויה בארץ הזו מלבד מכבי וזו בני"ש. מנוהלת נכון ע"י אקוניס - עם שקט תעשייתי למאמן(מישהו זוכר שאחרי הניצחון על מכבי הגיע סדרה של איזה 5 הפסדים ב-6 משחקים?) וזה היה ככה גם עם מאמנים קודמים. בד"כ יש לה בעיה של ישראלים(כי אין מספיק כאלה בשביל החוק הרוסי, ואם הוא יבוטל הייתם רואים קבוצה שמתמודדת עם מכבי הרבה יותר טוב ומבססת את עצמה כקבוצה מס' 2). לגבי הצלחות באירופה, אם הייתה איזשהי דריסת רגל בליגה הייתי אומר ניחא על הפשלות אבל נתניה וחיפה מתחרות בתחתית גליל לא מזכירה במאמומה את האלופה של השנה שעברה, ועל הבדיחה מירושלים אין צורך לדבר - שום פציעה היא לא תירוץ אלן אנדרסון סחב את כל השלב המוקדם בשנה שעברה עם יד אחת אז מה? ומכבי לא הגיע לגמר ב- 2008 מכבי לא הגיע לגמר בלי פייזר ועם חצי ניקולה במהלך כל העונה? זה פשוט בורות להגיד שרנדל ונעימי היו הסיבות שירושלים לא הצליחה, היא גם נראתה רע, להביא חבורה של שחקנים שניצחו את מכבי בעונה שעברה ומתבססים על שלשות וללכת עם זה לכל משחק זה מתכון לאסון זה יכול לנצח את מכבי - במשחק אחד כמובן - אבל זה לא ידפוק לאורך עונה שלמה, ואנחנו רואים את זה פשוט הקבוצות פה כל כך מפוררות שהאשליה הירושלמית חיה ובועטת(וכמה מתוק זה יהיה מבחינתם אם יקחו את הגביע ואז יצטטו את השורה שלי כמו ילדים קטנים הרי זה הם עושים הכי טוב - לבכות, גם אחרי שכבר ניצחו וזכו במשהו תמיד ממשיכים להגיד שזה לא כוחות והשופטים של מכבי וחרף כל העובדות הם גיבורי העם וכמה הם מסכנים על זה וסוף סוף הצדק נעשה, וגם יזכירו לנו שזה הגיע מהשמיים כעונה על האליפות ההיא של סמי בכר, בחיי איזה סוגריים ארוכים). ואבירם, גליל בעונה שעברה בחיים לא מנצחת את מכבי בסדרה - החוכמה בסדרה זה ללמוד ממשחק למשחק ולעשות את ההתאמות. לראיה מכבי ניצחה אולי את הקבוצה שהכי היה לה בעייתי איתה בצבע בסדרה - בני"ש. ואני מזכיר לך שסטפון לאזמה היה אמור להיות בורג חשוב, מכבי למדו פעם הלך פעם קצת פחות אבל בסופו של דבר עברו את השרון וכך היה קורה גם מול גליל שלא דגדגה באותה עונה את מכבי, לעומת השרון שכן. ולעומת חולון של 2008 שהוכיחה שהיא מסוגלת לנצח (ונדמה לי גם בנוקיה). בקיצור אין מה לדון בליגה הישראלית בכלל, כי היא לא ליגה. אפשר לחכות בשקט לפיינל פור להתענג על ההנאות הקטנות שאפשר למצוץ בדבר המטומטם הזה שנקרא סיבוב שלישי.