אני מקווה שיפסיקו עם הבילבולי מוח של ירושלים אלטרנטיבה. ירושלים היתה אלטרנטיבה באמצע-סוף שנות ה-90, סה טו. מכבי במשחק לא משהו בלשון המעטה, אפילו לא התאמצה לנצח היום, למרות התוצאה הצמודה משהו. ירושלים היום לטעמי קבוצת מרכז טבלה בינונית, שיכולה להפסיד לכל אחת בכל מקום ביום נתון. עם או בלי רנדל זה לא משנה, מכבי איבדו היום כל כך הרבה כדורים, שזה פשוט ביזיון שקבוצה כ"כ "גדולה" כמו ירושלים אפילו לא היוותה סכנה על הניצחון של הצהובים. מה שכן, לירושלים יש את כמות האוהדים הפאתטיים הגדולה בארץ. עוד תצוגה מחפירה של הילדים האדומים חובשי הכיפות. הייתי מאוד רוצה לראות את האידיוט שחבט לפניני בגב עם המקל של התוף, עושה את אותו הדבר לסופו....
מסכים לגמרי עם עידן. מכבי שלטה לאורך כל המשחק וזה עם יותר מעשרים איבודים! לא אוסיף דבר לגבי מה שקורה במלחה מאחורי הסלים, אם זה היה סופו במקום פניני הארוע היה נגמר אולי בתקרית כמו שראינו בעבר בדטרויט. ברור שאז היו יוצאים למסע צלב נגד היווני, אבל כשרואים את השנאה בעיניים של החבר'ה שקוראים לעצמם אוהדים אני מחכה לגיבוי של ההתאחדות לגבי השנאה מהיציעים. ברגע שילדים חמומי מוח מנסים לפגוע פיזית בשחקני יריבה שלא יבכו אם בפעם הבא השחקן הקרבן יגיב בחזרה. מישהו צריך לשים לזה סוף ומיד. אגב את הזורק של החזיז הצהוב צריך להרחיק מהמגרשים ולתמיד!
ירושלים ממש לא אלטרנטיבה... מכבי בהליכה ניצחה את המשחק הזה סופו ברבע הראשון פשוט לא הפסיק להצחיק אותי, עם הקלילות. לא יודע ממה עודד קטש יוצא מעודד? משחק גרוע של מכבי עם יותר מ-20 איבודים לעומת 5 של ירושלים ומכבי מנצחת בקלילות ב-11 וזה יכל להיות גם 20 לקראת הסיום. אוהדי ירושלים זה ביזיון אחד גדול ובושה שההוא עם התוף לא מורחק מהמשחקים ושהתוף עצמו לא נלקח ממנו באותה שניה!!!
זה אלטרנטיבה? עונה אלופה סגנית תוצאה 09/10 גלבוע/גליל מכבי ת"א פיינל פור 77:90 08/09 מכבי ת''א מכבי חיפה פיינל פור 72:85 07/08 הפועל חולון מכבי תל אביב פיינל פור 72:73 06/07 מכבי ת''א הפועל י-ם 78:80 פיינל פור 05/06 מכבי ת''א הפועל י-ם 66:96 פיינל פור 04/05 מכבי ת''א הפועל ת''א 0:3 03/04 מכבי ת''א הפועל ת''א 0:3 02/03 מכבי ת''א עירוני נהריה 0:3 01/02 מכבי ת''א עירוני ר''ג 0:3 00/01 מכבי ת''א הפועל ירושלים 0:3 99/00 מכבי ת''א מכבי רעננה 1:3 98/99 מכבי ת''א הפועל ירושלים 1:3 97/98 מכבי ת''א הפועל אילת 0:3 96/97 מכבי ת''א הפועל ירושלים 0:3 95/96 מכבי ת''א הפועל ירושלים 0:3 מתוך 15 שנים ירושלים הגיעה לגמר 6 פעמים בלבד! 6! וחצי גם בשנות ה-90, ואם אני מסתכל רק על שנות ה-2000, בסך הכל 3 פעמים! זה לא אלטרנטיבה, ממש לא, זה רק מראה שמתחת למכבי הליגה מאוזנת אם גליל, אילת, רעננה, ר"ג, נהריה, הפועל ת"א (2), מכבי חיפה וחולון מגיעות לגמר הפלייאוף/פיינל פור ולמי שתוהה, עד 95/96 הפועל ירושלים מעולם לא היתה במעמד הגמר בפלייאוף...גם כן אלטרנטיבה, אולי אלטרנטיפח
הפועל ירושלים היא הוכחה לכוחה הרב של התקשורת, שמצליחה כל שנה למכור לצופים את ה"קלאסיקו" של הכדורסל הישראלי. אמרתי ואגיד זאת שוב: הפסטיבל סביב הפועל ירושלים יגמר בשנייה שהפועל תל אביב תבטיח את מקומה בליגת העל. את מעמד 'הקבוצה השנייה' היא קיבלה בגלל סיבה אחת פשוטה - היא דומה יותר מהאחרון להפועל תל אביב.
מסכים איתך לגמריי. בשנה הבאה ת"א יעלו וסביר להניח שהדרבי יעניין יותר מהמשחק עם הירושלמים, כי בעצם המשחקים היום מול ירושלים אינם שונים מול משחק עם בני השרון לדוגמא. פשוט לירושלים יש יותר אוהדים וכמובן יחסי השנאה עם הצהובים, אז עושים מזה טררראם. מקצועית, לאף אחת, ובטח לא לירושלים (אני יכול למנות לפחות 3 קבוצות שלדעתי טובות ממנה בליגה) אין היום את היכולת לדגדג את מכבי. מיותר לציין שלדעתי אם היו ממשיכים עם הפלייאוף, מכבי גם לא היו מאבדים את האליפות מאז 1993 אבל זה לא פוגע בנו ביורוליג, אז ניחא, שיהיה לבריאות למעלים מס. פעם ירושלים עוד היו פונקציה במלחה, אני לא זוכר ניצחון כל כך קל של מכבי בבירה כבר הרבה זמן.
בגלל זה אני כל כך בעד הפועל ת"א שיעלו כבר. צריך לשים סוף לבדיחה מירושלים והפועל ת" היא בדיוק מה שמכבי כל כך צריכים בליגה- יריבה אמיתית. בקשר לאליפות, בעונה של חולון הם היו הרבה יותר טובים ממנו ואם כבר גניבה אז מכבי הייתה רחוקה שניה מלגנוב לחולון אליפות. זה נכון שהגענו עד גמר היורוליג אבל גם אם היו נותנים סדרה של 7 משחקים מכבי הייתה מפסידה את האליפות. ד"א אני די חושש ממעמדו של מילאן. אני מקווה שבלאט ביורוליג ישתף אותו לצד סופו ולא במקומו, בינתיים הוא פשוט מבוזבז. עושים לו עוול, הוא לא שחקן ציר אמיתי.
זה נכון שחולון היו הקבוצה הטובה לאורך כל העונה, אבל בסדרה אני לא רואה קבוצה שיכולה לקחת ממכבי 3משחקים. אל תשכח שמכבי זו מכבי וגם בעונה גרועה שלה וגם ללא יתרון ביתיות, עדיין היא היתה הפייבוריטית. זה לא אומר שהיא לא היתה מפסידה, אבל לטעמי ייקח עוד הרבה זמן עד שקבוצה ישראלית תנצח אותנו ב-3 משחקים בסדרה (למרות שבנה"ש כמעט עשו זאת בשנה שעברה). אגב, אני גם מסכים שאם מכבי היו מנצחים בגמר את חולון ללא הסל של דיקסון, היה נעשה עוול ענק לחולונים, ככה שהשיטה גרועה לכל הצדדים.
באותה עונה חולון פשוט היתה קבוצת על, היה סביבה טירוף שאי אפשר להסביר, אם היה סדרה של הטוב מ-5 היא היתה לוקחת אליפות, בטח נוכח העובדה שהיה לה גם את יתרון הביתיות. מכבי של אותה עונה היתה קבוצה נוראית שאילמלא הטירוף שצביקה נתן לשחקנים מהבחינה המנטאלית, לא היתה מגיעה בחיים לגמר, אבל לפעמים מנטאליות זה לא מספיק, בסופו של דבר מדבר הכישרון ולא פלא שמכבי הפסידה לצסק"א, להפועל ירושלים בגמר הגביע וגם להפועל חולון בגמר הפיינל פור. הפוןעל חולון בוודאות היתה לוקחת אותנו בסדרה, מכל הפיינל פורים, זה הפיינל פור היחידי שעשה צדק, כי בשנה שעברה זה ממש לא היה צודק שגליל לקחה אליפות...אגב אפרופו אולמות, אין לי ספק, שאם וכאשר יוקם ההיכל של 10,000 מקומות בירושלים, פתאום תראו התנגדות חריפה של הנהלת ירושלים לפיינל פור ובצדק, האמת? יש לי תחושה שברגע שיוקמו האולמות בחיפה וירושלים, כששניהם יהיו מוכנים, יחזרו לסדרות, ולו רק מההיבט הכלכלי, שזה יותר חשוב מהשיטה, כי בתאכלס, ב-99 אחוז מהמקרים ההיבט הכלכלי מדבר על המגרש לצד הכישרון (פועל יוצא כמובן יותר כסף שחקן יותר טוב). אגב אם אנחנו מדברים מבחינת תקציב, לא הרבה יודעים את זה, אבל בעונת האליפות של הפועל חולון, תקשיבו טוב! תקציב הפועל חולון היה לא פחות מ-5 מיליון דולר שמיקי דורסמן שם מכיסו! 5 מיליון דולר!
הלוואי ויחזרו הסדרות, ואם לא , אשמח שהפיינל פור יתקיים באולם החדש של ירושלים שאנשים יפסיקו לבכות כמו ילדות קטנות עם קוקיות שזה תמיד בנוקיה.
גם בזה מכבי אשמה? שהיא משחקת באולם של 11,700 שהוא היחידי הכי גדול בארץ? מי שבוכה הוא פשוט פאתטי...קודם שירושלים תקים אולם של 10,000 ואז מצדי שיעשו רוטציה, ובמקרים שירושלים לא משחקת בפיינל פור, הוא יהיה בירושלים כי מכבי תמיד תהיה שם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
100 אחוז. זה למה דורסמן עזב, כי הוא שם תקציב גדול, והעירייה לא היתה מוכנה לתת לו כמה מיליוני שקלים כנהוג בכל קבוצה בארץ שהעירייה עוזרת לה במינימום 2 מיליון שקל בלי קשר אם יש לה בעלים וספונסרים. הוא לא היה מוכן לשאת בנטל הכספי לבד.
שבוע לאולסטאר: שינויים בנבחרות השונות עקב פצועים (מתוך אתר מנהלת הליגה). הנבחרות המעודכנות: נבחרת הישראלים: מאיר טפירו, שמוליק ברנר, ליאור אליהו, ארז כץ, גיא פניני, גל מקל, דרור חג'ג', עידו קוז'יקרו, יהוא אורלנד, ליאור חכמון, אלישי כדיר וכריס ווטסון. בנבחרת הזרים ישחקו: ראמל ברדלי, שון ג'יימס, סופוקליס שחורציאניטיס, לי ניילון, רודני גרין, ריץ' מלצר, וויל סולומון, ראשון טרנר, ג'ייסון ריץ', ארון מגי, אדריאן בנקס, מרקו קילינסוורת'. בתחרות השלשות ישתתפו: יהוא אורלנד, דגן יבזורי, דייויד בלו, ג'ק מקלינטון, ג'וש קרטר ופרנק רובינסון. בתחרות ההטבעות ישתתפו: ג'רמי פארגו, רוברט היית', טיילר ווילקירסון ואדריאן בנקס.