ליגת ווינר 2009/10

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י COYS, ‏16/10/09.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוד החתמה מצוינת של מכבי חיפה, החתימה את סאשה בראטיץ', סה"כ הוא וניר היו מהגורמים הבולטים שהקבוצה הזאת נשארה בליגה בשנה שעברה, ולא היה לי ספק לרגע שהם טובים יותר מהרבה שחקנים בליגה ומגיע להם יותר מהפועל חולון (כי חולון עם כל הכבוד זו לא קבוצה של 4 מיליון דולר כמו בעונת האליפות) ואני שמח שהם גם קיבלו את זה

2. yakov_y YNWA

מכבי חיפה החתימה שחקנים מעולים אבל איבדה את השלד הישראלי שלה.

לשחקנים כמו: דרור חגג, עמית בן דוד, משה מזרחי ועידו קוז'יקרו קשה מאוד למצוא מחליפים.
    עידו קוז'יקרו הוא הישראלי הגבוה הטוב בליגה למעט אלישי כדיר, דרור חגג' ומשה מזרחי יכולים לפתוח היום בחמיישיה בכל קבוצה בארץ למעט מכבי והפועל, רק לעמית בן דוד הביאה מחליף ראוי.

במידה והשאפיות של מכבי חיפה הם כמו כל עונה להגיע לחצי גמר/גמר הם פשוט לא יצליחו עם סגל השחקנים הנ"ל.
    במידה והשאיפות של מכבי חיפה הם להגיע לרבע הגמר הם יצליחו, אני בטוח.

נערך לאחרונה ב: ‏13/7/10
  3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם כל השחקנים שציינת בשנה שעברה הם נתנו חצי עונה טוב וסיום עונה גרוע, אז אין מה להתלהב מהסגל בשנה שעברה של מכבי חיפה, בטח לא מהישראלים כשמדובר בקוז'יקרו שחקן גמלוני ואיטי, עם יכולת קליעה גרועה. אלישי כדיר? עוד בינוני שיראה ספסל במכבי, ספסל עם יציע.

4. yakov_y YNWA

זה לא משנה אם עידו קוז'יקרו שחקו גמלוני ואיטי.
    עידו קוז'יקרו היום הגבוה הישראלי הטוב בליגה, זאת זכות לכל קבוצה שחקו כמוהו.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז זהו שהוא לא. יוני ניר לדעתי הרבה יותר טוב ממנו ואתה תראה את זה השנה בתרומה שלו. אלישי כדיר שאני גם לא מחזיק ממנו בתור שחקן, גם יותר טוב ממנו.

6. yakov_y YNWA

בראיין רנדל ומשה מזרחי חתמו לשנתיים בהפועל ירושלים.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

העבודות ברוממה צפויות להסתיים עד לפתיחת העונה הבאה, אז יכיל 5,000 מקומות מקובעים ויהיה השני בגודלו בארץ. בינתיים מכבי חיפה עברה לאולם בנשר שמכיל 1,700 מנויים.

נערך לאחרונה ב: ‏21/7/10
  8. yakov_y YNWA

ג'ייסון תומאס מעירוני רמת גן חתם במכבי ראשון לציון.
    אלופת המדינה, הפועל גליל עליון/גלבוע מחתימה זר ראשון, רודני גרין.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהמשך לדיון המתמשך שלנו על האולמות בליגת העל, נדמה כי בעונת 2010/11 המפה הולכת להשתנות טיפה'לה:

עונת 09/10 - 10/11 - 11/12
    מכבי ת"א - 11,700, אין שינוי, אין שינוי
    עירוני אשקלון - 3,000, אין שינוי, אין שינוי
    הפועל י-ם - 2,500, אין שינוי, אין שינוי
    הפועל חולון - 2,500, אין שינוי, אין שינוי
    עירוני נהריה - 2,500, אין שינוי - ירדה ליגה
    מכבי חיפה - 2,300, 1,700, 5,000 רוממה החדש - 2 בגודלו בליגה.
    מכבי ראשון לציון - 2,000, אין שינוי, אין שינוי
    בני השרון - 1,500, אין שינוי, אין שינוי
    עפולה - 1,300, אין שינוי - ירדה ליגה עקב בעיות כספיות
    רמת גן - 1,200, אין שינוי - ירדה ליגה
    גליל/גלבוע - 900, 2,600, אין שינוי
    ברק נתניה - 900, 1,400, אין שינוי - בעתיד אמור לקום אולם עם 3,000 מקומות.

ניתן לראות שגלבוע/גליל תגדיל את אולמה מ-900 ל-2,600 ובכך תשלש את כמות הצופים באולם, נתניה תגדיל בחצי את האולם הקטן שלה, אולם ישנם תיכנונים לאולם גדול יותר. מכבי חיפה עוברת לנשר לתכולה של 1,700 מקומות אבל בתקווה לשוב בעוד שנה לרוממה המחודש שיכיל 5,000 מקומות ויהיה האולם השני בגודלו בארץ. בירושלים יש עוד זמן עד שהארינה שגודלה הסופי עוד לא נקבע תרקום עור וגידים.

לגבי העולה היחידה לליגה אשדוד, שעלתה על השולחן הירוק אין לי מידע.

אגב עוד סוגיה שאני חושב שכדאי שנדון לגביה:

תקציבים - תקציב המינימום לליגה הוא 4.5 מיליון שקלים, קצת יותר ממיליון דולר, כשהשנה הליגה תיקרא ליגת לוטו שתכניס השנה 10 מיליון שקלים למנהלת הליגה ובכך תגדל התמיכה מ-7 מיליון של הטוטו בשנה שעברה. האם לדעתכם תקציב המינימום הוא אכן מינימלי? או שמא צריכה להיקבע תקרה יותר גדולה? או אולי יותר קטנה? מה דעתכם. נכון שמכבי ת"א שמה תקציב של 15-20 מיליון דולר, אבל עדיין בואו נזכור שגם מכבי עצמה, לא רווחית בעליל, כך שאי אפשר להגיד ששווה לה להעמיד תקציב שכזה גם אם יש לה אולם מספיק גדול והיא משחקת ביורוליג, הרי ראינו שקבוצות מגיעות עם תקציב הרבה יותר נמוך לפיינל פור.

10. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין תשובה של טוב או רע במקרה הזה,בדרך כלל לעשות תקציב מינימום הוא הכרחי וטוב,מצד שני וואלה...צריך לדעת הכדורסל בארץ זה לא NBA והתקציבים פה הם לא גבוהים וגם אין הרבה קופצים על הקבוצות הישראליות.

אגב מי אמור לשמור בחיפה?בראטיץ',ניר ורובתבארט ניסו לשמור מתישהו על קונוס והקונוס דפק 22 נק' ו17 ריבאונדים...

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.one.co.il/Article/162275.html

דרק לואו, משאלוי הליטאית מצטרף, עוד החלטה מצוינת של אלעד חסין.

אני לא מסכים איתך שבראטיץ' וניר שומרים גרועים, אני חושב שהם פשוט היו בקבוצה גרועה, וחולון היתה גרועה, מה שכן, התקפית, אם הם לא בקבוצה הם יורדים בטוח.

אני עדיין מאמין שחיפה תהיה חזקה, אפילו יותר משנה שעברה.

בקשר לתקציבים אבל תשמע, ברגע שקבוצה רוצה לשחק באירופה, אי אפשר להעמיד תקציב של 4.5 מיליון ולהתבזות, הרי גם אם בליגה הסיכוי שלך להביא אליפות לא כזה גדול, ועדיין בפיינל פור הוא ענק לעומת סדרות מול מכבי, אפשר לעשות הישגים יפים באירופה, בטח ביורוצ'אלאנג'. אם חיפה תעלה לבתים היא צפויה להיות בבית סביר, ואני מקווה ומאמין שהיא תעשה את זה.

12. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאירופה חובה תקציב מינימום,לליגה פחות.

בקשר לבראטיץ' וניר ורובתבארט,לא זכור לי איזה משחק שראיתי אותם שומרים,את ניר פחות יצא לי לראות משחק אבל את ה-2 האחרים כן ועם כל האהבה שלי לבראטיץ(השחקן האהוב עליי מחוץ למכבי) לשמור הוא לא יודע כל כך..אבל הוא כן החתמה מצויינת למרות הכל

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ניר אני חושב השתפר הרבה, אבל בוא נזכור שחולון היתה קבוצה גרועה, הן הגנתית והן התקפית והעובדה שהם נשארו בליגה היא באמת בגדר נס.

לאירופה לדעתי אם קבוצה נרשמת יש לה את המחויבות להצליח, מבחינתי מחויבות זה אומר שאם התקציב הוא 4.5 מיליון שקל, אז לדעתי האישית התקציב צריך להיות כפול, 9 מיליון שקל, לא נרשמים לאירופה בשביל להגיד, הנה אנחנו באירופה, סבבה? אני חושב שאם נרשמים לאירופה צריך ללכת בכל הכוח על גביע כי זה הדבר שנותן הצלחות, נותן חשיפה, נותן עוד בסיס של אוהדים והשפעה.

נערך לאחרונה ב: ‏21/7/10
  14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי אשדוד תשחק בליגת העל בעונה הבאה, לאחר שהגיעו כל האישורים והם התחייבו להגדיל את האולם, שאין לי מושג כמה הוא מכיל. מה שכן כלל הקבוצות בליגת העל יעמידו העונה תקציב הגבוה מ-4.5 מיליון שקלים שהוא תקציב המינימום, ליתר דיוק לכלל הקבוצות יהיה תקציב מינימלי של 6 מיליון שקל, הגבוה ב-1.5 מיליון שקל מתקציב המינימום וחמישה מהם ישחקו באירופה. כל הכבוןד. כמו כן ישנה הגדלת מינימום של האולמות שבעוד 3 שנים תחוייב כל קבוצה עם אולם של למעלה מ-2,000 מקומות במינימום.

15. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

בקעת אונו גם אמורה לשחק בליגת העל נכון?