לא מאמין שיהיו 200 איש, גם תלוי מי יהיו הקבוצות האחרות, אחרי הכל הקהל הישראלי אוהב כדורסל וגם קבוצות גדולות כך שאני מאמין שמתוך תכולה של 11,700, במידה וגליל תצליח לעשות את הבלתי יאומן ולהגיע ליורוליג, אני מאמין שנקבל בכל משחק לפחות 2,700 צופים, מינימום. בנוגע למכבי ת"א - אם נצליח להביא את ג'ון שאייר - זו תהיה אחת ההחתמות הגדולות של מכבי בהיסטוריה, קלעי בחסד עליון מה שנקרא, מי שראה את טורניר ה-NCAA הוא נתן פשוט טורניר עצתום אם לא הוא, דיוק לא מגיעה בכלל לפיינל פור שלא לדבר על אליפות, אם הוא מגיע, רק בשבילו אני עושה מנוי.
16 קבוצות ילחמו על שני הכרטיסים לדרג 6 של היורוליג. בין הקבוצות הבכירות נמצאות חימקי מוסקבה שהופיעה ביורוליג העונה, וקאזאן.
השלב הזה מזכיר מבחינת קבוצות את שלב הטופ 16 של היורוקאפ רק ללא שלב בתים, נוק אווט עד שמגיעים לשתי האחרונות.
בנתיים נראה שחיפה הולכת לעונה בינונית או פיננסית או איך שלא נקרא לזה. והדבר המצחיק או ההזוי במקרה הזה, שאני אשכרה מבין את הצעד הזה. הרי חיפה הולכת לשחק בהיכל הקטן בנשר ( 500 איש בערך), בשביל מה להשקיע? אם כבר לחסוך כמו שצריך, לבנות קבוצה עם שחקנים צעירים מוכשרים וממנה להתחיל לבנות את הבסיס לעונה הבאה, שעם החזרה לרוממה אין לי ספק שחיפה תחזור לצמרת. עונה אחת של סבל תמורות שנים בצמרת? אם יש בזה משהו, אז כן! ובנתיים להמשיך בעבודה המצויינת שעושים עם קבוצה הנוער. יש עתיד!
צעד מתבקש של מכבי חיפה. את דבון ג'פרסון לא היה ניתן להשאיר בשום מצב, כך שעכשיו למאמן שהחליף את אבי אשכנזי תהיה נחיתה רכה יותר. הציפיות מסתכמות בלהיכנס לפלייאוף העליון מהמקום הגבוה ביותר שאפשר, כשהמטרה המרכזית היא בניית הקבוצה. מכבי נתניה החתימה את כריס ווטסון. החתמה לא רעה, אבל אסור שזה יהיה על חשבון גבוה נוסף. בינתיים לא הגיע מחליף לשחקן הטוב ביותר שהיה לנו אשתקד, מרקו קילינגסרוות'.
לירן בוא נזכור גם שמקומות 1-8 עולים לפלייאוף מספיק שיהיו במקום 6-7 והם בפלייאוף ואז עם הרבה מזל והקרבה עוד יכולים להגיע רחוק... אני מסכים איתך שחיפה מחתימה שחקנים שהם לעתיד, הבנתי שהחתימו את רוטבארט שהגיע הזמןם שייתן את קפיצת המדרגה שלו ועוד שחקן יהודי שהיה בולט במכללת אריזונה סטייט שם סיים תואר השנה, ועוד איזה שחקן (לא אבי בן שימול)
רותברט חתם. לא ראיתי אותו הרבה, אבל המספרים מדברים בעיקר נגדו. מוכשר ככל שיהיה, זה עדיין רחוק מלהיות זה. וכולנו זוכרים מה קרה בפעם האחרונה שהגיע גבוה מוכשר וצעיר לקבוצה ... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx הנקודה היא שגם אם ההימור לא יצליח והקבוצה תאבק בתחתית, תמיד אפשר במהחלך העונה לחזק את הקבוצה. אני מקווה רק שעד אז לא יהיה נזק חסר תקדים. צריך להחתים 2-3 שחקנים מנוסים שיעשו עבודה סולידית, כי הסגל שהתגבש עד כה, זה סגל של קבוצה ליגה שניה.
מכבי חיפה איבדה גם את ג'ייסון ריץ' להפועל ירושלים. אני לא מספיד את מכבי חיפה, כי אין לדעת איך יהיה החיבור ביניהם העונה, אבל לפחות על הנייר הם קיבלו מכת מחץ. דבון ג'פרסון וג'ייסון ריץ' היו הרבה יותר מ-40% מסך הקבוצה בזמן נתון על המגרש. הם היו שני המנהיגים והמוציאים לפועל. מכבי נתניה החליפה את כל הגבוהים. מרקו קילינגסרוות', ליאור חכמון ורוברט רותברט הלכו. כריס ווטסון ומוטי מוסקוביץ' הגיעו והקבוצה חייבת לפחות עוד גבוה אחד.
זה הבעיה, שבניגוד ללפני שנתיים שאז היתה קבוצה וכקבוצה היא הגיעה לגמר ולגמר גביע, בשנה שעברה זה היה תלוי רק בשניהם...
קודם כל לא יתנו לה לשקוע. אני מאמין שזה שיקול מחושב של בעל הבית בגלל המצב עם האולם. להשקיע עכשיו בשחקנים כמו ריץ' או ג'פרסון לעומת סך ההכנסות היה כמו לירות לעצמו ברגל. בעונה הבאה נראה שוב שחקנים איכותים נוחתים ברוממה והם יצטרפו לשחקנים הצעירים שיבלטו השנה. חיפה תאבק על מקומות 8-10 לדעתי ... וזה בכלל לא קשור לאלעד חסין. מעבר לזה אני לא יודע מה בכלל לחשוב עליו, גם הוא ניסיון, ילך טוב, הוא יקבל עונה הבאה את הכלים, לא ילך טוב, הגיע הזמן להפסיק להתעלם מאדלשטיין!
10 יוני ניר 2.04 פ.פורוורד 03/07/1986 ישראל 11 אבי בן שימול 1.94 רכז 22/05/1985 ישראל 15 רוברט רות'בארט 2.17 סנטר 16/06/1986 ישראל, ארה''ב, בוסניה, סרביה 24 דרק גלזר 1.85 רכז 17/07/1987 ישראל, ארה''ב אלו השחקנים שיש כרגע במכבי חיפה, לדעתי? לא מדובר בהיחלשות אלא בחיזוק דווקא. רוברט רוטבארט הגיע הזמן שייתן את המקפצה שלו, אבי בן שימול שחקן בסדר גמור, יוני ניר היה מצוין בחולון שנה שעברה, ודרק גלזר הוא היהודי הכי טוב (אחרי ג'ון שאייר) שהיה במכללות השנה...אני מאמין שחיפה תדבר טוב השנה, יותר טוב מהעונה שהיתה עכשיו זה בטוח, בתקווה להיות ברמה גבוהה כגמו בעונה הראשונה. אני בכלל לא מחזיק מעידו קוז'יקרו, בשום מקום שהוא שיחק בו, ולדעתי יוני ניר הולך להיות יותר טוב ממנו. ג'פרסון זה אכן הפסד, אבל עדיין, ראינו כבר לקראת סיום העונה שהוא מתחיל לחרוק ולא כל כך לרצות להמשיך פה, הן מבחינה התנהגותית וגם מיכולת על המגרש. אבידה אמיתית זו ג'ייסון ריץ' אבל מכבי חיפה בשנתיים האחרונות הוכיחה שרכזים היא מסוגלת להביא ואני מאמין שגם עכשיו היא תמצא רכז לא פחות טוב ממנו, אם לא יותר טוב בדמות של דמוי פרקינס. גם מחליף ראוי לג'פרסון יגיע. כשרוממה החדש יהיה עם 5000+ מקומות אני מאמין שחלק לא קטן מהסגל הזה יהיה שם...