אויש תעשה לי טובה. פתאום מתחילים לעשות שיקולים של "האם כדאי לגרין להישאר", "האם כדאי למכבי להשאיר אותו" וכאלה, כאילו שהסיבה שהוא במכבי מלכתחילה היא מקצועית. גרין עומד לסיים את עונתו החמישית במכבי. אחרי עונה אחת, גג שתיים, כולם הבינו איך תיראה הקריירה שלו אם הוא יישאר שם. גם אחרי שהוא יצא לשחק בחו"ל, הוא חזר לפה בשביל המליונים של מכבי. מכבי ת"א הייתה מוכנה להשקיע קרוב למליון דולר בשנה (אם לוקחים בחשבון את המיסים שהם משלמים על המשכורת שלו) רק כדי לראות את גרין נרקב על הספסל שלה. מלכתחילה היה ברור לשני הצדדים שזה מה שיקרה, אף אחד לא השלה את עצמו. אף אחד לא ציפה שפתאום, בעונה החמישית שלו, בגיל 30, גרין יהפוך להיות שחקן משמעותי במכבי. למכבי היה נוח שהוא לא נמצא אצל היריבות שלה, ולגרין היה נוח לקבל משכורת שהוא לא היה מקבל בשום מקום אחר. הסיבה לשחרור היא אחת ויחידה, והיא נמצאת בקישור הבא: http://sports.walla.co.il/?w=//1661795 אני רק מקווה ומתפלל שהוא לא ינסה לשקם את הקריירה שלו בהפועל. לשחקן כזה לא מגיע שיזכרו אותו שנייה אחרי שהוא פורש. עומר, דבר ראשון אני לא מבין מדוע אתה מציין את ההישג של הפועל באירופה כ"הישג". שוב השחצנות וההתנשאות של אוהדי מכבי מרקיעה לשחקים. להגיע לרבע גמר היורוקאפ זה לא "הישג", זה הישג! הפועל, להזכירך, בכלל העפילה למפעל הזה מהמוקדמות לאחר ניצחון כפול על רואן. לאחר מכן הפועל עברה שני שלבי בתים לא קלים במיוחד (במיוחד השלב השני, בו היא הוגרלה לאותו הבית עם ולנסיה, קאזאן וגלא'), תוך תצוגות כדורסל נהדרות. הניצחון של הפועל בולנסיה הוא ללא ספק אחד מנצחונות החוץ הגדולים של קבוצה ישראלית באירופה בשנים האחרונות, רק שפה בארץ הוא כמובן התקבל בהרבה צקצוקים ובמסקנות של "מומחים" שטענו שפשוט ולנסיה היא לא קבוצה חזקה. חוץ מזה ברור לי למה אתה רוצה את נתניה ולא את הפועל בחצי הגמר, כפי שכתבת אתה רוצה לראות 2,000-3,000 אוהדי נתניה בנוקיה, כאשר כל שאר האוהדים ילבשו את הצהוב של מכבי, מה ששוב יבטיח ביתיות גמורה למכבי במגרש הנייטרלי. לא מזמן אוהד מכבי אמר לי שקשה לו לשכוח איך ב2007 כ8,000 אוהדי הפועל מילאו את נוקיה בגמר וצבעו אותו באדום. בוא נעזוב רגע את ה8,000 הללו, הרי גם אתה וגם אני יודעים שהפועל היא הקבוצה היחידה בארץ שמסוגלת במשחק מול מכבי לצבוע חצי מנוקיה בצבע שונה מצהוב, כאשר כל שאר הקבוצות לא מסוגלות להביא יותר מ3,000 אוהדים לשם (וגם זה במקרה הכי הכי אופטימי). לכן ברור למה כל אוהדי מכבי לא מעוניינים לראות את הפועל בפיינר פור, והם ישתמשו בכל מיני תירוצים מוזרים בשביל זה (כאילו שלמכבי יש את אותה הנשמה שאתה טוען שלא נמצאת בהפועל). ילו דיאמונד - אין לך מה לדאוג. קטש לא ייקח את גרין לקבוצה שלו בעונה הבאה מהסיבה הפשוטה שקטש כבר סגור במכבי.
בוא נגיד את זה ככה, זה לא כישלון להגיע לרבע הגמר, אבל זה אכזבה בהתחשב בעובדה שבמשחק הראשןו היה לירושלים יתרון 20 והיא בעטה בו, ובעובדה שאלבה היא לא בדיוק איזה קבוצה אימתנית עם קהל רצחני וגבוהים כמו מאריץ', כשבמשחק השני ירושלים פשוט לא הופיעה, נשארה במלון או לא יודע, פשוט לא הופיעה, וזה בעיה שהיא לא רק ליורוקאפ אלא גם בנוגע לליגה. מבחינתי האישית, הישג זה להגיע לפיינל פור של מפעל, חצי גמר, זה בשבילי הישג. כישלון זה להפסיד לקבוצה גרועה ולעוף בטח ובטח אם יש לך יתרון ביתיות, ואכזבה זה מה שהיה לירושלים, כי לדעתים עם סדרה, היא היתה עוברת. כשאני אומר נשמה, אני לא מתכוון לקהל, אני מתכוון לשחקנים של ירושלים, ואני לא אמרתי שלמכבי יש כזאת נשמה, אני פשוט ציינתי שאיך שהפועל ירושלים משחקת השנה, אין לה נשמה בקבוצה. למה נראה לך שהפועל ירושלים הביאה 8 אלף לגמר, אני הייתי בגמר ובחיים לא היה 8 אלף אוהדי הפועל בגמר הזה, ולמה אתה חושב שבהכרב יהיה למכבי רוב? למה מכבי חיפה לא יכולה להביא מינימום 2000 אוהדים? כנ"ל נתניה, גלבוע יכולה לדעתי להביא 1000, אז במינימום החלוקה תהיה 2000 לכל קבוצה, פרט גלבוע ועוד 5000 למכבי, אז במקרה כזה יהיה באמת רוב, אבל אמרתי שהם יכולים להביא מינימום, לדעתי אם חיפה ונתניה תגענה, שתיהן ביחד יביאו 6000 ביחד אולי טיפה יותר, הגלבוע תביא אלף ולמכבי יהיה 3-4 אלף הנותרים, שאני גם מגזים כי יש גם כרטיסים שנמכרים לקהל הרחב עוד לפני שהקבוצות עולות... אני אישית לא רוצה את הפועל ירושלים לא כי אני מפחד ממנה, אחרי הכל מדובר באחת הקבוצות הלוזריות של היסטורית הכדורסל הישראלי, אני פשוט לא רוצה אותה כי לא מגיע לה להגיע לפיינל פור, אם היא היתה שניה או שלישית והיה לה את המאזן של חיפה או לחליפין לפחות את משחקי הבית היתה מנצחת (מה שכמובן היה נותן לה מאזן ומיקום יותר טוב, כנ"ל הקבוצה היתה יציבה) אז הייתי רוצה שתעלה אחרי הכל אני רוצה לנצח את ההכי טובות, אבל פשוט לא מגיע לה.
אהבתי את השיר שכתבת, ננסה להביא לחברה ולראות איך הם מגיבים. מי שלא קופץ כחול, אדום כל פעם אנחנו משנים את זה לפי היריבה. אני גם קורא למכבי נתניה מכבי נתניה ולא נתניה ולמכבי ת"א מכבי ת"א ולא כמו: כולם מכבי אבל עדיין לא מצאנו את המילים לשיר.
תראה, מאכזב זה כן, אבל זה עדיין הישג. להפועל אין תקציב גדול בקנה מידה אירופאי, והתקציב של הקבוצות שהיא עברה בדרך גבוה ממנה בהרבה. סתם להמחשה: השחקן הכי יקר של מכבי העונה, לאמפה, חתם בקאזאן אחרי שהוא שוחרר ממכבי. אני לא יודע כמה הם שילמו לו (סביר להניח שלא את הסכום המגוחך שמכבי שילמה), אבל עדיין עצם העובדה שהם החתימו אותו ככה משום מקום מראה את הבדלי התקציבים. נכון שהובלנו ב20 נקודות במלחה, אבל ככה זה בכדורסל. יתרון זה דבר שביר מאוד, במיוחד אם הוא מגיע רק לאחר רבע מההתמודדות. אז נכון, הייתה אכזבה שהיתרון לא נשמר, אבל כמו שאמרת, איך שהפועל שיחקה בגומלין ממש ממש לא הגיע לה לעלות. ומשהו אחרון: הפועל זה לא מכבי. מכבי היא שם דבר באירופה כבר 40 שנה. מכבי היא אחד המועדונים המובילים ביבשת, על זה אין עוררין, ובגלל זה יש גם המון ציפיות. הפועל עד לא מזמן בכלל לא השתתפה במסגרת האירופאית, ורק בתחילת העשור תוצאות טובות התחילו להגיע (מלבד 2-3 הבלחות בשנות ה90). בעשור הזה הפועל הגיעה 3 פעמים לחצי גמר אירופאי, ועוד מספר פעמים לרבע הגמר, מה שיצר ציפיות, מה שאפשר לרבים (כמוני) להתאכזב מהדחה מרבע גמר גביע אירופאי. צריך רק לזכור שהפועל רק עכשיו יוצרת את המסורת, וזו קבוצה שבדרך כלל מנהלת מאבקי הישרדות בקיץ לקראת העונה הבאה. המסורת הזו לא מתבססת על המשכיות, אלא על הישגי עבר שאין להם הרבה קשר למה שקורה בהווה (עקב החוסר וודאות שאופף את הקבוצה מדי קיץ, כמעט כל שנה יותר מחצי מהסגל מתחלף). אז למרות שהורגלנו לראות את הפועל עושה חיל באירופה, צריך לחזור לפרופורציות, ולכן גם הדחה ברבע הגמר היא הישג לכל דבר. מה שאני טענתי לגבי הנשמה, זה שאם אתה טוען שקבוצה לא צריכה לעלות לפיינל פור רק בגלל שאין לה נשמה, אז גם מכבי לא צריכה לעלות, כי גם לה אין נשמה. אבל מכיוון שזה לא נכון, וזה יהיה מגוחך להגיד שלמכבי לא מגיע לעלות, אז עניין הנשמה לא משחק תפקיד. הקבוצה שתשחק יותר טוב תעלה וזה מה שחשוב. בגמר הגביע ב2007 הפועל הביאה 8000 אוהדים. להזכירך באותה עונה מכבי הודחה בחצי הגמר ע"י בני השרון. המון אוהדי מכבי מכרו לאוהדי הפועל את הכרטיסים שלהם לגמר, ובירושלים הייתה בהלה מטורפת לכרטיסים. אם בני השרון לא הייתה מחלקת כרטיסים בחינם בבתי ספר (רק בשביל להצהיר שנגמרו להם הכרטיסים), היו אפילו יותר מ8000 אוהדי הפועל בנוקיה. ובנימה זו נעבור למשחק העונה הערב: אני באופן אישי מאוד פסימי לקראת המשחק, אבל כשמכבי מגיעה למלחה אי אפשר לדעת אף פעם.... אצל הפועל כולם צריכים לתת משחק טוב כדי שיהיה סיכוי. בלי משחק טוב של סימונס אפשר כבר מראש לוותר, כי בסופו של דבר הוא האקס-פקטור. כמובן שגם האנטר, נעימי, דיז'ון וכל השאר חייבים לתת משחק טוב ועם מינימום טעויות. האנטר חייב לנסות להוציא עבירות מפישר ולאזמה וליצור בעיות מתחת לסל אצל מכבי. בהגנה הוא צריך לסגור אותם רחוק מהסל ולבחון את המשחק שלהם עם הגב לסל, שהוא לא מהמשובחים, וכמובן להיזהר מהיקלעות לבעיית עבירות (מה שפיני כמובן ישאף אליו). חוץ מזה פניני יגיע עם עודף מוטיבציה ויזרוק הרבה, מה שאומר שצריך להצמיד אליו את דיז'ון/אוחיון שישימו לו יד על הפרצוף עם כל כדור שהוא יקבל. רק שששון לא ישמור עליו...
בקשר ל-8 אלף אוהדים, אני הייתי בטוח שדיברת על גמר פיינל פור... בנוגע למשחק הערב, את האמת שאני יהיה מאוד מופתע אם הפועל ינצחו את מכבי, כי הפועל נראית כאילו היא כבר בחוף הים או מחכה לפלייאוף וממש לא איכפת לה את מי לקבל, חלק מהשחקנים לפחות נראים ככה. אגב איפה היית כל הזמן היית חסר בדיון הכדורסל ישראלי/אירופאי ובכלל בפורום? במעריב מפורסם שמכבי פנתה לג'ון שאייר, שחקנה המוביל (ביחד עם קייל סינגלר) של מכללת דיוק שלקח איתה אליפות. כאחד שעקב אחרי דיוק כל המארץ' מדנאס אני יכול להגיד שמדובר בקלעי נדיר, שחקן מצוין שאם יבוא למכבי, מכבי תהיה מחוזקת, אתם יודעים הבעיה היא ההסתגלות לארץ וכמובן העובדה שיש חוקים אחרים באירופה לעומת ה-NBA, מה שכן הוא יהודי וזה טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אולי נצליח לגנוב אותו לנבחרת ואז יהיה לנו רכז.
מכבי חיפה מובילה 16:4 על אשקלון באמצע הרבע הראשון, ריץ' וג'פרסון ממשיכים להיות דומיננטים, וזה שוב מעלה את השאלה האם ג'ף רוזן יפתח את הכיס בשנה הבאה בכדי להשאיר את השניים, במיוחד את ג'פרסון ולנסות לצרף עוד זר דומיננטי וישראלי בשביל לשפר את הקבוצה, כי זו הדרך הכי טובה לעשות זאת, כנ"ל גם השתתפות באירופה. בכלל ההגנה של מכבי חיפה עונה שניה ברציפות מצוינת, לדעתי השנה היא אפילו יותר טובה מזו של שנה שעברה. ניצחון של מכבי חיפה היום להזכירכם, והיא מבטיחה את המקום השני. רק חבל שבאו אולי 20 אוהדים מחיפה, אבל אני יכול להבין את זה כי הידיעות על הפקקים הנוראים התפרסמו מוקדם בצהריים וזה כנראה מנע מכמות כפולה בוודאי להגיע. מה שבטוח אם חיפה תגיע גם השנה לגמר, זה רק יגרום לגרעין של הכדורגל להתקרב יותר לכדורסל ויעלה את ממוצע הצופים.
משחק רע מאוד של חיפה, הפסד מיותר מול הקבוצה הבינונית של עירוני אשקלון, 71:73. עירוני רמת גן עם שלשה גדולה של יואינג על הבאזר מנצחת את גלבוע/גליל 73:76. בקרב תחתית עירוני נהריה מנצחת את חולון 72:78 בבית. הפועל עפולה מנצחת בבית את ראשון לציון 77:79, כל המחזור צמוד, וזה מצטרף לניצחון בנקודה של נתניה על בני השרון 90:91 אחרי 2 הארכות. מכבי ניצחה במלחה 87:94. 1. מכבי ת"א 21 41 2. מכבי חיפה 21 35 3. גלבוע עפולה 21 34 (1:1 +26) 4. ברק נתניה 21 34 (1:1 -26) 5. הפועל ירושלים 21 34 6. עירוני אשקלון 21 32 7. מכבי ראשון לציון 21 30 8. בני השרון 21 29 ------------------------------ 9. עירוני נהריה 21 28 (0:2 לנהריה) 10. הפועל עפולה 21 28 (2:0 לנריה) 11. הפועל חולון 21 27 12. עירוני ר"ג 21 26 משחקי המחזור האחרון ביום ראשון, לא הקרוב אלא הבא: מכבי תל אביב-נתניה - עוד משחק לפרוטוקול למכבי, לנתניה יש לו חשיבות לגבי ביתיות. בני השרון-עירוני נהריה - קרב ישיר על המקום ה-8, המנצחת תקבל את הזכות לפגוש את מכבי. הפועל חולון-עירוני רמת גן - הפועל חולון חייבת לנצח ולקוות להפסד של הפועל עפולה כדי לזכות בביתיות בפלייאוף התחתון. הפועל גלבוע גליל-הפועל עפולה - ניצחון של גלבוע/גליל והפסד של מכבי חיפה לירושלים והיא זוכה במקום השני. מכבי ראשון לציון-עירוני אשקלון - משחק לפרוטוקול, אשקלון בטוחה במקום ה-6 וראשון ב-7 מכבי חיפה-הפועל ירושלים - מכבי חיפה חייבת לנצח כדי להבטיח את המקום השני ולא לפגוש את מכבי בחצי הגמר, הפועל ירושלים חייבת לנצח בשביל יתרון ביתיות ואולי לסיים שלישית. ניצחון של מכבי חיפה והפועל ירושלים מסיימת חמישית בלי קשר למה קורה במשחקים האחרים, ללא יתרון ביתיות ועם מפגש מול מכבי בחצי גמר הפיינל פור. הסדרות המסתמנות (הטוב ב-5): (1) מכבי ת"א - (8) בני השרון/נהריה (2) - (7) בני השרון/נהריה (3) - (6) עירוני אשקלון (4) - (5)
קבוצה בינונית של אשקלון? אשקלון חוץ מאת מכבי ניצחה את כל הגדולות, השנה זה ניצחון שני על חיפה .. אשקלון קבוצה מצויינת שלא נופלת מיכל קבוצה בליגה (כמובן חוץ ממכבי) ובלי הפסדים טיפשיים כמו מול ר"ג, עפולה, בני השרון בנקודה אז היינו בארבע הראשונות.
כל הליגה הזאת בינונית, זה לא שאשקלון איזו קבוצה גדולה, בסך הכל מדובר בחבורה מבוגרת שבוא נגיד את זה ככה, בעונה טובה של הליגה אין לה מה לחפש מעבר ל-7/8. ועדיין תסתכל להבדל עדיין בינה לבין מקום 4...זה לא מעט משחקים.
מכבי מנצחת הערב את הפועל ירושלים במלחה 87 -94. אנדרסון במשחק מצויין גרם לכך שהפועל ירושלים תתרחק מיתרון הביתיות שלה בפלייאוף. מכבי פשוט גדולה על הליגה הזו...
לא מסכים, להפועל ירושלים בשום שלב לא היתה אחיזה במשחק, גם כשהיה את הקאמבק ידעת שמכבי בדקה אחת טובה גומרת את הסיפור וזה מה שקרא, הפועל הובילה 67:71 ואז מכבי בדקה ו-20 שניות בערך הפכה את התוצאה ל-83:74. מה לעשות, אין להפועל ירושלים קבוצה חזקה השנה, ידענו את זה, והשנה הפיינל פור נראה לי הולך להיות כמו ב-2006 במתכונת הראשונה, כשמכבי דרסה את ירושלים באיזה 30 הפרש בגמר...פיינל פור, פיקציה לוזרית, תחזירו לנו את הסדרות!!! לנצח במלחה, לנצח את הפועל בחוץ, למה צריך להכריע את הכל במשחק אחד, זו ליגה ישראלית, לא אליפות אירופה. אגב אני זוכר שמכבי הגדולה של מקדונלד, שפר, האפמן נסעה למשחק שני במלחה בסדרת הגמר ונתנה לה 50 הפרש ופיני גרשון עשה עם הידיים כאילו הוא זובין מטה מנגן על התזמורת של אוהדי הפועל ירושלים. להפועל ירושלים וכל קבוצות הליגה היתה הזדמנות פז מדהימה לא לגנוב את האליפות ממכבי אלא לקחת אותה בפייר אנד סקוואר בעונה של רכבת הזרים שבאמת אז מכבי היתה קבוצה, לא גרועה, עלובה ומסכנה, ואני עד היום טוען שאם יש מאמן אחר על הקווים במקום פיני, מכבי לא לוקחת אליפות. גם בעונה של ספאחיה היה סיכוי טוב לקחת אליפות ממכבי הבינונית של ביינום בעונה הראשונה, אבל אז בא סמי בכר וסל מטורף של ג'יימי ארנולד. בעונה של חולון אין הרבה מה להגיד, חולון סיימה ראשונה את הטבלה והבית העליון והגיע לה בצדק אליפות, היא היתה קבוצה הרבה יותר טובה ממכבי באותה עונה, שילוב נדיר של שחקנים שאם היה משחק ביורוליג באותה עונה גם יכל להצליח, לא אומר גמר אבל יכל להצליח, מכבי באותה עונה היתה פוקסיונרית גם ביורוליג, הרי כולנו זוכרים איך מכבי קיבלה 20 הפרש מעירוני ר"ג בזיסמן.
אתה מגזים עם חולון של אז,היא הייתה קבוצה מאוד טובה אבל לא כזאת טובה כמו שתיארת. היה שם את טאקר רוט ואת וושינגטון(לא זוכר את השם בביטחון אבל זה ההוא שחתם בדיטרויט) אבל ביורוליג היו שוחטים אותם.
הנצחון של מכבי תל אביב עוזר מאוד למכבי נתניה וכעת יש לנו יתרון ביתיות בפלייאוף. הבעיה היא שכדי להבטיח אותו סופית, אנחנו צריכים לנצח בהיכל נוקיה וזו הולכת להיות משימה קשה במיוחד. המזל הוא שגם להפועל ירושלים מחכה משחק קשה מאוד על הנייר מול מכבי חיפה בחוץ, כשהאחרונים הפסידו במחזור האחרון והם רוצים מאוד להבטיח את המקום השני.
לא מסכים איתך בכלל. קבוצה עם התקציב השלישי בליגה, יש המון מאוכזבים שאנחנו נכנסים לפליאוף "רק" מהקום השישי. יש פה שחקנים ברמה גבוהה, קהל להערכתי הרביעי בליגה, ניצחנו את כל הגדולות חוץ ממכבי בניצחונות משכנעים וההבדל ביננו לבין הפיינל פור הוא הנפילות השטויות מול קבוצות כמו ר"ג, עפולה והפסד בנקודה בבני השרון.