זו השנה השלישית שאין קבוצת כדרוסל בב"ש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx אבל שהיא הייתה בלאומית, אין ספק שחיבבתי אותה, אבל את מכבי אני אוהד מאז שהייתי ילד קטן.
לא דיברתי עליך ספציפי, אבל בוא בבקשה ותאמר לי מה מכבי עשו כדי למנוע יריבות? כשמנבר השקיע בחולון ובירושלים ואח"כ נפל, זו אשמת מכבי? כשגיידמאק בא להשקיע בירושלים ונפל, זו אשמת מכבי? כשדני קליין מפטר מאמנים ומחליף אותם כמו זוג גרביים בלי המשכיות ובלי בניית קבוצה לשנים הבאות גם אם הוא לא ייאבק באותה שנה על האליפות, זו אשמת מכבי? אמרו שאי אפשר לנצח את מכבי בפלייאוף והפכנו להיות המדינה היחידה בעולם שהופכת את האליפות למפעל גביע עם הפיינל פור הדבילי הזה + החוק הרוסי. זו אשמת מכבי? עזוב אותך, ככה זה בישראל, כשמישהו נכשל כולם אשמים חוץ ממנו.
כשאני קורא את התגובות פה בנושאי הכדורגל רואים שבאמת יש פה אנשים שמבינים עניין ורמה גבוהה. משום מה כשזה מגיע לת'רד כדורסל נהיה פה גן ילדים (מכל הצדדים). ראשית כל מספר עובדות: השיטה המטומטת של משחק אחד על האליפות נלקחה מצרפת, לא המציאו את זה פה. החוק הרוסי, גם הוא חוק שעדיף שיבוטל, נלקח (כמה מפתיע!) מרוסיה. סמואל, בחייאת זומזום. גיא פניני היה בעונה שעברה שחקן הפועל לפי חוזה. כשהוא חתם בהפועל הוא חתם לשלוש שנים, כשלפי סעיף בחוזה (שפורסם בתקשורת, כולל צילומים), לאחר שנתיים הוא יכל להשתחרר מהחוזה לקבוצה מחו"ל בלבד. הפאשלה של הפועל במקרה הזה היא שלא נרשם בחוזה שהיציאה שלו לחו"ל מותנית בזה שהוא יציג להפועל חוזה חתום בחו"ל, ככה נוצרה פירצה בחוזה שפניני ומכבי ניצלו "בתום לב" כדי להחתים אותו במכבי על חוזה שמתחיל בעונת 2009/2010 (כי כאמור לחתום על חוזה במכבי כבר בעונה שעברה הוא לא יכל). שי, אל תתחיל לשפוט לי את ההתנהגות שלנו כשאתה בהולנד. אני בטוח שגם בין איאקס יש את החבר'ה האלימים שמרימים ראשם לקראת משחקים מול פיינורד או פ.ס.וו. התופעות האלו קורות בכל קהל גדול. והאמת, יחסית למה שקורה בכדורגל הישראלי (ואפילו כבר בכדוריד!), המצב בקרב הקהלים בכדורסל הישראלי (ואני מדבר על כל הקהלים), הוא בהחלט טוב. ועניין נוסף לסיום - גם אם מכבי הייתה מגיעה למלחה למשחק שהוא לחלוטין משחק אימון (הגביע קינדר הזה נחשב על הנייר לטורניר רשמי), עדיין סביר להניח שהייתה אווירה כזו. ככה זה כשכבר למעלה מעשר שנים יש לא מעט יריבויות ישירות על תארים, וכל מיני סיפורים מסביב. זה לא קשור ל"שונאים יותר את X מאשר אוהדים יותר את Y", זה פשוט עניין שהמשחקים בין הקבוצות יוצרים עניין, ולראייה גם כשבמהלך העונה הפועל מגיעה ליד אליהו, גם אם המשחק הוא חסר חשיבות לחלוטין למצב בטבלה, עדיין יד אליהו מתמלא לחלוטין, בעוד בשאר משחקי הליגה שם כמות הקהל נעה בין 3000 ל 5000.
הדבר היחידי שאני יכול להבין שמתלהמים פה על מכבי זה העניין שיש לה מיליון זרים אבל בואו נגיד את האמת, למכבי יש מיליון זרים, ובשנה שעברה היה לה מיליון ואחד זרים ובתור אוהד מכבי אני באמת נגעלתי מהאליפות של שנה שעברה ולא היה לי איכפת אם מכבי חיפה היתה לוקחת אותה (תאכלס הגיע לה והשופטים הרסו את משחק הגמר), הסיבה היחידה שלמכבי יש מיליון ואחד זרים השנה ובשנה שעברה היא העובדה הפ]שוטה שאין ישראלים טובים, עם כל הכבוד אין ישראלי אחד שאני יכול לציין אותו היום כשחקן מוביל, אין איזה קטש, שפר, או מישהו מהם. איפה הימים שהיה את יואב ספר, שרון ששון, גור שלף, נדב היונה הנפלד, קטש, שפר, בורשטיין (היום הוא לא שווה אפילו 200 אלף דולר עם כל הכבוד), מי יש היום במכבי שיכול להוביל אותה על חשבון שחקן זר? פניני? תעשו לי טובה. היחיד שנראה עם פוטנציאל זה גל מקל ובאמת שיש מצב שהוא יהיה יותר טוב מוישנייבסקי שהיה נורא נגד הפועל ירושלים, אבל פרט אליו, תראו לי איזה מישהו שגודל בארץ היום בגילאי נוער ונראה כדבר הבא. היחידים שאפשר להסתכל עליהם זה כרמל בוכמן ונימרוד טישמן שעשו החלטה מצוינת ללכת למכללות בארה"ב, גם ללמוד וגם לשחק כדורגל וללמוד יסודות ממקצוענות אמיתית. בקשר להפועל ירושלים, עם כל הכבוד, אגייאר יכול בכיף להיות בעל תפקיד רשמי, אני לא מבין למה הוא ספונסר זה מיותר, כל עוד דני קליין ימשיך לאחוז במושכות זה לא יעזור. אז יש להם 3 גביעי מדינה וגביע אירופאי (מרשים!) אחד, אבל בתאכלס בכל פעם שהיה נדמה שהם בונים קבוצה טובה, הם התפרקו בסופו של דבר. הרי להפועל ירושלים אין בעיה של תקציב, אם הם רוצים הם יכולים לשים 10-12 מיליון דולר על תקציב ולבנות קבוצה אדירה, אבל בתאכלס? לא שווה להם מהסיבה הפשוטה: אז נניח שהם יקחו אליפות...הם ישחקו ביורוליג? לא. ואם כן אז איפה הם יארחו? צריך אולם של 5,000 מקומות וכרגע הארינה לא נראית באופק אפילו...אז ביום שיהיה את זה, אני אצפה מירושלים לשלש את התקציב (אם יהיה להם איזשהו אגייאר כמובן) ולהוות יופי של יריבה מול מכבי לאורך שנים. להפועל ירושלים היתה הזדמנטות גדולה להיות ביורוליג שנה אחרי שהם זכו בגביע היול"ב אבל הם ויתרו כי היו צריכים לשחק בנוקיה...נו באמת, זה מקצוענות? כולה לנסוע 100 ק"מ לת"א, ועדיין הם היו ממלאים את נוקיה כל משחק והיו עושים קופה. מצד שני אני גם אצפה מהמנהלת להחזיר את הסדרות ולא הדבר המגוחך הזה שנקרא פיינל פור ישראלי... אני עדיין זוכר את הקבוצה המצוינת של גליל עם ארז אדלשטיין שקרעה את הליגה וניצחה גם את מכבי ונפלה בגלל הכדור הצהוב המגוחך הזה של אינטרנט זהב...הליטאים קראו להם (הזרים היו ליטאים עם קאוקינאס וחבריו).
1 - לא ממש רואה הבדל ברמה בין הכדורגל לבין הכדורסל. 2 - זה ממש לא מעניין שהחוק הרוסי הוא חוק מרוסיה(דבר שמן הסתם הוא ידוע),ממש לא מעניין שיש עוד ליגות בעולם שמשתמשות בשיטה הזאת של הפיינל פור(גם זה היה ידוע),זאת שיטה לא מוצדקת ומפגרת,יש גביע כבר,יש גם גביע ווינר,מה הקטע להמשיך עם זה? אתה רוצה לתת דוגמאות,תשאף מהטוב ביותר שזה הNBA וקח פלייאוף. עם החוק הרוסי דווקא אין לי בעיה,במילא הישראלים פה חרא ואם לא היה חוק רוסי רובם היו מקבלים הרבה פחות דקות,אני מסכים עם ההודעה של עומר,חסרים פה הכשרונות הגדולים,הדבר הבא - כספי ואליהו הלכו ותכלס אין שום הבדלים כמעט בין הישראלים של חיפה,מכבי וירושלים,הישראלי הכי טוב כרגע בליגה(אלא אם העונה תהיה עונת הירידה שלו) משחק בכלל בראשון.
ידוע הנושא הזה של צרפת, אז מה? אז אנחנו צריכים לחקות אותם כי הם עושים את זה? חוץ מהם כל העולם משחק סדרות, כי זה מה שנהוג בכדורסל. אבל על זה אני בדיוק מדבר. האובססיה שיהיה רשום בספר שמכבי הפסידה אליפות. תאמין לי שכ"כ כאב לי בתור ילד בן 13 שהפסדנו לגליל את הפלייאוף ב-1993. כאב, אבל קיבלתי את זה כי גליל היו הקבוצה הטובה ביותר בליגה וניצחו אותנו ב-3 משחקי סדרה. אגב, אח"כ הם עלו לגביע אירופה ונפלו במוקדמות מול קינגסטון האנגלית...גם פה מזרחי אשם בשושלת שהתפרקה לגליל??? (לא בא אליך בטענות, סתם מעצבן אותי שהכי קל להגיד "שמעון לא רוצה מתחרים"). עם כל הכבוד לחולון, שהיתה קבוצה טובה יותר ממכבי לפני שנתיים, לנצח משחק נתון בשניה האחרונה לא הופך אותם לאלופים ודווקא בהם הפיינל פור יכול היה לפגוע יותר אם מאליק היה מחטיא. ומה שהכי הורג אותי זו השמחה לאיד. תן לי גביע יורוליג של מכבי ומצידי שירושלים יקחו 30 פעם רצוף את היול"ב קאפ. מנגד, 90% מאוהדי ירושלים יודו ויגידו לך שלא אכפת להם לא לקחת אליפות אבל רק שמכבי לא יקחו/שמכבי ירדו ליגה לא משנה מה....מה אכפת להם? אתם אוהדי ירושלים? תעודדו אותה לנצח. מה אכפת לכם מה מכבי עושה? אבל מה אכפת לנו? 40 שנה השונאים שלנו רק מתחלפים ואנחנו ממשיכים להיות אחת מחמש הקבוצות בטופ של אירופה.
אצל שימון אגב יש לפעמים באמת הרגשה שהוא לא רוצה מתחרים. כבר לפני 27 שנים הוא התלונן על השיטה לקביעת האלופה, ואז זו שיטה שנלקחה מהליגה הטובה בעולם http://i15.photobucket.com/albums/a381/mojo_il/shimon.Xxx אז עכשיו זו שמחה לאיד שמפריעה לך.. הרי ביריבות כזו בכל צד יש שמחה לאיד, ומה רע בה בכלל? ראיתי קטעים ביוטיוב של חגיגות האליפות של אוהדי מכבי אחרי הפיינל פור של 2006/07. הרבה שירי שמחה לאיד כנגד הפועל היו שם. אז מה?
האמת ששיטת המשחק אחד הזה מזכירה לי את הניסיון של לוזון ליצור מתח בליגה הישראלית- אחרי שני סיבובים נחלק את הנקודות בחצי. שני המעשים טפשיים מאוד וגובלים בפגיעת הספורטיביות. זה שרוצים ליצור תחרות זה טוב ויפה, אך בשני המקרים פוגעים באלופות, ופגיעה שהרבה מעבר לספורטיבית.
סליחה, לא ניסחתי את זה טוב. אין לי בעיה שהם ישמחו בהפסדים של מכבי, גם לא ביקשתי מהם לעודד אותנו באירופה. אני שמח על כל פעם שהם מקבלים בראש במפעלים המצחיקים שלהם (וברוך השם זה קורה הרבה). הכוונה היתה שהם מתעסקים בנו יותר מאשר הקבוצה שלהם. מעולם לא תראה אותי רואה משחק שלהם כי הם פשוט לא נעניינים אותי. מנגד, הם יעדיפו לראות את מכבי מפסידה באירופה מאשר את הקבוצה שלהם מנצחת, זו הכוונה שלי. אה, עוד משהו, בלי שימון אתה יכול לסגור את הענף. כשכל אירופה עשו עלינו חרם עם הביתיות בגלל המלחמה, בזכות שימון הכדורסל אירח בארץ, אז מספיק לבלבל את המוח ממה שהתקשורת מאכילה אתכם.
בכל הקשור לכדורסל- מכביזם זו מילה נרדפת לבכיינות ופחדנות. הדעיכה של מכבי ת"א בשנים האחרונות היא מעין סוג של צדק היסטורי. מאז ומעולם מכבי ת"א לא בחלה בכל האמצעים העומדים לרשותה בכדי לעקור ניצנים של יריבות. אם זה לפתות שחקנים בכירים מקבוצות אחרות ע"י הכסף הגדול (פרשת הפיצה), התבייכות בלתי פוסקת על שינוי השיטה ,חוקים למיניהם (כמו שידידי הביא כאן) וטעויות שיפוט, והגרוע מכל- למלא את הספסל במספר רב של שחקנים מוכשרים, העיקר שהפועל ירושלים ודומיה לא ישימו עליהן יד. ההישגים והגאווה שמכבי הביאה עמה הגיעו על חורבותיו של הכדורסל הישראלי עליו היא נושאת באחריות הבלעדית. כל מי שעיניו בראשו יודע שהמועדון הזה עתיר יחסי ציבור שאינם מאפשרים לצאת כנגדו. שאף אחד לא ימכור לנו סיפורים שמדובר בקבוצה של המדינה בזמן שהכרטיס הכי זול למשחק ביורוליג עולה 400 שקל ומיטב עשירי ישראל וסלבריטאיה מעטרים את המושבים סביב לפרקט. אז נכון, מכבי ת"א יכולה להרשות לעצמה כיוון שהיא ממלאת אולמות, ואותם סלבריטאים רוצים למתג עצמם עם האימפריה בצהוב. אך בקרקס הצביעות הזה אני מסרב להשתתף, כי כשלמכבי לא הלך האולם המלא הזה ידע אלפי כיסאות ריקים. אין נשמה, אין שמחה ואין הנאה. מכבי ת"א כדורסל זה הדבר הכי קרוב לחברה שנסחרת בבורסה ומחפשת להבטיח את רווחיה ולא למועדון ספורט הדוגל בעיקרון התחרותיות.
אתם שוכחים דבר מאוד פשוט וחשוב. כשאתה נמצא ברמות הגבוהות של אירופה, אתה צריך שהקבוצה תהיה מאומנת כמו שצריך והכי חזקה שרק אפשר. ובמסגרת המגבלות של הליגה הישראלית זה אומר שמכבי יקחו את הישראלים הכי טובים גם אם זה אומר שהם ישבו על הספס במשחקים כי באימון צריך שיהיה מי שירביץ (ובאמת שהקצנתי כי במסגרת המגבלות הישראליות כאמו כפי שהזכרתי, גרין מקבל שכר שלא מגיע לו , חצי מיליון דולר עד 600 אלף, רק בשל העובדה שהוא גבוה ואין גבוה ישראלי אחר). כמובן הרי העניין בשקל וחוסר ההמשכיות שהפנייל פור הביא הם הקופון הגדול, אז מלבד מ"לגנוב" אליפות שבמקום אחת ל-15 זה יהפוך לאחת ל- 5-7- 10 (או אני לא יודע כמה) אז זה לא תורם בשיט. אין המשכיות אין כלום נאדה, נהפוך הוא פגיעה בספורטיויות.
:aaarofl: מכבי אלה הבכיינים?מכבי מתבכיינים על זה שקונים את כל הישראלים הטובים(שזה דבר די הגיוני),מכבי מתבכיינים על כל פרשה קטנה שאפילו לא הוכחה ואז בעצמם עושים את אותם הדברים? אריאל רק מלקרוא את ההודעה שלך רואים שהבכיינות היא לא של מכבי או מי שקשור אליה,כל ההודעה שלך היא התבכיינות על הכל. דבר שני זה די הגיוני שנתעצבן על זה שעושים 3 פעמים גביע בעונה רק בשביל שלא נזכה באליפות.
אם מסתכלים על הפיינל פור אני חושב שלמעט עונה אחת מתוך ה-4, המזל נטו ניצח למכבי את המשחקים אם זה נגד ירושלים בשניה האחרונה עם ג'יימי ארנולד, ואם זה נגד מכבי חיפה שזה השופטים ושארפ. (עונה אחת מכבי קרעה את ירושלים ב-30 הפרש ובשניה היא הפסידה את האליפות). מכבי מפסידה את האליפות כשהיא לא מסיימת את הליגה הסדירה במקום הראשון, זה קרה ב-93 כשגליל היתה לפניה וזה קרה לפני שנתיים כשחולון סיימה ראשונה את הליגה.
אין בעיה,מזל מכריע משחק אחד,הוא לא יכול להכריע סדרת פלייאוף,אז שלא יתנו למזל לנצח משחקים בשביל או מכבי או נגד מכבי זה לא משנה.
אני ציינתי עובדות. עובדה היא שמכבי ת"א קונה את כל הישראלים האיכותיים גם כשהיא לא בונה עליהם ומייבשת אותם על הספסל. נכונה או לא? מעבר לזה שזה פוגע בעיקרון התחרותיות בליגה, זה פוגע גם בנבחרת הלאומית. עובדה שמכבי ת"א מאז ומעולם פחדה מתחרות, וכל פעם כשניסו לחוקק חוק או תקנון בכדי לייצר אחת כזאת, הם הראשונים שקמו והזדעקו. נכונה או לא? בנוסף, רבים בקבוצה הזו לא יודעים להפסיד בכבוד. קשה לי שלא לזכור טענות וטרוניות כלפי השופטים שמושפעים אחר כך מההד התקשורתי שיחצ"ני מכבי דואגים לפמפם. התוצאה היא טעות קריטית של סמי בכר שדפקה להפועל ירושלים אליפות. תמיד התעסקו שם בפוליטיקה ובמה שמסביב- רק לא בספורט. אני לא משקר את עצמי, השיטה של משחק גמר בכדי להכריע אליפות היא הדבר הכי רחוק מספורטיביות, מצד שני מכבי ת"א זה המועדון האחרון בעולם שצריך לרחם עליו שנוהגים נגדו בחוסר ספורטיביות.