בסופו של דבר, היה משחק מאוד מהנה. חוץ מהרבע הראשון כל הרבעים נגמרו בהפרשים דו ספרתיים, והריצות היו מטורפות. היה בערך היה תלוי ב-2/3 שחקנים בכל קבוצה, וכשפניני יצא עם החמישית היה ברור לאן הרוח נושבת. מה זה אומר לגבי מכבי? לא הרבה. מכבי התייחסה למשחק הזה כעוד משחק בתווך משחקי ההכנה הרבים שלה, אם כי ראו שהיא רצתה את המשחק יותר מאשר במשחקים האחרים. מכבי עוד לא מחוברת כמו שצריך ו-וויזנייבסקי חייב להתחיל לשחק כדורסל ולא מסירות עם שלטי הפרסומות כי אחרת מכבי תתקע עם מקל ופרקינס, שזה אולי טוב ויפה לליגה שלנו אבל לא למשחק בחוץ מול טאו ויטוריה. אני בטוח שפיני יקח את הלקחים שלו מהמשחק הזה, והראשון שבהם: הוא חייב לשחק עם 2 גבוהים, והשני: לאזמה הוא לא פישר. הוא עושה דברים שונים, תורם, אבל ממש לא שם את הכדור בסל כמו פישר. לגבי הפועל הדברים טיפה יותר ברורים. היא לקחה את המשחק ביותר רצינות, במיוחד שזה מול הקהל הביתי שבשבילו גם משחק של פגי הפועל מול פגי מכבי הוא חגיגה. ההצגה של פינקלי מול חיפה לא לימדה הרבה לגבי הערב, ולמעט הדאנק בתחילת המשחק הוא פשוט היה חלש. ההגנה שלו היה בדיחה הערב. נעימי הראה הרבה אחריות ואהבתי לראות איך הוא התבגר. הוא צריך עוד טיפה לעבוד על שחרור הכדור, אבל הוא בדרך הנכונה. קוקיה הוא תמיד תענוג לחובב כדורסל אמיתי. המלחמה שהוא נותן היא מתנה לכל קבוצה. היום הוא היה ה-X פקטור של הפועל, והיא חייבת לו לא מעט מהניצחון הזה. מעל כולם כמובן סימונס שהגיע עם עודף אנרגיות ורצון לנקום בפיני, והוא יוצא ממלחה כמו גדול. תנו לבחור קצת ביטחון, וחוץ מאנדרסון הוא הקלע הטוב ביותר בליגה שלנו. היה כיף לראות את הקהל של הפועל היום, ואת חווית מלחה תמיד בכלל כיף לראות. קהל מדהים. כן ירבו משחקים כאלה העונה.
כל הכבוד להפועל על הניצחון.הראתה שהיא מסוגלת להתמודד מול מכבי .משחק ענק של סימונס שרצה לנקום במכבי על ששיחררה אותו והלצליח בענק עם משחק ענק שלו.אנדרסון פשוטו קלע ענק שיעשה הרבה צרות להגנות של הקבוצות בליגה ובאירופה.מקווה שהפועל תתן למכבי פייט גם בליגה ושהמשחק הטוב היום אל יהיה הבלחה חד פעמית.שונא מכבי בדם!
המשחק הזה היה שכונה. כל אחד לוקח זריקות משוגעות משלוש כאילו הוא מינימום קובי בראיינט. זה נכנס בקלאץ' לטרה סימונס, אבל זו לא דרך וצורת משחק. המצב של ירושלים עוד טוב ביחס למה שהלך במכבי. מכבי זרקה לשלוש יותר מאשר שהיא זרקה לשתיים! זה היה מאוד מהנה, אבל ככה מכבי לא תגיע לשום מקום באירופה. הם קלעו 80 נק' נגד ההגנה החלשה של ירושלים שברגע שמכבי לחצה על הדוושא, חטפה בראש 28 נק' ברבע. וגם ה80 נק' הללו הם רק בזכות יום אדיר של אנדרסון (איזה שחקן!) ורבע שלישי מצויין של מקל ופניני. אגב, למה לאמפה שיחק רק 2 דקות? יצא לי לראות אותו קצת ביורובאסקט האחרון והוא בהחלט שחקן שיכול להוסיף למכבי בצבע.
אני כן מתחיל להשתכנע שפיני גרשון בכוונה ניסה דברים. החברים כאן בפורום הצליחו לשכנע אותי. לא מתאים לקבוצות של פיני גרשון לשחק בלי הכלים הכבדים בצבע ולזרוק רק שלשות. זה בהחלט היה ניסוי כלים ולא משחק רציני על הכל של מכבי.
זה אמנם משחק די שולי בגביע שולי, אבל אפשר ללמוד ממנו המון אנדרו ווישנייבסקי מפחד מעצמו, איידסון בינתיים לא מוצא את עצמו, ועמדות 1-2 כרגע בבעיה רצינית. לא יכול להיות שפרקינס לא מתלבש, חייבים גיבוי לווישנייבסקי , ובשביל מה לאמפה\לאזמה\פישר מתלבשים? בליגה אין הצדקה לכל הגבוהים האלה ובמיוחד שמולנו עמדה הפועל ירושלים שחוץ מפינוקיו אין להם אף שחקן גבוה, וגם הוא לא גבוה אמיתי שמשחק עפ הגב לסל. אני מרוצה מאנדרסון שמסוגל לקלוע מכל טווח, מקל שפשוט יש לו ביצים הוא רק צריך לקבל עוד ניסיון ופניני היה מעולה חוץ מהטעות המביכה אחרי השלשה. זאת הרגשה שלי אבל דורון פרקינס הולך להיות הרכז המוביל של מכבי אם אנדרו לא יתעשט ואני מאמין שהוא לא. חבל שדי מזלזלים במה שהיה שם אתמול, בניגוד לשאר השחקים באווירת אימון, היה המון מתח ויוקרה על המשחק הזה, היינו צריכים לתת להם 30 הפרש שיבינו שהשנה מכבי חזרה להיות מכבי במקום זה הפסדנו משחק בדקות הלחץ והראנו שאותם חולשות שמכבי סובלת מהן, עדיין קיימות , מכבי שבירה ואפשר לקחת למכבי את התואר. חבל שזה נגמר כך.
הדבר המצחיק הוא שקבוצה שהתארגנה רק בחודש האחרון מנצחת קבוצה שכבר חשבה שהיא אלופת אירופה. נכון, המשחק הזה הוא לא אמת מידה עדיין, אבל לפיני ומכבי יש עוד עבודה. והאמתי שפיני בכוונה או לא, לא השתמש בחוכמה בקאדר שלו. המבחן הבא שלהם יהיה ברוממה מול חיפה. מכבי ת"א היא פיבוריטית בכל משחק בליגה שלנו, אבל חיפה היא קבוצה הגנתית קשוחה שיחד עם עידוד מסיבי של הקופים תהפוך את המשחק הזה לסופר מעניין, זמן הניסויים של פיני תם, עכשיו כולם בת"א רוצים תוצאות. נקווה שג'רמי וג'פרסון יכניסו אותם לסרטים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
דורון פרקינס הרכז הכי טוב של מכבי, גל מקל זה טוב לליגת שלנו, רכז ישראלי צעיר ומוכשר, אבל מה לו ולמכבי... שישאר בגלבוע או איך שלא קוראים להם. עם מכבי הוא לא יכול לעשות כלום. וישינייבסקי טוב בשביל גיבוי כדי להכניס אנרגיות, רכז גדול הוא לא. דורון פרקינס גם לא רכז טהור, אבל לפחות הוא סקורר נהדר שיש לו טווח של NBA, שחקן הגנה מצוין ובכלל אולאראונד פלייר. איידסון שחקן חכם מאוד עם ראיית משחק של כוכב, אבל סקורר הוא לא. אין לו קילריות, הוא תמיד מחפש קודם כל את הדבר היותר נכון. סקורר מחפש איך לקבור את הכדור בתוך הטבעת, כמו אנדרסון. הסגל די טוב, אבל לא מספיק לשלבים הגבוהים של היורוליג.
באמת חבל שמכבי לא נצחו, ככה היו קורים כמה דברים: 1) כמות התגובות פה הייתה קטנה ביותר מחצי 2) כמות השטויות שנאמרות פה גם הייתה קטנה משמעותית ריקלמה הבנו שאתה אוהב כדורסל אן בי איי, מצטער באירופה זה לא עובד, ואוי ואבוי אם פרקינס רכז ראשון, אז שמעתם את בירנבויים חכמים בלילה. מי שמבין קצת כדורסל רואה שפרקינס להפך, פחות מתאים מהשניים האחרים לסגנון המשחק של פיני, פרקינס יותר קרוב לביינום אוהב את החדירה הוא לא רכז. מקל לא מתאים? כשמקל היה על המגרש אתמול אנדרסון לא השתולל ואיידסון נגע בכדור ורק דברים טובים קרו, לעומתו וויז'נייבסקי העלים את איידסון ולא ממש יצר מצבים אז אנדרסון הלך להציל את המולדת. לאמפה שממפה, מי שראה קצת מהמשחקים ומהכלום דקות רואה שהבחור לא מחובר. מעבר לזה, אתה לא תכניס שחקן כזה כשאתה מחפש למחוק הפרש אתה חייב מהר מהר נקודות ואת זה עושים בריצה. הצורה בה התפתח המשחק אתמול לא איפשר לפיני בכלל לשתף שני גבוהים ובכלל כמו שאמרו פה בליגה שלנו(למעט חיפה) אין גבוהים אז מה הטעם? לגבי השלשות, או ואבוי אם זו מכבי, וזו לא תהיה מכבי. ריצה כן, שלשות במעבר כן, שלשות מול אזורית על מנת לפתוח כן, אבל ידויי שלשות כפתרון ראשון בכל התקפה -לא ולא. וכאן מגיע החלק של הרכז, כשהכל יידבק זה יראה אחרת, אין תרגילים כרגע , אולי אחד (שמפנה את אנדרסון/לימונד/שארפ, כמה מצחיק, לשלשה מהפינה). אני פחות מודאג מההפסד, רציתי ניצחון כולם רצו ניצחון אתמול אבל את האמת? לשתי הקבוצות לא הגיע. לאבד 14 מול ירושליים לא מתאים למכבי של פיני. לאבד 17 אחרי שפיגרת ב- 14, תסלחו לי זאת לא קבוצה טובה. ירושליים תהיה טובה יותר בהמשך. אבל מכבי הרבה יותר. בפיינל פור בארץ אנחנו נראה משחקים שיזכירו לנו ימים שכל השונאים פה רצו לשכוח. כשאיידסון ישתחרר מהפחד הזה שאוחז בו (שחקן שקולע 41 בגמר יול"ב וראו גם אתמול שהוא, בטח ובטח בליגה שלנו, יכול לעשות סל על כל שחקן מכל מקום) ויתחיל להפנים את התפקיד שלו. כשיהיה רכז בעל בית עם ביצים ברור ומוכח על המגרש. וכשההגנה תהיה מתואמת, באמת אם רק כל החמישייה תשחק כמו סימונס אתמול ומכבי תקלע ליום רע, יקחו במשחק אחד את האליפות. נקודה אחרונה. מקל יהיה שחקן ענק, ובמקום פיני אני נותן לו מעכשיו את המושכות עד סוף העונה, הוא חושב ורואה (ואני לא מגזים רואים את זה בניצוצות שלו מדי פעם) כמו שאראס. סליחה, יול ורוביו לא מובילים קבוצות והם צעירים? הלפרין לא הוביל את לובליאנה(אז לא היה לו צוות מסייע )? תנו לילד את הכדור כי אתמול רק דברים טובים יצאו כשהוא ריכז.
שהאפשרויות שלך הם גל מקל החלש ביחס ליורוליג ווישינייבסקי שלא יודע לעשות דבר חוץ מבלאגן, אז פרקינס חייב לפתוח. אתמול לא ראיתי בכלל יציע העיתונות אז אין לי מושג על מה אתה מדבר(חוץ מזה אפי לא ביציע כבר איזה שנה וחצי)... כל שחקן צעיר שנותן משחק טוב מול מכבי מוכתר לדבר הבא... לא מבין מה כל הרעש מגל מקל, גם לימונד שחקן יותר טוב ממנו.
אגיאר: "ציפיתי מגרשון, כמקצוען, שילחץ לי את היד." אוקיי אז הוא לא לחץ לו את היד כי הוא ירד מהר לחדר הלבשה כי יש לו קבוצה לחבר. וגם כן הליצן הזה אם מכבי היו מנצחים הוא היה עומד ביציע עם האוהדים של הפועל ומקלל את מכבי אז שישמור את השטויות שלו לעצמו. ומשהו לכל אוהדי הפועל, או פשוט שונאי מכבי: המטרה של מכבי כמועדון גדול זה לזכות בכל התארים וכל שנה אנחנו זוכים במשהו. ואתם, השיא שלכם זה לנצח אותנו לפני שהשחקנים שלנו בכלל יודעים יותר מתרגיל ומבססים את האהדה שלכם על שנאת מכבי ככה שאפשר להגיד שאתם בכלל לא אוהדי הפועל אתם פשוט שונאים את מכבי.
מצד אחד רשמת את זה,מצד שני אתה בעד דורון פרקינס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אני ממש מסכים עם הדעות של samoel חוץ מאולי המשפט על לאמפה,אני בטוח שהוא עוד יפתיע אותך לטובה. בקשר למשפט של אגייאר,מאמן לוחץ יד למאמן היריב,הוא לא צריך ללחוץ יד לגאידמק 2/ליצן החצר של הפועל ירושלים.
זיו, כשיעלה פרוייקט פתיחת העונה(אני הכנתי את הפריוויו למכבי) תראה את דעתי על לאמפה. אני משוכנע שהוא ברמה גבוהה. הביאו אותו להיות סנטר ראשון ופישר כגיבוי. פשוט כרגע לאמפה לא מחובר! התפתח משחק שהוא לא יכול להשתלב בו (צריך לאכול הפרש ומהר, ולאמפה גם איטי וגם לא מחובר) הוא פשוט לא התאים למשחק אתמול ובכלל בליגה תהיה בעיה עם הגבוהים.
מסכים איתך שלזמן המסויים במשחק אתמול הוא לא היה מתאים. חשבתי שהתכוונת שהוא לא מחובר ולא שחקן,אם ככה אז אני מסכים עם כל התגובה
מכבי נראו הרבה יותר מחוברים, תן למקל להכניס 2 מ20 השלשות הפנויות בערך שהוא החטיא והמשחק הולך להארכה. עם שחקן כמו נעימי הפועל ירושלים לא תגיע רחוק, הוא לא מספיק מוכשר בשביל להיות כזה בלאגניסט.