הגזמתם פה לגמרי שהליגה הישראלית עדיפה על היורוליג. מכבי היא מותג ענק בישראל ואפילו באירופה, לא פלא שהיורוליג בוחר לשריין את הקבוצה אליו בחוזה ארוך טווח, ב-15 השנים האחרונות לא היתה הצדקה לתת את הזכות הזו לקבוצה אחרת בארץ, וגם עכשיו אין אף קבוצה שיכולה להבטיח את עצמה מבחינה כלכלית שלא תקרוס ביורוליג, שגם תהיה טובה, תיתן אולם ראוי, ותביא אחריה אלפים של אוהדים. אם ג'ורדי ברותומיאו יחליט להוסיף נציגה נוספת לישראל או שיהיו משחקי מוקדמות זה כבר משהו אחר. לאנשים שחושבים שחולון מסוגלת לשחק ביורוליג, בנוקיה, עם אלפיים אוהדים, כדאי שתצאו מהסרט, או שתביטו בהיסטוריה שהוכיחה שמכבי רעננה ששיחקה בסופרוליג לא היתה סיפור הצלחה גדול.
אני יודע שהוא לא החליט בין רגע שהוא רוצה להיות מאמן, זה היה בצחוק. במחשבה ראשונה כשאתה שומע על איש עסקים שהוא גם מאמן וגם בעלים, הדבר הראשון שעולה לך בראש, שהוא לא מאמן כדורסל אמיתי, אלא סתם איש עסקים שאוהב כדורסל, רואה בקבוצה צעצוע ורוצה לנסות את מזלו באימון. זאת לפחות היתה האסוציאציה הראשונה שלי, ואני שמח שטעיתי. אתה משווה בין מכבי רעננה להפועל חולון? לחולון יש פוטנציאל הרבה יותר גדול לא להיות משהו חד פעמי, וליצור המשכיות של זכייה בתארים. לחולון יש מסורת שאין להרבה קבוצות בארץ (אני לא צריך להזכיר לך מי שיחקו בחולון הגדולה, לא? הרי חטפתם לא מעט פעמים מעדי גורדון, תומר שטיינהאור, מוטי דניאל וישראל אלימלך), וקהל נאמן שגם ברגעים הקשים מלווה אותה. השאלה הגדולה היא הכסף. דורסמן לא יוציא יותר כאלה סכומים וחולון חייבת למצוא ספונסר שיזרים כסף למועדון.
עכשיו השאלה היא האם לחולון תיהיה המשכיות? הם לקחו אליפות אחרי עונה מעולה בלי ספק בכלל השאלה מה הלאה אין ספק שהם חייבים ספונסר ועוד כסף. יהיה להם מאוד קשה לשמור על הסגל שחקנים שלהם. אני עדין לא חושב שאפשר לקרוא לחולון אלטרנטיבה למכבי. חולון צריכה לקחת כמה תארים כדי להיות אלטרנטיבה. והלוואי שלכל קבוצה הייתה הנהלה כמו של מכבי ת"א גם מיקי דורסמן אמר את זה אתמול.
השנה זה הוכח סופית. הרמה ביורוליג יורדת משנה לשנה, רוב הקבוצות שם לא ראויות אפילו להיות בליגה הישראלית שרק מתחזקת ונהיית יותר תחרותית.
"הגזמתם פה לגמרי שהליגה הישראלית עדיפה על היורוליג." אין לי ספק שגלבוע עפולה לא פחות טובה מחצי קבוצות שהיו ביורוליג העונה, במיוחד כל הקבוצות הקקיוניות דוגמת באמברג ועוד.
גלבוע עפולה לא מגיעה לרמה של אף קבוצת יורוליג... וזה כולל את גליל עליון, ראשל"צ, ר"ג, ועוד כמה קבוצות פח ששכחתי האיכות עד כמה שאפשר לקרוא לזה ביורוליג יותר טובה מהארץ אין שאלה בכלל. אבל הליגה כאן תחרותית יותר
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx בדיוק נגעת בנקודה שרציתי לציין. הסגל של חולון, העונה, מצויין אין ספק, השאלה האם היא תדע לשמור עליו גם בעונה הבאה. זה לא סוד ששחקני המפתח יירצו לעבור לקבוצות שמסוגלות לשלם להם יותר, וחלקם אף דיבר על ניסיון מעבר ל NBA (מה שקצת אלכוהול בדם עושה..), וכאן נשאלת השאלה עד כמה דורסמן יוכל להחזיק אותם בקבוצה, או לחלופין, למצוא להם תחליף הולם. נ.ב מי רוצה להמר כמה שחקנים מחולון ישחקו בעונה הבאה במדים הצהובים של מכבי?
אני חייב להגיד משהו על צביקה שרף - מאמן כזה גרוע לא ראיתי הרבה זמן , חילופים מוזרים , אין תרגילים , אין שיטה , הכל נראה לא מתוכנן במיוחד שזאת לא התקפת מעבר ואז פתאום מכבי נתקעים ולא יודעים מה לעשות עם הכדור , זה אך ורק מאמן. ועוד משהו - איך בסל של וויצ'יץ בסוף צביקה לא אמר לשחקנים למשוך את השעון ?? איך נתנו לחולון 6.5 שניות להתקפה . אתמול סופית הבנתי איזה מאמן עלוב צביקה .
דיי כבר לדבר שטויות. יש הבדל בין לנצח קבוצת יורוליג לבין להיות קבוצת יורוליג. להיות קבוצת יורוליג זה לשחק שני משחקים אינטסיביים בשבוע(למעט סיינה וצסק"א אם היא לא פוגשת את דינמו או קאזאן) זה להתחרות עם קבוצות שברובן בתקציבים גדוןלים גם משל מכבי באופן קבוע. נכון לחולון יש קבוצה השנה שכנראה טובה מבאמברג ולה מאן. אבל אם היא הייתה משחקת ביורוליג תאמינו לי היא הייתה נראית בדיוק כמוהן. זה אחלה לבוא בהצהרות עפ"י מה שנראה לעין, אבל כדאי לבדוק עובדות ודברים נוספים לפני זה. אם מישהו חושב שריאל וברצלונה כל כך חלשות שיבדוק מה קורה עכשיו בליגה החזקה בעולם(מחוץ לאן בי איי) מי היא מחזיקת גביע יול"ב ומול מי היא שיחקה בגמר (ואם אני לא טועה מי הקבוצה שהגיע לגמר גביע השוקו הזה של פיב"א, התשובה להכל היא ספרד) . אני בטוח שחולון קבוצת ירוליג כמו שבני השרון מנצחת את ברצלונה כשהיא לא מרוכזת בליגה(בסדרה של הטוב מ-5, עם יתרון הביתיות לשרונים ולדעתי זה ייגמר בסוויפ). יש כל כך הרבה דברים שצריך כדי להיות קבוצה טובה בכל המישורים ולא להתפרק כשמגיעים ליורוליג אז חבל לצאצ בהצהרות מפוצצות ומטופשות, גדולים ממני אמרו אתמול שלסיים מאזן ב- 12-2 זה יכול לפרק קבוצה.
אני חושב שלגבי שני שחקנים, אין יותר מידי ספק שהם יעזבו- PJ וסימונס, רק באמת נס ישאיר אותם בחולון. לגבי כל השאר- אפשרי, תלוי מה יקרה עם דורסמן, ספונסרים, אנשי עסקים שיעזרו לו, וכו'.. כ-ס-ף! אגב, היורוליג העונה הייתה תת רמה ללא ספק. באמברג, לובליאנה, סופוט, מילאנו, ציבונה, אלה קבוצות שבהחלט בני השרון ונהריה מסוגלות לנצח, על חולון(המודל שיש כרגע, לפחות) אין מה לדבר בכלל. לטעמי, חולון בקלות הייתה יכולה לעלות לTOP16, יש לה כלים מספיק טובים בשביל להתמודד ברמה הזאת.
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?Fold...D=38572&lang=HE אחחח שימעון מזרחי, אחד הטיפוסים הדוחים בספורט הישראלי. 40 שנה הוא דורס ופתאום הוא מתרץ בפציעות ועניינים וחוק רוסי. ולחשוב שרצו לתת לגועל נפש הזה את פרס ישראל. לוזר שלא יודע להפסיד, ופתאום גמר בשבילו זה הפסד. אפס.
מסכים עם אבו. חולון במודל ועם העומק הנוכחי היא קבוצה ברמה של לפחות טופ 16. ביורוליג יש כל כך הרבה קבוצות מצחיקות שגם ירושלים ביום רע תוכל לנצח אותה בקלות. לגבי הסגל בעונה הבאה. אני מניח שדיקסון יישאר, גם ווטסון, רוט, ווישאם (רק בגלל העומק האדיר של חולון העונה לא ראינו ממנו מסםרים גדולים. שחקן ענק!), יזראעלי, גורדון, תמיר וקמפבל (כבר לא שחקן צעיר, אני מניח שהוא יירצה להישאר בחולון). מי שיעזבו בוודאות כנראה, הם טאקר וסימונס. כל השאר בהחלט יכולים להישאר, אם חולון תמצא ספונסר (או שלחילופין דורסמן ימשיך להשקיע בקבוצה).
כן ראינו איך ירושליים הסתדרה עם הליגה בזמן שזכתה ביול"ב. אז אולי חולון הייתה עולה לטופ 16 (למרות שאני בספק כי בכל בית היו גג 2 קבוצות קיקיוניות שקיבלו בראש, ואני בכלל לא מבין את הזלזול בציבונה קבוצת בית מצויינת וזה ידוע כבר לאורך שנים) אבל בליגה היא הייתה מתמוטת מה אתם חושבים זה פשוט להחזיק ככה? חוצמזה הסגל של חולון מאוד נמוך יש פה כל כך הרבה שיקולים. זה לא מכונה שאפשר לטעון בוודאות מה היה קורה. לא סתם אנשי כדורסל רבים מדברים על כך שהם לא בשלים ליורוליג, אבל אתם בשלכם, טוב מה אני אגיד.
חולון יכולה לשים את כל הביצים בסל אחד ולהגיע לפיינל פור ביורוליג ועם זאת לסיים מקום 6 בליגה שלנו... כמו שהם יכולים לקחת אליפות ולא לעבור את השלב הראשון ביורוליג. יש לה עדיין הרבה מאוד לעשות בשביל להיות קבוצה גדולה באירופה. קבוצה לא בונים בשנה אחת