ליגת ווינר עונת 2007/8

Discussion in 'פורום ספורט כללי' started by Number 8, Oct 27, 2007.

1. Dimitar Berbatov Member

וואו, וואו ועוד פעם וואו. ראיתי רק מאמצע הרבע האחרון, אבל זה הרגיש כמו משחק שלם.
    ירושלים יצאה לוזרית גדולה. רק ביום חמישי ראינו את בלותנטאל צולף 3 שלשות רצופות ומנצח למכבי את המשחק. איך לעזאזל ירושלים יכלה להשאיר אותו חופשי פעמיים ובכזה מצב קריטי במשחק? פשוט טיפשות שלו תתואר.

2. Cesc_Fabregas Member

כמה דברים יש לי. קודם כל אני באתי כבר בהכנה ל20 בראש אבל כנראה שהקבוצה נתנה פייט, כל הכבוד במיוחד גם למרקוביץ'. חבל על הלוזריות בסוף אבל עם כל הכבוד להפועל אני עדיין חושב שדן שמיר צריך ללכת הביתה כי העונה הזאת יצאה כבר מכל החורים. לגבי הקהל טוב מאוד שהגיעו רק 30 אוהדים, בד"כ אני אומר שצריך ללכת ולתמוך וזה מה שאנחנו עושים אבל אחרי שנכנסים למאזן שלילי ואחרי שעושים אימון ביום שישי אחרי שבאים אוהדים ומעודדים ולשחקנים אפילו לא אכפת (כן כן זה מה שקרה) אז לא שווה שיבואו אוהדים למשחק. חחח לגבי ה"אוהדים" של מכבי אפילו אוהדים שלה עצמה אמרו לי שזה פשוט ביזיון, כשהם היו במינוס 18 כולם סתמו תפה, פשוט מדהים אותי מחדש. קהל צריך לעודד גם במינוס ענקי כמו שאנחנו עשינו בגמר גביע, ולא רק בעצם הניצחון ובמומנטומים.

משחק באמת ענק שכל פעם מפתיע מחדש, אבל שוב מכבי ניצחה. אני מקווה שעוד איכשהו נצליח להשתחל לפיינל פור וכל מי שאמר שלא שיוכלו ת'לב, כי עם כל זה שבני השרון וחולון יכול להיות טובות יותר, אני חושב שבתור יריבות אנחנו הכי טובים נגד מכבי.

Last edited: Apr 14, 2008
  3. Pele Member

היה משחק טוב, אני שמח שיצא לי לראות.
    אתם יודעים איך זה, לא מתכננים ולאט לאט נמשכים לתוך המשחק ולא יכולים לזוז..

ח"ח לירושלים על הפייט לאורך כל המשחק. דן שמיר אמר בציניות בסוף המשחק שבמשחקים האחרונים הקבוצה שהובילה כל המשחק הפסידה, גם הפעם זה קרה - חומר למחשבה למשחק הבא.
    מכבי זה מכבי, וגם ב50 הפרש אי אפשר לדעת איך יגמר.

מרקוביץ' הביא את משחק חייו. לא ברור איך הגיע לכל הריבאונדים האלה, היה נראה שעל כל כדור חוזר יש רק שחקן אחד שקופץ וזה הוא.

*למה טל בורשטיין לא הורחק כשזרק את הכדור על פניני? יש הבדל בין בלי ספורטיבי לבין מעשה אלימות שלא קשור למשחק. בזיון פשוט.

4. Dimitar Berbatov Member

מה גם שהעבירה של פניני (מלך, איזה ווינר, איזה שלשה) היתה עבירה לגיטימית כדי לעצור מתפרצת. ממש לא בלתי ספורטיבית. בורשטיין סתם הוציא עצבים.
    אבל כאשר מדובר בגיא פניני כמובן שכל עבירה אי בלתי ספורטיבית, מגעילה ומתבצעת כדי לגרום לעוד פרובוקציה.

5. samoel Member

איזה משחק מטורף. אבא שלי לא יכל להגיע והחלטתי שאני שובר לחבר שלי את הנאכס. פעמיים בנוקיה פעמים הפסדים מבישים אחד לשרון (השני, המשחק הראשון בנוקיה) ואחד בגמר הגביע. זה כבר הלך לעוד יום של האשמות חסרות תקדים מצידי, והוא אמר לי בערך כ-3 דקות לסוף אחרי: "למה הבאתי אותך, למהההה??" ; "אלבאז, אל תשגע אותי, אני עצבני עכשיו אני מסוגל לרצוח מישהו" ביינום ביום מדהים פשוט קפץ ונתן כל טיפת אנרגיה שנשארה בו, החזיר את מכבי לבד כמעט. צביקה התעורר(באיחור רב אחרי שבער יציע שלם כולל ילדים בני 10 הבינו לפניו) והכניס את כספי. ועדיין זה היה חסר תקווה. ואז הגיע בלות'נטל. שלשת קלאץ'.הסוף ידוע.

אני רוצה לגעת בגיא פניני, אריה מלינאק(באמת פרשן כדורסל יחיד בדורו, גם אם לאחרונה לא ממש הסכמתי איתו) אמר היום בטור בידיעות : "אתם תזכרו לפניני את שתי השלשות בהארכה, אני אזכור לו את הסל שהביא להארכה , המיותר מבחינת ירושלים. ביינום ניגש להכניס את הכדור למשחק בדיוק מנקודת האמצע. גיא פניני ניסה ללחוץ עליו. טימי באוורס ניגש לפניני והזיז אותו לחלק האחורי של המגרש. אל תלחץ, הוא הסביר לפניני, ממילא לא תמנע את המסירה. כאשר הכדור ייכנס למשחק, לר תצליח לרדוף אחרי ביינום הסילון. פניני, ביהירותו, לא רק שחזר לעמדה הקודמת, אלא אף נצמד לביינום במרכז המגרש והפריע לו למסור את הכדור לאחור. פשוט אילץ אותו למסור קדימה למוריס, ולטוס לסל. פניני ראה את אורות הברקס של ביינום."

כל מי שאומר שהיה משחק על רמה, טועה. בשביל משחק טוב צריך שהקבוצות ישחקו בשתי צידי המגרס. אז לירושליים אין הגנה,את זה אנחנו יודעים. אבל מכבי הגיעה מלאת זחיחות ואופוריה אחרי ההעפלה, בדיוק ממה שחששתי. ולא פלא שדווקא טל היה שחקן שקיבל החלטות יחד עם ניקו כי הם כבר היו במצבים כאלה. פניני עשה עבירה בלי בכלל ללכת לכדור. העבירה הייתה על הגבול ואפשר להבין את הכעס של טל, פניני תמיד עושה עבירות בצורה מלוכלת. השיפוט היה בסדר. היו המצאות לשני הצדדים. כמו סל בדקות האחרונות שלא נברא אחרי שמרקוביץ' נגע בטבעת ביטון סימן שזה היה שחקן צהוב. ואישר +9 לירושליים(מאוד קריטי לקבוצה שנכנסת לממונטום בטח שמייד אחרי זה יש חטיפה ומוריס כבר כמעט חצי ציפור). את הבלתי ספורטיוית לא ממש ראיתי וקשה לי להגיב. מה שבטוח שלדן שמיר הגיע טכני והוא לא קיבל אותה. השיפוט היה יותר טוב מהבד"כ. אבל משהו מוזר מפריע לי ותכף תראו שגם לכם.

כל משחק נגד הפועל ירושלים חייבים להיזכר השופטים. האם מכבי היא האשמה כשהיא לא מתלוננת (מלבד משחק נוסף אחד העונה) או שיש בעיה עם הצד האדום שכל פעם שהוא מגיע לנוקיה, ואפילו במלחה יש טענות כלפי שיפוט. אני כמעט בטוח שבמכבי(ותסכימו איתי, וסליחה על השחצנות האדירה שתובע בשורה הקרובה) המקצוענית להפליא לא נמצאת הבעיה.

אגב דבר נוסף שגיליתי זה לא מספיק שלירושלים יש שחקן שהוא אבי הפרובוקטורים, גם האוהדים כאלה. שלוש שורות מתחתיי ישב אוהד יורשליים בתוך הלב הצהוב(לא הארגון) של הקהל התל אביבי. שמח אחרי סל ונעמד. מקובלת על כולנו הקפיצה, אבל הבחור סירב לשבת לאחר בקשות גם מצד אוהדי קבוצתו ופשוט הסתיר לכולם והספיק להתסכסך באיומים(וטוב שזה נגמר רק בזה כי לדעתי הוא היה מובהל לבי"ח מכמות האנשים שהתווכחו איתו) עם כל שער 10 ואשתו. אמרנו "שב" והוא ענה "לא רוצה, בא לי לעמוד, אני רואה משחק כדורסל בעמידה" אוהדי ירושליםאחרים שישבו שורה מעליו אמרו לו "לך תעמוד איתם שמה" הוא אמר " לא רוצה אני רוצה כאן" בחור בשנות ה- 23+ לחייו מתנהג כמו ילד קטן, אגב מלבדו היו עוד 3 כאלה שראינו שפשוט פחות בלטו אבל גם להם לא חסר. הוא משך את מירב האש.
    חבורה של ילדים קטנים כבר אמרתי?

6. Dimitar Berbatov Member

די כבר עם הסטיגמה הזאת (שלפניני אגב יש חלק לא קטן בה). זאת עבירה שקורת עשרות פעמים במהלך משחק, אבל בגלל שלמי שעה את העבירה קוראים "גיא פניני", כולם קופצים. תסביר לי מה בדיוק מלוכלך בעבירה של פניני? עבירה שמטרתה לעצור מתפרצת.

7. Cesc_Fabregas Member

העבירה של פניני הייתה לגיטימית אבל כמו שאמרתי למה שירחיקו את בורשטיין? הרי הוא כזה תמים ועוד הוא ממכבי..
    חחח וסמואל תמיד מכבי שותקים? לידיעתך גם אבא שלי אוהד מכבי והוא אמר שצביקה שרף לדעתו יצא לוזר ברמות, בגמר גביע הוא בייש את הספורט ואת הכדורסל שהוא מייצג ואת הפועל בכלל כאשר אמר את מה שאמר. אפס = 0. אמן אמן אמן שמכבי יפסידו בפפינל פור אמן.

8. GUTE Member

קשה לי להבין איך מאמן שלקח את נבחרת ישראל המפורקת להופעה מכובדת ביותר באליפות אירופה האחרונה הוא אפס. קשה לי להבין איך מאמן שקיבל קבוצה מפורקת בינואר הביא אותה לפיינל פור האירופי הוא אפס. קשה לי לראות איך מאמן שלקח עם אריס סלוניקי את גביע המחזיקות הוא אפס. פשוט קשה לי. אוהדי הפועל מונעים אך ורק ע"י קנאה, כל קשר בינם לבין המציאות הוא מקרי בהחלט. אם מכבי יעשו שחור, הם יגידו לבן, אם להיפך אז להיפך.
    בכל שנותי כאוהד כדורסל, כמעט ולא שמעתי מעולם אוהדי הפועל (בעיקר ירושלים) מדברים על חיזוקים לקבוצה שלהם, מדברים איזה שחקן להביא, מה לעשות מבחינה מקצועית. כל התעסקותכם היא במה שקורה אצל מכבי ת"א. ככה אתם רוצים לבנות קבוצה?

9. zivmay Member

כן.. למשוך בחולצה, ועוד קטנה בבטן זו עבירה לגיטמית. מה עוד, שטל היה בריצה.

10. Pele Member

צא מהסרט שלך שכל מי שלא אוהד מכבי מקנא בה.
    לא כולם רוצים להיות עם מכבי, או כמו מכבי.

11. KirkH Member

תהיה בטוח שכל מי שמתעסק בצורה כלשהי בספורט חולם בלילה ושואף להיות כמו מכבי. אפשר להתווכח על הדרך ועל הצורה - אבל עבור ספורטאים מקצוענים לנצח זה הדבר שבשבילו הם מתחרים ואת זה מכבי עושה כבר חמישים שנה.

עובדתית גם כל מי שכביכול היה נגד מכבי והדורסנות שלה - כשהגיע ההצעה לעבור לצהוב, לא עמד בפיתוי (שטיינהאור, פיני, אליהו).

12. Cesc_Fabregas Member

זה כל העניין, המטרה מקדשת את האמצעים והכל בשביל הניצחון. וכך גם נראים מרבית אוהדי מכבי. יש הבדל בין להיות אוהד מכבי לבין להיות מכביסט. בדיוק כמו שפלה אמר, מה לעשות שיש אנשים שלא רוצים להיות עם "הקבוצה של המדינה". וGUTE, הטענה שאמרת על הקריירה העשירה של צביקה שרף שכיבדתי אותו עד לפני אותו רגע, שמבחינתי הוא זרק את כל העבר שלו לפח, מעכשיו מבחינתי אני יזכור אותו רק כמאמן שלא יודע לכבד את הספורט שהוא נמצא בו ושהוא יצא לוזר.

ולגבי העבירה של פניני, אוהדי מכבי יכולים להגיד מה שהם רוצים, העבירה של פניני בניגוד לעבירות שהוא בד"כ עושה הייתי לגיטימית וספורטיבית. ואוו, אז הוא היה בריצה. נתן לו מכה קטנה וממש לא משך לו בחולצה, משיכה בחולצה נמשכת כמה שניות וזה היה בדיוק רבע שנייה.

ונכון, תמיד נתעסק במכבי, מאותה סיבה שכל המדינה הזאתי זה מכבי. שאין אף מיליונר שבא ושם פה בקבוצה כמה מיליונים כדי לעצור את הרצף של השנים הארוכות האלה, של השיעמום, מבחינתי, שמכבי זה הכל ומכבי יקחו כל תואר אפשרי. כמה שמדברים על הליגה שהשנה זה אחלה והכל, הרי שמכבי בסופו של דבר תיקח את האליפות.. לא?
    כסף זה הכל כמעט בספורט ולמכבי יש בשפע, מכבי בנתה מסורת וזה מה שקורה. וכשאתה מתוסכל מהקבוצה שלך כל כך הרבה זמן שזה פשוט לא להאמין, אז אתה כבר לא יכול לדבר עליה. על מה אני ידבר על מי לחזק? דן שמיר במילא מביא ערימות של זרים על זרים ושופך כספים, ובסוף שומטים יתרון 20 מול מכבי בנוקיה. אין לי מילים.

13. KirkH Member

הוא לא יצא לוזר - הוא פשוט לא יודע להפסיד.

אם היו סופרים את כל נאומי ההפסדים המביכים של אנשי הפועל לאורך השנים לא היו נשארים אנשים הגונים בכדורסל. מי שדוחף לבן אדם שפחות או יותר חרב עליו לפני שתי שניות עולמו מקרופון לפה ומצפה ממנו לדבר בהיגיון הוא אידיוט. ומי שלוקח את הדברים האלה בצורה כל כך חריפה הוא... סתם ממורמר.

14. Cesc_Fabregas Member

הבעיה הוא שהוא כביכול לא דיבר ב"הגיון" גם לפני שבוע, בראיון בערוץ 10 עם שלח ודרוקר מי שזוכר, שהוא אמר שהוא לא מצטער על שום דבר. זכותו, פשוט מבחינתי זה מבחיל.

15. KirkH Member

"מבחיל"... מה רצית שהוא יגיד, שהוא אשם בהפסד כי הוא לא ניהל נכון את המשחק?

אנשים צריכים להאכיל משפחות.