כנראה שאנשים לא מפותחים שכלית כדי להבין שזו לא בכיינות. בכיינות באה הצד שלכם, בזעקה שלכם לשוויון. אתם רוצים שוויון? תשקיעו בקבוצות שלכם כמו שההנהלה היציבה של מכבי עושה את זה שנים. המנהלת לא יכולה להמציא חוקים חדשים על מנת לנשל ממכבי את התואר. אה ועוד משהו.. מכבי חיפה זכתה אתמול באליפות או בגביע? הכל אותו חרא בכל מקרה.
כן, משחק אחד על עונה שלמה ייערך באולם שמאכלס 2500 אנשים בלחץ. חלאס לעשות הכל כאילו מכבי תמיד יוצאים לא בסדר.
אז תערערו על המשחק, אולי יושב ראש האיגוד יחליט ללכת לקראתכם ויערוך משחק חוזר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
אז מה זה אם לא בכיינות? פאקינג 50 אליפויות יש לכם אחרי שאתם מארחים כל משחק. גמר אחד מארחים במקום שהוא לא יד אליהו ותראו את הרעש שיש סביב זה. איפה הייתם כשהפועל, חיפה, גלבוע, ירושלים ואחרות נאלצו להתארח אצלכם בבית?
זה לא אצלנו אלא באולם היחיד בישראל שמתאים לארח משחק גמר. זאת חלמאות ממדרגה ראשונה לארח משחק ברוממה. אני כבר לא מדבר על חוסר הספורטיביות אלא על ההפסד לרווח כספי ענק ממשחק שכל מטרתו היא לא באמת לקבוע מי הטובה ביותר, אלא להכניס כסף למנהלת.
אז תחליט. האם אתה מתלונן על כך שיתרון הביתיות נגזל מכם או על כך שרוממה לא ראוי לארח גמר? אם זה הראשון אז אין לכם זכות דיבור אחרי שאירחתם את חולון שסיימה ראשונה את העונה הסדירה. אם זה השני אז צריך לסגור את הכדורסל כאן. ובכלל למה שרק נוקיה יתאים לארח משחק גמר? האולמות של ברצלונה ואולימפיאקוס (לא הרבה יותר גדולים) אירחו מעמדים פי 500 יותר גדולים מגמר ליגת ווינר ואף אחד לא התלונן. אני יודע שקשה לקבל הפסד והכי קל זה לברוח לתירוצים אבל קצת כנות כלפי עצמך... לא מזיקה אף פעם.
הנה המסקנות שלי מהמשחק הזה: לחיפה יש חמישיה טובה יותר מזו של מכבי אפשר לפרק את זה: 1) מקל טוב מאוחיון 2) היקמן טוב מסטול 3) דונטה/קלאתיס טוב מדיון 4) קלאתיס/דונטה טוב מאלינו 5) ג'יימס טוב מתומאס סה"כ 3-2 ירוק חיפה, כל עוד שיחקה אתמול עם החמישיה, הכתיבה את הקצב המהיר שרצתה והיתה טובה יותר רגע מפנה במשחק היה באמצע הרבע השני, התוקף (היה או לא היה?) שנשרק לסטול, שבעקובתיו תוך דקה הוא ודונטה סמית עשו את השלישית שלהם ואילצו את גרינברג להגיע להרכבים עם קוזיקרו, קאר, צורבוביץ (היה טוב!) ואפילו חנן קולמן. אם לא הכניסה הזאת לבעיית עבירות אולי זה היה משחק של 20 הפרש ירוק. ההחלטה שעשתה את המשחק לגרינברג היה ללכת על כל הקופה ולעלות עם החמישיה שלו לחצי השני, תוך התעלמות מבעיית העבירות. גם את דונטה סמית, אחרי שקיבל את החמישית, הוא לא הוריד (רק להתקפה אחת כדי להתקרר). סך הכל ערב מאושר מאוד, מזל טוב לחיפה - אבל שם המשחק זה המשכיות! אגב, לא יודע למה אמרו שרוממה לא כשיר ליורוליג. הוא כן. רק לקבוצות עם רשיון A (שריון) יש צורך באולם של 10,000. היתר יכולים לשחק ב5000. הפיוניר, למשל, מכיל 7000 ופרטיזן משחקת שם כל השנה
הכל טוב ויפה על אתמול אבל עכשיו צריכים לקרות ברוממה 3 דברים הכרחיים : 1.שהקהל של מכבי חיפה בכדורגל יתחיל לבוא וליצור איכפתיות מהכדורסל (הם אוהדי הצלחות אז זה אמור לקרות, הבעיה היא שחלק גדול מהם אוהב את מכבי סל, כמו יענקלה המלך.). 2. שג'ף רוזן ימשיך להשקיע בקבוצה הזו ברצינות 3. להשתתף באירופה שנה הבאה, גם יורופקאפ יהיה סבבה בתור התחלה. שיארחו ברוממה. ואני לא מאמין שיש פה אוהדי מכבי שמפריע להם שהגמר היה אתמול ברוממה ולא בהיכל הקודש. כשירושלים,בני השרון,מכבי חיפה,אשדוד,נתניה וכל הליגה בערך באה להתארח בנוקיה לגמר גביע/פיינל פור זה היה בסדר וכשפעם אחת הגמר לא אצלכם אז זה לא פייר? התגובה של אליהו ("אליפות מגוכחת") מזעזעת בעיני. מדהים לראות איך כל "ילד טוב" שנכנס למועדון הזה פשוט נדבק בגועליות שלו.
אני לא צריך להחליט שום דבר, זה נכון שפעם אחת סיימנו במקום השני אבל אתה לא רציני אם אתה מתכוון לארח משחק אליפות בפחים. עד שיפוץ רוממה זאת פשוט בדיחה להעלות כל שם של אולם כאן. "אם זה השני אז צריך לסגור את הכדורסל כאן"- בינגו, אני אמרתי שצריך לעשות את זה מזמן. האולם של אולימפיאקוס מכיל יותר מנוקיה,ומתי בדיוק האולם של ברצלונה אירח משחק גדול? בשנות ה-70? אני מקבל את ההפסד כהפסד במשחק, לא הפסד של עונה שלמה. האליפות הזאת לא מגיעה למכבי חיפה כי היא סיימה עם פחות ניצחונות ממכבי ולא עברה אותה בשיטה ספורטיבית. כשחיפה תעבור את מכבי בשיטה הגיונית אני אקבל את זה. ובקשר לחולון, אני אומר את זה בפעם המיליון כדי שמי שפספס יפסיק להביא את חולון כדוגמא. מאז אותו משחק אני אמרתי לא פעם שהפועל חולון היא האלופה האמיתית ומכבי כמעט גנבה ממנה את האליפות בצורה לא ספורטיבית. חבל שדיקסון קלע את הסל הזה, אם מכבי הייתה גונבת את המשחק הזה אולי היו מפסיקים מזמן את הטמטום הזה.
תגובה של ספורטאי שעבד שנה שלמה בליגה (מה לעשות, ליורוליג הוא לא הופיע השנה) בשביל שייקחו לו את האליפות במשחק אחד. הוא הקפטן של אחד מועדון פאר וזאת בדיוק התגובה שרציתי לשמוע.
ליברפול, מה תגיד על אלופת צרפת החדשה נאנטר, שסיימה את העונה הסדירה במקום 8? בסוף יצא שהקבוצה שסיימה ראשונה את הליגה ועם יותר נצחונות ממנה לא לקחה אליפות. אז זה כן ספורטיבי? כל שיטת הסדרות שכולם כ"כ אוהבים היא בעצם קיזוז אחד גדול שמשאיר לך רק את יתרון הביתיות. זהו.
הקבוצה הצרפתית ניצחה שלוש פעמים, לא פעם אחת. הבדל גדול מאוד, לא סתם בכל ליגת כדורסל נורמלית בעולם משחקים בשיטת הסדרות ולא משחק בודד.
הפלאו בלאוגרנה מארח היום משחק בסדרת הגמר סל הספרדית, שנשחבת "קצת" יותר יוקרתית מהמקבילה הישראלית שלך. לפי ההיגיון שלך, הם צריכים להעתיק את המשחק לאולם של ויטוריה כי הוא כמעט פי 2 יותר גדול. וכמובן שהוא אירח גם משחקי הצלבה ביורוליג, עוד מעמד "קצת" יותר מכובד מהגמר סל שלנו. אבל בסדר, ביום כזה אני מרשה לך להתבכיין.